بررسی بازارکار و درآمد شغل برقکار خودرو

5 دقیقه زمان مطالعه

شغل برقکار خودرو یکی از مشاغل پردرآمد رشته‌های فنی است که افراد می‌توانند بدون توجه به سن و تحصیلات خود وارد بازار کار این حرفه شوند. اگر به این شغل علاقه داشته باشید باید بدانید که سیستم الکتریکی و سنسورهای خودرو به کلی توسط برقکار خودرو تعمیر و عیب یابی می‌شوند، فردی که در رشته برقکاری خودرو مشغول به کار شده باشد، باید مهارت‌های لازم برای ورود به این شغل را یاد گرفته باشد. ضرورت و اهمیت این مهارت‌ها به موفقیت بیشتر شغلی فرد و کسب درآمد بهتر او کمک خواهد کرد. علاقه مندان می‌توانند در دوره برق خودرو آموزشگاه فنون برق شرکت کرده و مهارت های این حرفه را به دست بیاورند. در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما علاقه مندان را با این شغل بیشتر آشنا کنیم. با ما همراه باشید!

شغل برق خودرو شامل چه مواردی می‌شود؟

برقکار خودرو باید با کل سیستم‌های الکتریکی و الکترونیکی خودرو آشنایی کامل داشته باشد. سیستم‌هایی که یک برقکار خودرو باید با آن‌ها سر و کار داشته باشد سیستم چراغ‌های خودرو، سیستم تهویه هوای مطبوع، شیشه بالابرها، سیستم دزدگیر و ردیاب، قفل درب‌ها، سیستم آینه، سیستم صوتی خودرو، صفحه کیلومترشمار، سیستم بوق خودرو و صندلی‌ها می‌باشند.

وظایف باتری ساز خودرو

یک برقکار خودرو چه وظایفی بر عهده دارد؟

برقکار خودرو باید بتواند موارد زیر را به درستی انجام دهد:

– عیب یابی سیم کشی خودرو

– تست و بررسی ایمنی برق خودرو

– رفع عیب و مشکلات مربوط به برق خودرو

حتماً بخوانید: ریمپ ایسیو چیست و چگونه انجام می شود؟

 مهارت‌های لازم برای ورود به شغل برقکار خودرو

یک برقکار خودرو باید اهمیت توانایی‌ها و مهارت‌های مختلف برای ورود به برقکاری خودرو را بداند و برای یادگیری و تقویت آن‌ها در خود تلاش کند. آشنایی با ابزارها و دستگاه‌های الکترونیکی از جمله دستگاه‌های کامپیوتر و آشنایی با تکنولوژی‌های پیشرفته و به روز در انواع خودروها از موارد مختلفی هستند که برای ورود به این شغل ضروری هستند. همچنین تسلط کامل به روش استفاده از نمودار برق خودرو و نحوه یافتن مشکلات مربوط به آن در خودرو و آگاهی کامل به نقشه خوانی سیم کشی برق خودروها نیز الزامی است.

مهارت های شغل برقکاری خودرو

شرایط ورود به شغل برقکار خودرو

یک فرد علاقمند به برقکاری خودرو می‌تواند به صورت عملی و بدون داشتن تحصیلات خاصی وارد این بازارکار شود. اگر فردی به تحصیل در این رشته علاقه داشته باشد، می‌تواند در کلاس‌های آموزشگاه‌های آزاد شرکت نماید. همچنین می‌تواند در زمان انتخاب رشته در دبیرستان وارد رشته تعمیر موتور و برق خودرو شود و به صورت آکادمیک در دو سال متوالی مطالب را فرا گیرد.

پس از یادگیری مهارت‌های عملی این شغل یا باید در یک مرکز خدمات باتری سازی خودرو مشغول به کار شده و یا با خرید تجهیزات لازم برای برقکاری خودرو، به صورت انفرادی وارد بازارکار شود.

حتماً بخوانید: ریمپ ایسیو چیست و چگونه انجام می شود؟

سرمایه لازم برای ورود به شغل برقکار خودرو

سرمایه لازم برای وارد شدن به شغل باتری سازی خودرو به چند دسته آموزشی، تجهیزاتی و ملکی تقسیم بندی می‌شود. اگر از افرادی هستید که آشنایی قبلی با این رشته ندارید، باید هزینه‌های آموزش و یادگیری مهارت‌های آن را بپردازید. پس از گذراندن دوره‌ها و آموزش‌های لازم سپس به فکر سرمایه گذاری ملکی و تجهیزاتی برای این شغل باشید. هیچ گاه بدون داشتن مهارت و بدون آشنایی با این شغل اقدام به تأمین تجهیزات و ملک برای شروع به کار در این حوزه نکنید.

پس از یادگیری مهارت‌های تئوری و عملی این رشته باید برای اجاره کردن یا خرید یک ملک مناسب با شرایط این شغل در یک مکان پرتردد اقدام کنید. اجاره بهای مغازه در شهرهای مختلف و حتی در مناطق مختلف یک شهر متفاوت خواهد بود؛ به طور کلی می‌توان گفت که با توجه به شهر محل زندگی و محل رهن کردن مغازه، ممکن است هزینه‌ای از 10 تا 100 میلیون تومان را برای شما به همراه داشته باشد.

در مرحله سوم باید به فکر خرید تجهیزات لازم باشید. تجهیزاتی که یک باتری ساز خودرو به آن‌ها نیاز دارد موارد مختلفی مانند میز کار، دستگاه تست باتری، دستگاه تست آلترناتور، دستگاه شارژ باتری، دستگاه دیاگ، دستگاه تست آرمیچر، دستگاه نشت یابی گاز کولر، دستگاه شارژ گاز مبرد کولر، مولتی متر، دریل دستی برقی، آچارهای آلن، انبردست، دم باریک، چکش آهنی، جعبه ابزار، هویه چکشی، هویه برقی می‌باشند. برای خرید این تجهیزات نیز به سرمایه‌ای متناسب با قیمت‌های موجود در بازار، نیاز دارید.

برق کار خودرو چه تجهیزاتی نیاز دارد

مشاغل مرتبط با شغل برقکار خودرو

شخصی که با برقکاری خودرو آشنایی دارد می‌تواند مشاغل مختلفی را برای خود درنظر بگیرد. او از بین شغل‌های مرتبط با برقکاری باید شغلی را که با روحیات و شرایط او سازگار باشد، انتخاب نماید. پس از یادگیری برقکاری خودرو می‌توان به عنوان باتری ساز خودرو در یک مغازه، نمایندگی، سازمان و یا شرکت خودروسازی و مونتاژ خودرو همکاری کرد. برقکار خودرو می‌تواند به فروش انواع باتری و لوازم یدکی خودرو مشغول شود. همچنین انتخاب شغل تعمیرکار صفحه کیلومترشمار، نصاب دزدگیر، نصاب قفل خودرو، نصاب شیشه بالابر، نصاب ضبط و باند، تعمیرکار کولر خودرو  برای افرادی که با مباحث برق خودرو آشنا هستند، امکانپذیر است.

از آنجایی که باتری خودرو هر 2 تا 3 سال باید تعویض شود تا اتفاقاتی مانند جوش آوردن ماشین رخ ندهند، فروش و تعویض باتری خودرو همیشه بازارکار و درآمد خوبی دارد.

درآمد یک باتری ساز خودرو چقدر است؟

شغل برقکار خودرو از جمله پردرآمدترین مشاغلی هستند که در زمینه خودرو وجود دارند؛ اما عوامل مختلفی بر درآمد این افراد اثر دارد. اگر در سازمان، شرکت یا نمایندگی خاصی شروع به کار کنید، به میزان حقوق سازمان مربوطه و توافق بین مدیر شرکت و شما بستگی دارد.

درآمد باطری ساز خودرو

اگر شغل آزاد را انتخاب کرده‌اید حتماً به این موضوع واقف هستید که تخصص و مهارت، مشتری مداری، شهر محل سکونت شما و همچنین محل قرارگیری مرکز خدماتی شما در میزان درآمد ماهیانه این شغل بسیار تأثیرگذار هستند. درآمد این شغل در صورت زندگی کردن در یک شهرستان کوچک کمتر از درآمد یک فرد در شهری پرجمعیت است.

همچنین خودروهایی که برای آن‌ها خدمات برقکاری خودرو را ارائه می‌دهید نیز بر دستمزد شما و درآمدتان مؤثر است. به هر ترتیب برای افرادی که در یک شهر با جمعیت متوسط می‌توان درآمدی در حدود 18 تا 35 میلیون در ماه درنظر گرفت. زندگی کردن در شهرهای شلوغ‌تر به همان نسبت درآمد باتری سازی را بیشتر خواهد کرد.

به طور کلی می‌توان گفت حقوق یک برقکار خودرو در به طور میانگین 3 تا 6 برابر حقوق اداره کار می‌باشد.

ابزار مورد نیاز برقکار خودرو

برقکار خودرو برای انجام کار های خود به ابزار های متعددی نیاز دارد، تستر مدار صنعتی و تستر چراغدار ولتاژ خودرو، مولتی متر، دستگاه دیاگ و شستشوی انژکتور، آچار بکس، انواع پیچ گوشتی، سیم چین، دم باریک، انبردست، پرچ کن، آچار رینگی، سیم لخت کن، آچار آلن، آچار تخت، هویه و لوازم لحیم کاری، لوازم لحیم کاری و عایق کاری از ابزار مورد نیاز برقکار خودرو است.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی تحصیلات، ابزار و تجهیزات، شرایط و فضای لازم برای شروع کار به صورت آزاد و همچنین فرصت‌های شغلی مختلف در مراکز دولتی، شرکت‌های خصوصی و … برای ورود به شغل باطری ساز خودرو پرداختیم. اگر به دنبال یک شغل فنی پردرآمد بدون نیاز به تحصیلات خاص هستید، می‌توانید به این شغل وارد شوید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *