آشنایی با بازار کار تعمیرات ایسیو و درآمد آن

5 دقیقه زمان مطالعه


با توجه به افزایش روز افزون تولیدات خودرو در کشور، نیاز به تعمیرات نیز بیش از پیش احساس می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت تمامی مشاغل مرتبط با خودرو از بازار کار پررونقی برخوردارند، در واقع مشاغل خودرویی هیچ گاه اشباع نخواهند شد و افرادی که وارد این مشاغل می‌شوند، معمولا به درآمد بالایی دست پیدا می کنند. یکی از قطعات مهم خودروهای انژکتوری، ایسیو یا همان کامپیوتر خودرو است که برای تعمیر آن نیاز به یک تعمیرکار متخصص می‌باشد. در این مقاله به درآمد تعمیرات ایسیو خودرو، بازار کار و همچنین سرمایه مورد نیاز برای ورود به این حرفه می‌پردازیم.
اگر به این شغل علاقه مند هستید پیشنهاد ما به شما این است که در دوره آموزش تعمیرات ایسیو خودرو آموزشگاه فنون برق شرکت کنید.

ایسیو (ECU) خودرو چیست؟

بازار کار ایسیو ECU ای سی یو

ایسیو یا واحد کنترل الکترونیک خودرو که به مغز خودرو نیز معروف است، یکی از مهم ترین قطعات خودروهای انژکتوری است. ایسیو یا همان کامپیوتر خودرو، با استفاده از سنسورهای گوناگون خود، اطلاعات بخش‌های مختلف خودرو را دریافت کرده و پس از پردازش آن‌ها، دستوراتی را برای تنظیم و بهینه‌سازی سیستم‌های مختلف خودرو ارسال می کند.

معرفی شغل ecu ایسیو خودرو

پیشرفت فناوری در سال های اخیر باعث پیشرفت در طراحی خودروها نیز شده است، در این صنعت کنترلرهای مکانیکی به کنترلرهای الکترونیکی تبدیل شده اند و به جای آنها به کار می روند. کنترلرهای جدیدی که وارد خودروها می شوند نیاز به کنترل شدن توسط قطعه ای خاص در خودرو دارند که این کار را ایسیو ecu یا همان کامپیوتر خودرو انجام می دهد. Electronic Control Unit که به اختصار ECU نامیده می شود واحد کنترل الکترونیک خودرو و یا مغز متفکر خودرو می باشد که در ایران نوپاست. در واقع کنترلرها یا ریزپردازنده های خودروها به منظور دست یابی به مصرف سوخت کمتر، امکانات ایمنی و رفاهی مختلف، سیم کشی کمتر خودرو، تشخیص دقیق مشکلات فنی خودرو و آسانی روند طراحی و تولید خودرو طراحی می شوند و ایسیو نیز وظیفه کنترل آنها را بر عهده دارد. با توجه به این که ایسیو از قطعات مختلفی تشکیل شده است، امکان خرابی هر یک از این قطعات و در نتیجه کار نکردن ایسیو وجود دارد که در این صورت برای تعمیر آن حتما باید به تعمیرکار مراجعه کرد.

حتماً بخوانید: آشنایی با المان های ایسیو(ECU) و مبانی آن

درآمد تعمیرات ECU خودرو

درآمد تعمیرات ایسیو بسته به میزان تخصص و مهارت شما متغیر است. در صورتی که تخصص و مهارت بالایی کسب کنید می توانید در شرکت ها و نمایندگی های مختلف خودرو مثل سایپا، ایران خودرو و … مشغول به کار شوید. طبق آمار به دست آمده در سال 1402 تعمیرکار مبتدی ماهیانه به طور متوسط 20 و تعمیرکار باتجربه 50 میلیون تومان درآمد دارد.

در صورتی که مایل هستید تا به صورت شخصی اقدام به تاسیس تعمیرگاه ایسیو کنید، برای افزایش درآمد علاوه بر دانش و مهارت فاکتورهای دیگری را نیز باید در نظر بگیرید. از جمله این عوامل عبارتند از:

  • تبلیغات
  • مشتری مداری و خوش قولی
  • سرعت عمل
  • دقت و کیفیت در ارائه کار
  • قیمت منصفانه
  • و …

بازار کار ایسیو ecu خودرو

تعمیرات ایسیو یکی از مشاغل فنی است که نیاز به دانش و مهارت بالا داشته و افرادی که سر رشته ای در آن ندارند، قادر به انجام تعمیرات ایسیو نخواهند بود. از آنجایی که ایسیو خودرو از قطعات مهم و حیاتی آن به شمار می‌رود، در صورت خرابی ممکن است مشکلات مختلفی در عملکرد خودرو به وجود بیاید و برای تعمیر نیاز به مراجعه به تعمیرکار است. البته می توان ایسیو را نیز تعویض کرد اما با توجه به قیمت بالایی که دارد اکثر افراد ترجیح می دهند تا به تعمیر آن بپردازند. در نتیجه نیاز به افرادی که در تعمیرات ecu تخصص و مهارت بالایی دارند، به شدت حس می شود. بنابراین بازار کار تعمیرکاران ایسیو خودرو بسیار پر رونق بوده و آینده شغلی بسیار خوب و اشباع ناپذیری را میتوان برای آن متصور شد.

بازارکار ایسیو خودرو

حتماً بخوانید: آشنایی با عملکرد و ساختمان داخلی ایسیو (ECU)

سرمایه مورد نیاز برای ورود به بازار کار ecu ایسیو خودرو

تامین سرمایه برای شروع یک شغل از نکات مهمی است که باید در ابتدا آن را مدنظر قرار داد و پیش از آغاز کار به دقت به میزان سرمایه و ابزار کار مورد نیاز آن شغل توجه ویژه نمود. اگر علاقمند به راه اندازی شغل در زمینۀ تعمیرات ایسیو خودرو هستید، نیاز است تا در ابتدا سرمایه ای را جهت اجاره یا خرید مغازه برای فعالیت در نظر بگیرید. مکانی که قصد کار در آن را دارید باید در محلی پر رفت و آمد و شلوغ باشد. البته در صورتی که این سرمایه را ندارید می‌توانید با تعمیرگاه‌های خودرو شریک شده و در مغازۀ آن‌ها شروع به کار کنید.

تجهیزات لازم برای تعمیرکار ایسیو ECU

بازار کار ایسیو ECU ای سی یو

تعمیرات ایسیو خودرو نیاز به ابزارآلات و دستگاه های مختلفی مثل پروگرامر، دیاگ، تستر ایسیو و سیم کشی خودرو، انژکتور شور، مولتی متر و هویه دارد. پروگرامر برای برنامه ریزی آی سی های مختلف ایسیو مورد استفاده می گیرد. تستر ایسیو نیز از لوازم ضروری برای یک تعمیرکار ایسیو می‌باشد که وظیفه شبیه سازی خودرو را دارد و با وجود آن هنگام تست، احتیاجی به نصب ecu بر روی خودرو نیست. خطاها و مشکلات گوناگونی که در ایسیو خودرو به وجود می‌آید نیز به وسیله دستگاه دیاگ قابل عیب یابی است. مولتی متر و هویه و چندین ابزار جانبی دیگر نیز از جمله ابزارهایی لازم است که برای ورود به شغل تعمیرات ایسیو باید برای آنها سرمایه ی جداگانه ای در نظر گرفت.

افزایش درآمد در شغل تعمیرات ایسیو ECU خودرو

برای افزایش درآمد در شغل تعمیرات ایسیو باید عوامل مختلفی را مدنظر قرار داد تا به موفقیت در این شغل دست یافت. در وهلۀ اول باید کیفیت کار را در اولویت قرار داد با ارتقای مهارت های عملی و حسن انجام کار، مشتریان به شما اعتماد کرده و شما را به دیگر افراد برای انجام کار معرفی می کنند و به مرور زمان شما به یک تعمیرکار حرفه ای ایسیو تبدیل می شوید و طبیعتا درآمد بالاتری نیز کسب خواهید کرد.

مشتری مداری یکی از عواملی است که به جذب مشتری و به طبع افزایش درآمد شما منجر می شود. تبلیغات مناسب نیز می تواند نقش مهمی در افزایش درآمد شما داشته باشد. سرعت عمل بالا و ارائۀ به موقع کار نیز از ضروریات این شغل بوده که باید به آن توجه کرد. همچنین بهتر است قیمت هایی که برای ارائه خدمات به مشتریان در نظر میگیرید نیز منصفانه باشد.

نحوۀ ورود به شغل تعمیرات ایسیو ECU خودرو

با توجه به مطالب ارائه شده، درآمد تعمیرکاران ایسیو خودرو بالا است و بسیاری از افراد علاقه مند به ورود به این حرفه هستند ممکن است این سوال برای علاقه مندان پیش بیاید که راه ورود به این حرفه چیست؟ چگونه میتوان تعمیرات ایسیو را آموزش دید؟ چند روش مختلف برای ورود به شغل تعمیرات ایسیو خودرو وجود دارد که عنوان می‌کنیم.

یکی از روش ها برای ورود به حرفه ایسیو خودرو آموزش زیر نظر استادکار با تجربه است. در این روش میتوان بعد از کسب تخصصص و مهارت کافی، به صورت مستقل شروع به کار کرد . از معایب این روش وقت گیر بودن آن است، چرا که استادکار به دلایل مختلفی مانند مشغله زیاد نمیتواند در مدت زمان کوتاه مطالب را به شما آموزش دهد در نتیجه مدت زمان فراگیری این حرفه طولانی خواهد شد.

و اما یکی از روش های بسیار کارآمد برای آموزش تعمیرات ایسیو، شرکت در دوره‌های آموزشی می‌باشد. این دوره‌های آموزشی در آموزشگاه‌های مختلف برگزار می‌شود. در هنگام انتخاب آموزشگاه باید تحقیق زیادی  انجام داد تا بتوان مهارت‌ها را به صورت اصولی و از صفر تا صد یاد گرفت. آموزشگاه فنون برق زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای فعالیت کرده و پس از اتمام دوره و ارائه مدرک معتبر مهارت آموز را تا لحظه رسیدن به شغل مورد نظر حمایت می‌کند.

بازار کار ایسیو ECU ای سی یو

آموزشگاه فنون برق از مجرب ترین اساتید استفاده نموده که از صفر تا صد مباحث مختلف را به صورت تئوری و عملی به هنرجویان آموزش می‌دهند. کارگاه‌هایی که در این آموزشگاه وجود دارد بسیار مجهز بوده و افراد به صورت کاملا عملی تعمیرات ایسیو را فرا میگیرند.

در صورتی که قصد دارید به صورت حرفه ای تعمیرات ایسیو را فرا بگیرید، توصیه می‌کنیم در دوره‌های آموزش تعمیرات ایسیو خودرو آموزشگاه فنون برق ثبت نام کرده تا در مدت زمان کوتاهی به یک تعمیرکار حرفه ای ایسیو تبدیل شوید.

آینده شغلی تعمیرات ایسیو

پیش از آن که در مورد آینده شغلی ایسیو سخن بگوییم لازم می دانیم اطلاعاتی را پیرامون این اصطلاح به شما عزیزان ارائه کنیم.

ایسیو ecu در واقع نام مقیاسی است که قادر است موتور وسیله ی نقلیه ای که در اختیار دارید را کنترل و تنظیم نماید و در میان افراد با نام پی سی ام هم معروف است. تعمیرکاران و کسانی که با این قطعه آشنایی دارند از آن به عنوان مغز ماشین یاد می کنند چرا که عملکرد خودرو و یا هر وسیله ی نقلیه ای به آن وابسته است.

امروزه نیز با پیشرفت تکنولوژی قطعه های جدید و پیشرفته تری از آن روانه بازار شده و افراد با دستی باز می توانند به این کار اقدام کنند. اما پیرامون شغل ایسیو باید افزود که بواسطه آن که در سال های اخیر خودروها به قطعات بیشتر و به روز تری مجهز شده اند، تعمیر آن ها دیگر مانند سابق راحت نیست.

اما این امر به این معنا نیست که این کار امکان پذیر نباشد بلکه در این گونه مواقع وجود شخصی را می طلبد که با این قطعات جدید آشنایی داشته باشد. برای آن که بتوانید در شغل ایسیو پیشرفت کنید و در مدت زمان کمی به در آمد بالایی برسید می بایست دوره های مرتبط با آن را سپری کنید و مدرک آن دست یابید. شغل تعمیر ایسیو خودرو نه تنها در کشور ما بلکه در سایر کشور ها نیز خواهان دارد و بازار کار آن تقریبا همیشه پر رونق است.

دستمزد تعمیر ecu

پیشتر در مورد آینده شغل ecu، برای شما سخن گفتیم؛ امروزه با توجه به نرخ تصاعدی نرخ بیکاری و نیز شرایط نامساعد جامعه افراد می توانند به راحتی کار خود را، راه اندازی کنند.

فردی که مدرک شغل ایسیو را داشته باشد، با مشاهده خوردو قادر خواهد بود عیب و ایرادات آن را تشخیص دهد و سپس برای حلش اقدام کند. به واسطه تحریم هایی که بر کشور ما اعمال شده خرید و وارد کردن قطعه ایسیو به امری دشوار تبدیل شده است.

افراد در این گونه مواقع ترجیح می دهند به جای صرف هزینه های بالا به کسی مراجعه کنند که با ایسیو و تعمیر آن آشنایی داشته باشد.  با توجه به مطالعات و تحقیقات انجام شده دستمزد تعمیرکار این قطعات نسبتاً بالا می باشد و آمار نشان از این دارد که حداقل دستمزد او ماهیانه 20 میلیون تومان است. البته دستمزد این کار به نوع خودرو و  نیز برد آن بستگی دارد؛ امروزه نیز مؤسسات بسیاری دایر شده اند که افراد می توانند با مراجعه به آن ها آموزش ببینند.

پیش نیاز تعمیرات ecu

برای یادگیری و آموختن این پیشه مانند هر کاری، پیش نیازها و مقدماتی لازم است؛ شما به واسطه شرکت در دوره های یادگیری آن، می توانید با هر کدام از این مقدمات آشنا شوید.

اما مهمترین موضوعاتی که در این دوره ها تدریس می شوند معمولاً شامل: آشنا ساختن با قطعات مختلف خودرو، توانایی نقشه خوانی خودرو، شناخت انواع و اقسام ایسیو و … است.

علاوه بر طی کردن دوره های مختلف، اگر شما با مباحث برق آشنایی و علاقه داشته باشید، این امر مزیت به حساب می آید چرا که در ای سی یو شما با برق خودرو سرکار دارید.

مزایا و معایب شغل تعمیر ایسیو

شغل ایسیو مانند هر کار دیگری نیازمند صبر و تحمل و نیز کسب مهارت و تخصص می باشد؛ اما در وهله اول لازمه این کار علاقه است. زیرا زمانی که شما به کاری علاقه داشته باشید سختی های مسیر برای شما آسان خواهند بود و با کوچکترین اتفاقی به سرعت تسلیم نخواهید شد.

این پیشه مانند هر شغل دیگری دارای مزایا و معایب مختلفی می باشد که در ادامه نمونه ای از آن ها را برای شما بازگو می نماییم.

مزیت ها:

1.درآمد این شغل به نسبت بالا می باشد و شما با پرورش مهارت خود قادر خواهید بود آینده ای روشن را برای خود فراهم نمایید.

2.ساعت کاری آن بر عهده ی شماست و می توانید در هر ساعت از شبانه روز که خواستید به محل کار خود بروید.

معایب:

1.هر شغلی نیازمند سرمایه است شما باید انسان ریسک پذیری باشید چرا که هر شغلی ممکن است در ابتدا با مشکلات و ناکامی های روبه رو شود.

2.باید برای این کار دوره های زیادی را طی کنید تا بتوانید به اصطلاح در این کار متخصص شوید و مشتریان با اعتماد کامل خودروهای خود را به شما بسپارند.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *