مقالات مرتبط

درامد نصب کرکره برقی

درآمد نصاب کرکره برقی+راه های ورود به بازار کار

امروزه از تجهیزات پیشرفته ای برای سهولت کار انسان ها استفاده می‌شود؛ از جمله تجهیزات به کار رفته شده در […]

مطالعه مقاله
تنظیم ریموت کرکره برقی

چگونه ریموت کرکره برقی را تنظیم کنیم؟ آموزش ست کردن ریموت کرکره برقی

موتور، ریل، شفت، تیغه و ریموت کنترل از مهم ترین قطعات و متعلقات کرکره برقی به حساب می آیند. در […]

مطالعه مقاله
مشکلات کرکره برقی

رایج ترین مشکلات کرکره برقی و نحوه تعمیر آن

بروز خرابی و نقص فنی، کارکرد و عملکرد مناسب و بهینه کرکره برقی را تحت شعاع قرار می دهد. در […]

مطالعه مقاله
آموزش تنظیمات درب اتوماتیک

تنظیم درب اتوماتیک

یکی از دغدغه های بسیاری از مصرف کنندگان درب های اتوماتیک به طریقه تنظیم سرعت درب اتوماتیک مربوط می شود. […]

مطالعه مقاله
انواع موتور کرکره برقی

بررسی انواع و اجزای کرکره برقی و مزایا و معایب آنها

موتور کرکره برقی یکی از مهم ترین قطعات کرکره بوده و نقش مهم و کلیدی در عملکرد صحیح آن دارد. یشتر انواع موتور کرکره برقی در دو نوع موتور ساید و توبلار مورد استفاده قرار می گیرند. که هر یک کاربردهای گوناگونی داشته و برای محیط های خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله به بررسی انواع موتور کرکره های برقی و مزایا و معایب هر یک و همچنین معرفی سایر اجزای یک درب کرکره اتوماتیک میپردازیم. در صورتی که قصد دارید اطلاعات بیشتری درباره این درب اتوماتیک به دست آورید، توصیه می کنیم در دوره آموزش نصب کرکره برقی آموزشگاه فنون برق ثبت نام کنید. چرا که درآمد نصاب کرکره برقی این روزها رونق فراوانی گرفته است! جهت کسب مشاوره رایگان می توانید با شماره ۰۲۱۶۶۵۷۶۴۷۶ تماس حاصل نمایید.

موتور توبلار کرکره برقی

انواع کرکره برقی

اگر بخواهیم مکانیسم یک کرکره الکتریکی را توضیح دهیم می توان گفت که در این کرکره ها موتوری وجود دارد که که توسط نیروی برقی که ب آن متصل است باعث به حرکت در آمدن تیغه می شود که این عمل نیز باعث بالا و پایین شدن کرکره برقی می شود.
حال که با این محصول کمی آشنا شدید در پایین به توضیحات بیشتری راجب انواع کرکره برقی و معرفی اجزای آن می پردازیم تا به هنر آموزان و کسانی که علاقه به یادگیری این حرفه دارند کمک شایانی کرده باشیم.

  • کرکره برقی آلومینیومی
  • کرکره پلی کربنات
  • درب کرکره صوتی
  • کرکره اتوماتیک گالوانیزه فوم دار
  • کرکره سکشنال
  • کرکره فولاد
  • کرکره پنجره

حال عملکرد تمامی این کرکره ها را برای شما شرح می دهیم. 

حتما بخوانید : درآمد نصاب کرکره برقی+راه های ورود به بازار کار

کرکره آلومینیومی

از این نوع کرکره ها در اماکن مختلفی استفاده می شود این کرکره ها دارای رنگ بندی متنوعی بوده و در برابر ضربه، حرارت و رطوبت مقاومت بالایی دارند.

کرکره پلی کربنات

این کرکره در دو نوع مات و شفاف تولید شده، همچنین در انواع مختلفی مانند کرکره پلی کربنات با لوله استیل آلومینیوم و اکسترا وجود دارند.

درب کرکره برقی صوتی

از مزایای این کرکره ها می توان به عایق بودن آن در برابر صدای های مختلف اشاره کرد، این کرکره زمانی که نیاز است که سر و صدایی نباشد و صدا از کرکره عبور نکند از این کرکره ها که در انواع مختلفی ساخته می شوند استفاده می شود.

درب کرکره ای برقی گالوانیزه فوم دار

این مدل کرکره ها در مقابل عایق بودن در برابر صدا و حرارت شناخته می شوند که این ویژگی به دلیل استفاده از فوم فشرده است که این فوم از جنس آلیاژ منیزیم و فولاد است.

همچنین این کرکره ها از ضخامت کمی برخوردار است و در میان لایه های آن فوم تزریق می شود، همچنین تیغه های این کرکره ۸ سانتی متر بوده و در رنگ های و طرح های مختلفی به بازار عرضه می شوند.

کرکره سکشنال

از به روز ترین انواع کرکره ها می توان به کرکره سکشنال اشاره کرد جنس این کرکره ها از پانل های گالوانیزه است و دارای فنر های متعادل کننده است که به کاهش فشار کمک می‌کند، این کرکره ها در زیر سقف نصب شده و برا درب های پارکینگ، کارخانه ها، انبار و سوله های بزرگ استفاده می شود.

کرکره فولاد

در ساخت این کرکره تیغه هایی به کار رفته دارای جنس فولادی است این کرکره ها دارای استحکام بالایی هستند. یکی از معایب این کرکره داشتن سر و صدای زیاد است که علت این سر و صدا قوس زیاد بر روی تیغه های فولادی است. این کرکره در انواع مختلفی مانند ساده، پانچ دار و ترکیبی وجود دارد و در درب ورودی ساختمان ها از آن استفاده می شود.

کرکره پنجره

این کرکره ها در رنگ ها و طرح های مختلفی وجود دارند و از آن می توان برای جلوگیری از ورود گرد و غبار، جلوگیری از هدر رفت انرژی و ورود سارقان از مزایای این کرکره به شمار می رود.

معرفی اجزای کرکره برقی

مهمترین اجزای کرکره و درب های اتوماتیک عبارتنمد از:

  • موتور 
  • تیغه
  • کپس
  • قوطی
  • ریل کرکره
  • شفت
  • رسیور 
  • اندکپ 

حال تمامی این اجزا را برای شما توضیح می دهیم‌.

موتور کرکره برقی

از مهم ترین قطعات استفاده شده در کرکره برقی موتور آن است که نیروی الکتریسیته را، به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. موتور ها به وسیله ریموت موتور به کار می افتند و باعث بالا و پایین رفتن تیغه ها می شوند. موتور های به کار رفته در کرکره های برقی با توجه به مکان نصب و میزان استفاده از آن انتخاب می شود.

این موتور ها شامل موتور سانترال، ساید و توبولار می شود.

موتور سانترال

از این موتور می توان برای نصب کردن آن وی کرکره های قدیمی استفاده کرد و با این کار این کرکره به کرکره برقی تبدیل شده این موتور ها برای کرکره های برقی با وزن متوسط استفاده می شود و واحد قدرت آن برحسب کیلوگرم محاسبه می شود.

موتور ساید

از این موتور برای کرکره های برقی با وزن بالا استفاده می شود این موتور ها بر روی صفحه پلیت نصب شده و قابلیت تحمل وزن های بالاتر بدون فشار آوردن به موتور را دارد و به همین علت باعث بالا رفتن عمر دستگاه می شود. در ادامه بیشتر به این موتور درب کرکره ای خواهیم پرداخت.

موتور توبلار

 از این موتور که جزو پر کاربرد ترین موتور ها است برای مکان هایی که ورودی کوچک دارند و تردد کمی در آن مکان صورت می گیرد استفاده می شود واحد قدرت در این موتور ها نیوتون است. طراحی این موتورها به شکل استوانه ای است و بر روی شفت نصب شده و درون محور چرخنده قرار می گیرد.

تیغه کرکره برقی

بدنه اصلی کرکره برقی را تیغه تشکیل می دهد که این تیغه ها در جنس های مختلفی ساخته می شود این تیغه ها در انواع مختلفی چدن آلومینیومی، پلی کربنات و گالوانیزه وجود دارند که این تیغه ها هر کدام بسته به ویژگی هایی که دارند مورد استفاده قرار می گیرند.

همچنین این تیغه ها در انواع مختلفی چون تک جداره، دو جداره، دو جداره پل دار، پانچ دار، دو جدار فوم دار و کپس در بازار عرضه می شوند.

کپس

یک قطعه پلاستیکی در اطراف تیغه ها وجود دارد این قطعه کپس نام دارد از این قطعه در هنگام بالا و پایین رفتن کرکره برای جلوگیری از ایجاد سر و صدا استفاده می شود این قطعه از ایجاد سر و صدا و اصطکاک تیغه ها جلوگیری می کند.

قوطی

دو عدد قوطی برای نصب ریل کرکره در دو طرف چارچوب نیاز است این قوطی ها باید کاملا تراز و اندازه با هم در دو طرف چارچوب نصب شود این کار نیاز به دقت بالایی دارد.

ریل

زمانی که تیغه ها در حال جمع شدن است برای جلوگیری از ساییده نشدن و آسیب ندیدن آن تیغه ها،  آنها را درون ریلی قرار داده و دو طرف تیغه دردن ریل قرار می گیرد.

این ریل هم در دو نوع قوطی دار و معمولی تولید شده و در دو جنس آلومینیوم و آهن وجود دارد، البته برای تیغه های آلومینیوم و پلی کربنات از ریل های مخصوص استفاده می شود.

شفت

شفت ب محفظه ای گفته می شود که تیغه ها در هنگام رول شدن درون آن محفظه قرار می گیرند سایز این شفت ها در موتور های مختلف متفاوت است و اگر نوع موتور ما از نوع توبولار باشد شفت به کار رفته باید سایز ۸ و در موتور های ساید باید سایز ۱۱ باشد.

رسیور

موتور کرکره برقی به رسیور دستگاه متصل می شود و فرمان های داده شده توسط موتور به رسیور ارسال شده و باعث بالا و پایین رفتن کرکره می شود، همچنین فرمان های ارسال شده به موتور را می‌توان از طریق رسیور کنترل کرد.

اندکپ

یک نگه دارند دوار بر روی صفحه پلیت وجود دارد که باعث به حرکت درآوردن سفت حول محور گردش نمی شود این قطعه به بلبرینگ متصل شده و باعث به حرکت در آمدن لوله وسط می شود.

سیستم برق اضطراری

این سیستم به طوری کار کرده که میزانی از برق باتری را در خود ذخیره می کند تا در مواقعی که با قطعی برق مواجهیم بتوان از برق ذخیره شده استفاده کرد.

جا قفلی

 کرکره های برقی توسط ریموت کنترل بالا و پایین میروند اما می توانیم برای امنیت بیشتر از جا قفلی ها موجود در تیغه کرکره استفاده کنیم.

انواع قفل کرکره برقی

  • قفل ریموتی مقابل
  • قفل ریموتی شفتی
  • قفل ریموتی الکترومغناطیسی
  • قفل کله گاوی

موتور ساید کرکره برقی چیست؟

امروزه کرکره های برقی با موتورهای برقی مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، و در نتیجه باید هنگام نصب کرکره برقی در انتخاب موتور مناسب نهایت دقت و توجه را به خرج داد.

موتور ساید یکی از انواع موتور در کرکره می باشد که با نام موتور کناری و راست نیز شناخته می شود، و به دلیل اینکه در هنگام نصب درب کرکره اتوماتیک در کنار و سمت راست آن نصب می شود، به این نام خوانده می شود.

از موتور ساید کرکره برای برای مکان های پرتردد استفاده می شود و به همین دلیل در مکان های پرتردد مثل پاساژها و درب های پارکینگ ها بهترین کاربرد را دارد. این موتور در قدرت های مختلفی تولید می شود و می توان آن را بر حسب نیاز خود تهیه کرد.

تنظیم ریموت کرکره برقی با موتور ساید معمولا به روش دیپ سوئیچ انجام می گیرد.

موتور ساید کرکره در مدل های مختلفی تولید می شود که از مهمترین آنها می توان به این موارد اشاره کرد:

  • موتور اس دی سی
  • موتور بارزانته
  • موتور اتومات
  • موتور لیفت توربو
مزایای موتور ساید کرکره برقی

مزایای موتور ساید درب کرکره اتوماتیک

موتور ساید کرکره برقی مزایا بیشماری دارد و همین امر باعث شده که به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مزایای استفاده از این موتور بی صدا بودن موتور است. این مزیت باعث می شود بتوان در مکان های مختلف و بدون توجه کار باز و بسته کردن در را انجام دهد.  

نداشتن محدودیت وزنی به دلیل قدرت بالا نیز یکی از مزایای دیگر موتور ساید کرکره های برقی است و به همین دلیل می توان با استفاده از آن باز و بسته کردن یکپارچه درب های عریض را انجام داد.

از دیگر مزایای این موتور می توان به :

  • کارکرد بدون دردسر به دلیل نداشتن کاسه و فنر
  • امکان باز و بسته کردن در به صورت دستی در هنگام قطعی برق
  • قابلیت نصب آسان
  • عدم سقوط درب بر اثر نقص فنی اشاره نمود.

این مزایا در کنار یکدیگر باعث شده اند که این محصول با محبوبیت بالایی در درب های کرکره ای مختلف استفاده شود و می توان گفت بهترین موتور کرکره برای مکان های بزرگ می باشد.

حتما بخوانید: رایج ترین مشکلات کرکره برقی و نحوه تعمیر آن

معایب موتور ساید کرکره برقی

این موتور به مانند هر محصول دیگری دارای معایبی است. به عنوان مثال می توان اشغال فضای زیاد را یکی از معایب این موتورها دانست. این مورد می توان در مکان ها کوچک و یا مکان هایی که دکوراسیون داخلی در آنها دارای اهمیت است، اثرات منفی به همراه داشته باشد.

همچنین موتورهای ساید در انواع مختلف به دلایل مزایای بیشمار قیمت های بالایی دارند، و به همین دلیل برای پروژه های کوچک استفاده از آنها توصیه نمی شود.

موتورهای ساید برای باز و بسته شدن نیاز به زمان بیشتری دارند و به همین دلیل برای کسانی که حوصله کمی دارند و یا باز و بسته کردن سریع بنا به دلایل مختلف برای آنها اهمیت دارد، این مدل ها توصیه نمی شوند، و ممکن است با سنگین تر شدن وزن درب این عیب تشدید شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره تنظیم سرعت این درب اتوماتیک، مقاله آموزش تنظیم درب اتوماتیک را مطالعه نمایید.

موتور توبلار کرکره برقی

موتور توبلار کرکره برقی چیست؟

این موتور برای مکان هایی که طول و عرض کمتری دارند مورد استفاده قرار می گیرد. موتورهای توبلار همچنین برای مکان های کم تردد مثل مغازه ها و خانه ها که در طول روز چند بار کار باز و بسته شدن انجام می شود، مورد استفاده قرار می گیرند.

موتورهای برقی توبلار به مانند موتورهای ساید کرکره برقی در دو نوع کلی سبک و سنگین تولید می شوند. نمونه سبک این موتور قدرتی در بازه ۳۰ الی ۱۴۰ کیلوگرم دارد و برای مکان هایی با طول و عرض کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.

نمونه سنگین و یا صنعتی این موتور دارای قدرتی حدود ۱۴۰ تا ۳۰۰ کیلوگرم می باشند و به همین دلیل می توان از آنها برای مکان هایی که تیغه یا عرض بیشتر، و همچنین تردد بالاتری دارند، استفاده کرد.

مزایا موتور توبلار درب کرکره ای

این موتور ها اندازه کوچکی دارند و به همین دلیل فضای کمتری را اشغال می کنند، در نتیجه برای محیط های کوچک و یا مکان هایی که دکوراسیون داخلی در آنها دارای اهمیت است مناسب می باشند.

همچنین این موتورهای کرکره برقی دارای قیمت مناسبی هستند و می توان با توجه به کاربرد خاص آنها در موارد مختلف مورد استفاده قرار گیرند. یکی از مزیت های دیگر این موتورها باز و بسته شدن با سرعت مناسب می باشد و به همین دلیل می توان باز و بسته کردن درب  یا درب های مورد نظر را با زمان کمتری انجام داد که این مزیت در موارد مختلف دارای اهمیت می باشد.

همچنین این موتورها پس از نصب ظاهر زیباتری را ایجاد می کنند و در دکوراسیون و یا طراحی داخلی دارای تاثیرات منفی نیستند.

معایب موتور توبلار کرکره برقی

معایب موتور توبلار

موتورهای توبلار همانگونه که در بخش قبل عنوان شد دارای محدودیت وزنی هستند و به همین دلیل استفاده از آنها برای درب های سنگین و یا درب های ساخته شده از جنس های باکیفیت سنگین مناسب نیست.

این موتورها معمولا بر زیر کرکره مورد استفاده نصب می شوند و به همین دلیل برای امورات تعمیرانی باید به طور کامل کرکره برقی باز شود و در نتیجه تعمیرات آنها زمانبر خواهد بود.

نداشتن پو پی اس در این موتورها باعث می شود نتوان در موارد قطعی برق کار باز و بسته کردن دستی آنها را انجام داد.

موتورهای برقی توبلار کرکره فاقد سیستم پاراشوت هستند. به همین دلیل اگر گیربکس آنها دچار خرابی و گیر کردن شود، امکان سقوط آنها و ایجاد خسارت های جانی و مالی وجود دارد.

این موتورها همچنین برای مکان های کم تردد مناسب هستند و برای استفاده آنها در مکان های پرتردد محدودیت هایی وجود دارد.

تفاوت موتور ساید و توبلار کرکره برقی

در این بخش به بررسی تفاوت موتور ساید و توبلار کرکره برقی می پردازیم. موتورهای ساید، معمولا دارای محدودیت وزنی خاصی نیستند و به همین دلیل می توان از آنها برای امورات و پروژه های مختلف از آنها استفاده کرد، این در حالی است که موتورهای توبلار از این نظر دارای محدودیت هستند.

موتورهای ساید قیمت بالاتری نسبت به موتورهای توبلار دارند، و به همین دلیل در موارد معمولی مثل مغازه ها و یا خانه ها استفاده از آنها چندان مناسب نیست ولی اگر مشکلی در زمینه مادی وجود ندارد به دلیل تامین امنیت بیشتر استفاده از این درب ها توصیه می شود.

همچنین موتورهای ساید نسبت به موتورهای توبلار دارای امنیت بیشتری هستند و به همین دلیل می توان با اطمینان خاطر از مزایای آنها استفاده کرد.

جمع بندی

امروزه با پیشرفت تکنولوژی شاهد محصولات جدیدی هستیم که یکی از این محصولات درب کرکره اتوماتیک (درب کرکره برقی) است این کرکره ها به صورت برقی کار می کنند و با ریموت کنترل باز و بسته می شوند.
این کرکره ها به دلیل بالا بودن امنیت، سهولت در استفاده از آن، مقاومت در برابر باد، طوفان و باران در بین مردم طرفداران زیادی دارد. از این کرکره ها در اماکن مختلفی مانند درب پارکینگ ها، پنجره،درب مغازه ها، انبار ها و … استفاده می شود.
در این مقاله سعی ما بر این بود که شما را با اجزای کرکره برقی و انواع آن آشنا کنیم و همچنین انواع موتور درب های کرکره الکتریکی را به تفصیل معرفی کردیم و به مزایا و معایب استفاده از هر یک پرداختیم.

3.9/5 - (8 نظر)

مقالات مرتبط

درامد نصب کرکره برقی

درآمد نصاب کرکره برقی+راه های ورود به بازار کار

امروزه از تجهیزات پیشرفته ای برای سهولت کار انسان ها استفاده می‌شود؛ از جمله تجهیزات به کار رفته شده در […]

مطالعه مقاله
تنظیم ریموت کرکره برقی

چگونه ریموت کرکره برقی را تنظیم کنیم؟ آموزش ست کردن ریموت کرکره برقی

موتور، ریل، شفت، تیغه و ریموت کنترل از مهم ترین قطعات و متعلقات کرکره برقی به حساب می آیند. در […]

مطالعه مقاله
مشکلات کرکره برقی

رایج ترین مشکلات کرکره برقی و نحوه تعمیر آن

بروز خرابی و نقص فنی، کارکرد و عملکرد مناسب و بهینه کرکره برقی را تحت شعاع قرار می دهد. در […]

مطالعه مقاله
آموزش تنظیمات درب اتوماتیک

تنظیم درب اتوماتیک

یکی از دغدغه های بسیاری از مصرف کنندگان درب های اتوماتیک به طریقه تنظیم سرعت درب اتوماتیک مربوط می شود. […]

مطالعه مقاله