ایسیو (ecu) خودرو چیست؟ آشنایی با انواع ایسیو

5 دقیقه زمان مطالعه

ایسیو خودرو چیست؟ سوالی است که برای پاسخ به آن باید ایسیو از منظرهای مختلف معرفی شود. در این صورت شناخت بهتری از ایسیو و کاربردهای آن انجام می شود. ما در ادامه این متن قصد داریم به معرفی جامع ایسیو و انواع آن بپردازیم. توصیه می کنیم با ادامه متن همراه شوید. 

آموزشگاه فنون برق در راستای تربیت نیروی کار با مهارت، برگزار کننده دوره های مختلفی از جمله دوره آموزش تعمیرات ایسیو است. شما مهارت آموزان عزیز می توانید با شماره تماس های ثبت شده در سایت تماس حاصل فرمایید و اطلاعات کامل را از کارشناسان ما جویا شوید.

ecu خودرو چیست؟

ایسیو یک کامپیوتر داخلی بهینه سازی شده برای خودروها می باشد. ایسیو به معنای مرکز کنترل خودرو است و از کلمه  Electronic Control Unit گرفته شده است که به اختصار ECU خوانده و تلفظ می شود. به بیان ساده تر ایسیو به عنوان واحد کنترل موتور خودرو شناخته می شود و به نوعی به عنوان مغز متفکر خودرو محسوب می شود.


ایسیو خودرو چیست

در اواسط قرن گذشته مسئله هوای پاک مطرح شد و برنامه ای به عنوان کاهش آلایندگی‌های زیست محیطی مطرح شد که بر اساس آن خودروسازان موظف به استفاده از قطعات الکترونیکی جهت افزایش بازدهی احتراق سوخت شدند، نتیجه این اقدام تولید انواع ایسیو و استفاده آن در خودروها شد.

البته ایسیوهای امروزی تنها وظیفه کنترل الکترونیکی را بر عهده ندارند و گاها در هر دو قسمت پیشرانه و انتقال قدرت مورد استفاده قرار می گیرند.

ایسیو خودرو از چه قطعاتی تشکیل شده است؟

ایسیو به عنوان یک مینی کامپیوتر تخصصی دارای قسمت های مختلفی است شناخت قطعات ایسیو یکی از موضوعات مهمی است هنگام تعمیرات ایسیو می بایست مورد توجه قرار گیرد. کانکتورها و پین ها، پوسته یا بدنه اصلی که گاها به آن رادیاتور نیز گفته می شود، برد الکترونیکی یا همان کیت ها، درپوش یا پوسته پایینی و همچنین پلاک از قسمت های اصلی یک ایسیو به شمار می روند.


قطعات ایسیو خودرو

از دیگر قسمت های مهم این قطعه می توان به این موارد اشاره کرد:

  • مبدل‌های داده های آنالوگ به دیجیتال: این قطعات داده های آنالوگ مثل سنسور اکسیژن را به داده های دیجیتال تبدیل می کنند تا عیب یابی راحت تر انجام شود.
  • مبدل‌های دیجیتال به آنالوگ: همانطور که تبدیل داده های آنالوگ به دیجیتال لازم است، گاهی تبدیل داده های دیجیتال به آنالوگ برای اجرای فرمان لازم است و از این مبدل ها استفاده می شود.
  • فرم دهنده‌های سیگنال: این فرم دهنده ها برای تنظیم نمودن ورودی یا خروجی های از پیش خوانده شده مورد استفاده قرار می گیرد.
  • خروجی‌های دیجیتالی H Level: این خروجی ها برای کنترل جرقه‌زنی شمع‌ها، باز و بسته شدن انژکتور و همچنین روشن و خاموش شدن فن ها مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع ecu ایسیو خودرو


انواع ecu ایسیو خودرو

امروزه خودروسازهای برتر جهان از ایسیوهای اختصاصی و خاص برای خودروهای خود استفاده می کنند و در ایران نیز خودروسازان از چند ایسیو محدود برای محصولات خود استفاده می کنند. از مهمترین انواع ایسیوها می توان به این محصولات اشاره کرد:

  • ECU MM8P: این مدل دارای کانکتور 35 پایه است و برای خودروهایی که دارای موتور XU7 هستند مورد استفاده قرار می گیرد.
  • ECU 6LPB: این ایسیو برای پژو 407 مورد استفاده قرار می گیرد و دارای 112 پایه است.
  • ECU 4MB2: این محصول برای پژو 607 مورد استفاده قرار می گیرد و دارای 112 پایه است.
  • ECU SL96: این ایسیو برای سمندهای اوایل دهه هشتاد و پژو 405 مورد استفاده قرار می گیرد.
  • ECU S2000-10: این محصول برای سمندها، پژو پارس و 405 و پرایدهای کد 11000 مدل 82 و 83، پرایدهای مدل 85 و 86 مورد استفاده قرار می گیرد.
  • ECU S2000-11: این ایسیو برای خودروهای قدیمی مثل پیکان ها و آردی های مدل 82 و 83 استفاده می شود.
  • ECU J34: این محصول برای پژو 206 مولتی پلکس بعد از 85 و دارای موتور TU3 مورد استفاده قرار گرفته است.
  • ECU J35: این ایسیو برای پژو 206 مالتی پلکس اس دی بنزینی و گازسوز استفاده می شود.

علائم خرابی ecu خودرو

علائم خرابی ecu خودرو

ایسیو نیز به عنوان یک قطعه مهم گاها دچار عیب و خرابی می شود. از مهمترین علائم خرابی ایسیو می توان به این موارد اشاره کرد:

  • روشن‌شدن چراغ چک موتور: متداول ترین علامتی که خرابی در ایسیو را به ما نشان میدهد روشن شدن چراغ چک است. اگر با این مشکل مواجه شدید، حتما در اولین فرصت مشکل را از طریق دیاگ بررسی کنید.
  • جرقه نزدن در سیلندرها: خرابی ایسیو گاها باعث جرقه نزدن در تعدادی از سیلندرها شده و بد کارکردن موتور را به همراه دارد.
  • کاهش قدرت موتور: یکی دیگر از علائم شایع خرابی کاهش قدرت خودرو است. اگر با این مشکل مواجه بودید با استفاده از دیاگ مشکل را بررسی کنید.
  • روشن ‌نشدن پیشرانه: یکی دیگر از علائم خرابی ایسیو روشن نشدن پیشرانه خودرو است. اگر با چنین مشکلی واجه بودید، حتما ایسیو را چک کنید.
  • از طریق دیاگ خودرو می توانید مشکلات ایسیو را شناسایی کرده و به تعمیر و عیب یابی ایسیو مشکلات ایجاد شده بپردازید.

    در این مطلب به بررسی ایسیو خودرو، انواع آن و نشانه های خرابی ecu خودرو پرداختیم. در صورتی که قصد دارید به صورت حرفه ای تعمیرات ایسیو را فرا بگیرید، توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیرات ایسیو خودرو آموزشگاه فنون برق ثبت نام کرده و در مدت زمان کوتاهی به یک تعمیرکار حرفه ای ایسیو تبدیل شوید.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *