در این مقاله بر آن آمدیم تا شما را با موضوع جلوبندی خودرو و اجزای آن آشنا کنیم. پیش از آن که به سراغ توضیح و شرح عنوان اصلی بپردازیم، بهتر است به شیوه مختصر مطلبی را در رابطه با این شغل به شما عزیزان ارائه کنیم تا بتوانیم اطلاعاتی را به علاقمندان این حوزه بیفزاییم.
امروزه بیشتر افراد، تمایل دارند که با سرمایه خویش، برای خود کسب و کاری راه بیندازند؛ فنی و حرفه جزو آن دسته از رشته هایی است که سالانه افراد زیادی را به خود جذب می کند. چرا که متشکل از شاخه های فراوانی است؛ از جمله این شاخه ها: کار جلوبندی می باشد که در حوزه تعمیرات خودرو قرار می گیرد. برای آموزش جلوبندی سازی خودرو روی لینک کلیک کنید.
شما با شرکت در دوره های این شغل، قواعد و اصول مرتبط با تعمیر پلوس، کمک فنرها و سایر اجزای موجود در درون خودرو را آموزش خواهید دید و با گرفتن مدرک این شاخه قادر خواهید بود، بسته به تلاشی که مبذول می دارید، در مدت زمان اندکی به در آمد بالایی دست یابید.
در ادامه اقدام به تحلیل و بررسی مبحث جلوبندی خودرو و اجزای مهم آن می پردازیم؛ برای کسب اطلاعات بیشتر، به شما توصیه می کنیم خواندن این مقاله را از دست ندهید.
جلوبندی خودرو و اجزای مهم آن
اگر خودرویی را در اختیار دارید، قطعا بارها برای تان پیش آمده که کلمه جلوبندی خودرو به گوشتان خورده باشد. منظور از این اصطلاح، بخش های جلویی و نیز پایین اتومبیل است که مسئولیت های اساسی و کلیدی را به دوش می کشد؛ باید این نکته را افزود که این سیستم در خودرو جزو بخش های مهم می باشد.
بدون وجود این قسمت، خودرو قادر به کنترل خود نخواهد بود؛ این قطعه موظف است که تعادل و توازن خودرو را چه در زمان حرکت و چه وقتی که توقف کرده باشد، نگه دارد.
هر اندازه که این سیستم از سلامتی بیشتری برخوردار باشد؛، اتومبیل، راننده و تمامی سرنشینان ایمنی بیشتری خواهند داشت و خطر کمتری آن ها تهدید خواهد نمود. داشتن این سیستم موجب می شود که شما به راحتی و بدون هیچ گونه نگرانی بتوانید در جاده های پرپیچ و خم، ناهموار و دست اندازها ماشین خویش را هدایت کنید. چرا که این قطعه می تواند ضربات و لرزش هایی که به هنگام عبور از این موانع برای اتومبیل پیش می آید را بی اثر کند. اما در رابطه با اجزای مهم این سیستم می توان به موارد زیر اشاره کرد.
۱-فنر: این شئ، تقریبا در هر تمامی وسایلی که از جنس مکانیک باشند، تعبیه شده و موظف است که تغییرات و فراز و نشیب هایی که برای اتومبیل پیش می آید را خنثی کند.
۲-اکسل: این اصطلاح که با نام محور نیز در میان افراد شناخته شده می باشد در انتهای چرخ ها به چشم می خورد و مانع از این می شود که چرخ ها بدون ضابطه و آزادانه حرکت کنند.
۳-سیبک: این قطعات، ظاهری کروی شکل دارند؛ بواسطه استحکام و استواری بالایی شان در مقایسه با دیگر ابزارها دیرتر خراب می شوند و تقریبا مدت زمان استفاده از آن ها بالا می باشد.
۴-بلبرینگ: وجود این قطعات موجب می شود که اجسام بتوانند به راحتی حرکت کنند و از پس کار خویش بر بیایند.
چگونه متوجه شویم که جلوبندی خودرو دچار ایراد شده است؟
در متن بالا با وظایف هر کدام از قطعات موجود در جلوبندی اتومبیل آشنا شدیم و دریافتیم که این ابزارها برای آن که بتوانند خودرو را به حرکت دربیاورد به همدیگر وابسته هستند.
اما گاهی مواقع ممکن است بر اثر اتفاقاتی این ابزارها دچار نقص فنی شوند و قادر نباشند که کار خود را به درستی انجام دهند در این زمان می گوییم که جلوبندی دچار ایراد شده است.
اما چه علائمی ما را از این امر آگاه می سازند؟ همراه ما باشید تا برخی از این عوامل را برای شما ارائه کنیم و به طور مختصر آن ها را بررسی نماییم.
۱-گاهی اوقات ماشین به هنگام حرکت از خود صدا های عجیب و غریبی تولید می کند؛ بدون شک برای شما نیز پیش آمده پس از عبور از جاده ای پر پیچ و خم صدایی غیر معمول را از اتومبیل تان شنیده باشید.
باید بدانید که این امر نشان از وجود عیب و ایراد در سیستم جلوبندی خودروی شما می باشد و در صورت عدم مراجعه سریع به تعمیرکار ممکن است به سایر قطعات نیز آسیب وارد شود.
۲- لرزش فرمان: زمانی نیز پیش می آید که شما در حال رانندگی کردن می باشید که به یکباره فرمان در دستان شما شروع به لرزیدن می کند؛ دلیل این امر غالباً متوازن نبودن باد لاستیک خودروها می باشد.
۳-هنگام حرکت و رانندگی کنترل ماشین از دست تان در برود؛ گاهی اوقات شما در حال رانندگی باشید جاده نیز هموار و خوب است اما فرمان به یکباره از دستتان در می رود.
تعمیر کاران و کسانی که با این حوزه آشنایی دارند، دلیل این امر را ناشی از وجود عیب و ایراد در سیستم جلوبندی خودرو می دانند.
آیا جلوبندی تمامی ماشین ها با یکدیگر یکسان است؟
با وجود آن که قطعاتی که در جلوبندی ماشین ها وجود دارد در نمونه های سنگین نیز موجود است، اما به طور قطع این سیستم در این دو نمونه با هم تفاوت های بسیاری دارد؛ به طور مثال:
۱-جلوبندی هایی که در خودروها تعبیه شده اند تنها قادرند حدود ۶ تن وزن را تحمل کنند در حالیکه ماشین های سنگین این قابلیت را دارند که تا ۵۰ تن را نیز به دوش کشند.
۲-جلوبندی هایی که در درون ماشین های سنگین وجود دارد از نظر ابعاد و نیز سایز بسیار بزرگ تر از ماشین های معمولی می باشد.
نتیجه گیری:
در این مقاله دریافتیم که اصطلاح جلوبندی، همان گونه که از نام آن پیداست به اجزای جلویی خودرو اطلاق می شود. ما در این متن تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا شما را با این مبحث و نیز وظایف هر کدام از قطعات آن آشنا کنیم. همچنین آموختید که در صورت وجود هر گونه ایراد و نقص فنی در اجزای جلوبندی خودرو می بایست چه کاری را انجام دهید. امیدواریم که توانسته باشیم هر چند اندک بر آموخته های شما عزیزان افزوده باشیم و با خواندن این مقاله، به پاسخ سوالاتی که در ذهن تان داشتید، رسیده باشید.