روشن نشدن کولر گازی مشکلی است که به دلایل زیادی مربوط می شود. عیب یابی و تعیین مشکل باید توسط افراد حرفه ای انجام شود و هرچه سریع تر نسبت به برطرف کردن مشکل اقدام کنید. کولر گازی از قسمت های متعددی تشکیل می شود که اختلال در عملکرد هر کدام از آن ها موجب روشن نشدن دستگاه می شود. خرابی کندانسور و ترموستات از رایج ترین دلایل روشن نشدن کولر گازی هستند.
رعایت برخی نکات ساده ولی کاربردی مانند انجام سرویس های دوره ای به موقع نقش موثری در جلوگیری از مشکل روشن نشدن کولر گازی دارد. اگر شما هم به دنبال علت روشن نشدن کولرگازی و راه حل آن هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید. برای آموزش تعمیرات کولر گازی روی لینک کلیک کنید.
علت روشن نشدن کولرگازی و عیب یابی
کولر گازی مجموعه پیچیده ای از قسمت های مرتبط با یکدیگر است که روشن نشدن آن در اثر عوامل متعددی رخ می دهد. عیب یابی و تعیین مشکل کولر گازی به مهارت و تخصص کافی در زمینه نصب و تعمیر کولر های گازی نیاز دارد. همچنین آشنایی با اجزای مختلف دستگاه و عملکرد هر یک از آن ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
روش های مختلفی برای تست عملکرد اجزای الکتریکی و مکانیکی کولر گازی وجود دارد که با استفاده از آن ها می توانید سریع تر به جواب برسید. یکی از این وسایل مولتی متر است که با استفاده از آن می توانید مقاومت اجزای الکتریکی مانند خازن را اندازه گیری کنید، این موضوع دقت و کارایی فرآیند عیب یابی را افزایش می دهد.
استفاده از گیج فشار و ترمومتر برای بررسی کمپرسور به کار می روند که با استفاده از آنها می توانید فشار گاز مبرد درون لوله ها را اندازه گیری کنید. تشخیص و عیب یابی صحیح نیمی از فرآیند تعمیر را تشکیل می دهد؛ بنابراین کمک گرفتن از نمایندگی و تکنسین نصب کولرگازی نقش زیادی در این زمینه دارد.
دلایل رایج روشن نشدن کولر گازی
کولر گازی وسیله سرمایشی پیچیده ای است که اجزای مختلف آن ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند؛ بنابراین خراب شدن یکی از این اجزا موجب روشن نشدن کولر گازی می شود. این دلایل در اثر عوامل متعددی مانند نگهداری و سرویس دستگاه، استهلاک قطعات و جریان برق تاثیر می پذیرند. در ادامه برخی از مهم ترین دلایل روشن نشدن کولر گازی را بررسی می کنیم.
مشکل در جریان برق
وجود جریان برق درون سیم کشی ساختمان اولین موردی است که هنگام روشن نشدن دستگاه باید بررسی شود. این مشکل معمولا در ابتدای فصل گرما رخ می دهد که مدت زیادی از دستگاه استفاده نکرده اید. بررسی پریز برق با استفاده از فازمتر انجام می شود که در صورت وجود قطعی باید به یک برق کار اطلاع دهید.
اتصالی درون دستگاه
یکی دیگر از رایج ترین عواملی که موجب بروز مشکل روشن نشدن کولر گازی می شود رخ دادن اتصال کوتاه در دستگاه است. این موضوع به دلیل فرسودگی روکش سیم ها یا برخورد آن ها با یکدیگر رخ می دهد. وجود اتصالی در کولر گازی معمولا با خاموش شدن ناگهانی دستگاه مشخص می شود، در این شرایط باید تمام اتصالات و سیم کشی کولر گازی مورد بررسی قرار گیرد.
کثیفی فیلتر هوا
کثیف شدن فیلتر هوا اگر که شدت یابد موجب روشن نشدن کولر گازی می شود که در این شرایط باید آن را تمیز یا تعویض کنید. بهترین راه برای جلوگیری از این اتفاق انجام سرویس های دوره ای است. زیرا کثیفی فیلتر هوا می تواند به سایر بخش های کولر گازی آسیب بزند و در نهایت موجب روشن نشدن دستگاه شود.
یخ زدن کویل
در حالت معمولی رطوبتی که توسط لوله های کویل جذب می شود به صورت قطره قطره از طریق لوله کشی خارج می شود. در برخی موارد وجود کثیفی در فیلتر از جریان هوا جلوگیری می کند که در نهایت تجمع رطوبت و یخ زدگی کویل را به دنبال دارد، این مورد یکی از رایج ترین دلایل روشن نشدن کولر گازی است.
اختلال در عملکرد ترموستات
این قطعه وظیفه تشخیص دمای محیط و تنظیم کارکرد محیط را دارد که در صورت خرابی میتواند موجب روشن نشدن کولر گازی شود. هنگام راه اندازی دستگاه باید حالت ترموستات را بر روی سرمایش قرار دهید؛ همچنین وجود شارژ ترموستات را بررسی کنید. بررسی مقاومت ترموستات با استفاده از مولتی متر، به شما در زمینه بررسی عملکرد کولر گازی کمک زیادی می کند.
انسداد لوله تخلیه آب
این مشکل در صورت گرفتگی لوله خروجی آب با استفاده از رسوب رخ می دهد که یک ارور به پنل کنترل اصلی است و از روشن شدن دستگاه جلوگیری می کند. برای برطرف کردن این مشکل باید سینی آب را به طور مرتب خالی کنید؛ همچنین بررسی باز بودن مسیر خروج آب می تواند علت مشکل را حل کند.
سوئیچ شناوری در این حالت روشن می شود که پس از برطرف کردن مشکل باید آن از خاموش کنید تا کولر گازی روشن شود.
خرابی برد کولر گازی
این قطعه وظیفه کنترل تمامی اعمال و اطلاعات کولر گازی را دارد که خرابی آن تنها با تعویض کل قطعه برطرف می شود. همچنین اختلال در عملکرد برد الکترونیکی دستگاه به دلیل عدم توانایی کنترل کولرگازی است که از روشن شدن آن جلوگیری میکند، برای تعویض برد الکترونیکی حتما باید از تکنسین نصب کولر گازی کمک بگیرید.
اختلال در عملکرد کندانسور
کندانسور یا موتور کولر گازی یکی از اجزای اصلی دستگاه است که وظیفه تولید هوای خنک برای محیط داخلی را دارد. قطعی سیم کشی موتور یا بالا رفتن دمای آن در اثر کارکرد زیاد از روشن شدن کولر گازی جلوگیری میکند. در این شرایط باید از تکنسین تعمیر کولر گازی برای برطرف کردن مشکل کندانسور کمک بگیرید.
نکاتی برای جلوگیری از خرابی و روشن نشدن کولر گازی
کولر گازی مجموعه پیچیده ای از بخش های مختلف است که خراب شدن یکی از آنها موجب روشن نشدن دستگاه می شود. این قطعات ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند که اختلال عملکرد در یک قسمت خرابی کل دستگاه را به دنبال دارد. رعایت برخی نکات در مورد نگهداری و استفاده از دستگاه کمک زیادی به جلوگیری از بروز مشکل روشن نشدن کولر گازی میکند. در ادامه برخی از مهم ترین عوامل پیشگیری کننده از این مشکل را بررسی می کنیم.
- سرویس های دوره ای و نظافت بخش های داخلی و خارجی کولر گازی را به طور مرتب انجام دهید.
- نصب کندانسور باید توسط استاندارد های موجود انجام شود تا اختلالی در عملکرد تهویه مطبوع رخ ندهد.
- قطعات متحرک را روغن کاری کنید تا در اثر کارکرد به طور زودهنگام فرسوده نشوند.
- در صورت خرابی کنترل پنل هر چه زودتر مشکل را حل کنید تا موجب آسیب های بیش تر نشود.
- کولرگازی با ابعاد و قدرت مناسب را برای محیط انتخاب کنید تا فرایند اتومات کردن دستگاه با اختلال مواجه نشود.
سخن پایانی
یکی از رایج ترین مشکلات کولر گازی روشن نشدن آن است که عوامل زیادی می توانند به عنوان دلیل در نظر گرفته شوند. کولر های گازی از اجزای متعددی تشکیل شده اند که اختلال در عملکرد هر یک از آن ها ممکن است روشن نشدن دستگاه را به دنبال داشته باشد.
عواملی مانند کثیفی فیلتر هوا، خرابی کندانسور و انسداد لوله تخلیه آب از رایج ترین علت های روشن نشدن کولر گازی هستند. رعایت نکاتی مانند سرویس کردن دستگاه و روغن کاری آن از بروز این مشکل جلوگیری می کند که در نهایت موجب صرفه جویی در وقت و هزینه می شود. ممنون که مانند همیشه در فنون برق همراه ما بودید.