نصب دوربین مدار بسته در دنیای امروز از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و می تواند تاثیر چشمگیری در افزایش امنیت داشته باشد. دوربین های مدار بسته سیستم هایی از دوربین های فیلمبرداری و مانیتور هایی می باشد که به هدف نظارت بر روی محیط ویژه ای استفاده می شود. دوربین های مدار بسته برای جلوگیری و شناسایی کردن فعالیت های مجرمانه، همچنین تخلفاتی که در جاده ها و خیابان ها و… انجام می شود مورد استفاده قرار می گیرد.
استفاده از دوربین های مدار بسته برای محل کار و خانه ضروری می باشد زیرا حسگر های موجود در دوربین های مدار بسته میتوانند انواع حرکات را به سادگی تشخیص دهند و به شما اطلاعاتی راجب مکانی که در آن نصب شده اند بدهند مانند: باز بودن درها و پنجره ها.
سیستم دوربین های مدار بسته پوشش کاملی از تمام اموال در کلیه ساعات شبانه روز به شما ارائه می دهند. عملکرد دوربین های مدار بسته خیلی پیچیده نمی باشد که این موضوع به نوع سیستمی که شما انتخاب میکنید بستگی دارد زیرا دوربین های مدار بسته انواع متفاوتی دارند اما به طور تقریبی می توان گفت که عملکرد های یکسانی را دارا می باشند.
در این مقاله قصد داریم به صورت گام به گام به بررسی مراحل نصب دوربین مدار بسته، روش انتخاب تجهیزات و ابزار لازم مانند نوع دوربین، dvr، هارد دیسک، منبع تغذیه و … بپردازیم و در ادامه روش سیم کشی دوربین و نحوه اتصال آن به مانیتور، دستگاه دی وی آر و سایر نکات مورد نیاز نصب دستگاه را آموزش دهیم. آموزش تعمیرات دوربین مداربسته و DVR در تهران
نحوه نصب دوربین مداربسته روی دیوار
نصب دوربین مدار بسته امری تخصصی بوده و نیازمند آموزش نصب دوربین مدار بسته و یادگیری مراحل آن می باشد. انتخاب مسیرهای مناسب، نحوه و نوع کابل کشی، مشخص کردن محل دقیق برای نصب دوربین، نوع و تعداد دوربین ها از مهم ترین موارد می باشند.
در ادامه برخی از این مراحل نصب را به تفصیل توضیح خواهیم داد
ابتدا بر اساس نقشه ساختمان یک نقشه برای الویت بندی و مشخص کردن نقاط مورد نیاز و ضروری برای نصب دوربین مدار بسته تهیه نمایید. بر این اساس، نقاط حساس و مهمی را که نیاز به دوربین مداربسته دارند، بر روی کاغذ مشخص کنید.
لازم به ذکر است که راهروهای خروج اضطراری، راه پله ها، اتاق برق، تاسیسات، موتورخانه، پارکینگ، دفاتر اداری، پنجره های رو به خیابان و درب های پشتی و جلویی، از مکان های رایج برای نصب دوربین های مداربسته محسوب می شوند.
انواع دوربین مدار بسته متفاوت می باشد. بنابراین متناسب با نوع پروژه و نحوه کارایی اعم از حرفه ای، خانگی، مسکونی، فروشگاهی یا اداری، نسبت به خرید دوربین مداربسته اقدام نمایید.
دوربین های مداربسته غالبا شامل تجهیزات مختلفی مانند منبع تغذیه، سوکت شبکه یا فیش BNC، کابل شبکه یا کواکسیال و دستگاه DVR می باشند.
قبل از اینکه بخواهید برای محل کار یا منزل مسکونی خود دوربین مدار بسته ای خریداری کنید باید به این موضوع توجه کنید که نیاز کاری شما از این دوربین مدار بسته چیست، در واقع شما باید با توجه به نیازی که دارید دوربین مورد نظر خود را خریداری کنید زیرا دوربین های مدار بسته انواع مختلفی دارند که هر کدام امکانات و برند های خاص خودشان را دارند و قیمت های مختلفی نیز از آنها در بازار وجود دارد و شما برای مدیریت هزینه های خود باید نسبت به خرید دوربین های مدار بسته اقدام کنید باید این سوالات را از خود بپرسید.
پس از اینکه با توجه به مواردی که در بالا گفته شد نوع دوربین مدار بسته خود را مشخص کردید حالا نوبت به انتخاب DVR مناسب با پروژه نصب دوربین مدار بسته مورد نظر شما می باشد.
dvr از اصلیترین تجهیزات مورد نیاز نصب دوربین مداربسته است.
علت نصب دوربین مدار بسته نظارت و ضبط تصاویر می باشد که این کار فقط با وجود هارد دیسک امکان پذیر است و انتخاب هارد دیسک مناسب یکی از ضروری ترین موارد در نصب دوربین مدار بسته می باشد زیرا هارد دیسک باعث می شود ضبط تصاویر بهتر انجام شود.
هارد دیسک ها حجم ها و برند های متفاوتی را دارند البته باید توجه کرد که هارد مورد نیاز برای دستگاه DVR باید حتما از نوع هارد های داخلی باشد.
عامل اول کیفیت تصویر یا همان رزولوشن
عامل دوم ضبط کردن دوربین مبنا بر حرکت باشد .
انتخاب مکان مناسب، از مهم ترین مراحل نصب دوربین مداربسته به شمار می رود معمولا کنج اتاق، بهترین زاویه برای نصب دستگاه می باشد. چنانچه دوربین برای فضای بیرون نصب می شود، به منظور عدم دسترسی افراد به دوربین، می بایست دستگاه را در ارتفاع 3 متر نصب نمود. اطمینان حاصل کنید که همه ورودی ها و خروجی ها را به وضوح می بینید و دوربین نزدیک پریز برق است.
دوربین را به وسیله پیچ کردن و نصب پایه و با کمک دریل به صورت محکم در محل موردنظر نصب کنید. برخی از دوربین ها از طریق لایه های چسب قوی به دیوار چسبیده می شوند اما پیچ کردن دوربین به دیوار بهترین راه برای نصب آن می باشد.
حتما بخوانید: چگونه در شغل دوربین مدار بسته موفق شده و درآمد بالایی کسب کنیم؟
تقریباً همه دوربین ها دارای یک آداپتور برق هستند که به یک پریز دیواری معمولی متصل می شود.یک سر آداپتور را به دوشاخه برق و سر دیگر آن به پشت دوربین وصل کنید.
قطعا انتخاب مناسب ترین آداپتور برای نصب دوربین های مدار بسته بسیار دارای اهمیت می باشد.
باید بدانید که برای هر دوربین یک آداپتور 2 آمپری 12 ولت مناسب و کافی است البته با توجه به اینکه مصرف اکثر دوربین های مدار بسته طبق برچسبی که روی آنها زده می شود حدودا 1.3 تا 1.4 آمپر می باشد، اما اگر 2 آمپری استفاده شود هم کیفیت بالایی ایجاد می شود و هم در آینده دوربین به مشکلات دیگری دچار نخواهد شد .
سیم کشی دوربین ها به این صورت است که باید دو کابل به آنها متصل شود، یک کابل که وظیفه آن انتقال تصاویر است و کابل دیگر مجموعه ای از سیم های برق است که منبع تغذیه برای دوربین مدار بسته محسوب می شود.
انواعی از سیم ها و کابل ها در بازار برای نصب دوربین مدار بسته موجود است مانند کابل ترکیبی که کابل تصویر و منبع تغذیه است که در مجموع 12 ولتی است.
سیم کشی کابل دوربین های مدار بسته تحت شبکه از انتقال اطلاعات تصویر از طریق CAT5 و CAT6 امکان پذیر است همچنین می توان از برق اترنت هم برای ارسال برق به دوربین های مدار بسته استفاده کرد.
اتصال تجهیزات انتقال تصویر دوربین به یکدیگر از طریق فیش BNC صورت می گیرد. براین اساس، یک سر سیم RG به دستگاه DVR و سر دیگر آن به دوربین متصل می شود. برای مشاهده تصاویر، فیش BNC به پورت ورودی (Input)DVR متصل شود.
دوربین های بی سیم دارای یک دیسک نرم افزاری هستند که برای مشاهده فیدها و تنظیمات دوربین باید آن را نصب کنید.
برخی از دوربین ها یک گیرنده کوچک دارند که از طریق پورت USB به کامپیوتر شما متصل می شود.
در این اتصال غالباً از کابل BNC نیز استفاده می شود ، اما برخی از DVR ها می توانند با کابل های HDMI یا کابل های کواکسیال متصل شوند. با استفاده از اتصال دلخواه ، یک سر آن را به درگاه “خروجی” DVR و سر دیگر را به “ورودی” مانیتور وصل کنید.
بررسی کنید که اتصالات دوربین ، DVR و نمایشگر همه به درستی صورت گرفته است. اطمینان حاصل کنید که کابل های شما به طور ایمن وصل شده اند و ورودی های مناسب DVR و مانیتور خود را انتخاب کرده اید.
پس از اطمینان حاصل کردن از اتصال صحیح دوربین و ورودی ها، تنظیمات لازم را بر روی دوربین ها انجام دهید. در صورت تمایل می توانید تصاویر دوربین مدار بسته را انتقال دهید. برای انتقال تصاویر دوربین مدار بسته روش های گوناگونی وجود دارد می توانید تصاویر دوربین را روی گوشی انتقال دهید یا کامپیوتر انتقال دهید. می توانید تصاویر ضبط شده توسط دوربین را بر روی موبایل، کامپیوتر با اینترنت و بدون اینترنت انتقال داد.
در مقاله دیگری به آموزش نحوه انتقال تصاویر دوربین مدار بسته روی کامپیوتر و لپ تاپ پرداخته ایم، برای کسب اطلاعات بیشتر این مطلب را مطالعه نمایید.
برخی از نکاتی که در حین انجام مراحل نصب دوربین باید به آنها توجه نمایید عبارتند از:
جمع بندی نهایی
در این مقاله به بررسی مراحل نصب دوربین مداربسته پرداختیم و روش نقشه کشی و انتخاب تجهیزات مناسب مانند نوع دوربین، ابزار، هارد ذخیره، منبع تغذیه را توضیح دادیم و سپس روش سیم کشی و اتصالات در نصب و راه اندازی دوربین بر روی دیوار و سایر مکانها و همچنین تنظیمات نهایی را آموزش دادیم. در صورتی که قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره نحوه نصب دوربین های مدار بسته به دست آورید، توصیه می کنیم در دوره آموزش دوربین مداربسته آموزشگاه فنون برق ثبت نام کنید. جهت کسب مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۲۱۶۶۵۷۶۴۷۶ تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید