بررسی جامع شغل هوشمند سازی ساختمان
شغل هوشمند سازی ساختمان یکی از مشاغل جدید و آینده دار در کشور است که با توجه به افزایش تقاضا برای پیاده سازی پروژه های هوشمند سازی به دلیل مزایای بسیار آن از بازار کار عالی برخوردار می باشد.
با توجه به بازار کار عالی این شغل در این مطلب به بررسی این حرفه، بازار کار آن و راهنمای ورود به آن پرداخته ایم. در صورتی که قصد ورود به بازارکار این شغل را دارید توصیه می کنیم تا انتها این مطلب را بخوانید.
معرفی شغل هوشمند سازی ساختمان
متخصص هوشمند سازی ساختمان شخصی است که مهارت لازم در طراحی و پیاده سازی پروژه های هوشمند سازی در انواع ساختمان های اداری، تجاری، مسکونی، تفریحی، خدماتی و غیره را داشته باشد.
شغل هوشمند سازی ساختمان یک حرفه جدید و نوپا است که در سال های اخیر در ایران با توجه به استقبال مردم نسبت به پیاده سازی پروژه های هوشمند سازی به دلیل مزایای بسیاری آن، رونق یافته است.
این شغل یکی از مشاغل تخصصی بوده نیازمند آموزش هوشمندسازی ساختمان و کسب مهارت های مربوطه می باشد. متخصص هوشمند سازی می بایست به طور همزمان در زمینه های برق کشی ساختمان، نصب انواع سیستم های امنیتی و رفاهی، سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر تخصص داشته باشد.
مهارت های مورد نیاز شغل هوشمند سازی ساختمان
به طور کلی متخصص هوشمند سازی ساختمان می بایست با مهارت های زیر آشنایی داشته باشد.
- آشنایی با برقکاری ساختمان
- آشنایی با پروتکل های استاندارد هوشمند سازی از قبیل Zwave,can-bus,S-bus,KNX
- مهارت در نصب تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
- آشنایی با روش های هوشمند سازی ساختمان
- آشنایی با نرم افزار ETS
- برنامه نویسی
- برنامه ریزی و یکپارچه سازی خانه هوشمند
- مانیتورینگ خانه هوشمند از طریق موبایل
بازار کار هوشمند سازی ساختمان چگونه است؟
در حال حاضر در بسیاری از شهرهای کشور مانند تهران، مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز و غیره پروژه های هوشمند سازی ساختمان طراحی و اجرا شده است. با توجه به مزایای بسیار هوشمند سازی انتظار می رود در سال های آینده در تمامی ساختمان ها هوشمند سازی پیاده سازی و اجرا شود.
از آنجایی که پیاده سازی پروژه های هوشمند سازی امری تخصصی می باشد لذا نیروی کار در این زمینه اندک بوده و همین امر شغل هوشمند سازی را به یکی از بهترین مشاغل فنی بازار کار تبدیل کرده است . شغلی که با یک برنامه ریزی صحیح و یادگیری مهارت های مورد نیاز آن می توان آینده شغلی عالی و پردرآمدی را رقم زد.
درآمد هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟
درآمد شغل هوشمند سازی ساختمان همانند دیگر مشاغل فنی از قبیل شغل دوربین مدار بسته یا شغل برقکار ساختمان وابسته به میزان تخصص و مهارت شما می باشد.
هوشمند سازی ساختمان از جمله مشاغل فنی است که افراد متخصص در این حرفه به دلیل پروژه ای بودن این شغل از درآمد بالایی برخوردار هستند. هر چه تخصص شما در این شغل بالاتر باشد مشتریان بیشتری جذب کرده و در پروژه های بزرگتری مشغول فعالیت خواهید شد و بدین ترتیب درآمد بالاتری کسب خواهید نمود. از طرفی بازار کار این حرفه اشباع نشده و نیاز بسیاری به تکنسین های متخصص در این حرفه احساس میشود. عوامل زیادی بر درآمد هوشمند سازی ساختمان تاثیر دارد. برای مثال هر چه متراژ ساختمان بالاتر باشد درامد تکنسین نیز بالاتر خواهد رفت. سطح هوشمند سازی نیز بر درآمد هوشمند سازی تاثیر میگذارد مثلا برخی از افراد ترجیح میدهند که تنها بخشی از سیستم خانه هوشمند سازی شود. البته نقش تبلیغات را نباید فراموش کنید. دقت در کار، خوش قولی، مشتری مداری، ضمانت خدمات نیز برخی از دیگر عواملی است که بر میزان درآمد این شغل تاثیر گذار می باشد. اما به طور کلی درآمد افراد متخصص در هوشمند سازی ساختمان به طور میانگین در هر پروژه بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان است.
چگونه وارد بازار کار هوشمندسازی ساختمان شویم؟
همانطور که اشاره شد این شغل یکی از مشاغل تخصصی بوده و ورود به آن مستلزم یادگیری هوشمند سازی و مهارت های مورد نیاز آن است.
خوشبختانه امروزه آموزشگاه های متعددی دوره های آموزش BMS را برگزار کرده و مفاهیم لازم برای طراحی و پیاده سازی یک سیستم خانه هوشمند را آموزش می دهند. برای یادگیری هوشمندسازی توصیه می کنیم بهترین آموزشگاه هوشمندسازی ساختمان را شناسایی کرده و در دوره های آن ثبت نام نمایید.
آموزشگاه فنون برق یکی از بهترین مراکز برگزار کننده دوره های هوشمند سازی در کشور است که زیر نظر سازمان فنی حرفه ای و به صورت کاملا عملی و تخصصی صفر تا صد مفاهیم لازم برای پیاده سازی خانه هوشمند را آموزش میدهد.
زیرا در صورت اجرای بد سیستم های هوشمند سازی در ساختمان ها مشکلات بسیاری در ساختمان به وجود آمده و این امر باعث نارضایتی مشتریان شده و شکست شما در بازار کار را به همراه خواهد داشت.
سرمایه مورد نیاز برای ورود به شغل هوشمندسازی
پس از یادگیری مهارت های مورد نیاز این شغل می بایست سرمایه ای را جهت شروع کار آماده نمایید. هزینه های ورود به این شغل گوناگون می باشد.
هزینه آموزش هوشمند سازی ساختمان اولین هزینه است که می بایست حدود یک میلیون تومان برای یادگیری مهارت های مورد نیاز این شغل پرداخت کنید. البته با ورود به بازار کار در مدت زمانی کوتاه و در یک سفارش این هزینه جبران می گردد.
هزینه خرید تجهیزات و ابزار هوشمند سازی دومین هزینه است که با مبلغی حدود ۳ تا ۵ میلیون تومان می توانید ابزار مورد نیاز این شغل را تهیه نمایید.
در صورتی که مایل به راه اندازی مغازه و فعالیت به صورت مستقل باشید می بایست هزینه اجاره و رهن مغازه را به دیگر هزینه ها اضافه کنید. که با توجه به موقعیت مکانی انتخابی، شهر، متراژ این هزینه متفاوت می باشد.
دقت داشته باشید که ورود به این شغل وابستگی صد درصدی به مکان نداشته و می توانید برای شروع کار در سایت هایی مانند استادکار، آچاره، پلاک یا غیره ثبت نام کرده و به جذب مشتری بپردازید. یا در شرکت های فعال در این زمینه مشغول فعالیت شوید.
در این مقاله به بررسی شغل هوشمند سازی ساختمان و نحوه ورود به آن پرداختیم. در صورتی که قصد دارید یک متخصص حرفه ای هوشمند سازی ساختمان شوید توصیه می کنیم در دوره های آموزش هوشمند سازی ساختمان فنون برق ثبت نام نمایید. جهت کسب مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۲۱۶۶۵۷۶۴۷۶ تماس حاصل نمایید.