
علت روشن نشدن کولرگازی
نویسنده: admin ۱۴۰۲/۱۰/۱۱
روشن نشدن کولر گازی مشکلی است که به دلایل زیادی مربوط می شود. عیب یابی و تعیین مشکل باید توسط افراد حرفه ای انجام شود و هرچه سریع تر نسبت به برطرف کردن مشکل روشن نشدن کولر گازی اقدام کنید. کولر گازی از قسمت های متعددی تشکیل می شود که اختلال در عملکرد هر کدام از آن ها موجب روشن نشدن دستگاه می شود. خرابی کندانسور و ترموستات از رایج ترین دلایل روشن نشدن کولر گازی هستند.
رعایت برخی نکات ساده ولی کاربردی مانند انجام سرویس های دوره ای به موقع نقش موثری در جلوگیری از مشکل روشن نشدن کولر گازی دارد. اگر شما هم به دنبال علت روشن نشدن کولرگازی و راه حل آن هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید. برای آموزش تعمیرات کولر گازی روی لینک کلیک کنید.
- 1 علت روشن نشدن کولرگازی و عیب یابی
-
2
دلایل رایج روشن نشدن کولر گازی
- 2.1 مشکل در جریان برق
- 2.2 بررسی مشکل جریان برق از علل روشن نشدن کولرگازی
- 2.3 اتصالی درون دستگاه یکی از علل روشن نشدن اسپلیت
- 2.4 کثیفی فیلتر هوا
- 2.5 یخ زدن کویل
- 2.6 اختلال در عملکرد ترموستات
- 2.7 انسداد لوله تخلیه آب و سینی تخلیه
- 2.8 یخ زدگی کولرگازی
- 2.9 خرابی برد کولر گازی
- 2.10 خرابی خازن باعث روشن نشدن اسپلیت می شود
- 2.11 اختلال در عملکرد کندانسور از علل روشن نشدن کولر گازی
- 2.12 خرابی فن کندانسور یکی از علل “چرا کولرگازی کار نمی کند”؟
- 2.13 نشت مبرد یا خنک کننده از علل اینکه “چرا کولرگازی روشن نمی شود”؟
- 3 علت روشن نشدن نمایشگر کولر گازی
- 4 نکاتی برای جلوگیری از خرابی و روشن نشدن کولر گازی
- 5 سخن پایانی در مورد علل روشن نشدن اسپیلت و راهکارهای رفع آن
علت روشن نشدن کولرگازی و عیب یابی
کولر گازی مجموعه پیچیده ای از قسمت های مرتبط با یکدیگر است که روشن نشدن آن در اثر عوامل متعددی رخ می دهد. عیب یابی و تعیین مشکل کولر گازی به مهارت و تخصص کافی در زمینه نصب و تعمیر کولر های گازی نیاز دارد. همچنین آشنایی با اجزای مختلف کولرگازی و عملکرد هر یک از آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
روش های مختلفی برای تست عملکرد اجزای الکتریکی و مکانیکی کولر گازی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توانید سریع تر به جواب برسید. یکی از این وسایل مولتی متر است که با استفاده از آن می توانید مقاومت اجزای الکتریکی مانند خازن را اندازه گیری کنید، این موضوع دقت و کارایی فرآیند عیب یابی را افزایش می دهد.
استفاده از گیج فشار و ترمومتر برای بررسی کمپرسور به کار می روند که با استفاده از آنها می توانید فشار گاز مبرد درون لوله ها را اندازه گیری کنید. تشخیص و عیب یابی صحیح نیمی از فرآیند تعمیر را تشکیل می دهد؛ بنابراین کمک گرفتن از نمایندگی و تکنسین نصب کولرگازی نقش زیادی در این زمینه دارد.
دلایل رایج روشن نشدن کولر گازی
کولر گازی وسیله سرمایشی پیچیده ای است که اجزای مختلف آن ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند؛ بنابراین خراب شدن یکی از این اجزا موجب روشن نشدن کولر گازی می شود. این دلایل در اثر عوامل متعددی مانند نگهداری و سرویس دستگاه، استهلاک قطعات و جریان برق تاثیر می پذیرند. در ادامه برخی از مهم ترین دلایل روشن نشدن کولر گازی را بررسی می کنیم.
مشکل در جریان برق
وجود جریان برق درون سیم کشی ساختمان اولین موردی است که هنگام روشن نشدن دستگاه باید بررسی شود. این مشکل معمولا در ابتدای فصل گرما رخ می دهد که مدت زیادی از دستگاه استفاده نکرده اید. بررسی پریز برق با استفاده از فازمتر انجام می شود که در صورت وجود قطعی باید به یک برق کار اطلاع دهید.
بررسی مشکل جریان برق از علل روشن نشدن کولرگازی
مشکلاتی همانند نوسان برق، وصل نبودن سیم برق و یا ایراد در جعبه فیوز می توانند از علل روشن نشدن کولر گازی اسپیلت باشند. در بسیاری از منازل از مدارشکن قطعه ای استفاده می کنند تا خانه در برابر حریق و آتش سوزی ایمن باشد. اگر چندین وسیله برقی را همزمان با هم روشن کنید، احتمالا با افزایش جریان برق ناگهانی مواجه خواهید شد. این امر باعث می شود تا کنتاکت های مدارشکن باز شده و مدار را موقت کنند.
جهت حل مشکل روشن نشدن کولرگازی در ابتدا جعبه فیوزها را چک کنید و بررسی کنید که آیا مدارشکن ها نیاز به راه اندازی مجدد دارند یا خیر. قبل از اینکه مدارشکن کولرگازی را در وضعیت روشن قرار دهید، در ابتدا آن را در وضعیت خنثی قرار داده و پس از اطمینان، آن را روش کنید. اگر مدارشکن روی قسمت ON قفل شده باشد، احتمالا فیوز پریده است. در این وضعیت، مدار برق را یکبار خاموش روشن کنید. اگر کولر گازی روشن نشد، دیگر اقدامی انجام نداده و با تعمیرکاران ماهر تماس بگیرید.
اتصالی درون دستگاه یکی از علل روشن نشدن اسپلیت
یکی دیگر از رایج ترین عواملی که موجب بروز مشکل روشن نشدن کولر گازی می شود رخ دادن اتصال کوتاه در ترمینال دستگاه است. این موضوع به دلیل فرسودگی روکش سیم ها یا برخورد آن ها با یکدیگر رخ می دهد. وجود اتصالی در ترمینال، معمولا با خاموش شدن ناگهانی دستگاه کولرگازی مشخص می شود، در این شرایط باید تمام اتصالات و سیم کشی کولر گازی مورد بررسی قرار گیرد.
عوامل زیر نشان دهنده اتصال در ترمینال دستگاه و علل اینکه “چرا کولرگازی روشن نمی شود” باشند:
- ایراد در ورودی برق
- ایجاد اتصالات سست
- کمپرسور یک در میان کار کند
- کثیف بودن اتصالات ترمینال
جهت رفع مشکل اتصالی در ترمینال، تمامی ترمینال های ورودی برق را چک کنید. همچنین، اگر اتصالات ترمینال را به خوبی تمیز کنید، می توانید جلوی مشکل روشن نشدن کولرگازی را بگیرید.
کثیفی فیلتر هوا
کثیف شدن فیلتر هوا اگر که شدت یابد موجب روشن نشدن کولر گازی می شود که در این شرایط باید آن را تمیز یا تعویض کنید. بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق انجام سرویس های دوره ای است. زیرا کثیفی فیلتر هوا می تواند به سایر بخش های کولر گازی آسیب بزند و در نهایت موجب روشن نشدن دستگاه شود.
یخ زدن کویل
در حالت معمولی رطوبتی که توسط لوله های کویل جذب می شود به صورت قطره قطره از طریق لوله کشی خارج می شود. در برخی موارد وجود کثیفی در فیلتر از جریان هوا جلوگیری می کند که در نهایت تجمع رطوبت و یخ زدگی کویل را به دنبال دارد، این مورد یکی از رایج ترین دلایل روشن نشدن کولر گازی است.
اختلال در عملکرد ترموستات
این قطعه وظیفه تشخیص دمای محیط و تنظیم کارکرد محیط را دارد که در صورت خرابی میتواند موجب روشن نشدن کولر گازی شود. هنگام راه اندازی دستگاه باید حالت ترموستات را بر روی سرمایش قرار دهید؛ همچنین وجود شارژ ترموستات را بررسی کنید. بررسی مقاومت ترموستات با استفاده از مولتی متر، به شما در زمینه بررسی عملکرد کولر گازی کمک زیادی می کند.
برای رفع حل مشکل خاموش شدن کولر گازی به خاطر ایجاد اختلال در عملکرد ترموستات، همانند فیوز سوخته، آلودگی و یا خوردگی:
- در ابتدا ترموستات را در وضعیت COOL قرار دهید
- دمای آن را ۵ یا ۶ درجه زیر دمای اتاق تنظیم کنید
- اگر کولر روشن شد، پس مشکل حل شده است، اما اگر کولر گازی روشن نشد، باید نسبت به تعویض ترموستات آن اقدام کنید.
انسداد لوله تخلیه آب و سینی تخلیه
این مشکل در صورت گرفتگی لوله خروجی آب با استفاده از رسوب رخ می دهد که یک ارور به پنل کنترل اصلی است و از روشن شدن دستگاه جلوگیری می کند. توجه داشته باشید که شیلنگ تخلیه یک فضای مرطوب است و از رسوب و کپک پر می شود که می توانند سیم کشی را دچار اختلال کنند.
برای برطرف کردن این مشکل در ابتدا باید از خاموش بودن مدارشکن جعبه فیوز اطمینان حاصل کنید. بعد از آن لوله PVC که در قسمت خروجی کولرگازی قرار گرفته است را پیدا کنید. درپوش آن را بردارید و یک فنجان سرکه سفید تقطیریافته درون آن بریزید تا جلوی انسداد گرفته شود. ماهی یکبار نسبت به رسوب زدایی لوله ها اقدام کنید.
جهت تمیز کردن انسداد سینی تخلیه، باید سینی آب را به طور مرتب خالی کنید؛ همچنین بررسی باز بودن مسیر خروج آب می تواند علت مشکل را حل کند. سوئیچ شناوری در این حالت روشن می شود که پس از برطرف کردن مشکل باید آن از خاموش کنید تا کولر گازی روشن شود.
یخ زدگی کولرگازی
یکی از علل روشن نشدن اسپلیت این است که پنل یخ زده است. یخ زدگی تاثیر بسیار منفی بر عملکرد اسپلیت گذاشته و اجازه نمی دهد تا فن فعال باشد. علل زیر نشان می دهند که کولرگازی یخ است:
- اشتباه تمیزی کردن آن
- یخ زدگی لوله بزرگ ساکشن
- یخ زدگی لوله رفت کولرگازی
- کاهش گاز مبرد
- یخ زدن کندانسور
- عدم تخلیه رطوبت گرفته شده از پنل به محیط
- ایجاد برفک در رادیات جلو کولر گازی
- انسداد در مسیر لوله ها
- مشکل در سنسور دما
- یکسره کار کردن کمپرسور و اتومات نکردن موتور آن
- مشکلات مرتبط با شیربرقی
- مشکل در گردش هوای درون دستگاه و گیر کردن رطوبت درون دستگاه
- ایجاد گرد و غبار جمع شده در فیلتر و دریچه های کولرگازی
خرابی برد کولر گازی
این قطعه وظیفه کنترل تمامی اعمال و اطلاعات کولر گازی را دارد که خرابی آن تنها با تعویض کل قطعه برطرف می شود. همچنین اختلال در عملکرد برد الکترونیکی دستگاه به دلیل عدم توانایی کنترل کولرگازی است که جلوی روشن شدن کولرگازی را می گیرد. برای تعویض برد الکترونیکی حتما باید از تکنسین نصب کولر گازی کمک بگیرید.
خرابی خازن باعث روشن نشدن اسپلیت می شود
خازن وسیله ای است که راه اندازی موتور کولر را برعهده دارد. با داشتن یک مولتی متر، می توانید از سالم بودن یا نبودن خازن اطمینان حاصل کنید. اگر کمپرسور کولر راه نمی افتد، احتمالا به خاطر خرابی خازن است. در نتیجه، خرابی خازن می توانند یکی از علل روشن نشدن کولر گازی باشد.
اختلال در عملکرد کندانسور از علل روشن نشدن کولر گازی
کندانسور یا موتور کولر گازی یکی از اجزای اصلی دستگاه است که وظیفه تولید هوای خنک برای محیط داخلی را دارد. قطعی سیم کشی موتور با بالا رفتن دمای آن در اثر کارکرد زیاد از روشن شدن کولر گازی جلوگیری میکند. در این شرایط باید از تکنسین تعمیر کولر گازی برای برطرف کردن مشکل کندانسور کمک بگیرید. اگر کندانسور دچار مشکلات زیر شود، می تواند یکی از علل اینکه ” چرا کولرگازی روشن نمی شود” باشد.
- سیم کشی ترمینال آن آسیب ببیند
- لوله های رفت و برگشت دچار آسیب شوند
- آسیب جدی به قاب کندانسور وارد شود و مانع از فعالیت فن شود
- اگر فن به قاب گیر کند، یکی از علل صدای زیاد کولر است.
خرابی فن کندانسور یکی از علل “چرا کولرگازی کار نمی کند”؟
یکی از علل روشن نشدن اسپیلت، خرابی عملکرد قطعات آن مثل فن می باشد. فن داخل کندانسور قرار دارد و اگر پروانه فن گیر کند و یا موتور آن بسوزد، پره های مبرد نمی چرخند و کندانسور سرد نمی شود. زمانی که فن کار نکند و کندانسور از کار بیفتد، یکی از علل خاموش شدن کولر گازی خواهد شد.
برای رفع مشکل خرابی فن کندانسور، در ابتدا منبع برق کولر را قطع کرده و آن را خاموش کنید. از دستگاه مولتی متر جهت بررسی پیوستگی جریان استفاده کنید.
نشت مبرد یا خنک کننده از علل اینکه “چرا کولرگازی روشن نمی شود”؟
مبرد گازی است که حول محور اواپراتور چرخیده و باعث خنک شدن هوای اطراف می شود. سیرکوله این گاز است که خنک سازی محیط را فراهم می کند. اگر گاز مبرد نشت کند و خنکی کمی داشته باشد، می تواند یکی از علل روشن نشدن اسپیلت باشد. توجه داشته باشید اگر گاز مبرد به طور کامل تخلیه شود، کولرگازی یخ زده و دستگاه از کار می افتد.
جهت رفع مشکل نشتی مبرد در کولرگازی،
- از یک متخصص کولرگازی بخواهید تا عیوب را پیدا کند
- می توانید نگاهی به کندانسور بیاندازید و چک کنید آیا دچار یخ زدگی شده است.
- ممکن است کولرگازی سر و صدا داشته باشد و فش فش کند. در این صورت احتمالا مبرد نشتی دارد.
- تا علت نشتی را پیدا نکردید، شارژ گاز کولرگازی را انجام ندهید.
علت روشن نشدن نمایشگر کولر گازی
علل زیر نشان می دهند که چرا نمایشگر کولرگازی روشن نمی شود. توجه داشته باشید که اگر نمایشگر کولر گازی روشن نشود، بعد از آن هم، خود اسپیلت خاموش خواهد شد.
- قطع جریان برق و ایجاد اتصال
- ایجاد گرد و غبار
- کم بودن نور و روشنایی ال سی دی
- سوختن فیوز نمایش
- مشکل کمپرسور
نکاتی برای جلوگیری از خرابی و روشن نشدن کولر گازی
کولر گازی مجموعه پیچیده ای از بخش های مختلف است که خراب شدن یکی از آنها موجب روشن نشدن دستگاه می شود. این قطعات ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند که اختلال عملکرد در یک قسمت خرابی کل دستگاه را به دنبال دارد. رعایت برخی نکات در مورد نگهداری و استفاده از دستگاه کمک زیادی به جلوگیری از بروز مشکل روشن نشدن کولر گازی میکند. در ادامه برخی از مهم ترین عوامل پیشگیری کننده از این مشکل را بررسی می کنیم.
- سرویس های دوره ای و نظافت بخش های داخلی و خارجی کولر گازی را به طور مرتب انجام دهید.
- نصب کندانسور باید توسط استاندارد های موجود انجام شود تا اختلالی در عملکرد تهویه مطبوع رخ ندهد.
- قطعات متحرک را روغن کاری کنید تا در اثر کارکرد به طور زودهنگام فرسوده نشوند.
- در صورت خرابی کنترل پنل هر چه زودتر مشکل را حل کنید تا موجب آسیب های بیش تر نشود.
- کولرگازی با ابعاد و قدرت مناسب را برای محیط انتخاب کنید تا فرایند اتومات کردن دستگاه با اختلال مواجه نشود.
سخن پایانی در مورد علل روشن نشدن اسپیلت و راهکارهای رفع آن
یکی از رایج ترین مشکلات در سیستم های سرمایشی و گرمایشی، روشن نشدن کولرگازی است. که عوامل زیادی می توانند به عنوان دلیل در نظر گرفته شوند. کولر های گازی از اجزای متعددی تشکیل شده اند که اختلال در عملکرد هر یک از آن ها ممکن است روشن نشدن دستگاه را به دنبال داشته باشد.
عواملی مانند کثیفی فیلتر هوا، خرابی کندانسور و انسداد لوله تخلیه آب از رایج ترین علت های روشن نشدن کولر گازی هستند. رعایت نکاتی مانند سرویس کردن دستگاه و روغن کاری آن از بروز این مشکل جلوگیری می کند که در نهایت موجب صرفه جویی در وقت و هزینه می شود.
اگر قصد دارید تا زمینه تعمیرات کولرگازی، تخصص کسب کنید، با شرکت در دوره های آموزش صفر تا صد تعمیرات کولرگازی آموزشگاه فنی و حرفه ای فنون برق، آینده ای تضمین شده با پشتیبانی ۶ساله برای خود به ارمغان بیاورید. ممنون که مانند همیشه در فنون برق همراه ما بودید.
نظرات کارآموزان