لوله کشی برق ساختمان، یکی از مهمترین مراحل از مراحل ساخت ساختمان است. نحوه لوله گذاری برق ساختمان اصول خاصی داشته برقکار حرفه ای ساختمان می بایست با اصول و استانداردهای لوله کشی برق در ساختمان آشنا باشد. معمولا برای انتقال سیم های برق از این لوله ها در ساختمان استفاده می شود.
لوله های برق را می توان به راحتی خم نمود یا از زانو برای انتقال بهتر سیم در ساختمان استفاده نمود. با توجه به اهمیت لوله کشی برق در این مقاله از مقالات آموزش برق ساختمان به آموزش صفر تا صد لوله کشی در پروژه های برق ساختمان می پردازیم، بنابراین توصیه می کنیم تا انتها این مقاله همراه ما باشید.
لوله کشی یکی از مهم ترین مباحث در بخش برق کشی ساختمان است که در دوره های آموزش برق ساختمان به صورت تخصصی به آن پرداخته می شود و برقکار حرفه ای ساختمان می بایست برای موفقیت در شغل برقکار ساختمان با آن آشنا بوده و به بهترین صورت ممکن آن را انجام دهد.
این مرحله از مراحل برق کشی ساختمان پیش از مراحل نازک کاری ساختمان انجام می گیرد. با لوله کشی برق مسیر حرکت سیم ها برق ایمن شده و سیم ها با مصالح ساختمان در ارتباط نبوده و به همین علت دچار آسیب دیدگی یا پوسیدگی نمی شوند.
برای آن که لوله کشی برق در ساختمان به بهترین صورت ممکن انجام شود می بایست ابتدا نقشه سیم کشی ساختمان مشخص گردد. در واقع باید گفت نقشه سیم کشی در ساختمان مسیر حرکت لوله های برق ساختمان را مشخص می کند.
انواع گوناگونی از لوله ها برای لوله کشی برق در ساختمان وجود دارد که هر یک از آنها به نحوه خاصی در لوله کشی اجرا و مورد استفاده قرار می گیرند.
استفاده نامناسب از لوله های برق ممکن است خسارات بسیاری را به همراه آورد، زیرا پس از تکمیل ساختمان امکان تغییر لوله بسیار سخت و پرهزینه است. بنابراین برق کار حرفه ای ساختمان می بایست پیش از آنکه شروع به لوله کشی کند با انواع لوله های برق ساختمان آشنا شده و در هر مکان بهترین نوع را استفاده کند.
در ادامه این مطلب با انواع لوله های برق کشی ساختمان و کاربرد هر یک آشنا خواهید شد.
برای این که در ساختمان ها از آسیب دیدگی سیم های برق جلوگیری به عمل آید، از لوله های مخصوصی برای برق کشی استفاده می شود. این لوله ها در انواع مختلفی از جمله لوله های پی وی سی، پلی آمید، پلی اتیلن، گالوانیزه سرد، کاندوئیت فلزی، گالوانیزه گرم،خرطومی فلزی، خرطومی پلاستیکی و … در بازار موجود هستند.
هر یک از این لوله ها به نحوه خاصی در لوله کشی اجرا و مورد استفاده قرار می گیرند. ما در این مطلب به تفسیر برخی از این لوله ها خواهیم پرداخت.
لوله های پی وی سی یکی از انواع لوله های برق کشی ساختمان هستند. این لوله ها از جنس پی وی سی های سخت و محکم هستند. در برابر هرگونه مواد شیمیایی، زنگ زدگی، استحکام مکانیکی و.. مقاوم بوده و بسیار سبک و ارزان قیمت هستند. معمولا از این دست لوله های پی وی سی در زیر سقف های بتنی استفاده می شود.
لوله های پلی آمید از جنس پلاستیک هستند از این رو بسیار سبک و نرم و انعطاف پذیر می باشند. می توانیم بگوییم لوله های پلی آمید از تمامی لوله ها وجود در بازار ارزان قیمت تر هستند. اما این لوله ها به راحتی شعله ور می شوند. این تنها عیب در لوله های پلی امید به شمار می رود.
لوله های گالوانیزه سرد و گرم را بیشتر در زیر اندود گچی ها استفاده می کنند. در برابر زنگ زدگی بسیار مقاوم هستند. معمولا از نوع گرم این لوله ها در فضاهای خارجی استفاده می شود و از لوله های سرد در فضاهای داخلی.
استفاده از لوله های خرطومی در ساختمان از قدیم در زمینه لوله کشی برق مورد استفاده قرار می گرفت. از لوله های خرطومی در موارد متعددی مانند زیر کاشی ها، اپن و غیره برای برق کشی ساختمان استفاده می شود.
لوله های خرطومی پلاستیکی شبیه لوله های خرطومی می باشد. تفاوت این نوع از لوله با لوله های خرطومی ساده در جنس آنها است. این نوع از لوله ها دارای جنس فلزی بوده و برای موارد روکار استفاده می شود.
پس از آن که با انواع لوله های برق آشنا شدید نوبت آن است که اصول و نکات لازم هنگام برق کشی ساختمان را بشناسید. زیرا آگاهی نداشتن از اصول لوله کشی منجر به بروز مشکلاتی از جمله جرقه زدن، آتش سوزی و غیره خواهد شد. در ادامه به بررسی مهم ترین اصول لوله کشی برق در ساختمان می پردازیم:
در دوره های آموزش برق ساختمان به صورت کاملا تخصصی کلیه اصول و مراحل مربوط به لوله کشی و برق کشی ساختمان آموزش داده می شود. بنابراین با توجه به اهمیت برق کشی ساختمان در صورتی که مهارت های لازم برای برق کشی ساختمان را به دست نیاورده اید اقدام به برق کشی ساختمان نکنید.
در مقاله پیشین به بررسی استانداردهای برق کشی ساختمان پرداختیم و بیان کردیم که برای لوله کشی صحیح برق ساختمان چه استانداردهایی را می بایست رعایت کنیم. برخی از استانداردهای لوله کشی برق در ساختمان عبارتند از:
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره استانداردهای نحوه لوله کشی برق در ساختمان ها همین حالا مقاله استانداردهای برق کشی ساختمان چیست را مطالعه کنید.
در این بخش لوله کشی برق ساختمان از کف را بررسی میکنیم. برای انجام لوله کشی کف ساختمان ابتدا نقشه سیم کشی را مشخص کنید. مشخص کردن نقشه به شما کمک میکند تا از مسیر لوله گذاری آگاه باشید و به راحتی بتوانید سیم کشی را به پریز ها انجام دهید. بعد از مشخص کردن مسیر لوله کشی تراز کردن شیار زدن و کنده کاری مسیر باید انجام شود حال باید لوله ها را جایگذاری کرد.
البته به این نکته نیز باید توجه کنیم که لوله کشی برق ساختمان به روش توکار و روکار قابل انجام است که روش توکار اولویت دارد چرا که در این روش زیبایی ساختمان حفظ شده و هم از تجهیزات به خوبی محافظت میشود. در ادامه چند نکته که باید در این روش رعایت شود نام میبریم:
ابتدا باید محل قرار گیری لوله ها توسط دستگاه شیارزن مشخص شود، در نظر داشته باشید که لوله ها باید از سطح حداقل 3 سانتی متر فاصله داشته باشند.
نکته: در روش توکار امکان استفاده از لوله های برقی از جنس خرطومی وجود ندارد زیرا این لوله ها منعطف هستند و در صورتی که دما پایین یا بالا باشد ترک میخورند.
بلافاصله بعد از لوله گذاری به منظور پیشگیری از آسیب های احتمالی باید ماهیچه سازی کرد، یعنی سطح رویی آن را با 2 الی 3 سانت سیمان پوشاند.
بدون شک لوله کشی برق نیز همانند هر فعالیت دیگری نیاز به ابزارهای خاصی دارد. ابزارهای لازم برای لوله کشی برق عبارتند از:
مقاله فوق از دسته مقالات آموزش برق ساختمان می باشد در صورتی که قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره این برق ساختمان به دست آورید توصیه می کنیم در دوره آموزش برق ساختمان آموزشگاه فنون برق ثبت نام کنید. جهت کسب مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۲۱۶۶۵۷۶۴۷۶ تماس حاصل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید