اگر به کارهای فنی علاقهمند هستید، شغل لوله کش ممکن است برای شما مناسب باشد. لوله کش ساختمان با گذراندن دورههای فنی قادر به طراحی، ساخت لولههای آب، نصب و تعمیر لولههای آب و فاضلاب، لولههای سیستم گرمایشی، لولههای ساختمانی و … خواهد بود. اگر تجربه کافی به عنوان یک لوله کش را داشته باشید معمولاً درآمد خوبی کسب خواهید کرد. تجربه و مهارت نیز بیشتر بستگی به نوع آموزش شما دارد. اگر قصد یادگیری لوله کشی را دارید میتوانید با شرکت در دوره آموزش لوله کشی ساختمان در یک آموزشگاه فنی معتبر مانند آموزشگاه فنون برق به تمامی مهارتهای لازم دست پیدا کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این شغل پردرآمد آشنا شوید.
با گذشت زمان، کار تاسیسات ساختمانی و لوله کشی، به عنوان یکی از مهارتهای فنی، بسیار گسترش پیدا کرده است. این حرفه نیز مانند سایر مشاغل دارای مزایا و معایب بسیاری است. فرض کنید یک روز مجبور باشید که بدون آب سپری کنید، حتی تصور این موضوع نیز سخت است! اینجا است که بیشتر به اهمیت کار لوله کشی پی خواهید برد.
افرادی که وارد حرفه لوله کشی شدهاند وظایف مختلفی دارند، از جمله وظایف لوله کش ساختمان میتوان به طراحی، اجرا، نصب و تعمیر تاسیسات لوله کشی، لوله کشی گاز و برق، لوله کشی ساختمان، لوله کشی سیستم گرمایشی و آب و فاضلاب اشاره کرد. لازم به ذکر است که اگر در هر شغلی مهارت بالایی داشته باشید مطمئنا درآمد مناسبی خواهید داشت. لوله کشی ساختمانی نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگر به این حرفه علاقه دارید با شرکت در دوره آموزش لوله کش ساختمان آن را از صفر تا صد بیاموزید و سپس به راحتی وارد بازار کار شوید.
اگرچه نمیتوان درآمد مشاغل فنی را به طور دقیق تعیین کرد، اما نکته مهم این است که اگرچه این شغل در بسیاری از کشورها جزو مشاغل سطح بالا در جامعه به حساب نمیآید، اما یکی از مشاغل مهم و پردرآمد است و افراد بدون نگرانی از نظر سطح درآمد در صورت داشتن تخصص و مهارتهای ذکر شده میتوانند به درآمدهای بالا برسند.
طبق آمارهای بدست آمده درآمد شغل لوله کشی ساختمان در ایران بسیار بالا است. برای مثال مجری تاسیساتی مبتدی هم حداقل با روزی 400 هزار تومان کارکرد، تنها بابت انجام خدمات تعمیری میتواند ماهانه به درآمد 12 ملیون تومان دست پیدا کند. حال اگر مجری باسابقه و باتجربهتر باشد با پذیرفتن پروژههای خوب میتواند به درآمد 50 میلیون تومانی نیز برسد.
لوله کشی ساختمان از مشاغل دائمی در بازار کار است. بر اساس آمارهای جهانی نیاز به این شغل روز به روز درحال رشد است و کشور ما نیز از این قائده مستثنی نیست.
مطمئناً یکی از مهمترین جنبههای هر شغلی که قبل از شروع باید به آن توجه کرد، بحث در مورد میزان درآمد با توجه به ساعات و سختی کار است. در مورد کار لوله کشی باید به این نکته مهم توجه کرد. به گفته برخی از افرادی که به کار لوله کشی مشغول هستند میزان درآمد شما از این شغل به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به طور کلی درآمد این شغل مناسب است و یکی از پردرآمدترینها محسوب میشود.
اگر کار خود را با همکاری در شرکتهای تاسیساتی شروع کردهاید، میتوانید پس از کسب مهارتهای بیشتر و تامین سرمایه لازم، مشتریان دائمی خود را داشته باشید و به طور مستقل کار کنید. با این کار درآمد شما افزایش یافته و دیگر نیازی نیست که بخشی از درآمد خود را به شرکت بدهید.
شغل لوله کشی ساختمان به دلیل اینکه شما را در موقعیتهای متفاوتی قرار میدهد به هیچ عنوان شغل حوصله سر بری نیست! زیرا شما در محلهای مختلف کار خواهید کرد. همچنین با مشتریان و خدمات مختلفی روبرو خواهید شد و این باعث میشود که این کار برای شما خسته کننده نباشد.
امروزه برای هر موضوعی منابع آموزشی مختلفی وجود دارد. شما میتوانید برای آموزش لوله کشی ساختمان به آموزشگاههای فنی مراجعه کرده و پس از شرکت در دورههای مربوطه، مهارتهای مورد نیاز این کار را فرا بگیرید. یکی از بهترین آموزشگاهها که دوره آموزش لوله کشی ساختمان را برگزار میکند آموزشگاه فنون برق است، این آموزشگاه با شهریه بسیار مناسب تمامی فوت و فنهای لوله کشی را به مهارتآموزان آموزش میدهد. مهارتآموزان بعد از اتمام دوره میتوانند به سرعت وارد بازار کار شوند.
در بخشهای قبل اشاره کردیم که درآمد حاصل از کار لوله کشی میتواند زیاد باشد که دلایل مختلفی دارد که به آنها اشاره میکنیم.
یکی از تفاوتهای بزرگ این شغل با مشاغل دیگر این است که این شغل خدمات اضطراری را ارائه میدهد. فرض کنید لولههای آب یک ساختمان ترکیده است. مشکلات اینچنینی باید در اسرع وقت حل شود، در غیر این صورت آسیبها و خسارات زیادی وارد میشود.
این افراد ممکن است دچار آسیبهای مختلفی شوند. به همین دلیل است که افراد کمی حاضر به کار در این زمینه هستند. گاهی اوقات این افراد مجبور به انجام فعالیتهای پرخطری مانند تخلیه لولههای فاضلاب یا لوله کشی در ساختمانهای بلند هستند. به همین دلیل گفته میشود افرادی که در این زمینه تخصص دارند در واقع بهای سلامتی و جان خود را میگیرند و افراد کمی به آن میپردازند.
از لازمههای شغل لوله کشی وجود مجموعهای کامل از لولهها است. مجموعه کامل لوله برای کارهای لوله کشی مورد نیاز است. علاوه بر این، این کار به تجهیزات دیگری مانند لوله بازکن فنری، تراز، قیچی لوله و…نیاز دارد.
برخی افراد بر این باورند که لوله کشها فقط لولهها را تعویض و نصب میکنند. این یک تصور غلط است. متخصصان این رشته کارهای دیگری مانند نقشه خوانی، طراحی و پیاده سازی را نیز انجام خواهند داد.
اگر میخواهید در شغل لوله کشی به درآمدهای بالا دست پیدا کنید باید چند فاکتور مهم را رعایت کنید. برای مثال سرعت در انجام کار بسیار اهمیت دارد، با افزایش سرعت در کار میتوانید پروژههای بیشتری گرفته و به تبع سود بیشتری کسب کنید. لازمه افزایش سرعت نیز داشتن ابزار مناسب است. تجهیزات، سرعت کارها را چندین برابرافزایش میدهند. مسئله بعدی که در افزایش درآمد لوله کش تاثیر میگذارد آپدیت بودن لوله کش است، لوله کشی که میخواهد به درآمد بالا برسد باید مدام در حال یادگیری باشد مطالعه و بررسی باعث میشود که ایدههای جدید به ذهنش خطور کند. مانند دیگر مشاغل آزاد و مشاغلی که با مشتری سر و کار دارد روابط اجتماعی و ارتباط برقرار کردن از دیگر مسائل مهم است.
دیدگاهتان را بنویسید