وظایف تکنسین برق ساختمان

5 دقیقه زمان مطالعه

از آنجا که سیم کشی برق ساختمان مسئله ای مهم و پرمخاطره است و اگر به شکل صحیح انجام نشود می تواند منجر به تلفات مادی و انسانی شود. در حال حاضر این رشته کاری بازار کار خوب و درآمد مناسبی دارد. این افراد بایستی دوره های آموزشی خاصی را طی کرده و از لحاظ مدرک تحصیلی اکثرا افرادی استخدام می شوند که تحصیلات دیپلم یا در بعضی از موارد نیاز به تحصیلات دانشگاهی در‌ زمینه فناوری برق می باشد. در ادامه مطلب به معرفی کامل این رشته و همه وظایف مربوط به یک تکنسین برق ساختمان خواهیم پرداخت. برای آموزش برق ساختمان روی لینک کلیک کنید.  

لزوم وجود تکنسین های برق

امروزه و با توجه به پیشرفت صنعت ساختمان سازی، انرژی الکتریکی در خیلی از قسمت های ساختمان ها وجود دارد و به منظور های مختلف بکار گرفته می شود. از سیستم آسانسور تا چراغ ها و غیره، همگی از انرژی برق برای کارکرد خود استفاده می کنند و این موضوع لزوم وجود تکنسین های برق را برای ما پررنگ تر می کند.

تکنسین هایی که به صورت کامل به برق کشی ساختمان مسلط باشند و تمام ریزه کاری های مرتبط با آن را بشناسند، به افراد کمک خواهد کرد تا بهترین امکانات و کیفیت های رفاهی را برای ساکنان فراهم آورد. ساختمان سازی به یکی از پرطرفدار ترین حرفه ها و مشاغل تبدیل شده و وجود تکنسین هایی که به صورت کامل بر تمام جزئیات برق کشی موجود در ساختمان آگاهی داشته باشند، به امری ضروری تبدیل شده است

لزوم وجود تکنسین های برق

وظایف تکنسین برق ساختمان چیست؟

تکنسین برق ساختمان یکی از شغل هایی است که مسئولیت مهمی در سیم‌ کشی برق ساختمان یا تجهیزات برعهده دارد. سیم کشی برق در ساختمان های مسکونی، تجاری و دفاتر از وظایف اصلی یک تکنسین برق ساختمان است. در حوزه های صنعتی یک تکنسین برق، وظیفه سیم کشی برق ادوات صنعتی و ماشین آلات را بر عهده دارد.

انتخاب حوزه کاری صنعتی یا ساختمان به عهده خود فرد و‌ بر حسب علاقه او‌ می تواند هر یک از این دو باشد.

حال در زیر به وظایف تکنسین برق اشاره می کنیم.

  1.   نصب و تعمیر سیستم های برق ساختمان
  2.   آزمایش سیستم های برق و رفع ایرادات آن
  3.   راه اندازی و حفاظت از تجهیزات برقی
  4.   تعمیرات و نگهداری سیستم های برق

همانطور که بالاتر اشاره شد یکی از وظایف اولیه تکنسین برق نصب و تعمیرات سیستم های الکتریکی ساختمان است؛ در واقع او‌ مسئول بررسی و اطمینان از صحت عملکرد دستگاهها و تجهیزات الکتریکی است و در صورتی که مشکلی پیدا کرد باید آن را برطرف کند.

برای شناسایی این مشکلات احتمالی باید تجهیزات را در بازه‌ هایی مشخص آزمایش و بازرسی کرده و استانداردهای ایمنی را در آن تجهیزات چک کند. روکش های قدیمی سیم ها را تعویض کرده و  سیم های پوسیده را عایق کند.

اجزای تجهیزات الکتریکی مثل ترانسفورماتور را باید مدام چک و بازبینی کند، نصب اجزای ایمنی مثل کلید برق ، مقاومت و مدارها را انجام دهد.

از دیگر وظایف تکنسین برق ساختمان، نصب و سیم کشی سیستم های دزدگیر و سیستم اعلام حریق ساختمان است که طراحی و اجرای آن مستلزم داشتن اطلاعات کافی در این زمینه است.

حتما بخوانید : چگونه مدرک بین المللی برق ساختمان بگیریم؟

استفاده از وسایل خانگی مثل مودم، تلویزیون، تلفن هم برای انجام کارها نیاز است اما در صورت بروز مشکل برای تعمیر و سیم‌ کشی، نیازمند تکنسین برق ساختمان است.

در لوله گذاری برق ساختمان، نقش تکنسین برق سرهم کردن لوله‌های برق است. تکنسین پس از انجام لوله گذاری، سیم ها را به یکدیگر متصل کرده و از داخل لوله ها عبور می دهد؛ به همین علت باید آشنایی کافی را با تمام روشهای سیم کشی برق داشته باشد. بسیاری دیگر از سیستم های موجود در برق ساختمان مثل تجهیزات حفاظتی، سیستم های کنترل حریق، موتور های الکتریکی نیز برای راه اندازی و کنترل درست آنها به کمک یک تکنسین برق ساختمان احتیاج دارند، تا همه جوانب موجود در بکارگیری این سیستم ها را در نظر گرفته و به درستی آنها را تعبیه کند.

شرایط اشتغال به این حرفه چیست؟

از معاینات قبل از استخدام یک تکنسین برق، بایستی به تست بینایی اشاره کرد. پوشش مناسب و محافظ مثل دستکش برای جلوگیری از مخاطراتی مثل برق گرفتگی از دیگر شرایط این شغل است.

تکنسین برق باید قادر به استفاده از ابزار های دستی و الکتریکی مثل دریل و فنر و غیره باشد. همچنین دارای دقت کافی به جزئیات باشد تا در صورت وجود هرگونه مشکل و آسیب، سریعا آن را برطرف کند. شناخت کاملی از دستورالعمل های قانونی و مقررات این حوزه و اصول ایمنی این کار داشته باشد و تجربه کافی عملی در حوزه الکترونیک داشته باشد، همچنین سیم ها را دقیق بشناسد و سواد و مهارت کافی در زمینه مبانی برق داشته باشد.

شرایط اشتغال به این حرفه چیست؟

چگونه به یک تکنسین برق ساختمان تبدیل شویم؟

افراد می توانند بعد از اینکه آموزش های کافی در زمینه تکنسین برق ساختمان را ببینند، نهایتا به یک تکنسین خوب و حرفه ای تبدیل شوند. البته وجود سابقه کار، مهارت و تجربه در این زمینه بسیار مهم و تاثیرگذار خواهد بود.

افرادی که به این زمینه علاقه مند هستند، در وهله اول می بایست مهارت های عملی خود را به خوبی در این زمینه تقویت کنند. این افراد باید تسلط کافی روی انواع و اقسام نقشه های فنی، طراحی های ساختمانی و غیره را داشته باشند. به طور معمول افرادی که در این زمینه فعالیت می کنند معمولا در موقعیت ها و ساختمان هایی با ارتفاع بالا قرار خواهند گرفت و به هیچ وجه نباید با این موضوع مشکلی داشته باشند.

اما راه های ورود به این رشته متفاوت خواهد بود، امروزه در چارت های تحصیلی دانش آموزانی که در مقطع دبیرستان و در شاخه فنی و حرفه ای تحصیل می کنند، رشته تحصیلی با همین عنوان تکنسین برق ساختمان وجود دارد که با انتخاب آن به عنوان رشته تحصیلی می توان اولین قدم در این مسیر را به خوبی طی کنید.

از سوی دیگر دانش آموزانی که به درس و تحصیل علاقه بیشتری دارند، می توانند با ادامه دادن رشته ریاضی و نهایتا بعد از قبولی در آزمون کنکور، رشته مهندسی برق را دنبال کرده و به این طریق به صورت کاملا حرفه ای وارد این مسیر شوند.

به غیر از تمام این مسیرهای ذکر شده، آموزشگاه های مختلفی که عمدتا به صورت خصوصی فعالیت می کنند، با پذیرفتن داوطلبان یادگیری رشته تکنسین برق ساختمان، به پرورش افراد در این حرفه پرداخته و نهایتا با ارائه مدرک هایی که در دو سطح درجه 1 و 2 طبقه بندی می شوند، شغل و توانایی این افراد را به رسمیت خواهند شناخت.

نتیجه گیری

بدون وجود افراد متخصص در زمینه برق ساختمان که اصطلاحا تحت عنوان تکنسین برق ساختمان شناخته می شوند، بکارگیری همه انواع مختلف سیستم های برقی در ساختمان با اختلال مواجه خواهد شد، از سوی دیگر، همه این سرویس ها در زمان فعالیت خود به رسیدگی و کنترلی نیاز دارد که این کار فقط از دست یک متخصص بر خواهد آمد.  در مقاله ای که خواندید همه نکات مربوط به یک تکنسین برق ساختمان را تا حد امکان به صورت کامل برای شما برشمردیم تا افراد علاقه مند به این زمینه بتوانند با خیال راحت و آسوده به این حرفه وارد شوند.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *