روش کار با دستگاه های اندازه گیری

5 دقیقه زمان مطالعه

روش کار با دستگاه های اندازه گیری یکی از مهم ترین موضوعاتی است که تعمیرکار حرفه ای موبایل پیش از ورود به بازار کار تعمیرات موبایل می بایست با آن آشنا باشد.

دستگاه های اندازه گیری انواع متفاوت و کاربرد های مختلفی دارد. از جمله مهم ترین دستگاه هایی که برای اندازه گیری شدت جریان، مقاومت، ولتاژ ( اختلاف پتانسیل )در هنگام کار با قطعات موبایل و تست قطعات مورد استفاده قرار می گیرد می توان مولتی متر را نام برد. با استفاده از این دستگاه اندازه گیری می توان از سلامت قطعه و یا عیوب موجود در آن اطلاع پیدا کرد. مولتی متر به طور کلی دو نوع است که شامل آنالوگ و دیجیتال می شود و نحوه کار با این دو نوع مولتی متر کمی متفاوت می باشد.

در هنگام تست قطعات موبایل با مولتی متر باید در ابتدا از کمیت های مورد نظر جهت سالم بودن قطعه اطلاعات کافی و لازم را داشته باشیم.

انواع دستگاه های اندازه گیری الکتریکی :

دستگاه اندازه گیری مولتی متر دیجیتال

با استفاده از نوع دیجیتال این دستگاه که اعداد را به صورت رقم بر روی صفحه نمایش نشان می دهد می توان کمیت اندازه گیری شده را مشاهده نمود. در تعمیرات موبایل در بیشتر مواقع از این نوع مولتی متر که به صورت قابل حمل طراحی شده است استفاده می شود.

دستگاه اندازه گیری مولتی متر آنالوگ

صفحه نمایش این دستگاه دارای تعدادی عدد با عقربه می باشد که برای نشان دادن عدد مورد نظر عقربه ها روی اعداد مدرج حرکت می کنند.

نکات مورد نظر برای کار با مولتی متر

در هنگام اندازه گیری شدت جریان باید دستگاه های اندازه گیری به شکل سری در مدارد مورد نظر قرار داده شود.

در اندازه گیری مقاومت باید توجه داشت جریان برق قطع شود تا آسیبی به دستگاه وارد نشود.

در اندازه گیری اختلاف پتانسیل با مولتی متر باید مولتی متر به طور موازی بین دو نقطه از مدار باشد.

زمانی که برای اندازه گیری کمیت ها از این دستگاه استفاده می شود باید سلکتور روی بیشترین درجه تنظیم شود سپس در صورت لزوم اقدام به کاهش اندازه کمیت و درجه صورت گیرد.

نحوه کار با دستگاه های اندازه گیری مولتی متر

اندازه گیری مقاومت با مولتی متر: سلکتور روی (رنج اهم )بیشترین رنج قرار داده می شود و فیش(لید مشکی) سیاه در ترمینال مشترک و فیش(لید قرمز) قرمز به ترمینال مقاومت متصل شده در این حالت مقداری اهم نمایش میدهد که در صورت نوشته شدن اهم مقاومت برروی آن با در نظر گرفتن تلورانس آن سلامت ان را چک میکنیم و سر دیگر به طرفین مقاومت متصل می شود در این صورت مقاومت قابل خواندن است.

اندازه گیری ولتاژ: سلکتور روی دی سی تنظیم می شود و فیش سیاه در ترمینال com و فیش قرمز در ترمینال ولت قرار می گیرد و سر دیگر به دو نقطه از مدار وصل شده ولتاژ اندازه گیری می شود.روش دوم میتوان در این روش مولتی متر را بر روی رنج ولتاژ مستقیم قرار دهیم سپس لید مشکی را به بدنه(شیلدهای محافظ وجای پیچ ها و…)به صورت ثابت نگه داشته وبا لید قرمز برروی پایه های تک تک قطعات ویا کانکتورها متصل کنیم .

اندازه گیری شدت جریان: یک فیش به com و فیش دیگر به A وmAوصل می شود و دو سر فیش به دو نقطه از مدار متصل می گردد تا شدت جریان اندازه گیری شود.

دستگاه های اندازه گیری منبع تغذیه

یکی دیگر از دستگاه های اندازه گیری برای قطعات سخت افزاری موبایل دستگاه منبع تغذیه است که می تواند ولتاژ برق شهر را به ولتاژ رگوله تبدیل کند.

کاربردهای مهمی که با استفاده از این دستگاه در تعمیرات موبایل مورد نظر هستند عبارتند از:

روشن کردن گوشی فاقد باتری

شوک دادن به باتری خراب یا باتری هایی با ولتاژ زیر 3.5 ولت

تست جریان کشی که برای عیب یابی مورد استفاده قرار می گیرد و یکی از کاربردهای مهم منبع تغذیه تست جریان کشی است.

تست قطعات (اسپیکر.بازر) و همین طور تست ویبراتور با این دستگاه

جهت پیدا کردن ایراد در گوشیهای خاموش و آب خورده

کار با دستگاه های اندازه گیری منبع تغذیه

کار با این دستگاه ساده می باشد از این رو در دوره آموزش تعمیر موبایل می توان با روش کار با این دستگاه در مدت زمانی کوتاه آشنا شد.

دکمه پاور برای روشن و خاموش کردن دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد.

تنظیم ولتاژ: برای ابن منظور یک یا دو ولوم روی دستگاه قرار دارد که با چرخاندن آنها به سمت راست و چپ می توان ولتاژ را افزایش یا کاهش داد. دستگاه با دو ولوم جهت تنظیم ولتاژ دلخواه و همین طور ولتاژ دقیق مورد استفاده قرار می گیرند.

تنظیم جریان: با استفاده از این دستگاه می توان جریان را به میزانی که دلخواه باشد محدود کرد. برای تنظیم جریان ابتدا ولتاژ به شکل درست تنظیم می شود و بعد ولوم CURRENT را برای قرار گرفتن در حالت حداقل به سمت چپ چرخانده و در نهایت سیم های مثبت و منفی منبع تغذیه را به هم متصل کنید. بعد از این کار ولوم به سمت راست چرخانده می شود و جریان دلخواه تنظیم می گردد. در آخر دو سیم مثبت و منفی جدا می شوند تا منبع به حالت نرمال و عادی برگردد. در آموزش تعمیرات موبایل می توان به بهترین شکل ممکن استفاده از این ابزارهای اندازه گیری را مشاهده نمود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *