معرفی ابزار مهم برق ساختمان

5 دقیقه زمان مطالعه

ضرورت برق در دنیا امروز را نمی توان، نادیده گرفت. همانطور که ممکن است بدانید، برای سیم کشی اصولی برق ساختمان نیاز به ابزار و تجهیزاتی می باشد. برقکار ساختمان موظف است با تک تک این تجهیزات آشنا بوده و از کاربرد آنها آگاه باشد. در فنون برق به ابزار مهم سیم کشی برق ساختمان می پردازیم.

همچنین جهت شرکت در دوره آموزش برق ساختمان درجه 1 و 2 نیز کلیک کنید و از شرایط دوره مطلع شوید.

معرفی ابزار مهم برق ساختمان

معمولا برای پیشبرد هر کاری، یکسری از ابزارها مورد نیاز می باشند؛ وجود این لوازم باعث می شود که فرد بتواند نتیجه ای مطلوب و ایده آل را رقم بزند؛ برقکاری ساختمان نیز مستثنی از این امر نمی باشد. برقکار برای آن که بتواند به درستی کار خویش را انجام دهد و از رخ دادن هر گونه حادثه ای پیشگیری نماید، می بایست از ابزار هایی بهره جوید که  در ادامه به معرفی برخی از آنها خواهیم پرداخت.

1-عیب یاب کابل: همانگونه که از نام این ابزار پیداست با به کارگیری آن، برقکار می تواند هرگونه مشکلات و ایرادات موجود در کابل ها را به سرعت مشخص نماید. به طور مثال، کابل در صورتی که دچار پارگی و نیز فرسودگی شده باشد، این وسیله می تواند آن را برطرف شناسایی کند و برای برطرف کردنش به برقکار کمک شایانی نماید.

2-داکت: داکت ها قادرند که ظاهر شیک و دل پسندی را برای ساختمان ها به ارمغان آورند. به این صورت که برقکار اقدام به گذاشتن سیم های برق در درون آنها می کند.

3-فازمتر: این ابزار به برقکار کمک می کند تا از بودن برق در مدارها اطلاع یابد؛ شایان ذکر است که این وسیله ظاهری مانند پیچ گوشتی دارد با این تفاوت که بر سر آن چراغ کوچکی را تعبیه کرده اند.

4-دم باریک: این ابزار در دسته انبردست ها قرار می گیرد و از جمله وسایلی است که در برق کشی ساختمان نقشی اساسی دارد. از این وسیله برای بریدن و نیز خم کردن بسیاری از وسایل مسی و پلاستیکی استفاده می  شود.

5-تراز: این وسیله چندین نقش دارد؛ بواسطه به کارگیری این ابزار برقکار قادر خواهد بود که وسایلی هم چون کلید و پریز را هماهنگ و در یک سمت قرار دهد.

 برق کشی ساختمان با چه سیم هایی قابل انجام است؟

با توجه به گسترش استفاده از برق و نیز وسایل مرتبط با آن، بیشتر ساختمان ها نیز برای تامین نیروی برق مورد نیاز خویش از سیم هایی بهره می برند. این سیم ها خود دارای تنوع بالا می باشند و به دسته بندی های مختلفی نیز تقسیم بندی می شوند؛ همانند:

برق کشی ساختمان با چه سیم هایی قابل انجام است؟

1-دسته اول با نام سیم های مفتولی شهرت دارند و در میان برق کاران با نام نوع خشک نیز از آن ها یاد می شود؛ این نوع سیم ها شکل پذیر هستند و به راحتی به اشیا مختلف متصل می شوند.

2-سیم های افشان: ساختار این نوع سیم ها به این شکل است که در درون آن ها چندین رشته نازک وجود دارد؛ این نوع قطعات کشسان و قابلیت انعطاف دارند.

این نوع سیم ها در مقایسه با نوع مفتولی محبوب تر می باشند و غالباً برای برقکاری ساختمان از آن ها استفاده می شود.

3-سیم ارت: این مورد از سیم ها دارای جنس مسی هستند و به دلیل به کار رفتن میزان بالایی از مس خالص در آن مقاومت بیشتری دارد.

4-سیم نایلون: تولیدکنندگان برای فرآوری آن دو سیم نازک را به هم میچسبانند؛ این مورد بیشترین استفاده و کاربرد را در ساختمان سازی دارد.

راه های ورود به شغل برقکاری

برای ورود به هر شغلی اقدامات اصولی لازم است؛ فرد با پیروی از این دستورالعمل ها خواهد توانست که در شاخه مورد نظر پیشرفت کند و در آن به تجربیات گرانبهایی دست یابد.

راه های ورود به شغل برقکاری

حرفه برقکاری نیز از جمله آن ها قلمداد می شود و فرد باید برای ورود و سپس حرفه ای شدن در آن، گام هایی را مدنظر قرار دهد.

1-اولین راه ورود به این شاخه تحصیل در رشته برق است؛ فرد پس از اتمام هنرستان، کنکور این رشته را می دهد و در صورت قبولی وارد دانشگاه می شود.

2-اما برخی از افراد تمایل به ادامه تحصیل ندارند؛ در این صورت توصیه ما به آن ها این است که در دوره ها و جلسات مربوط به این شاخه حضور یابند و با مفاهیم و اصطلاحات مربوط با آن آشنایی شوند.

3-در این بین راه سومی نیز وجود دارد که افراد از طریق آن می تواند به صورت مستقیم وارد این حوزه شوند؛ این راه شاگردی کردن در مغازه ها و کارگاه های مختلف است.

 وظایف برقکار ساختمان

افرادی که در این حرفه اشتغال دارند، عهده دار مسئولیت های زیادی هستند؛ و در واقع می توان گفت هر کدام از بخش ها تخصص جداگانه ای محسوب می شود. اینک خلاصه وار به نمونه ای از آن ها اشاره خواهیم نمود.

1-این فرد قادر است که بواسطه مهارت و تخصصی که دارد به راحتی سیستم های برق و نیز روشنایی را نصب نماید.

2-اقدام به نصب و راه اندازی سیستم های اعلام حریق و نیز دزدگیر خواهد کرد.

3-می تواند هرگونه عیب و ایراد موجود در موتورهای الکتریکی را شناسایی کند و سپس با مهارتی که دارد، اقدام به تعمیر و نیز اصلاح آن نماید.

4-برقکار موظف است پروژه ای که به او محول شده را در مدت زمان تعیین شده تحویل دهد.

5-برقکاران موظف هستند که به طور منظم سیستم های برق را چک نماید و از سالم بودن آن ها اطمینان حاصل کند.

بیشتر بخوانید :  وظایف تکنسین برق ساختمان

نتیجه گیری

در فنون برق تمام تلاش ما بر این بود که شما را ابزارهای مختلف برق ساختمان آشنا کنیم؛ سپس اقدام به بررسی انواع سیم هایی که در برق ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، پرداختیم. در انتها وظایف یک برقکار را گوشزد کردیم؛ امید است با مطالعه این مقاله به تمامی سوالات خود دست یافته باشید. زیرا همانطور که برای شما عزیزان مشخص شد، این رشته و حوزه کاری از درآمد بسیار پر رونقی برخوردار است و با کسب مهارت در این حیطه می توانید درآمد بالایی داشته باشید.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *