آشنایی با ۱۰ علت سر و صدا پکیج دیواری و نحوه رفع آن

5 دقیقه زمان مطالعه

در این مقاله از فنون برق با علت صدا پکیج و سر و صدا زیاد آن در انواع پکیج‌های بوتان، ایران رادیاتور و غیره آشنا خواهیم شد. پکیج‌های دیواری در برخی مواقع هنگام کارکرد، سر و صداهای نامتعارف و گاها آزاردهنده ای از خود تولید می‌کند. در بسیاری مواقع، ایجاد سروصداهای اضافی و غیر عادی مانند صدا تق تق، انفجار، شرشر آب در پکیج، حکایت از خرابی و معیوب شدن اجزا و قطعات آن دارد.

در برخی از مواقع مشکلاتی در پکیج دیواری ایجاد می‌شود که باعث ایجاد صدای زیادی در آن می‌گردد. زمانی که این صدا بیش از حد باشد و به مدت زیادی ادامه دار شود افراد به دنبال راه هایی برای رفع آن در پکیج دیواری خود هستند. از این رو یا با تکنسین‌ها و تعمیرکاران تماس می‌گیرند یا برای اینکه بفهمند مشکل از کجا نشأت گرفته، با مراکز خدمات فنی ارتباط برقرار می کنند.

علل ایجاد سر و صدا در پکیج به هر علتی که باشد، شما باید در سریع‌ترین زمان ممکن برای رفع این مشکل اقدام کنید. چرا که در صورت عدم رفع آن، کل پکیج آسیب خواهد دید. از آنجا که ممکن است بسیاری با علت های ایجاد صدا در پکیج آشنایی نداشته باشند، در ادامه به ارائه توضیحاتی در این خصوص خواهیم پرداخت. برای دوره آموزش تعمیرات پکیج روی لینک کلیک کنید.

علل ایجاد سر و صدا در پکیج چیست؟

پکیج‌های دیواری ممکن است بعد از مدتی دچار مشکل شوند و همین امر باعث ایجاد صداهای ناهنجاری در آنها می شود. بسیاری از افراد، چون قسمت‌های داخلی پکیج را نمی‌توانند ببینند، تصور می‌کنند که مشکل از فن پکیج باشد. اما ایرادی که سبب به وجود آمدن صدا در پکیج می شود، عمدتاً از جای دیگر آب می‌خورد که در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت.

علل ایجاد سر و صدا در پکیج

1- رسوب گرفتن مبدل اصلی

یکی از شایع ترین دلایل سوت کشیدن پکیج بوتان و رادیاتور به ایجاد رسوب در مبدل اصلی دستگاه مربوط می‌شود.

ساختار مبدل دستگاه از لوله هایی به شکل مارپیچی تشکیل شده است. جریان آب با وارد شدن به این لوله‌ها گرم شده و مورد استفاده کاربر قرار می‌گیرد. بر همین اساس، برای تامین آبگرم فوری و مورد نیاز، آب همواره در داخل لوله‌های مبدل پکیج در جریان می‌باشد. وجود املاح و ناخالصی‌های موجود در آب، به تدریج موجب ایجاد و جمع شدن رسوبات در داخل لوله‌های مبدل می‌شود. در نتیجه این امر در هنگام کارکرد پکیج، سروصداهای غیر معمول و نامتعارفی تولید می‌گردد.

بهترین راهکار در جهت رفع این مشکل، تمیز کردن و رسوب زدایی مبدل اصلی پکیج و سرویس به موقع پکیج می‌باشد. با اندازه گیری فشار خروجی و ورودی آب، می‌توان از رسوب گرفتگی و بروز مشکل در مبدل پکیج اطمینان حاصل نمود. رسوب زدایی و تعمیر مبدل پکیج دیواری به وسیله تعمیرکاران باتجربه و معتبر و به وسیله دستگاهی مخصوص با عنوان پاور فلو (power flow) صورت می‌گیرد.

در مقاله دیگری به بررسی زمان مناسب سرویس پکیج پرداخته ایم، برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می‌کنیم مقاله “بهترین زمان سرویس پکیج چه زمانی است ” را مطالعه نمایید.

2- خرابی پمپ پکیج

یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین علت هایی که باعث ایجاد صدا در پکیج می شود، مربوط به پمپ آن می‌باشد. زمانی که روتور داخل پمپ که مسئول به گردش درآوردن آب می‌باشد، درست عمل نکند، پکیج دچار گریپاج خواهد شد.

در این شرایط زمانی که دستگاه را روشن می‌کنید، شعله پکیج روشن می‌شود و به دلیل عملکرد نامناسب روتور، دمای آب پکیج بالا می‌رود. در این حالت چون پمپ نمی‌تواند آب را به درستی به گردش در بیاورد، مبدل انبساط پیدا خواهد کرد که این عامل باعث ایجاد صداهای ناهنجار در پکیج خواهد شد.

فراموش نکنید زمانی که پمپ دچار مشکل است، اگر روتور در حال گریپاچ باشد، شروع به چرخیدن می‌کند و صدایی مانند انفجار از آن بلند می‌شود. از سوی دیگر وقتی که پمپ رادیاتور به درستی عمل نکند، هنگامی که دستگاه را روشن می‌کنید، فیوز ساختمان می‌پرد. پریدن فیوز نشان دهنده یک مشکل در مدار گرمایشی پکیج است و ممکن است که آب به داخل سیم پیچ پمپ نفوذ کرده باشد.

خرابی پمپ پکیج

3- وجود هوا در لوله‌های علت صدا بوق زدن پکیج

یکی از رایج ترین دلایل صدای بوق زدن در پکیج‌های بوتان و ایران رادیاتور را باید در وجود هوا در مدار پکیج شوفاژ دیواری جستجو کرد. گذشت زمان و کارکرد مداوم سیستم، به تدریج موجب نفوذ هوا در ساختار داخلی پکیج می‌گردد. به طور معمول، در صورت وجود مقداری هوا در لوله های دستگاه، صدایی مانند صدای قل قل کردن به گوش می رسد.

از بهترین اقدامات در جهت رفع این مشکل، هواگیری پکیج می‌باشد. در قسمت زیر پکیج ها، قطعه ای با عنوان شیر هواگیری تعبیه شده است. با قرار دادن یک سطل زیر شیر و باز کردن پیچ هواگیری، می توان نسبت به تخلیه هوای موجود در لوله های پکیج اقدام نمود.

4- سرد بودن بیش از اندازه جریان آب ورودی

عواملی مانند سرد بودن بیش از حد جریان آب ورودی، می تواند در بروز این مشکل تاثیرگذار و مؤثر باشد. در فصول سرد سال و به علت کاهش دمای هوا، جریان آب با شدت سرمای بسیار زیاد وارد لوله های داخلی پکیج می شود. در این مواقع، سروصدای زیاد به علت نوسانات دمایی و گرم بودن ساختار داخلی سیستم، ایجاد می گردد.

با متعادل نگه داشتن دمای آب ورودی به داخل لوله های پکیج، می‌توان درصدد رفع این مشکل برآمد.

حتما بخوانید: آموزش تنظیم فشار پکیج بوتان 

5- نامناسب بودن لوله کشی علت صدا تق تق پکیج

در برخی مواقع تولید سروصدا، ناشی از خرابی و بروز مشکل در قطعات فنی پکیج دیواری نمی باشد. بلکه لوله کشی نامناسب و غیر اصولی لوله های پکیج، علت اصلی سر و صدای زیاد دستگاه می‌باشد. نصب و استفاده از لوله‌های بی‌کیفیت و غیر استاندارد یا لوله های پر پیچ و باریک، موجب تولید صداهایی مانند تق تق در هنگام کارکرد پکیج می شود.

استفاده از لوله های استاندارد، مرغوب و باکیفیت و استفاده از ضربه گیر و عایق، از راهکارهای مفید برای به حداقل رساندن صدای پکیج دیواری محسوب می‌شود.

انتخاب لوله مناسب تاثیر زیادی بر عملکرد مناسب پکیج و افزایش عمر مفید آن دارد، برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می‌کنیم مقاله “آموزش لوله کشی پکیج” را مطالعه کنید.

6- خرابی و فرسودگی سوپاپ ها

خرابی و معیوب شدن سوپاپ‌ها را می‌توان از دیگر دلایل سر و صدا زیاد پکیج دیواری برشمرد. کارکرد مداوم و پیوسته پکیج شوفاژ دیواری، به تدریج موجب استهلاک و فرسودگی قطعاتی مانند سوپاپ‌های دستگاه می‌شود. خرابی و فرسوده شدن سوپاپ ها، ایجاد سروصداهای زیادی و غیر عادی را در هنگام کارکرد پکیج دیواری به دنبال دارد. عیب یابی و تعمیر سوپاپ ها زیر نظر متخصصان حرفه ای، بهترین روش برای رفع این مشکل می‌باشد.

7- خرابی فن داخلی پکیج

خرابی و معیوب شدن فن داخلی پکیج، از دیگر دلایل صدا پکیج دیواری تلقی می‌گردد. هدایت گازهای تولید شده ناشی از احتراق و سوختن و هوای گرم به سمت دودکش، از مهم ترین وظایف فن پکیج دیواری قلمداد می‌گردد. جمع شدن گرد و غبار یا فرسوده شدن و شکستگی، موجب مختل شدن کارکرد فن دستگاه و به تبع آن، ایجاد سر و صدای زیاد می‌شود.

تمیز کردن و زدودن آلودگی های جمع شده و تعمیر یا تعویض فن، از روش های کاربردی برای رفع این مشکل می باشد.

خرابی فن داخلی پکیج

8-سیستم مدار گرمایشی پکیج:

از دیگر علل ایجاد سر و صدا در پکیج می‌تواند مشکل سیستم مدار گرمایشی باشد. زمانی که داخل سیستم مدار گرمایشی هوا تولید می‌شود، اگر ارمنت پمپ خراب باشد، در این زمان هوا به مدار تخلیه نفوذ نمی‌کند و بین روتور دستگاه و آب، هوا قرار می‌گیرد. در این صورت آب به درستی به گردش نمی‌آید و باعث ایجاد صدا در پکیج دیواری خواهد شد.

9-شیر رفت و برگشت مدار گرمایشی:

از عوامل دیگر ایجاد سر و صدای زیاد در پکیج می‌توان به درست باز نشدن شیر رفت و برگشت در مدار گرمایشی اشاره کرد. در این شرایط پکیج شروع به کار کردن خواهد کرد و حجم ورودی آب بسیار زیاد می‌شود. در این حالت هنگامی که پمپ شروع به گردش درآوردن آب می‌کند، آب به درستی به گردش نمی‌آید و چون شلنگ‌های زیر پکیج شروع به لرزیدن می‌کنند، صدای بسیار نابهنجاری را تولید خواهند کرد و ممکن است آب به صورت بخار از شیر اطمینان خارج شود.

10-تراز نبودن پکیج:

از دلایل دیگری که باعث ایجاد صدا در پکیج می‌شود، این است که شما در هنگام نصب، تراز بودن آن را رعایت نکرده‌اید. اگر پکیج به درستی تراز نشود، به مرور زمان قسمت‌های برقی دستگاه تحت فشار قرار گرفته و روتور به قسمت هوزینگ برخورد می‌کند که همین عامل باعث به وجود آمدن صدا در پکیج خواهد شد.

در واقع روتور دستگاه به گونه‌ای طراحی شده که باید فضایی برای تکان خوردن در آن وجود داشته باشد و اگر این فضا به خوبی رعایت نشده باشد، باعث ایجاد صدای وزوز در پکیج خواهد شد.

با تمام دلایل ذکر شده می‌توان نتیجه گرفت که بیشتر سر و صداهای ناشی از پکیج به دلیل مشکلات مربوط به پمپ آن می‌باشد که در این شرایط روتور به درستی آب را به گردش در نمی‌آورد.

یکی از راه‌هایی که دستگاه درست بودن پمپ را می سنجد، این است که در سیستم مدار پکیج برنامه‌ای به عنوان سیستم ضد گریپاچ وجود دارد. اگر پس از ۲۴ ساعت پمپ دستگاه حرکتی نداشته باشد، این سیستم به پکیج دستور می‌دهد که آب را به مدت یک الی دو دقیقه در مدار به گردش درآورد. اگر افراد در منزل نباشند، پکیج خاموش است ولی در سیستم آب وجود دارد و همین باعث می‌شود که روتور داخل پمپ گریپاچ کند و به کار خود ادامه ندهد.

زمانی که بعد از چند روز دستگاه را به برق می‌زنید، پمپی که روتور در داخل آن قرار دارد، با فشار زیاد شروع به کار کردن می‌کند. در چنین حالتی در قسمت مدار گرمایشی صدای زیادی ایجاد خواهد شد. تا اینجا به علل ایجاد سر و صدا در پکیج اشاره کردیم. اما راه‌های رفع این صداهای ایجاد شده چیست؟ در قسمت بعد بیشتر به این موارد خواهیم پرداخت.

چگونگی رفع عوامل ایجاد سر و صدا در پکیج

✔️ در بخش قبل به علل ایجاد سر و صدای ایجاد پکیج اشاره کردیم. بیشتر این صداها ناشی از خرابی پمپ است، اما مشکلاتی چون نوسانات دمای آب، نشتی آب، شل بودن تسمه لوله‌ها و همچنین رسوب زیاد در پکیج نیز می‌تواند از دلایل دیگر این مشکل در پکیج دیواری باشند.

✔️ رسوب زدایی پکیج یکی از راه‌هایی است که می تواند به کاهش صدا در پکیج کمک کند و یا حتی از ایجاد صدا در آن جلوگیری کند. رسوب زدایی به موقع می‌تواند انواع گرفتگی لوله‌ها و مبدل‌ها را برطرف کند.

✔️ راه دیگر هواگیری پکیج است که شما باید برای اینکه راندمان و گرمای پکیج زیادتر شود، هواگیری را انجام دهید، چرا که همانطور که اشاره شد وجود هوا در پکیج می‌تواند یکی از علل ایجاد سر و صدا در پکیج باشد.

نتیجه‌گیری

زمانی که پکیج دچار سر و صدا می‌شود، بسیاری از افراد مشکل را در قسمت‌های مربوط به فن پکیج می‌دانند. اما عاملی که سبب ایجاد صدا در پکیج می شود، بیشتر مربوط به قسمت پمپ یا مدار گرمایشی پکیج است. در صورتی که از سالم بودن پمپ پکیج اطمینان دارید بهتر است سایر راه ها مانند چک کردن تراز بودن پکیج، رسوب زدایی لوله ها و هم چنین هواگیری پکیج را امتحان کنید که در این مقاله به طور کامل به این موارد اشاره کردیم.

در صورتی که قصد کسب اطلاعات تکمیلی در زمینه نصب و تعمیر پکیج دارید توصیه می‌کنیم در دوره‌های آموزش تعمیر پکیج دیواری فنون برق ثبت نام نمایید.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *