برق کاری ساختمان از پرتقاضا ترین شغل های موجود در بازار کار کشور های مختلف می باشد. گستردگی دامنه فعالیت این حرفه، هم به پرطرفدار بودن آن و هم به درآمد خوب آن کمک می کند. برای آن دسته از افرادی که قصد ورود به این بازار کار را دارند، نکات بسیاری وجود دارد که دانستن آنها قبل از اقدام به این کار ضروری خواهد بود. بسیاری از عوامل در درآمد برق کار ساختمان اثرگذار هستند که در مطلب پیش رو به بررسی تک تک آنها خواهیم پرداخت. برای آموزش برق ساختمان روی لینک کلیک کنید.
شرح شغل برق کار ساختمان
برق یکی از اصلی ترین اجزا و امکانات به کار رفته در کل ساختمان می باشد. به خصوص در دنیای امروز که برق، کنترل بخش بزرگی از زندگی انسان ها را برعهده گرفته و عملا می توان گفت در بیشتر فعالیت های انسان های نسل جدید، نقش بسیار پر رنگی را ایفا می کند. همه اینها دست به دست هم می دهد تا مدیریت بخش برقی موجود در یک ساختمان را به یک حرفه و تخصص خاص تبدیل کند.
افراد متخصص در این زمینه که با نام تکنسین برق ساختمان در جوامع مختلف شناخته می شوند، با توجه به تجربه و سطح سوادشان به بررسی، راه اندازی، کنترل و مدیریت سیستم های برقی موجود در ساختمان ها می پردازند.
موضوع مهم در این میان گستردگی بسیار بالای فعالیت های این اشخاص می باشد که در زمینه های مختلف می توان از این تکنسین ها پیدا کرد. دامنه فعالیت تکنسین برق ساختمان، بسیار گسترده بوده و همین امر باعث می شود تا نرخ بیکاری در میان افرادی که در این حرفه فعالیت می کنند به نسبت کمتر از سایر حرفه ها باشد.
بازار کار خوب و پرکار، نوید آینده ای روشن را برای دوست داران این حرفه می دهد. اما از آنجایی که پیشرفت افراد در هر حرفه مشخصی به نظم، تلاش و بسیاری از عوامل دیگر وابسته است.
نحوه و میزان درآمد برق کار ساختمان
افرادی که در این حرفه فعالیت می کنند توانسته اند از روش های گوناگون با کسب تجربه و علم کافی به درآمد از این طریق برسند. در ادامه مطلب روش های رایج و روتین موجود برای کسب درآمد تکنسین برق ساختمان خواهیم پرداخت.
شعله ای: همه فرآیندهایی که یک متخصص برق کار، برای نصب یک سیستم برقی در ساختمان مورد استفاده قرار می دهد را به عنوان شعله در نظر می گیرند. حال متخصصینی که به صورت شعله ای برقکاری یک ساختمان را انجام می دهند، طی این روش، صفر تا صد برقکاری یک ساختمان را برعهده گرفته و تمام جزئیات مهم را گام به گام اجرا می کنند. این روش البته در جامعه و بازار کار امروزی منسوخ شده به حساب می آید و تکنسین های برق ساختمان کمتر از این روش برای کار و تسویه حساب استفاده می کنند.
زیربنا: در این شیوه پرداختی، تکنسین برق ساختمان، بر اساس متراژ بنایی که ساخته شده است به دریافت هزینه می پردازد. به این طریق که قبل از بستن قرارداد، به ازای متراژ ساختمان یک قیمت واحد تعیین شده و بعد از آن تکنسین شروع به کار خواهد کرد. درآمد برق کار ساختمان در این شیوه پرداختی، باز هم براساس شهر های مختلف و بزرگی و کوچکی آن متفاوت خواهد بود. بازه قیمتی ای که تا سال ۱۴۰۱ و طبق بخش نامه های موجود تعیین شده است، بین ۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان به ازای هر متر مربع از ساختمان بوده است.
حتما بخوانید : اصول، قوانین و استانداردهای برق کشی ساختمان
البته، شرایط این کار به پیچیدگی پروژه موجود نیز بستگی خواهد داشت. برای مثال برق کشی ای که در سیستم یک خانه مسکونی وجود دارد، با برق کشی های موجود در برج ها و یا سازمان هایی چون بیمارستان ها، متفاوت خواهد بود.
به تبع برای ساخت این دسته از ساختمان ها، تخصص و مهارت بیشتری نیاز خواهد بود و به دنبال آن حقوق و هزینه ای که دریافت می کنید هم بیشتر خواهد شد، به گونه ای که شاید بتوان هزینه برق کشی در این دسته اماکن را تا ۲۰۰ هزار تومان به ازای هر مترمربع تخمین زد.
کنترات: این روش از پرداخت، در بین تکنسین ها و مهندسان برق بسیار محبوب است. چرا که در آن فرد در ازای دریافت یک مبلغ معین، کل یک پروژه خاص را تحویل گرفته و وظیفه برق کشی کل ساختمان را برعهده می گیرد.
در این شرایط این مزیت برای برق کار وجود دارد که چندین پروژه همزمان را در کنار هم هندل کرده و یا بلافاصله بعد از اتمام یک پروژه، سراغ پروژه بعدی برود.
روزمزد یا ساعتی: اگر به طور دقیق از شرایط انجام یک پروژه آگاهی نداشته باشید، یا کارفرما زمان دقیق اتمام و تکمیل بخش های مختلف پروژه را نداند، می توان به صورت ساعتی یا روزانه با کارفرما شروع به کار کرد. این سبک پرداختی در پروژه های کوچک بسیار کارایی بالایی داشته و هم نیاز تکنسین و هم نیاز کارفرما به خوبی برطرف می کند.
آیتمی: برعکس روش روزمزد که برای کار های کوچک تر مناسب بود، روش پرداخت آیتمی با پروژه های بزرگ تر و پرکارتر تناسب بیشتری دارد.
در این سبک قراردادی، قبل از همه چیز خود تکنسین پروژه را از نزدیک مشاهده و بررسی کرده و در ازای انجام آن، یک قیمت مشخص را به کارفرما ارائه می دهد و این کارفرماست که با در نظر گرفتن پیشنهاد های مختلف موجود، یکی را برگزیده و شروع به کار می کند، امکان کار همزمان در این روش هم وجود داشته و جزو مزایای آن محسوب می شود.
جمع بندی
تکنسین برق ساختمان، شغل بسیار پرطرفدار و سودمندی در بازار کاری امروز به حساب می آید، این موضوع هم در داخل کشور و هم در خارج از آن به خوبی صدق می کند. آینده روشن و نوید بخشی که در این حرفه وجود دارد، تقاضا برای یادگیری آن را هر روز افزایش می دهد. اما همیشه در همه انتخاب ها باید تمام جوانب موجود را به خوبی در نظر داشت، تا بتوان همواره بهترین انتخاب ممکن را انجام داد.
بحث درآمد از اصلی ترین اولویت های افراد در انتخاب یک شغل مناسب می باشد، به همین سبب همیشه افراد قبل از انجام هر کاری، مسائل مالی مربوط به آن را به خوبی در نظر می گیرند. به همین سبب سعی کردیم در مطلبی که عنوان شد، درآمد برق کار ساختمان را و روش های مختلف آن را به صورت کامل برای شما شرح دهیم تا بتوانید بدون هیچ مشکلی به انتخاب و یادگیری این شغل بپردازید.