چگونه با مدرک فنی حرفه ای مهاجرت کنیم؟ شرایط و مراحل مهاجرت

5 دقیقه زمان مطالعه

مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای یکی از روش هایی است که در سال های اخیر مورد استقبال افراد متقاضی مهاجرت قرار گرفته است. خوشبختانه کشور ما در سال های اخیر از لحاظ علمی و صنعتی توانسته پیشرفت های چشمگیری داشته باشد اما با این حال هنوز فاصله قابل توجهی بین ما و کشورهای سطح اول علمی و صنعتی دنیا وجود دارد و افرادی که توانایی و تخصص کافی داشته باشند می توانند با استفاده از این شرایط در بروزترین و بهترین کشورهای دنیا شرایط جدیدی از کار و زندگی را تجربه کنند.

برای مهاجرت کردن کشورهای مختلفی وجود دارند و در هر کدام شرایط برای پذیرش متقاضیان متفاوت است اما در نحوه پذیرش و شرایط آنها یک سری اشتراک ها وجود دارد که یکی از آنها داشته مدرک کاری و حرفه ای است.

مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای چگونه است؟

مراحل مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای

علم اساس پیشرفت کشورهای مختلف دنیا می باشد و بسیاری از آنها با سرمایه گذاری بر روی نیروهای کاری غیر بومی، زمینه رشد علمی و صنعتی خود را فراهم می کنند و این نیروهای غیر بومی معمولا از طریق پذیرش مهاجرین انجام می گیرد.

مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای یکی از بهترین راه ها برای مهاجرت است. بهترین کشورهای دنیا برای مهاجرت افراد از آنها مدرک دانشگاهی معتبر می خواهند تا مطمئن شوند که می توانند از تخصص آنها برای آبادانی کشور خود استفاده کنند.

البته مدرک دانشگاهی تنها شرط اصلی نیست و افراد می توانند با داشتن یک مدرک فنی و حرفه ای معتبر هم این کار را انجام دهند. به طور کلی برای مهاجرت به کشورهای بزرگ دنیا در کنار داشتن مدرک مهارت معتبر داشتن چند شرایط دیگر هم لازم است که از جمله آنها می توان به سابقه کار اشاره کرد.

برای مثال جهت مهاجرت با مدرک بین المللی برق ساختمان به کشور کانادا در کنار این موارد داشتن سابقه کار حداقل سه ساله در رشته برق شرط اصلی است، و به همین دلیل بایستی افراد دارای این شرایط بوده و یا اینکه برای کسب این شرایط برنامه ریزی بلند مدتی داشته باشند. در مقاله دیگری به بررسی نحوه دریافت مدرک بین المللی برق ساختمان، پرداخته ایم جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله “چگونه مدرک بین المللی برق ساختمان بگیریم؟” را مطالعه نمایید.

همچنین برای مهاجرت به کشور استرالیا با مدرک فنی حرفه ای فرد بایستی در هنگام ثبت درخواست یک حرفه کاری برای خود انتخاب کند و سپس بر اساس آن یک مدرک دانشگاهی یا کاری معتبر و مدرک زبان انگلیسی ارائه دهد.

شرایط مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای 

شرایط مهاجرت از طریق کسب مدرک فنی حرفه ای در کشورهای مختلف متفاوت است. اما آنچه که در تمامی کشورها به آن توجه می شود داشتن مدرک فنی حرفه ای معتبر و بین المللی و سابقه کار است.

در برخی از کشورها فرد متقاضی می بایست علاوه بر مدرک فنی، حداقل تحصیلات فوق دیپلم را داشته باشد و سابقه ای 3 ساله در زمینه کاری که قصد مهاجرت در آن را دارد نیز داشته باشد. برخی از دیگر کشورها به مدرک دیپلم بسنده کرده اما متقاضی بایستی سابقه کاری 5 ساله داشته باشد. در ادامه به بررسی شرایط مهاجرت با این مدرک در چند کشور می پردازیم.

 مهاجرت به استرالیا با مدرک فنی حرفه ای

داشتن سابقه کاری 5 ساله در شغل مرتبط  و دارا بودن گواهینامه فنی حرفه ای معتبر و کسب امتیاز لازم در مصاحبه از پیش شرط های مهم برای مهاجرت به این کشور است.

لازم به ذکر است عواملی از قبیل: سن متقاضی، تسلط به زبان انگلیسی، داشتن مدرک فنی حرفه ای و تحصیلی در استرالیا و دارا بودن اسپانسر ایالتی یا فامیلی در میزان امتیاز شما برای مهاجرت تاثیر گذار است.

مهاجرت به کانادا با مدرک فنی حرفه ای 

شرایط مهاجرت به کانادا نیز تقریبا شبیه استرالیا است. برای مهاجرت به این کشور شما باید سابقه کار مرتبط با شغلی که قصد دریافت ویزا کاری دارید را داشته باشید. اگر به صورت تمام وقت کار می کنید باید حداقل 3 تا 5 سال و اگر به صورت پاره وقت یا نیمه وقت کار می کنید باید به ترتیب حداقل 30 و 15 ساعت در هفته در شغل مربوطه مشغول به کار باشید.

علاوه بر سابقه کار شما باید سطح مشخصی از زبان انگلیسی یا فرانسه را داشته باشید. و در آزمون آیلتس در بخش خواندن، نوشتن و مکالمه و شنیدن به ترتیب حداقل نمره های 4، 5.3 و 5 را کسب کرده باشید.

در صورت تسلط بر زبان فرانسه نیز، بایستی نمره clb5 و clb4 را برای به ترتیب برای مکالمه و شنیدن و خواندن و نوشتن کسب کرده باشید.

مراحل مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای

شرایط مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای

مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای مراحل خاص خود را دارد و  افراد پس از فراهم آوردن آنها می توانند نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند.

  • اطلاع از شرایط پذیرش: در اولین اقدام افراد بایستی از شرایط پذیرش اطلاع داشته باشند و بر اساس آنها نسبت به اخذ مدرک فنی و حرفه ای و شرایط دیگر اقدام کنند.
  • اخذ مدرک فنی و حرفه ای: برای این منظور متقاضیان بایستی در مرحله اول یک آموزشگاه معتبر را انتخاب کرده و در آن دوره مورد نظر خود را ثبت نام و مدرک کاری دریافت کنند. پس از این اقدام آنها بایستی به بازار کار رشته خود ورود کنند و یک سابقه کاری برای خود رقم زنند.
  • انجام آزمون عملی و مصاحبه: برای ثبت درخواست مهاجرت شما بایستی در یک آزمون علمی و مصاحبه ای شرکت کنید. در صورتی که در دوره های فنی تخصصی شرکت کرده باشید می توانید بدون استرس در این آزمون شرکت نمایید.
  • ارزیابی مدارک: مداک شما بایستی توسط سازمان هایی مثل TRA بررسی شوند.

حتماً بخوانید: راهنمای استعلام گواهینامه فنی حرفه ای 

ویژگی های یک مدرک برای مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای

مهاجرت با مدرک فنی حرفه ای تنها با مدارکی انجام پذیر است که کیفیت آنها مورد تایید باشد. مدرک فنی حرفه ای از جمله مدارک معتبر برای مهاجرت و اخذ ویزا کاری است که در بسیاری از کشورها دارای اعتبار است. برای گرفتن مدرک فنی حرفه ای بایستی در مرحله اول به صفر تا صد مهارت های شغل فنی مورد نظر تسلط داشته باشید، برای این کار یک مرکز آموزشی معتبر را انتخاب کنند و در آن دوره ای را  که کشور مورد نظر به آن نیاز داشته باشد، سپری کنید. دوره های آموزش تعمیرات موبایل، آموزش تعمیرات پکیج، آموزش برق صنعتی، آموزش نصب و تعمیرات کولر گازی برخی از بهترین دوره های پرطرفدار برای مهاجرت است.

معمولا دوره های فنی حرفه ای مدت زیادی ندارند و افراد می توانند در زمان کوتاهی آنها را با موفقیت طی کرده و پس از شرکت در آزمون های فنی حرفه ای و کسب حداقل نمره قبولی، مدرک رسمی و بین المللی فنی حرفه ای را دریافت نمایند.

دقت داشته باشید که هر چه مدرک دریافتی افراد اعتبار بیشتری داشته باشد، ورود آنها به بازار کار نیز با سهولت بیشتری انجام می شود. و افراد می توانند بلافاصله پس از طی دوره به بازار کار ورود کنند و یک سابقه کار مناسب برای خود ثبت کنند.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *