لوله کشی پکیج یکی از مراحل ضروری و لازم برای نصب و راه اندازی پکیج به شمار می رود. به عبارت دیگر، یکی از پیش نیازهای مهم برای استفاده از مزایای پکیج های گرمایشی، فرآیند لوله کشی مناسب و مطلوب این دستگاه ها می باشد. لوله کشی باید به شیوه ای صورت گیرد که علاوه بر برخورداری از جذابیت ظاهری، سبب راندمان و بازده بهینه شوفاژ شود.
با توجه به اهمیت لوله کشی در افزایش بازدهی پکیج در این مقاله قصد داریم به بررسی انواع روش های لوله کشی پرداخته، بهترین نوع لوله کشی پکیج را معرفی کنیم و به آموزش طریقه لوله کشی بپردازیم. دوره آموزش تعمیرات پکیج در تهران
در یک نگاه کلی، لوله کشی در سه روش مختلف دو لوله ای با برگشت معکوس، دو لوله ای با برگشت مستقیم و تک لوله ای انجام می گیرد.
سیستم تک لوله ای به عنوان یکی از روش های مناسب برای لوله کشی است. در این روش بازگرداندن و انتقال آب مدار به وسیله یک لوله انجام می گیرد. بر این اساس، بازگرداندن آب به منبع تامین حرارت از طریق لوله ای انجام می شود که از طرف منبع تامین آبگرم به طرف مصرف کننده های حرارت امتداد یافته است.
این روش لوله کشی انتخابی مناسب برای لوله کشی روکار است. مقرون به صرفه بودن به علت استفاده از لوله کمتر، از مهمترین مزیت های این روش محسوب می گردد. در این روش امکان قرار دادن لوله ها در سقف یا کف زمین وجود دارد.
این روش برای محیط های کوچک و منازل از گزینه های کاربردی و کارآمد تلقی می گردد. در این سیستم یک خط لوله برای لوله برگشت و یک خط لوله برای لوله رفت پکیج در نظر گرفته می شود. سهولت و راحتی در پیاده سازی و اجرا، از مهمترین محاسن این روش به شمار می رود.
لوله کشی با برگشت معکوس به عنوان یکی دیگر از روش های لوله کشی، برای واحدهای مسکونی دارای مساحت متوسط، از بهترین گزینه ها قلمداد می گردد. تامین گرمایش مورد نیاز و توزیع حرارت مطلوب و بهینه، از نقاط قوت این روش لوله کشی می باشد.
شیوه لوله کشی با برگشت معکوس به علت تامین گرمایش موردنیاز ساختمان، در مقایسه با دیگر روش ها بسیار کاربرد دارد. بر همین اساس، از این روش به عنوان یکی از مناسب ترین روش های لوله کشی پکیج نام می برند.
روش کلکتوری، یکی از بهترین و بهینه ترین شیوه ها برای لوله کشی قلمداد می گردد. این سیستم لوله کشی مشکلاتی مانند ترکیدگی، سر و صدا پکیج دیواری و رسوب گرفتگی لوله ها را به میزان چشمگیری کاهش می دهد. دوام مناسب و عمر مفید و سطح کیفی بسیار بالا را میتوان از مهمترین مزایا و نقاط قوت این روش لوله کشی برشمرد.
نقشه لوله کشی پکیج با لوله سفی
لازم به ذکر است وسیله ای به شکل میله و لوله ای مانند که دارای چند خروجی در بخش زیرین خود بوده با عنوان کلکتور شناخته می شود. در بخش دهانه خروجی ها یک شیر کلکتوری تعبیه شده که وظیفه تقسیم آب به مسیرهای مختلف را بر عهده دارد.
قابلیت توزیع آب در واحد مسکونی به صورت یکسان، با استفاده از روش لوله کشی کلکتوری به راحتی محقق می شود.
برخی از مزیت های مهم لوله کشی به روش کلکتوری عبارتند از:
ناگفته نماند که در این روش لوله کشی غالبا از لوله های پنج لایه استفاده به عمل می آید. این لوله ها ضمن انتقال فوری و سریع آب، مانع از اتلاف دما می شوند. این موضوع بازده و راندمان بهینه و بالای دستگاه پکیج را با خود به همراه دارد.
لوله کشی پکیج به صورت استاندارد و اصولی مستلزم طی نمودن و سپری کردن مراحل مختلفی می باشد.که در ادامه این مطلب به صورت مختصر به بررسی آن خواهیم پرداخت.
۱.نخستین اقدام پیش از لوله کشی، مشخص کردن محل نصب پکیج متناسب با نقشه ساختمان می باشد. بررسی نقشه ساختمان امکان یافتن مسیر مناسب برای لوله کشی دستگاه پکیج را فراهم می سازد.
۲.پس از مشخص شدن محل نصب پکیج، نقشه لوله کشی، مسیر قرار گرفتن لوله ها، ترتیب لوله های زیر پکیج و محل اتصال لوله ها به یکدیگر را مشخص کنید.
نکته: هنگام طراحی نقشه سعی کنید که طول لوله ها برای اینکه فشار کمتری به پمپ پکیج وارد شود، کوتاه باشد.
۳.پس از مشخص شدن مسیر لوله ها با توجه به مسیر، میزان لوله مورد نیاز را تهیه نمایید.
نکته: برای لوله کشی بهتر ساختمان بهتر است از فرمول لوله کشی پکیج (0.075 × متراژ لوله کشی= قدرت پمپ) استفاده کنید.
به منظور آشنایی و شناسایی ترتیب لوله های زیر پکیج باید خاطر نشان نمود که سیستم لوله کشی دستگاه پکیج به دو دسته بسته و باز طبقه بندی می گردد.
بر این اساس، شیلنگ های 3/4 و دارای اندازه بزرگ موید رادیاتورها و مسیر بسته و شیلنگ های 1/2 و دارای سایز کوچک نمایانگر آبگرم مصرفی و مسیر باز می باشند. به عبارت دیگر، توجه به سایز لوله بهترین شیوه برای تشخیص ترتیب لوله های موجود در زیر پکیج می باشد.
نکته: لوله های سایز 3.4 بهترین لوله ها برای لوله کشی هستند. از لوله های 1.2 می توانید برای متراژهای کوچک نیز استفاده کنید.
نکته: برای جلوگیری از فشار به پمپ پکیج از زانوهای کمتر و با قطر 25 و زاویه 45 درجه استفاده کنید.
لوله کشی پکیج از آن دست کارهایی است که اگر متریال مناسب برای لوله پکیج استفاده نشود، مزایای این سیستم گرمایشی را از بین میبرد. بنابراین در انتخاب متریال و پروسه نصب لوله پکیج بسیار دقت کنید. اما سوالی که ممکن است مطرح شود، این است که لوله کشی پکیج چقدر میتواند هزینه بر باشد؟ برای پاسخ به این سوال باید چند عامل را در نظر داشت که به شرح آنها می پردازیم:
پیشتر بیان کردیم که دو روش متداول لوله کشی پکیج، روکار و توکار میباشد. اما هر روشی می تواند معایا و مزایایی داشته باشد. شما باید با توجه به شرایط محیطی و میزان هزینه ای که میتوانید متحمل شوید، روش مناسب را انتخاب کنید. اما لوله کشی پکیج به روش روکار چه مزایایی دارد؟
و اما معایب این روش:
در نقشه لوله کشی پکیج باید یک سری اصول و نکات رعایت گردد. این نکات همگی پیش شرط عملکرد صحیح و ایمنی کار است. در کل میتوان گفت زیرساخت یک خانه بدون نقشه کشی لوله کشی حرفه ای ناقص است.
لوله کشی یک خانه در واقع همچون شریان های خونی بدن عمل میکند. در بهترین نقشه لوله کشی پکیج، نوع لوله کشی، سیستم لوله کشی، تعداد شوفاژها و محل نصب دودکش مشخص میشود. همچنین از آنجایی که منبع تغذیه پکیج، هم گاز و هم آب است، بنابراین لوله کشی هر دو آن ها را باید مد نظر داشت و نحوه صحیح ورود و خروج این دو المان را به سیستم کاملا بررسی کرد. در موارد بعدی باید محل قرارگیری پکیج، نوع سیستم لوله کشی و نوع لوله مورد استفاده تعیین گردد.
در نصب و لوله کشی پکیج حتما این نکات را رعایت کنید:
در این مقاله به بررسی روش های لوله کشی پکیج و معرفی بهترین روش لوله کشی پرداختیم. روش هایی که در این مقاله به آن پرداخته شد جز پرکاربردترین روش ها لوله کشی می باشد. در صورتی که قصد کسب اطلاعات تکمیلی در زمینه نصب و تعمیر پکیج دارید توصیه می کنیم در دوره های آموزش نصب و تعمیرات پکیج دیواری آموزشگاه فنون برق ثبت نام نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید