مقالات مرتبط

ثبت نام آزمون فنی حرفه ای

آزمون فنی و حرفه ای و نحوه دریافت گواهینامه فنی و حرفه ای چگونه است؟

گواهینامه فنی و حرفه ای یکی از معتبرترین مدارک کشور است که دارای اعتبار بین المللی نیز می‌باشد. افراد می‌توانند […]

مطالعه مقاله
شغل کولر گازی

معرفی کامل شغل نصب و تعمیرات کولر گازی

انتخاب مسیر شغلی درست می‌تواند تا حد زیادی آینده شما را تامین کند. شغل تعمیر و نصب کولر گازی یکی […]

مطالعه مقاله
شغل برقکار ساختمان

چگونه در شغل برقکار ساختمان موفق شویم؟

شغل برقکار ساختمان یا برق کشی ساختمان یکی از بهترین شغل های فنی در ایران می باشد. در این مطلب […]

مطالعه مقاله
شغل دوربین مدار بسته

چگونه در شغل دوربین مدار بسته موفق شده و درآمد بالایی کسب کنیم؟

شغل دوربین مدار بسته یکی از مشاغل مهم و عالی در بازارکار امروز است که به دلیل استقبال گسترده افراد […]

مطالعه مقاله
درآمد لوله کشی

درآمد میلیونی لوله کش ساختمان

اگر به کارهای فنی علاقه‌مند هستید، شغل لوله کش ممکن است برای شما مناسب باشد. لوله کش ساختمان با گذراندن دوره‌های فنی قادر به طراحی، ساخت لوله‌های آب، نصب و تعمیر لوله‌های آب و فاضلاب، لوله‌های سیستم گرمایشی، لوله‌های ساختمانی و … خواهد بود. اگر تجربه کافی به عنوان یک لوله کش را داشته باشید معمولاً درآمد خوبی کسب خواهید کرد. تجربه و مهارت نیز بیشتر بستگی به نوع آموزش شما دارد. اگر قصد یادگیری لوله کشی را دارید می‌توانید با شرکت در دوره آموزش لوله کشی ساختمان در یک آموزشگاه فنی معتبر مانند آموزشگاه فنون برق به تمامی مهارت‌های لازم دست پیدا کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این شغل پردرآمد آشنا شوید.

بازار کار لوله کش ساختمان چگونه است؟

با گذشت زمان، کار تاسیسات ساختمانی و لوله کشی، به عنوان یکی از مهارت‌های فنی، بسیار گسترش پیدا کرده است. این حرفه نیز مانند سایر مشاغل دارای مزایا و معایب بسیاری است. فرض کنید یک روز مجبور باشید که بدون آب سپری کنید، حتی تصور این موضوع نیز سخت است! اینجا است که بیشتر به اهمیت کار لوله کشی پی خواهید برد.
افرادی که وارد حرفه لوله کشی شده‌اند وظایف مختلفی دارند، از جمله وظایف لوله کش ساختمان می‌توان به طراحی، اجرا، نصب و تعمیر تاسیسات لوله کشی، لوله کشی گاز و برق، لوله کشی ساختمان، لوله کشی سیستم گرمایشی و آب و فاضلاب اشاره کرد. لازم به ذکر است که اگر در هر شغلی مهارت بالایی داشته باشید مطمئنا درآمد مناسبی خواهید داشت. لوله کشی ساختمانی نیز از این قاعده مستثنی نیست. اگر به این حرفه علاقه دارید با شرکت در دوره آموزش لوله کش ساختمان آن را از صفر تا صد بیاموزید و سپس به راحتی وارد بازار کار شوید.

درآمد لوله کش

درآمد چند ده میلیونی لوله کش ساختمان در ایران

اگرچه نمی‌توان درآمد مشاغل فنی را به طور دقیق تعیین کرد، اما نکته مهم این است که اگرچه این شغل در بسیاری از کشور‌ها جزو مشاغل سطح بالا در جامعه به حساب نمی‌آید، اما یکی از مشاغل مهم و پردرآمد است و افراد بدون نگرانی از نظر سطح درآمد در صورت داشتن تخصص و مهارت‌های ذکر شده می‌توانند به درآمد‌های بالا برسند.
طبق آمار‌های بدست آمده درآمد شغل لوله کشی ساختمان در ایران بسیار بالا است. برای مثال مجری تاسیساتی مبتدی هم حداقل با روزی ۴۰۰ هزار تومان کارکرد، تنها بابت انجام خدمات تعمیری می‌تواند ماهانه به درآمد ۱۲ میلیون تومان دست پیدا کند. حال اگر مجری باسابقه و باتجربه‌تر باشد با پذیرفتن پروژه‌های خوب می‌تواند به درآمد ۵۰ میلیون تومانی نیز برسد.

فرصت های شغلی لوله کش ساختمان

تنوع شغلی در حرفه لوله کشی ساختمان بسیار زیاد است و تکنسین لوله کشی ساختمان می‌تواند در زمنیه های مختلف فعالیت کند. برای مثال لوله کش ساختمان می‌تواند علاوه بر اجرای لوله کشی آب و رفع ایرادات سیستم لوله کشی، لوله کشی شوفاژ، نصب وان حمام، سونا و جکوزی، لوله کشی فاضلاب ساختمان، نصب توالت ایرانی و فرنگی و نصب شیر آلات را نیز اجرا کند.

مزایای شغل لوله کشی ساختمان چیست؟

  • بازار کار دائمی

لوله کشی ساختمان از مشاغل دائمی در بازار کار است. بر اساس آمار‌های جهانی نیاز به این شغل روز به روز درحال رشد است و کشور ما نیز از این قائده مستثنی نیست.

  • درآمد مناسب

مطمئناً یکی از مهم‌ترین جنبه‌های هر شغلی که قبل از شروع باید به آن توجه کرد، بحث در مورد میزان درآمد با توجه به ساعات و سختی کار است. در مورد کار لوله کشی باید به این نکته مهم توجه کرد. به گفته برخی از افرادی که به کار لوله کشی مشغول هستند میزان درآمد شما از این شغل به عوامل مختلفی بستگی دارد اما به طور کلی درآمد این شغل مناسب است و یکی از پردرآمدترین‌ها محسوب می‌شود.

  • فرصت رشد و توسعه

اگر کار خود را با همکاری در شرکت‌های تاسیساتی شروع کرده‌اید، می‌توانید پس از کسب مهارت‌های بیشتر و تامین سرمایه لازم، مشتریان دائمی خود را داشته باشید و به طور مستقل کار کنید. با این کار درآمد شما افزایش یافته و دیگر نیازی نیست که بخشی از درآمد خود را به شرکت بدهید.

  • تنوع در شغل لوله کشی ساختمان

شغل لوله کشی ساختمان به دلیل اینکه شما را در موقعیت‌های متفاوتی قرار می‌دهد به هیچ عنوان شغل حوصله سر بری نیست! زیرا شما در محل‌های مختلف کار خواهید کرد. همچنین با مشتریان و خدمات مختلفی روبرو خواهید شد و این باعث می‌شود که این کار برای شما خسته کننده نباشد.

  • یادگیری آسان و سریع این شغل

امروزه برای هر موضوعی منابع آموزشی مختلفی وجود دارد. شما می‌توانید برای آموزش لوله کشی ساختمان به آموزشگاه‌های فنی مراجعه کرده و پس از شرکت در دوره‌های مربوطه، مهارت‌های مورد نیاز این کار را فرا بگیرید. یکی از بهترین آموزشگاه‌ها که دوره آموزش لوله کشی ساختمان را برگزار می‌کند آموزشگاه فنون برق است، این آموزشگاه با شهریه بسیار مناسب تمامی فوت و فن‌های لوله کشی را به مهارت‌آموزان آموزش می‌دهد. مهارت‌آموزان بعد از اتمام دوره می‌توانند به سرعت وارد بازار کار شوند.

مهارت‌های مورد نیاز لوله کش ساختمان

  • توانایی کار طبق نقشه و طرح فنی
  • مهارت عملی خوب داشتن
  • سلامتی جسمانی
  • منظم بودن و دقت کافی داشتن
  • اطلاع داشتن از مسائل ایمنی
  • توانایی مذاکره کردن
  • توانایی انجام کار تیمی و یا فنی

درآمد لوله کش

سرمایه لازم برای لوله کش ساختمان

خوشبختانه برای ورود به این شغل به سرمایه اولیه زیادی نیاز نیست البته اگر قصد کار کردن در شرکت‌های تاسیساتی را دارید تنها هزیه ای که باید بکنید هزینه آموزش و گذراندن دوره‌های آموزشی است. اما اگر قصد دارید تا به صورت مستقل شروع به فعالیت کنید در ابتدا باید تجهیزات مناسب کار خود را خریداری کنید. که بسته به نوع ابزار و برند آن‌ها هزینه آن‌ها نیز متغیر است. پیشنهاد ما این است که حتما ابزار نو خریداری کنید چرا که در آینده برای شما مشکلی پیش نخواهد آورد (از نظر طول عمر). در وهله بعدی باید به فکر معرفی شغل خود به دیگران باشید. مرسوم ترین راه این است که مغازه ای اجاره کنید اما شاید هزینه اولیه آن سنگین باشد می‌توانید از تبلیغات استفاده کنید در سایت‌های تبلیغاتی ایرانی استفاده کنید مثلا سایت دیوار یا شیپور آگهی دهید و شغل خود را معرفی کنید.

چرا درآمد لوله کش در ایران بالا است؟

در بخش‌های قبل اشاره کردیم که درآمد حاصل از کار لوله کشی می‌تواند زیاد باشد که دلایل مختلفی دارد که به آنها اشاره می‌کنیم.

  • ارائه خدمات اضطراری توسط متخصص لوله کشی ساختمان

یکی از تفاوت‌های بزرگ این شغل با مشاغل دیگر این است که این شغل خدمات اضطراری را ارائه می‌دهد. فرض کنید لوله‌های آب یک ساختمان ترکیده است. مشکلات این چنینی باید در اسرع وقت حل شود، در غیر این صورت آسیب‌ها و خسارات زیادی وارد می‌شود.

  • قرار گرفتن لوله کش در معرض بسیاری از بیماری‌ها و خطرات

این افراد ممکن است دچار آسیب‌های مختلفی شوند. به همین دلیل است که افراد کمی حاضر به کار در این زمینه هستند. گاهی اوقات این افراد مجبور به انجام فعالیت‌های پرخطری مانند تخلیه لوله‌های فاضلاب یا لوله کشی در ساختمان‌های بلند هستند. به همین دلیل گفته می‌شود افرادی که در این زمینه تخصص دارند در واقع بهای سلامتی و جان خود را می‌گیرند و افراد کمی به آن می‌پردازند.

  • ابزار و تجهیزات گران قیمت

از لازمه‌های شغل لوله کشی وجود مجموعه‌ای کامل از لوله‌ها است. مجموعه کامل لوله برای کارهای لوله کشی مورد نیاز است. علاوه بر این، این کار به تجهیزات دیگری مانند لوله بازکن فنری، تراز، قیچی لوله و…نیاز دارد.

  • ارائه خدمات تخصصی به پیمانکاران لوله کشی

برخی افراد بر این باورند که لوله کش‌ها فقط لوله‌ها را تعویض و نصب می‌کنند. این یک تصور غلط است. متخصصان این رشته کارهای دیگری مانند نقشه خوانی، طراحی و پیاده سازی را نیز انجام خواهند داد.

افزایش درآمد در شغل لوله کشی

اگر می‌خواهید در شغل لوله کشی به درآمد‌های بالا دست پیدا کنید باید چند فاکتور مهم را رعایت کنید. برای مثال سرعت در انجام کار بسیار اهمیت دارد، با افزایش سرعت در کار می‌توانید پروژه‌های بیشتری گرفته و به تبع سود بیشتری کسب کنید. لازمه افزایش سرعت نیز داشتن ابزار مناسب است. تجهیزات، سرعت کار‌ها را چندین برابر افزایش می‌دهند. مسئله بعدی که در افزایش درآمد لوله کش تاثیر می‌گذارد آپدیت بودن لوله کش است، لوله کشی که می‌خواهد به درآمد بالا برسد باید مدام در حال یادگیری باشد مطالعه و بررسی باعث می‌شود که ایده‌های جدید به ذهنش خطور کند. مانند دیگر مشاغل آزاد و مشاغلی که با مشتری سروکار دارد روابط اجتماعی و ارتباط برقرار کردن از دیگر مسائل مهم است.

نتیجه گیری

طبق مطالب گفته شده در این بخش، میتوان اینگونه نتیجه گرفت که برای کسب نتیجه بهتر در این شغل نیاز به صبر و حوصله فراوانی است. اگر در ابتدای مسیر هستید نباید توقع کسب درآمد بالا باشید با تلاش و پشتکار شرایط شغلی شما بهتر خواهد شد. با کسب تجربه و افزایش سابقه کاری بدون اینکه به طور مستقیم تبلیغ شغل خود را انجام دهید مشتری های شما افزایش پیدا میکنند. این افزایش از رضایت مشتری های سابق شما شکل میگیرد به گونه ای که هر چه کیفیت کار شما بالا باشد، تعداد مشتری های شما (به دلیل معرفی توسط مشتری به دیگران) بیشتر خواهد شد. در آخر امیدواریم با عمل به توصیه های گفته شده در این شغل روز به روز پیشرفت کنید.

4/5 - (1 نظر)

مقالات مرتبط

ثبت نام آزمون فنی حرفه ای

آزمون فنی و حرفه ای و نحوه دریافت گواهینامه فنی و حرفه ای چگونه است؟

گواهینامه فنی و حرفه ای یکی از معتبرترین مدارک کشور است که دارای اعتبار بین المللی نیز می‌باشد. افراد می‌توانند […]

مطالعه مقاله
شغل کولر گازی

معرفی کامل شغل نصب و تعمیرات کولر گازی

انتخاب مسیر شغلی درست می‌تواند تا حد زیادی آینده شما را تامین کند. شغل تعمیر و نصب کولر گازی یکی […]

مطالعه مقاله
شغل برقکار ساختمان

چگونه در شغل برقکار ساختمان موفق شویم؟

شغل برقکار ساختمان یا برق کشی ساختمان یکی از بهترین شغل های فنی در ایران می باشد. در این مطلب […]

مطالعه مقاله
شغل دوربین مدار بسته

چگونه در شغل دوربین مدار بسته موفق شده و درآمد بالایی کسب کنیم؟

شغل دوربین مدار بسته یکی از مشاغل مهم و عالی در بازارکار امروز است که به دلیل استقبال گسترده افراد […]

مطالعه مقاله