پکیج شوفاژ دیواری با کارکرد بهینه و مطلوب خود، آبگرم و حرارت مورد نیاز سازه ها و فضاهای مختلف را به خوبی تامین می سازد. با این وجود، در برخی مواقع در هنگام کارکرد، سروصداهای نامتعارف و بعضا آزاردهنده ای از پکیج تولید می شود. در بسیاری مواقع، ایجاد سروصداهای اضافی و غیر عادی مانند صدا تق تق، انفجار، شرشر آب در پکیج، حکایت از خرابی و معیوب شدن اجزا و قطعات پکیج دیواری دارد. برای رفع و برطرف ساختن این مشکل، اولین اقدام یافتن منشا و علت سر و صدا پکیج دیواری می باشد که در این مطلب به طور جامع به بررسی آن می پردازیم.
یکی از شایع ترین دلایل سر و صدا زیاد در پکیج دیواری به ایجاد رسوب در مبدل اصلی دستگاه مربوط می شود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که مبدل از بخش های حائز اهمیت در ساختار پکیج های دیواری به شمار می رود.
ساختار مبدل دستگاه از لوله هایی به شکل مارپیچی تشکیل شده است. جریان آب با وارد شدن به این لوله ها گرم شده و مورد استفاده کاربر قرار می گیرد. بر همین اساس، برای تامین آبگرم فوری و مورد نیاز، آب همواره در داخل لوله های مبدل پکیج در جریان می باشد. وجود املاح و ناخالصی های موجود در آب، به تدریج موجب ایجاد و جمع شدن رسوبات در داخل لوله های مبدل می شود. در نتیجه این امر در هنگام کارکرد پکیج، سروصداهای غیر معمول و نامتعارفی تولید می گردد.
بهترین راهکار در جهت رفع این مشکل، تمیز کردن و رسوب زدایی مبدل اصلی پکیج و سرویس به موقع پکیج می باشد. با اندازه گیری فشار خروجی و ورودی آب، می توان از رسوب گرفتگی و بروز مشکل در مبدل پکیج اطمینان حاصل نمود. رسوب زدایی مبدل پکیج دیواری به وسیله تعمیرکاران باتجربه و معتبر و به وسیله دستگاهی مخصوص با عنوان پاور فلو (power flow) صورت می گیرد.
در مقاله دیگری به بررسی زمان مناسب سرویس پکیج پرداخته ایم، برای کسب اطلاعات بیشتر توصیه می کنیم مقاله “بهترین زمان سرویس پکیج چه زمانی است ” را مطالعه نمایید.
در برخی مواقع علت صدا پکیج می تواند ناشی از خرابی و معیوب شدن پمپ سیرکولاتور یا گردش آب دستگاه باشد. به گردش درآوردن جریان آب در ساختار داخلی پکیج دیواری، به وسیله پمپ سیرکولاتور انجام می گیرد.
بروز مشکل در این قطعه ضمن ایجاد اختلال در فرآیند گردش آب، موجب تولید سروصدای زیاد و آزاردهنده می شود. همچنین، وارد شدن اجسام ریز یا هوا به پمپ پکیج، از دیگر دلایل خرابی و معیوب شدن این قطعه محسوب می شود. در صورت اطمینان حاصل کردن از خرابی و عدم کارکرد پمپ سیرکولاتور، تعویض این قطعه بهترین راهکار برای رفع مشکل ایجاد شده تلقی می گردد.
یکی از رایج ترین دلایل صدای تق تق در پکیج را باید در وجود هوا در مدار پکیج شوفاژ دیواری جستجو کرد. گذشت زمان و کارکرد مداوم سیستم، به تدریج موجب نفوذ هوا در ساختار داخلی پکیج می گردد. به طور معمول، در صورت وجود مقداری هوا در لوله های دستگاه، صدایی مانند صدای قل قل کردن به گوش می رسد.
در چنین شرایطی، انجام هواگیری پکیج، از بهترین اقدامات در جهت رفع این مشکل میباشد. در قسمت زیر پکیج ها، قطعه ای با عنوان شیر هواگیری تعبیه شده است. با قرار دادن یک سطل زیر شیر و باز کردن پیچ هواگیری، می توان نسبت به تخلیه هوای موجود در لوله های پکیج اقدام نمود.
در ایجاد سروصدای پکیج شوفاژ دیواری عواملی مانند سرد بودن بیش از حد جریان آب ورودی، می تواند تاثیرگذار و مؤثر باشد. در فصول سرد سال و به علت کاهش دمای هوا، جریان آب با شدت سرمای بسیار زیاد وارد لوله های داخلی پکیج می شود. در این مواقع، سروصدای زیاد به علت نوسانات دمایی و گرم بودن ساختار داخلی سیستم، ایجاد می گردد. با متعادل نگه داشتن دمای آب ورودی به داخل لوله های پکیج، می توان درصدد رفع این مشکل برآمد.
حتما بخوانید: آموزش تنظیم فشار پکیج بوتان
خرابی و معیوب شدن فن داخلی پکیج، از دیگر دلایل صدا پکیج دیواری تلقی می گردد. هدایت گازهای تولید شده ناشی از احتراق و سوختن و هوای گرم به سمت دودکش، از مهم ترین وظایف فن پکیج دیواری قلمداد می گردد. جمع شدن گردوغبار یا فرسوده شدن و شکستگی، موجب مختل شدن کارکرد فن دستگاه و به تبع آن، ایجاد سروصدای زیاد می شود. تمیز کردن و زدودن آلودگی های جمع شده و تعمیر یا تعویض فن، از روش های کاربردی برای رفع این مشکل می باشد.
در برخی مواقع تولید سروصدا، ناشی از خرابی و بروز مشکل در قطعات فنی پکیج دیواری نمی باشد. بلکه لوله کشی نامناسب و غیر اصولی لوله های پکیج، علت اصلی سروصدای زیاد دستگاه می باشد. نصب و استفاده از لوله های بیکیفیت و غیر استاندارد یا لوله های پر پیچ و باریک، موجب تولید صداهایی مانند تق تق در هنگام کارکرد پکیج می شود.
استفاده از لوله های استاندارد، مرغوب و باکیفیت و استفاده از ضربه گیر و عایق، از راهکارهای مفید برای به حداقل رساندن صدای پکیج دیواری محسوب می شود.
انتخاب لوله مناسب تاثیر زیادی بر عملکرد مناسب پکیج و افزایش عمر مفید آن دارد، برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم مقاله “آموزش لوله کشی پکیج” را مطالعه کنید.
خرابی و معیوب شدن سوپاپ ها را می توان از دیگر دلایل سر و صدا زیاد پکیج دیواری برشمرد. کارکرد مداوم و پیوسته پکیج شوفاژ دیواری، به تدریج موجب استهلاک و فرسودگی قطعاتی مانند سوپاپ های دستگاه میشود. خرابی و فرسوده شدن سوپاپ ها، ایجاد سروصداهای زیادی و غیر عادی را در هنگام کارکرد پکیج دیواری به دنبال دارد. عیب یابی و تعمیر سوپاپ ها زیر نظر متخصصان حرفه ای، بهترین روش برای رفع این مشکل میباشد.
نصب پکیج دیواری بر روی سطح ناصاف و نامتعادل، از دیگر دلایل تولید سروصداهای اضافی در هنگام کار دستگاه می باشد. علاوه بر این، خم شدن قاب و پنل دستگاه موجب چسبیده شدن آن به بدنه پکیج می شود. در نتیجه این امر، در هنگام کارکرد پکیج، سروصدای بسیار زیادی تولید می گردد. برای برطرف ساختن این مشکل، میبایست از صاف و متوازن بودن محل نصب پکیج اطمینان حاصل کرد.
در این مقاله به بررسی مهم ترین علل سر و صدا در پکیج دیواری پرداختیم. دلایلی که در این مقاله به آن پرداخته شد از رایج ترین دلایل بروز این مشکل می باشد. در صورتی که قصد کسب اطلاعات تکمیلی در زمینه نصب و تعمیر پکیج دارید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیر پکیج دیواری فنون برق ثبت نام نمایید.