در دنیای مدرن امروز دوربین های مدار بسته نقش به سزایی در برقراری امنیت دارند. دوربین های مداربسته بر حسب محل نصب، تکنولوژِی و نوع لنز کاربرد های متفاوتی دارند. در این مطلب قصد داریم تا شما را با انواع دوربین های مدار بسته آشنا کنیم. با ما همراه باشید! برای آموزش نصب دوربین مدار بسته روی لینک کلیک کنید.
انواع دوربین مدار بسته بر اساس تکنولوژی
انتخاب دوربین مدار بسته یکی از مهمترین مراحل نصب دوربین مدار بسته می باشد. دوربین های مدار بسته انواع گوناگونی داشته که تکنولوژی ساخت و ویژگی های آنها با یکدیگر متفاوت می باشد. دوربین های مدار بسته بر اساس تکنولوژی مورد استفاده به دسته آنالوگ، تخت شبکه و HD تقسیم می شوند
دوربین مدار بسته آنالوگ
دوربین های مدار بسته آنالوگ اولین نسل از دوربین ها بوده و به دلیل قیمت پایین، سادگی نصب، تنوع زیاد در بازار محبوبیت بسیاری دارند. در این نوع از دوربین سیگنال ها به صورت آنالوگ و با سرعت پایین ارسال شده و در مقایسه با دوربین های تحت شبکه تصاویر کیفیت پایین تری دارند. برای اتصال دوربین با دستگاه DVR از کابل کواکسیال استفاده می شود. در این دوربین ها به دلیل استفاده از سیگنال آنالوگ امکان نویز پذیری وجود دارد. به دلیل تاخیر چند ثانیه ای در انتقال تصاویر در این دوربین ها همچنین محدودیت کیفیت تصاویر این دوربین ها برای مکان های پر رفت و آمد و مکان هایی که نور کمی دارند همچنین برای مسافت های طولانی این دوربین ها چندان توصیه نمی شود.
دوربین مدار بسته تحت شبکه یا IP
دوربین های مدار بسته شبکه یا IP در دو نوع بی سیم و با سیم تولید می شوند و تصاویر دریافتی را به کد ۰ و ۱ تبدیل می کنند. اتصال این دوربین ها به دستگاه NVR از طریق کابل شبکه می باشد. با توجه به اینکه در این دوربین ها تصاویر به کدهای ۰ و ۱ تبدیل می شوند می توان تصاویر را از طریق اینترنت ارسال کرد. دوربین های مدار بسته IP در مقایسه با دوربین های آنالوگ قیمت بالایی داشته همچنین این دوربین ها محدودیت استفاده از پهنای باند دارند. انتقال تصاویر دوربین مدار بسته در این دوربین ها نسبت به دوربین های آنالوگ کیفیت بیشتری دارد. در این دوربین ها امکان ارسال همزمان تصویر و صدا وجود دارد. قابلیت تشخیص چهره از دیگر ویژگی های دوربین های مداربسته تحت شبکه می باشد.
دوربین مدار بسته با کیفیت HD
دوربین های کیفیت اچ دی نیز همانگونه که اسم آنها مشخص است کیفیت تصویر برداری بالایی دارند، و به همین دلیل می توان از آنها در مکان های حساس مثل بانک ها، ادارات مهم، مراکز نظامی، فروشگاه های حرفه ای و غیره استفاده نمود. این تکنولوژی قابل استفاده در انواع دوربین آنالوگ و تحت شبکه می باشد. رزولوشن تصویر در دوربین مدار بسته HD بسیار بالا می باشد. این نوع از دوربین مدار بسته در تکنولوژی های متفاوت HDTVI، HDCVI، AHD در بازار وجود دارند. حتما بخوانید: آموزش تنظیمات DVR
انواع دوربین مدار بسته بر اساس شکل ظاهری
دوربین های مدار بسته به لحاظ شکل ظاهری متفاوت می باشند. یکی از مهم ترین موضوعات مورد نیاز برای ورود به شغل دوربین مدار بسته همچنین خرید و نصب آن آشنایی با انواع دوربین مدار بسته به لحاظ ظاهری است. که در این بخش به بررسی انواع این دوربین ها می پردازیم.
دوربین مداربسته بولت
این دوربین ها دارای شکل های مخروطی هستند که رویه آنها به شکل تفنگی می باشد. از این دوربین ها برای ثبت تصاویر در فواصل دور استفاده می شود. این دوربین ها معمولا قابلیت دید در شب دارند و می توانند در محیط های تاریک نیز تصاویر مطلوب و واضحی ثبت کنند. البته این دوربین های قابلیت گردش ندارند و برای ثبت تصویر از یک مکان ثابت تصویربرداری می کنند. همچنین به راحتی می توان با قرار دادن دوربین های بولت در یک پوشش آنها را ضدآب کرد و به همین دلیل می توان از آنها در محیط های باز نیز استفاده نمود.
دوربین مدار بسته دام
از دیگر انواع دوربین های مدار بسته می توان به مدل دام اشاره کرد. این دوربین ها دارای شکلی گنبدی رو به پایین هستند و عمده استفاده آنها در محیط های بسته است. مهمترین ویژگی این دوربین ها شکل یک پارچه و پوشش ۳۶۰ درجه ای است و از این لحاظ سارقان قابلیت تشخیص دید اصلی دوربین را نخواهند داشت. معمولا در این دوربین ها از لنزهای wide با فاصله کانونی کوچک ۳.۶ یا ۴ میلیمتر استفاده می شود. دوربین های دام قابلیت چرخش دارند و می توانند توسط اپراتور کنترل شوند.
دوربین مدار بسته اسپید دام
دوربین های گردان یا PTZ نیز نمونه ای از دوربین های مدار بسته هستند که مانند دوربین های دام قابلیت چرخش و زوم کردن در یک نقطه خاص دارند. اما مهمترین ویژگی این دوربین ها قابلیت پریست (PRESET) است. با استفاده از این قابلیت می توان به صورت برنامه ریزی و زمان بندی شده، از مکان ها مختلف تصویر دریافت نمود.
دوربین مدار بسته فیش آی یا چشم ماهی
به همین دلیل می توان با تهیه یکی از آنها ضمن صرفه جویی در هزینه ها و از نصب چند دوربین جلوگیری کرد. دوربین فیش آی یا چشم ماهی یکی از جالب ترین دوربین های مدار بسته است که به دلیل به کارگیری لنز خاص در این نوع از دوربین ها استفاده از آن در شرایط مختلفی امکان پذیر است. دوربین های مدار بسته فیش آی دارای گستره دید وسیعی تا ۳۶۰ درجه هستند و به طور کلی این دوربین زمانی کاربرد دارد که لازم باشد تا همه نقاط یک اتاق را با یک دوربین پوشش دهیم. در ضمن این دوربین ها به وای فای داخلی مجهز هستند و میتوانند مستقیما تصویر و صدا را به تلفن همراه شخص ارسال کنند.
دوربین مدار بسته پین هول یا مینیاتوری
پین هول نیز نمونه ای از دوربین های مدار بسته هستند که اندازه مینیاتوری دارند و به همین دلیل در مکان هایی که فضای کافی وجود ندارد و یا در مواردی که نصب دوربین به صورت مخفی نیاز است مورد استفاده قرار می گیرند. دوربین پین هول یا همان دوربین خفی به دلیل اندازه کوچکش قابلیت نصب و تصویر برداری در هر مکانی را دارد. لنز این مدل از دوربین ها ثابت است اما در طرح های مختلفی عرضه میشوند. این دوربین ها مناسب دید در شب نیستند. برای خرید این نوع از دوربین ها نیاز به مجوز است.
دوربین مدار بسته حرارتی
این دوربین ها گرمای محیط، اجسام و افراد را تشخیص داده و هر دما را با یک رنگ نشان می دهند. این دوربین ها علاوه بر کارایی معمول برای امورات جنایی، شناسایی مجرمان و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.
دوربین مدار بسته C-Mount
مهمترین ویژگی این دوربین ها قابلیت جابجایی لنز می باشد و همین موضوع کاربری آنها را افزایش داده است. این دوربین ها با تغییر لنزها می توانند فاصله های بیش از ۱۲ متر را پوشش دهند.
دوربین مدار بسته روز و شب
با دوربین های روز و شب (day and night) امکان ضبط تصاویر هم در روشنایی و هم تاریکی وجود دارد. این دوربین ها به صورت ۲۴ ساعته تصاویر رنگی در روز و سیاه و سفید در شب را ضبط میکنند. مهم ترین ویژگی دوربین روز و شب این است که این دوربین ها در محیط هایی با نور صفر هم میتوانند تصاویر با کیفیتی ضبط کنند. از آنجا که در روز نور کافی برای ضبط وجود دارد برای صرفه جویی در انرژی، ال ای دی های مادون قرمز دوربین خاموش هستند با کم شدن نور از سطح استاندارد سنسور نور دوربین، دستور روشن شدن ال ای دی های مادون قرمز دوربین را میدهد.
دوربین دید در شب یا فروسرخ
این دوربین ها مجهز به LED مادون قرمز هستند و به همین دلیل در زمره بهترین انواع دوربین مدار بسته برای فضاهای باز و کم نور می باشند. این نوع از دوربین ها به دو شیوه آشکارسازی و تصویربرداری حرارتی کار می کنند در نتیجه با این تکنولوژی ها و این دوربین ها می توان یک شخص را از فاصله حدود ۱۸ متری تشخیص داد.
انواع دوربین مدار بسته بر اساس لنز
دوربین مدار بسته لنز فیکس
لنز فیکس یکی از نمونه های دوربین مدار بسته است که از لحاظ لنز با دیگر دوربین های مدار بسته تفاوت دارد. زاویه دید این دوربین به انواع مختلفی مثل ۲،۴،۶،۸ و ۱۲ میلیمتری و غیره تقسیم بندی می شود.
دوربین مدار بسته لنز وریفوکال
دوربین های لنز وریفوکال قابلیت تنظیم لنز دارند و کاربر می تواند بر اساس نیاز خود لنز و وسعت دید آنها را از راه دور مثل از روی گوشی، و یا به صورت دستی تنظیم کند.
دوربین مدار بسته AL
دوربین مدار بسته AL یا هوش مصنوعی نوعی پیشرفته ای است که به سنسورهای مختلفی مجهز می باشد و می تواند انسان، حیواناتو غیره را شناسایی کند. این نوع دوربین همچنین قابلیت فرمان پذیری صوتی نیز دارد.
انواع دوربین مدار بسته بر اساس محل نصب
دوربین های مدار بسته در حالت کلی به دو دسته دوربین های فضای داخلی یا ایندور و فضای بیرونی یا فضای بیرونی یا اوتدور دسته بندی می شوند. از جمله دوربین های ایندورمی توان به دوربین های مدار بسته بولت، اسپید دام یا PTZ و از نمونه های اوتدور نیز می توان به دوربین های چشم ماهی، دوربین مدار بسته دام و غیره اشاره نمود.
انواع دوربین مدار بسته مخفی خانگی در منزل
همواره شرکت های متعددی در حال تولید دوربین مدار بسته و جاسوسی می باشد. طراحی این دوربین ها به نوعی است که درصد پیدا کردن بسیار کمی دارند و خدمات بیشتری را ارائه می دهد. این دوربین ها مدل های مختلف و نصب آسانی را دارا می باشند اما در بعضی مواقع با یکدیگر متفاوت هستند. در این مقاله به شناخت برخی از این دوربین ها اشاره خواهیم کرد.
انواع دوربین مدار بسته مخفی برای منزل:
- دوربین مدار بسته مینیاتوری
- دوربین مداربسته آینه ای
- دوربین مدار بسته جاسوییچی
- دوربین مدار بسته خودکاری
- دوربین جاسوسی کنترل از راه دور سیم کارت خور
- عینک دوربین دار
دوربین جاسوسی کوچک برای منزل
دوربین جاسوسی به صورت کلی به ۲ گونه ی دوربین مدار بسته بی سیم یا دوربین مدار بسته سیمی ساخته و در دسترس مردم قرار می گیرد. عموما دوربین های سیمی با کمک یک کابل مورد استفاده قرار گرفته و نمایانگر تصاویر هستند اما دوربین های جاسوسی مدل بی سیم به هیچ کابلی احتیاج ندارد و قادر هستید فیلم و عکس های گرفته شده را در دستگاه دیگری مشاهده کنید. مد نظر داشته باشید دوربین های مخفی یا جاسوسی امکان دارد، دارای کنترل از راه دور باشند و حتی قابلیت ضبط صدا را دارا باشد.
دوربین های مخفی منزل بسیار کوچک هستند به همین دلیل به سادگی قابل نصب بوده و پیدا کردن و دیدن آن ها کار دشواری است. مانند زمانی که قصد دارید از اتاق فرزند خود تصویربرداری کرده، می توان دوربین های مخفی را در ساعت های دیواری، قاب عکس و …. نصب کرد.
دوربین کنترل از راه دور سیم کارت خور
برای نصب و شروع به کار دوربین سیم کارت خور فقط کافیست سیم کارت مد نظر را داخل دستگاه قرار دهید و ماژول آن را نصب نمایید. فعالیت این نوع دوربین ها بر اساس وایرلس می باشد.
به همین دلیل این دوربین ها در شبکه های مختلف ۳ جی ، ۴ جی و ۵ جی فعال می باشند. بنابراین به این مدل از دوربین های جاسوسی دوربین های امنیتی ۳ جی ،۴جی ،۵ جی نام گذاری شده اند. از مزیت های این دوربین ها پوشش به صورت ۲۴ ساعته و ضبط کامل تصاویر می باشد.
تفاوت دوربین مدار بسته دیجیتال و آنالوگ
مهم ترین تفاوت دوربین های آنالوگ در روش ارسال سیگنال های ضبط شده است. دوربین های آنالوگ، تصاویر را به صورت آنالوگ ضبط کرده و به کمک سیگنال آنالوگ می فرستند. اما در دوربین های دیجیتال تحت پوشش شبکه هستند و تصاویر را به حالت دیجیتال ضبط کرده و به واسطه سیگنال دیجیتال ارسال می کنند.
برخی از مزیت های دوربین های آنالوگ و دیجیتال را می توانیم به شرح زیر بیان کنیم:
۱) قیمت مناسب
۲) راحتی در هنگام نصب
۳) پهنای باند کم
مزیت های دوربین های دیجیتال:
۱) با کیفیت بودن تصاویر
۲) سیستم امن و پایدار
۳) دارای ویژگی های هوشمند
۴) دارای زوم با کیفیت بالا
۵) دارای ارسال صوت و تصویر تنها با یک کابل
۶) نیازی به کابل کشی ندارد
۷) دارای افزایش تعداد دوربین ها
۸) در برخی مدل ها امکان متصل شدن بدون کابل توسط وای فای
دوربین دیجیتال بهتر است یا آنالوگ؟
به صورت کلی می توان گفت :دوربین های آنالوگ به دلیل هزینه کم و عملکرد راحت، در فضاهای کوچک کارایی بیشتری دارند. اما اگر دوربین با کیفیت بالاتر، عملکرد پیشرفته تر، پشتیبانی زود هنگام، استهلاک کمتر برایتان مهم است از دوربین های دیجیتال استفاده کنید. همچنین در فضاهای بزرگ و دارای اهمیت که نیاز به تعداد زیادی دوربین دارند، می توانید از دوربین دیجیتال استفاده کنید و بهره بهتری بگیرید.
کلیات انواع دوربین مدار بسته خانگی
استفاده از دوربین های مداربسته خانگی مخفی و حتی معمولی در بعضی مناطق نیاز به اخذ مجوز هایی از ارگان های دولتی و حفاظتی، مانند نیروی انتظامی دارد. اگر از این دوربین ها بدون مجوز، در مکان های عمومی و دولتی استفاده کنید جرم محسوب می شود و پیگرد قانونی دارد.
در این مقاله با انواع دوربین مدار بسته و کاربرد هر یک آشنا شدید. در صورتی که قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره دوربین های مدار بسته و نصب آنها به دست آورید، توصیه می کنیم در دوره آموزش نصب دوربین مدار بسته آموزشگاه فنون برق ثبت نام کنید. جهت کسب مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۲۱۶۶۵۷۶۴۷۶ تماس حاصل نمایید.
سلام ممنون
مقالتون واقعا کامل و ساده نوشته شده بود برای کسی مثل من که تازه به عنوان فروشنده استخدام شدم وتا حالا هیچ اطلاعاتی از دوربین مداربسته نداشتم خیلی کاربردی بود
?❤
بسیار عالی بود. خدا قوت و خسته نباشید