دلایل و عوامل خرابی ایسیو

5 دقیقه زمان مطالعه

دانستن دلایل خرابی ایسیو(ecu) خودرو تا حد زیادی به ما در جلوگیری از خراب شدن آن کمک می‌کند. ما نیز با در نظر داشتن اهمیت این موضوع، تلاش کردیم تا در یادداشت پیش رو به دنبال پاسخ‌هایی منطقی برای دلایل سوختن ایسیو بوده و تلاش کنیم تا راه‌حل‌هایی برای اجتناب از این اتفاق ارائه کنیم. پس اگر شما نیز یکی از مالکان خودرو یا حتی تعمیرکاران بوده و در مورد دلیل سوختن ایسیو یا همان بهم ریختن کامپیوتر ماشین کنجکاو هستید، مطالعه این یادداشت برای شما نکات ارزنده‌ای در بر دارد. درضمن اگر علاقه مند به یادگیری تعمیر ایسیو هستید میتوانید در دوره آموزش تعمیرات ایسیو شرکت کرده تا مهارت خود را افزایش دهید.

آموزش تعمیرات ایسیو خودرو فنون برق

عوامل و دلایل خرابی ایسیو(ٍECU) خورو

خرابی ایسیو ماشین دلایل مختلفی دارد که در زیر چند مورد را شرح می دهیم:

تصادف خودرو

اولین و اصلی ترین علت خرابی ایسیو تصادف خودرو می باشد. اگر هنگام تصادف ضربه فیزیکی سختی به ecu وارد شود موجب می گردد که برخی قطعات روی ایسیو بسوزد، در این حالت تعمیر آن بسیار سخت و زمان گیر است.

بردهایی که در تصادفات آسیب می بینند به دلیل خرابی خود پی سی بی دیگر قابل تعمیر نیستند، اما اگر pcb سالم باشد و فقط قطعات روی برد آسیب دیده باشند می توان برد را تعمیر کرد.

خرابی ecu به علت رسیدن آب به آن

از دلایل دیگر خرابی ایسیو ماشین رسیدن آب و یا رطوبت به ایسیو می باشد. زمانی که ماشین خود را در کارواش و یا در منزل شست و شو می دهید یا در اثر برخورد آب باران، آب وارد ایسیو شده و باعث می شود قطعات روی برد بسوزد و پانچ ها و مسیرها قطع می شوند.

هر نوع شوک الکتریکی مستقیمی می‌تواند زمینه‌ساز سوختن ایسیو شود و باید از آن اجتناب شود. هرچند خود تولیدکنندگان و طراحان خودرو همواره روش‌های مختلفی برای محافظت از این قطعه حیاتی می‌اندیشیند اما اغلب برخی از پایه‌های پین نری خارجی، بدون محافظت درون محفظه ایسیو قرار می‌گیرند. در حالی که اغلب مابقی پایه‌ها و مدارها با موم پوشیده شده، این سوکت‌ها به علت نیاز به اتصال با مدار، محافظت چندانی نداشته و در خیس شدن محفظه به سرعت دچار اتصالی و آسیب می‌شود.

خیس شدن این پایه‌ها باعث شوک به ایسیو شده و آن را می سوزاند. به همین علت همواره برای اجتناب از این اتفاق باید از خیس شدن فضای اطراف ایسیو جلوگیری کرد. معمولاً پیشنهاد می‌شود در صورت خیس شدن نیز از روشن کردن خودرو اجتناب کرده و تا خشک شدن کامل، بست باتری را جدا کنید. البته خود انجام این کار می‌تواند باعث ریستارت و بازنشانی ایسیو شود.

خرابی ecu به علت شارژ اضافه دینام

دلیل بعدی ایجاد مشکل در ایسیو ماشین، شارژ اضافه دینام می باشد. زمانی که به دینام رسیدگی نمی کنید، بیشتر از حد مجاز شارژ می گیرد.

شارژی که دینام باید تولید کند حدود چهارده ولت روی باتری است، اگر دینام شارژ اضافی دریافت کند ولتاژ آن به شانزده و یا حتی بیشتر می رسد، این مقدار ولتاژ برای کامپیوتر خودرو و سایر قطعات برقی روی خودرو بسیار خطرناک است و اگر این ولتاژ اضافی وارد برد ecu شود باعث ایجاد سوختگی روی برد شده و به قطعات اولیه برد آسیب وارد می کند. نتیجه این عمل از عوامل اصلی خرابی و ایجاد خطا در ایسیو است.

سوختن ایسیو بر اثر برعکس زدن سر باتری ماشین

دلیل دیگر خرابی و سوختن ایسیو برعکس زدن سر باتری ماشین است به این معنی که قطب های مثبت و منفی جا به جا متصل می شوند، اتصال اشتباه قطب ها باعث می شود ولتاژ ورودی به ecu قطعات روی برد را بسوزاند.

بر عکس زدن قطب های باتری از دلایل خرابی ecu است.

باتری به باتری کردن اشتباه

دلیل بعدی خرابی کامپیوتر ماشین باتری به باتری کردن اشتباه است. اگر باتری ماشین ضعیف عمل کند برای روشن کردن خودرو از باتری کمکی استفاده می شود. در این حالت باید این نکته را بدانید که باتری ماشین و باتری کمکی باید به صورت موازی متصل شوند نه سری.

اگر باتری ها را به صورت سری به هم وصل کنید، یعنی قطب مثبت را به منفی و قطب منفی به قطب مثبت وصل شود، در این صورت ولتاژ ها باهم جمع می شوند، یعنی دو عدد باتری ۱۲ولت به صورت سری در مجموع ۲۴ ولت ایجاد می کنند در صورتی که ولتاژ کاری ایسیو ۱۲ولت است و ولتاژ ۲۴ برای برد زیاد بوده در نتیجه موجب خطا و ایجاد سوختگی در ایسیو می شود.

در باتری به باتری ماشین، باتری ها باید به صورت موازی بسته شوند به این صورت که قطب منفی به منفی و قطب مثبت را به مثبت متصل کرده در این حالت ولتاژ همان ۱۲ولت می ماند و آمپر های دو باتری باهم جمع می شوند. برای مثال اگر دو باتری ۱۲ ولتی با ۵۵ آمپر به صورت موازی متصل شوند در مجموع نقش یک باتری ۱۲ ولتی با ۱۱۰ آمپر را به ما ارائه می دهد. این جریان برای استارت اولیه و روشن شدن خودرو کافی است و بعد از قرار گرفتن دینام در مدار باتری ماشین شارژ شده و دیگر نیازی به باتری کمکی نیست.

باتری به باتری اشتباه از دلایل بهم ریختن ایسیو ماشین است.

از جمله دلایل دیگر خرابی ایسیو به موارد زیر می توان اشاره کرد:

  • اتصالات کوتاه؛ در سیم کشی ها که در پی استارت زدن اشتباه در خودرو ایجاد می شود.
  • دمای بالا؛ افزایش دما به خصوص در تابستان ها یکی از علت های شایع در خرابی ایسیو می باشد.

جمع بندی دلایل خرابی ایسیو خودرو

3/5 - (6 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *