یکی از مهم ترین راهکارهای تست و تعمیرات انواع گوشی های موبایل استفاده از روش جریان کشی موبایل می باشد. با استفاده از جریان کشی می توان متوجه شد که چه مقداری جریان (آمپر) در گوشی برقرار می باشد. زمانی که گوشی خاموش باشد میزان جریانی که دارد صفر است. زمانی که ولتاژ و جریان با فشار دادن دکمه پاور به گوشی وارد می شود این میزان تغییر پیدا می کند.
زمانی که از منبع تغذیه برای جریان کشی استفاده می کنید ولتاژ 4 ولت و جریان 2 آمپر به منظور آزمایش موبایل های مختلف مناسب است. با روشن شدن گوشی های مختلف میزان جریان 0.85 آمپر می باشد و پس از پس از پردازش کامل سی پی یو و قرار دادن گوشی در حالت Standby میزان جریان کشی به صفر می رسد.
آموزش جریان کشی موبایل در حالت های مختلف نیاز به تخصص دارد که با گذراندن دوره آموزش تعمیرات موبایل می توان در این زمینه تخصص لازم را کسب نمود.
نکته ای که برای بررسی جریان کشی باید مورد توجه قرار دهید این است که به دلیل وجود سیم کارت و اتصال وای فای این قسمت ها بر اساس امواج پردازش انجام می دهند و ممکن است رده هایی از جریان مشاهده شود. بنابراین برای تست جریان کشی در حالت Standby باید گوشی در حالت پرواز قرار گیرد و سپس آزمایش انجام شود. اگر با شرایطی که گفته شد گوشی دارای نوساناتی باشد می توان گفت که گوشی شما دچار مشکل شده است.
یکی از حالت های جریان کشی گوشی بدین صورت است که گوشی خود را برای تست جریان کشی باید به منبع تغذیه وصل کنید با فشار دادن دکمه پاور اگر مقدار جریان تغییر پیدا نکرد در وهله اول دکمه پاور را از نظر شکل ظاهری بررسی کنید که سالم باشد و بر روی برد و اتصال روی برد برقرار باشد.
پس از انجام این کار و در صورت سالم بودن کلید پاور، گوشی را در شارژ قرار دهید و با استفاده از مولتی متر ولتاژ پایه کلید اندازه گیری شود. ولتاژ باید تقریبا برابر با ولتاژ باتری باشد. در صورتی که ولتاژ بین 1.8تا 4 ولت نبود باید مسیر بین کلید پاور، آی سی تغذیه و مسیر باطری کنترل شود.
زمانی که گوشی شارژ نمی شود باید با استفاده از مولتی متر کانکتور ها را کنترل کنید تا میزان ولتاژ خروجی اندازه گیری شود و در صورت نبود ولتاژ سلامت پایه های کانکتور و مسیر تا آی سی تغذیه کنترل شود.
حتما بخوانید: آموزش جامع تعمیر باتری گوشی موبایل
در حالت دوم جریان کشی گوشی بعد از فشار دادن دکمه پاور انجام می شود. برای حل مشکل گوشی های آب خورده از این روش استفاده می شود.
برای حل این مشکل در وهله اول باید با استفاده از تینر جرم گرفتگی های گوشی شسته شود و اگر جریان کشی برقرار بود اتصالات سیم کارت، هندزفری، شارژ، دوربین و… را جدا کنید. در بسیاری از مواقع جریان با داغ شدن قطعه نشان داده می شود که در این صورت باید قطعه جدا شود و دوباره در جای خود قرار گیرد اگر مشکل حل نشد قطعه باید تعویض شود.
در حالت سوم با فشار دادن دکمه پاور موبایل گوشی روی جریان بالای ثابت باقی می ماند. در این صورت قطعه ای که دچار مشکل شده است داغ می شود و در این صورت باید اقدام به تعویض آن قطعه کرد.
در مواقعی که گوشی قبل از پاور جریان کشی داشته باشد و بعد از پاور میزان جریان کشی بیشتر شود مشکل از آی سی PF است.
در حالت چهارم زمانی است که گوشی در حالت اتصال جریان کشی دارد. برای حل این مشکل با فشار دادن دکمه پاور ابتدا آی سی هایی که به شکل مستقیم به جریان باتری متصل می باشند را چک کنید. اگر مشکل با برداشتن قطعه حل شد آن قطعه باید تعویض شود.
در حالت پنجم که آخرین حالت جریان کشی می باشد با فشردن دکمه پاور جریان ثابت برقرار می شود که با توجه به میزان جریان برقرار شده علت خرابی مشخص می شود. زمانی که با فشار دادن دکمه پاور جریان کشی لحظه ای بر روی گوشی برقرار می گردد علت خرابی گوشی نرم افزاری یا مربوط به آی سی هارد است.
دیدگاهتان را بنویسید