علت استارت نخوردن خودرو

5 دقیقه زمان مطالعه

یکی از مشکلاتی که عمدتا در فصول سرد سال برای رانندگان پیش می آید استارت نخوردن خودرو است که برای بیشتر دارندگان خودرو پیش آمده است که با این مشکل  مواجه شده اند. استارت نخوردن خودرو از مشکلات فنی رایجی است که ممکن است برای هر خودرویی اتفاق بیوفتد. این مشکل اتومبیل خود را جدی بگیرید! و با علل بروز این مشکل آشنا شوید به همین بهانه در این مطلب علت صدای قیژ استارت کار نکردن آن از جهات مختلف بررسی شده و روش های تعمیر آن توضیح داده شده است. با ما همراه باشید. برای آموزش مکانیک خودرو روی لینک کلیک کنید.
البته قبل از شروع بررسی این مشکل در نظر داشته باشید که ممکن است خودرو شما استارت بخورد اما روشن نشود که این مشکل متفاوت از مشکل استارت نخوردن خودرو می باشد و مرتبط با استارت نخوردن خودرو نیست.

The reason for the car not starting

دلیل استارت نخوردن خودرو و رفع آن

برخی از دلایل خرابی و استارت نخوردن خودرو را در زیر گردآوری نمودیم. علت صدای قیژ استارت یا در برخی موارد صدای تق می تولند مربوط به هر یک از موارد زیر باشد.

  • باتری

یکی از علل استارت نخوردن خودرو باتری می باشد که ممکن است باتری خودرو خالی یا خراب شده باشد که حتما باید به این نکته توجه داشته باشید که چراغ  صفحه کیلومتر خودرو در حین استارت زدن روشن می شود یا خیر. نکته بعدی که باید در نظر داشته باشید صدای دور خودرو است که حتما باید به گوش برسد. برای مطمئن شدن از اینکه مشکل از باتری است یا خیر می توانید از یک تستر استفاده کنید و آمپر استارت خودرو را بررسی کنید. پس از اطمینان از اینکه مشکل از باتری بوده است می توانید با استفاده از کابل از روش باتری به باتری جهت روشن کردن خودرو استفاده کنید با اینکه خودرو را روی دنده 2 قرار داده و آن را هل دهید تا خودرو روشن شود.حتما پس از روشن شدن خودرو به اولین مکانیکی مراجعه کنید و در صورت لزوم باتری خودرو را تعویض یا شارژ کنید.

در صورت تمایل به یادگیری برق خودرو می توانید در دوره آموزش برق خودرو در آموزشگاه فنون برق ثبت نام کنید.

  • استارت

استارت خودرو نیز می تواند علت روشن نشدن خودرو باشد. استارت خودرو از اجزای مختلفی تشکیل شده است که با هماهنگی این اجزا خودرو روشن می شود. به این صورت که با درگیر شدن دنده فلایویل، آوانس جرقه از طریق میل لنگ به کامپیوتر خودرو ارسال می شود و زمانی که شما استارت می زنید خودرو روشن می شود.

  • سوئیچ

خراب بودن سوئیچ می تواند علت استارت نخوردن خودرو باشد. سوئیچ برق را از باتری به سایر قسمت های خودرو ارسال می کند و در صورت خرابی سوئیچ فرایند ارسال برق اتفاق نمی افتد و خودرو روشن نخواهد شد. برای مطمئن شدن از خراب یا سالم بودن سوئیچ خودرو می توانید، سوئیچ را در حالت باز قرار دهید و اگر چراغ های هشدار صفحه کیلومتر روشن نشدن مشکل از سوئیچ خودرو است.

برای رفع این مشکل می توانید از سوئیچ زاپاس استفاده کنید و برای درست کردن سوئیچ خراب حتما به یک تعمیرکار مراجعه کنید.

  • دینام

دینام یکی از قطعات مهم خودرو می باشد که کار آن شارژ کردن باتری است. اگر دینام خودرو دچار مشکل شود در شارژ شدن باتری اختلال ایجاد می شود و باتری خالی می شود. در صورتی که باتری خالی شود باعث استارت نخوردن خودرو خواهد شد. برای رفع این مشکل باید دینام خودرو را تعویض و باتری را شارژ کنید.

  • کثیفی فیلتر هوا

یکی دیگر از علل استارت نخوردن خودرو کثیفی فیلتر هوا می باشد. فیلتر هوای جرم گرفته از رسیدن هوای لازم برای استارت زدن جلوگیری می کند و مانع استارت خوردن خودرو می شود. برای رفع این مشکل باید فیلتر هوا را تعویض کنید.

کثیف بودن فیلتر هوا

  • خرابی شمع ها

برای اینکه فرایند استارت خوردن خودرو به درستی انجام شود، لازم است شمع های خودرو سالم باشند. در صورتی که شمع ها فرسوده شده باشند احتراق صحیح برای استارت خوردن خودرو اتفاق نمی افند و خودرو روشن نمی شود. برای رفع این مشکل باید شمع های خودرو را تعویض کنید.

  • قفل شدن فرمان خودرو

در صورتی که فرمان خودرو قفل شود و خودرو استارت نخورد، باید سوئیچ را در حالت باز قرار دهید و فرمان را به آرامی به یک سمت بچرخانید تا قفل فرمان باز شود و در نهایت مشکل استارت نخوردن خودرو مرتفع شود.

  • خرابی تسمه تایم

تسمه تایم باعث ایجاد حرکت موتور خودرو می شود و استارت اتفاق می افتد. معمولا تسمه تایم خودرو باید هر 4 یا 5 سال یک بار تعویض شود در غیر این صورت در استارت خوردن خودرو اختلال ایجاد می شود. شما می توانید برای حل این مشکل تسمه تایم را تعویض کنید.

تسمه تایم

  • مسدود شدن فیلتر سوخت

مسدود شدن فیلتر سوخت می تواند یکی از علل استارت نخوردن خودرو باشد. اگر فیلتر سوخت دچار مشکل باشد در سوخت رسانی اختلال ایجاد می شود و مشکل استارت نخوردن خودرو به وجود می آید. توصیه می شود هر 20 هزار کیلومتر کارکرد فیلتر سوخت خودرو را تعویض کنید تا از به وجود آمدن این مشکل پیشگیری کرده باشید. برای رفع این مشکل فیلتر سوخت خودرو را تعویض کنید.

  • مختل شدن سیستم برق رسانی خرابی دلکو

در صورتی که درپوش سیستم برق رسانی دچار شکستگی و آسیب شده باشد یا رطوبت به زیر آن نفوذ کرده باشد، توزیع و برق رسانی خودرو دچار اختلال خواهد شد و خودرو استارت نخواهد خورد. برای رفع این مشکل دلکو را تعویض کنید.

  • خرابی رله یا پمپ سوخت

در صورتی که رله پمپ بنزین خراب شده باشد نمی تواند سوخت مورد نیاز را برای استارت و روشن ماندن خودرو تامین کند. برای اطمینان از اینکه مشکل از پمپ بنزین هست یا خیر باید جریان پمپ بنزین را بررسی کنید در صورت نبود مشکل به سراغ فیوز پمپ سوخت بروید و پس از بررسی و نبود مشکل، احتمالا مشکل از رله پمپ بنزین است و باید رله پمپ بنزین را تعویض کنید.

علت صدای قیژ استارت

به طور قطع دارندگان خودرو با اصطلاح و مبحث قیژ استارت آشنایی کاملی دارند ما نیز تلاش می کنیم به اختصار آن را برای شما عزیزان بیان کنیم.

هرگاه فردی به هنگام استارت زدن خودروی خویش ناتوان باشد و وسیله نقلیه او به راحتی روشن نشود، صدایی قیژ مانند به گوش می رسد.

این صدا، نشان دهنده آن است که چرخ دنده ای که مسئول امر استارت زدن است یا خراب شده و یا اینکه دو شاخه ی کناری آن شکسته است.

علت بوجود آمدن صدای قیژ استارت به موارد متعددی باز می گردد از جمله این که:

  • اولین گزینه ای که به ذهن همه می رسد آسیب دیدگی باتری می باشد؛ ممکن است که این ابزار خالی و یا نیز خراب شده است.
  • از جمله قطعاتی که در خودرو بسیار اساسی قلمداد می شود، دینام می باشد؛ هرگونه خرابی در این وسیله موجب ایجاد صدای قیژ به هنگام استارت خواهد شد.
  • فیلتر هوایی که موجب تصفیه هوا و نیز خنک شدن درون خودرو است، ممکن است به هر نحوی دچار جرم شده باشد که موجب عدم استارت خودرو می شود.

صدای قیژ استارت در هوای سرد

قطعا برای شما نیز پیش آمده که در روزهای سرد زمستان در حالی که عجله دارید، ماشین تان به راحتی استارت نخورد و در هنگام استارت زدن نیز صدای قیژی تولید کند.

این امر به دلایل متعددی باز می گردد که در ادامه تنی چند از آن ها را برای شما بیان می نماییم.

  • علاوه بر ایراد در باتری ممکن است این مشکل به دلیل وجود اشکال در سیستمی که مسئول رساندن سوخت به خودرو می باشد نیز رخ دهد.
  • ممکن است بنزینی که برای خودرو خویش استفاده می نمایید کم و یا اینکه سطح کیفی پایینی داشته باشد؛ چون بنزین در زمستان به راحتی تبخیر می شود.

علت استارت نخوردن ماشین اتومات

ماشین هایی که اخیرا با نام اتومات در جامعه شناخته می شوند، توانسته اند به راحتی برای خویش طرفداران بسیاری را جلب نمایند.

با استفاده از این گونه ماشین ها، افراد دیگر دغدغه ای بابت رانندگی در اتوبان ها و اماکن شلوغ ندارند؛ اما با وجود تمامی این مزایا گاهی کار فرد را مختل می کنند.

اینک علت استارت نخوردن ماشین اتومات را برای شما بازگو می کنیم:

  1. همانگونه که پیشتر بیان کردیم عمده ترین و رایج ترین دلیل این امر، اتمام باتری خودرو می باشد که امر رانندگی را برای بسیاری از افراد با مشکل روبرو می سازد.
  2. عیب و ایراد در سوئیچی که در اختیار دارید؛ چون این ابزار مسئول انتقال برق از باتری ماشین به سایر اجزای خودرو است و هرگونه ایراد در آن، استارت را مشکل می سازد.
  3. بهتر است پیش از اقدام به استارت زدن خودرو، میزان سوختی که در اختیار دارید را چک نمایید زیرا نداشتن بنزین نیز موجب عدم روشن شدن ماشین می شود.

چرا برق پشت آمپر میاد ولی ماشین استارت نمیخوره

گاهی نیز برق، پشت آمپر خودرو موجود می باشد اما ماشین قادر به استارت زدن نیست؛ علت آن در بیشتر اوقات به باتری که در درون خودرو تعبیه شده است باز می گردد.

این امر نشان از آن دارد که باتری دیگر عمر خود را کرده و از این پس قادر به انتقال جریان برق به سایر اجزای خودرو نمی باشد.

برای حل این مشکل لازم است به کسانی که حوزه تعمیر خودرو تخصص دارند، مراجعه شود؛ بی تردید توصیه بیشتر آن ها تعویض باتری است.

چه بسا این امر به باتری باز نگردد و ایراد کار از جای دیگری باشد؛ احتمالا واشری که در درون خودرو قرار دارد، دچار اشکال فنی شده است.

افزون بر تمامی موارد بالا ممکن است استارتر ماشین یا رله استارت خراب شده؛ چرا که بیشتر آن عمر بلند مدتی ندارند و باید پس از چند وقت تعویض شوند.

علت استارت نخوردن ماشین در گرما

افراد، ممکن است در فصول گرم سال با مشکل عدم استارت خوردن ماشین خویش روبه رو شوند این امر، فرد را با استرس و نگرانی مواجه می سازد.

در این گونه مواقع پیش از آن که علت استارت نخوردن ماشین در گرما را برای شما ذکر کنیم، توصیه می نماییم حدالامکان ماشین را در پارکینگ و یا سایه قرار دهید.

اما دلیل به وجود آمدن آن مشکل عبارت است از:

  1. اولین گزینه در این زمان، بی کیفیت بودن روغن ماشین مصرف شده است بنابراین برای حل این مشکل بهتر است روغن موتوری استاندارد را جایگزین نمونه معمولی آن قرار دهید.
  2. دومین گزینه وجود ایراد در سیستم خنک کننده خودرو است که شاید دچار فرسودگی و یا ایراد شده؛ عدم چک کردن این امر موجب خسارات جبران ناپذیری برای خودرو می شود.
  3. سومین گزینه نیز شاید به این دلیل باشد که سیم کشی هایی که در درون خودرو وجود دارند ممکن است به هر دلیلی دچار نقص فنی شوند و روشن شدن را دشوار سازند.

علائم و نشانه خرابی استارت ماشین

تا به اینجا علل استارت نخوردن خودرو را که شامل باتری، استارت، سوئیچ، دینام و… می باشد را مورد بررسی قرار دادیم، برای اینکه بتوانید تشخیص دهید، کدام یک از این عوامل باعث استارت نخوردن خودرو شما است، پیشنهاد می کنیم، حتما موارد ذیل را مطالعه نمایید تا متوجه نوع مشکل و خرابی استارت خودرو خود شوید. آموزش انژکتور و دیاگ خودرو در تهران

مشاهده نکردن هیچ علامتی پس از باز کردن سوئیچ

در صورتی که سوئیچ خودرو را باز کردید و هیچ یک از چراغ های هشدار دهنده در صفحه کیلومتر خودرو روشن نشد قبل از هر کاری فیوز را چک کنید. پس از چک کردن فیوز و اطمینان از سالم بودن آن به سراغ سوئیچ و مغزی سویئچ بروید و پس از بررسی سوئیچ و سیم کشی آن در صورتی که مشکلی نبود به سراغ باتری خودرو بروید و آن را تست کنید برای این کار می توانید از یک سیم استفاده کنید و قطب های باتری را به یکدیگر متصل کنید در صورتی که جرقه ای زده نشد مشکل از باتری است و باید تعویض گردد.

هنگام استارت برق قطع می شود

در صورتی که سوئیچ باز است و چراغ های هشدار روی صفحه کیلومتر روشن هستند و به محض استارت زدن برق قطع می شود، مشکل از باتری است و باید باتری شارژ یا تعویض شود. برای رفع این مشکل می توانید خودرو را باتری به باتری کنید یا با هل دادن خودرو را روشن کنید در این صورت باید ماشین تا یک ساعت روشن بماند تا دینام باتری را شارژ کند. توجه داشته باشید که این راه حل موقتی است و باید باتری در اسرع وقت تعویض کنید.

استارت نخوردن خودرو

در صورتی که استارت می زنید اما خودرو روشن نمی شود باید به سراغ مغزی سوئیچ  و سیم کشی سوئیچ بروید و مسیر سیم کشی را بررسی کنید. اگر مشکلی وجود نداشت ممکن است زغال استارت تمام شده باشد یا آرمیچر سوخته باشد. در این صورت می توانید خودرو را با هل دادن روشن کنید.

استارت نخوردن خودرو

تاخیر در استارت خوردن خودرو

برخی افراد تصور می کنند زمانی که خودرو ضعیف استارت می خورد و دیر روشن می شود، مشکل از باتری خودرو است و تصمیم به تعویض باتری می گیرند در صورتی که مشکل در قسمت بوش استارت است و باید استارت خودرو تعمیر شود و بوش های آن تعویض شود.

شنیدن صدای غیر معمول در زمان استارت زدن

در برخی مواقع ممکن است هنگام استارت زدن صدای تق تق بشنوید در این صورت مشکل از اتوماتیک خودرو باشد که ممکن است ضعیف یا خراب شده باشد برای تست اتوماتیک می توانید از یک سیم استفاده کنید و یک سر آن را به قطب مثبت باتری و سر دیگر آن را به سوکت اتوماتیک متصل کنید. در صورتی که استارت به خوبی عمل کند و ماشین روشن شود، مشکل از اتوماتیک سوئیچ است و باید تعویض شود.

خاموش شدن ناگهانی خودرو

علت خاموش شدن ناگهانی خودرو می تواند از دینام باشد. همانطور که قبلا به آن اشاره کردیم دینام باتری را شارژ می کند در صورتی که دینام معیوب باشد باتری شارژ نمی شود و پس از گذشت مدتی خالی می شود. برای رفع این مشکل باید دینام را تعویض کنید و باتری را شارژ کنید.

شنیدن صدای قیژ هنگام استارت زدن

یکی از مشکلاتی که برای همه افراد به راحتی قابل تشخیص است این است که هنگام استارت زدن صدای قیژ را می شنوند. شنیدن صدای قیژ به معنای خراب شدن چرخ دنده استارت یا شکسته شدن دوشاخه می باشد که در صورت تشخیص این مشکل باید هر یک از قطعات که این مشکل را به وجود آورده اند تعویض شوند.

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم عوامل و دلایل استارت نخوردن خودرو و علائم و نشانه های خرابی استارت ماشین و علت صدای قیژ یا تق هنگام باز کردن سوئیچ را بررسی کنیم تا بتوانید به کمک موارد یاد شده مشکل خودرو خود را پیدا کنید و با کمک یک متخصص مشکل پیش آمده را مرتفع کنید. توجه داشته باشید به هیچ عنوان خودسرانه اقدام به تعویض قطعات خودرو نکنید زیرا این یک کار تخصصی است و نیاز به دانش و تخصص دارد.

5/5 - (4 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *