
علائم خرابی جلوبندی
نویسنده: admin ۱۴۰۲/۱۰/۱۰
پیش از ورود به مبحث علائم خرابی جلوبندی، لازم می دانیم که اطلاعاتی را به شیوه مختصر پیرامون جلوبندی خودرو و اهمیت آن در خودرو برای شما عزیزان ارائه کنیم. همانگونه که می دانید، عمدتا منظور از اینکه جلوبندی خودرو چیست، باید بیان کنیم که بخش های جلویی و زیرین ماشین می باشد؛ این قسمت ها وظایف و کارهای متنوعی را به دوش می کشند و ارتباط تنگاتنگی با سیستم تعلیق خودرو دارند. سیستم تعلیق خودرو به کمک فنرها و چرخ های عقب اشاره دارد.
به طور مثال، خودرو به واسطه مجهز بودن به قطعات جلوبندی، در هنگام عبور از جاده های ناهموار و نیز پر پیچ و خم، این اجازه را به راننده نمی دهد که کنترل فرمان از دست او در برود.
به عبارتی دیگر می توان گفت که ابزار جلوبندی خودرو موظف به هندلینگ ماشین و نیز کنترل سیستم تعلیق آن می باشد. در صورتی که این بخش ها، دچار آسیب و عیب و ایراد شوند، مناسب ترین گزینه مراجعه به شخصی است که در اصطلاح جلوبندی ساز نام می گیرد.
جلوبندی از قطعات متعدد و مختلفی ساخته شده که هر کدام موظف به اجرای کاری می باشند؛ به طور مثال سیبک آن، این مسئولیت را دارد که از ایجاد سایش بین قطعات پیشگیری کند. توصیه ما به کسانی که به دنبال آموختن چیزهایی پیرامون جلوبندی خودرو هستند، این است که خواندن این متن را در مورد علائم خرابی جلوبندی خودرو از دست ندهند.
اگر می خواهید تا در این قسمت به تخصص برسید، لازم می دانیم که در دوره های آموزشی جلوبندی خودرو شرکت کنید تا در پایان دوره، بتوانید وارد بازارکار جلوبندی سازی شده و شغلی پررونق را برای خود در آینده ای بسیار نزدیک ایجاد کنید.
- 1 علائم خرابی جلوبندی خودرو
- 2 اجزای تشکیل دهنده سیستم جلوبندی خودرو
-
3
نشانه ها و علائم خرابی سیستم جلوبندی ماشین
- 3.1 کشیده شدن و انحراف ماشین در پیچ ها بر خلاف فرمان راننده
- 3.2 سواری خشک ماشین
- 3.3 عدم برابری و از بین رفتن آج های روی تایر
- 3.4 عدم پاسخ صحیح به بررسی”تکان” خودرو یکی از علل خرابی جلوبندی ماشین
- 3.5 لق زدن سیبک خودرو یکی از علل خرابی جلوبندی ماشین
- 3.6 خرابی میل تعادل
- 3.7 خرابی کمک های عقب خودرو از نشانه های خرابی جلوبندی
- 3.8 خرابی پیستون ترمز و لنت ها از نشانه های خرابی جلوبندی خودرو
- 3.9 خرابی سرپلوس از علائم خرابی جلوبندی ماشین
- 3.10 لرزش فرمان در سرعت های بالا
- 3.11 علائم خرابی جلوبندی پژو ۴۰۵
- 4 راهکارهای حفاظت از جلوبندی ماشین
- 5 نتیجه گیری
علائم خرابی جلوبندی خودرو
همان طور که پیشتر گفتیم سیستم جلوبندی خودرو این مسئولیت را دارد که خودرو را هندلینگ و نیز تعلیق نماید و به راننده کمک می کند که در حین رانندگی و عبور از مسیرهای بد و پر پیچ و خم، دچار هیچ گونه آسیبی نشود. توجه داشته باشید که داشتن هرگونه علائم خرابی جلوبندی در خودرو می تواند عواقب جبران ناپذیری را هم برای ماشین و هم برای سلامت راننده به همراه آورد.
یک جلوبندی خوب باید از ویژگی های زیر برخوردار باشد:
- ایجاد حس آرامش برای راننده و سرنشینان
- جذب ارتعاشات و تکانه های ایجاد شده هنگام عبور از دست اندازها و ناهمواری ها
- کنترل و هدایت خودرو هنگام ترمز گرفتن، عبور از ناهمواری ها و پیچ و خم های جاده
ولی از کجا باید بفهمیم که این سیستم خراب شده و علائم خرابی جلوبندی خودرو چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که علائم و دلایل مختلفی وجود دارند که می توانند ما را به این امر رهنمون سازند. اینک نوبت آن رسیده تا به ذکر برخی از این علائم خرابی جلوبندی خودرو بپردازیم و به طور مختصر هر کدام از آن را توضیح دهیم.
قبل از توضیح علائم خرابی جلوبندی خودرو، اجازه دهید تا شما را اجزای تشکیل دهنده جلوبندی ماشین به صورت مختصر آشنا کنیم:
اجزای تشکیل دهنده سیستم جلوبندی خودرو
اجزای تشکیل دهنده سیستم جلوبندی ماشین | وظایف آنها |
طبقها و بوش (سیبک) | جذب ناهمواریهای سطح جاده و مانع از انتقال آن به داخل کابین
سیبک: وظیفه اتصال قسمتهای مختلف ایجاد حرکت نرم خودرو در هنگام عبور از سطوح ناهموار اگر سیبک خراب شود، فرمان به یک سمت کشیده شده و یا فرمان خودرو می لرزد |
فنرها، کمکفنرها، فنر لول، فنر پیچشی و فنر تخت | استفاده از فنر و کمک فنرها جهت کنترل نوسانات و ارتعاشات |
میله تعادل یا میله موج گیر | بالا بردن تعادل خودرو و جلوگیری از چپ شدن آن در سر پیچها
اگر میله تعادل خراب شود، تعادل خودرو به هم خورده و خودرو گیج می شود. |
نشانه ها و علائم خرابی سیستم جلوبندی ماشین
در این قسمت، صرفا به توضیح علائم خرابی سیستم جلوبندی خودرو می پردازیم:
کشیده شدن و انحراف ماشین در پیچ ها بر خلاف فرمان راننده
زمانی که راننده از پیچ و خم ها عبور می کند و متوجه می شود که فرمان به یک سمت کشیده می شود و برخلاف فرمان عمل می کند، می تواند یکی از علل خرابی جلوبندی خودرو و خرابی قطعات جلوبندی باشد. عواملی همانند زاویه لاستیک، مرکز تعادل و بالانس می توانند در این امر تاثیرگذار باشند.
توجه داشته باشید که خراب شدن قطعه میله فرمان می تواند باعث به هم ریختن سیستم فرمان شود. در این راستا، خودرو نمی تواند در برابر نیروی گریز از مرکز مقابله کند و احتمال چپ شدن خودرو وجود دارد. تعمیر سیستم تعلیق خودرو در این راستا بسیار حائز اهمیت است. پس، یکی از نشانه های خرابی جلوبندی خودرو، کشیده شدن خودرو برخلاف فرمان راننده هنگام عبور از پیچ ها است.
سواری خشک ماشین
اگر سیستم تعلیق خودرو یعنی کمک فنرها و چراغ های عقب آسیب ببیند، سواری را خشک می کند. سیستم تعلیق خودرو، حس نامطلوبی را برای سرنشینان خودرو همراه می آورد. زمانی که راننده از پیچ و خم ها عبور می کند، حس خشک بودن به افراد منتقل می شود. در نهایت، سواری خشک یکی از علل خرابی سیستم جلوبندی خودرو می باشد.
عدم برابری و از بین رفتن آج های روی تایر
چک کردن تایرها از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر آج تایرها به صورت ناهماهنگی ساییده شوند و شاهد فرسودگی نامتوازن تایرها باشید، به طور مثال یک قسمت صاف باشد و قسمت دیگر، آج داشته باشد، می تواند سیستم تعلیق خودرو را به بریزد و تعادل چرخ ها را به بریزد. زمانی که تعادل چرخ ها به هم میریزد، فرمان شروع به لرزش کرده و سیستم جلوبندی خودرو را تحت تاثیر قرار می دهد. در نهایت، یکی از علل خرابی جلوبندی خودرو، عدم برابری و تعادل در آج روی تایرها در زمان کوتاه می باشد.
عدم پاسخ صحیح به بررسی”تکان” خودرو یکی از علل خرابی جلوبندی ماشین
یکی از علل خرابی جلوبندی خودرو این است که خودرو نمی تواند به آزمون “تکان” واکنش نشان دهد. بدین صورت که وزن خود را روی خودرو انداخته و جلوی ماشین را فشار دهید. چندین بار این حالت را با بالا پایین کردن انجام دهید. اگر خودروی شما بیش از ۲ الی ۳ بار بالا پایین شد، بدین معناست که سیستم جلوبندی خراب شده است. در ضمن، این کار را برای پشت خودرو نیز انجام دهید.
لق زدن سیبک خودرو یکی از علل خرابی جلوبندی ماشین
عواملی مانند سایش و زبری صفحات سیبک و یا عدم روغن کاری کافی می توانند موجب لق شدن سیبک خودرو شوند. زمانی که سیبک خودرو لق می شود، یکی از نشانه های خرابی جلوبندی خودرو است. توجه داشته باشید که جود قطعات فرسوده یا خراب در سیستم سیبک، مانند پیستونها، پدال سیبک، لنتها و … می توانند لق شدن سیبک خودرو را موجب شده و باعث گیج شدن فرمان خودرو شوند. توجه داشته باشید که سیبک نباید در راستای عمودی، حرکت شدیدی داشته باشد. اگر سیبک شکسته شود، احتمال چپ کردن ماشین زیاد است.
خرابی میل تعادل
از میل تعادل برای ایجاد تعادل در سیستم جلوبندی خودرو استفاده می شود. میله تعادل، نیروی پیچش را بین دو چرخ تقسیم می کند و جلوی خم شدن بیش از حد خودرو را به یک سمت می گیرد. خرابی میل تعادل یا میله موج گیر می تواند یکی از علل خرابی جلوبندی خودرو به ویژه ۲۰۶ باشد.
خرابی کمک های عقب خودرو از نشانه های خرابی جلوبندی
اگر می خواهید به این سوال پاسخ دهید که “از کجا بدانیم جلوبندی خودرو خراب است”، باید این نکته را مدنظر داشته باشید که خرابی در سیستم تعلیق یعنی خرابی کمک عقب ها می تواند یکی از علل و نشانه خرابی سیستم تعلیق خودرو باشد. زمانی که کمک های عقب خراب می شوند، تمامی فشار بر روی فنرهای ماشین قرار گرفته و باعث گیج شدن ماشین می شود.
خرابی پیستون ترمز و لنت ها از نشانه های خرابی جلوبندی خودرو
اگر پیستون ترمز خراب شود و یا سیستم ترمز به خوبی هواگیری نشده باشد می توانند وضعیت جلوبندی خودرو را تحت تاثیر قرار دهند. خرابی کالیپر ترمز و تمام شدن لنت ها و حتی خورده شدن دیسک های جلو و عقب می توانند از نشانه های خرابی جلوبندی خودرو باشند.
خرابی سرپلوس از علائم خرابی جلوبندی ماشین
از کجا بدانیم جلوبندی خودرو خراب شده است؟ جهت بررسی جلوبندی، سرپلوس ها را چک کنید. وظیفه سرپلوس، انتقال نیرو به چرخ ها می باشد. اگر سرپلوس خراب شود، یک سری لرزش ها در ماشین ایجاد شده و صدای غیرعادی از آن شنیده می شود. توجه داشته باشید که چرخاندن زیاد فرمان در جای ثابت می تواند فشار زیادی را بر سرپلوس ها وارد کند. در ضمن، اگر گردگیر پلوس نیز پاره شود، باعث آسیب به سرپلوس می شود.
لرزش فرمان در سرعت های بالا
زانی که چرخ ها بالانس نباشند و یا سیبک خراب و یا حتی شکسته شده باشد، فرمان به اصطلاح می زند و دچار لرزش می شود. اگر هنگام رانندگی در سرعت بالا متوجه لرزش فرمان شدید، مطمئن باشید که سیستم جلوبندی خودروی شما خراب شده است.
علائم خرابی جلوبندی پژو ۴۰۵
حال، که با خواندن مطالب بالا می توانید پاسخ این سوال را بدهید که “از کجا بدانیم سیستم جلوبندی خودرو خرب است”، اجازه دهید تا شما را با یک سری علائم خرابی جلوبندی پژو ۴۰۵ آشنا کنیم:
- عکسالعمل نامناسب خودرو در پیچها
- نرمی بیش از مقدار معمول
- سفتی یا نرمی بیش از حد فرمان
- سر و صدای غیرعادی پلوس
- عدم تعادل اتومبیل
- لرزش غربیلک فرمان
راهکارهای حفاظت از جلوبندی ماشین
در قسمت فوق علائم و علل خرابی سیستم جلوبندی خودرو این قطعات را گفتیم؛ افراد برای پیشگیری از هرگونه خرابی و بروز عیب و ایراد معمولا به دنبال راه هایی برای حفاظت و پیشگیری از خرابی سیستم جلوبندی خودرو از این قطعات می روند.
در ادامه شما را با بهترین روش ها برای جلوگیری از خرابی جلوبندی خودرو آشنا می کنیم تا بتوانید سلامت جلوبندی ماشین خود را تضمین کنید.
۱-به طور مرتب لاستیک ها و آج آنها را بررسی کنید و از پر باد بودن آن ها اطمینان حاصل نمایید. چک کردن تایرها و بررسی آج آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر آج تایرها به ساییده شوند یک فرسودگی نامتوازن ایجاد کرده و باعث خراب شدن جلوبندی خودرو می شوند.
۲-توجه داشته باشید که همیشه چرخ لاستیک خودرو با هم متوازن باشد؛ عدم رعایت این امر بعدها ممکن است مانع از این شود که فرد به راحتی به امر رانندگی خویش بپردازد.
۳-دقت داشته باشید که فرمان به خوبی تنظیم شود؛ رعایت این امر مانع از این می شود که بعدها در مواجهه با راه های ناهموار فرمان دچار لرزش و ارتعاش شود. تنظیم فرمان یکی از راههای جلوگیری از خرابی جلوبندی می باشد. برای نگهداری از فرمان، راه های زیر را انجام دهید:
- بررسی مرتب روغن فرمان و روغن هیدرولیک
- بررسی تنظیم فرمان و اجزای مرتبط
- استفاده از قطعات اصلی و نه تقلبی، استفاده از از لوازم یدکی اورجینال و باکیفیت
۴-مورد مهمی که می تواند در این راه به شما کمک زیادی کند، استفاده از قطعات باکیفیت و نیز مرغوب می باشد؛ چرا که این قطعات طول عمر و نیز دوام بیشتری در مقایسه با دیگر نمونه ها خواهند داشت.
۵-از سلامت و بی عیب بودن سیستم ترمز و نیز دیسک ها مطمئن شوید. خرابی لنت و دیسک ها می توانند باعث خراب شدن جلوبندی خودرو شوند.
۶-سیستم تعلیق خودرو، فنرها و کمک فنرها، موج گیر ها را چک کنید. خرابی هرکدام از قطعات جلوبندی می تواند باعث خراب شدن جلوبندی خودرو شوند. پس، یکی از راهکارها برای پیشگیری از خرابی جلوبندی، بررسی مرتب سیستم تعلیق خودرد است. هر ۵۰.۰۰۰ تا ۸۰.۰۰۰ کیلومتر کمک فنرها را چک کنید.
۷- از سلامت سیبک ها و بوش ها اطمینان حاصل کنید تا جلوی خرابی سیستم جلوبندی خودرو را بگیرید. بررسی دوره ای طبق، بررسی پارگی بوش ها، تعویض به موقع طبق ها و بوش ها را جهت جلوگیری از خرابی جلوبندی خودرو مدنظر داشته باشید.
۸- از سلامت بلبرینگ چرخ ها اطمینان حاصل کنید. خرابی بلبرینگ چرخ می تواند باعث ایجاد صداهای غیرعادی در سیستم جلوبندی ماشین شود. یکی از راهکارهای پیشگیری از خرابی جلوبندی خودرو، تعویض به موقع بلبرینگ چرخ، بررسی حفظ تعادل چرخ ها و فشار وارده به بلبرینگ ها می باشد.
۹- سرپلوس ها را مرتبا چک کنید. خرابی سرپلوس می تواند لرزش و صدای غیرعادی در ماشین ایجاد کند. بررسی دوره ای گردگیر پلوس، روغن کاری ان و عدم چرخاندن زیاد فرمان در جای ثابت می توانند راهکارهای مهمی برای جلوگیری از خرابی سیستم جلوبندی ماشین باشند.
۱۰-یکی از راهکارهای جلوگیری از خرابی جلوبندی خودرو این است که قطعات فرسوده را به موقع تعویض کنید.
نتیجه گیری
در فنون برق تمام تلاش ما بر این امر بود تا بتوانیم شما عزیزان را با جلوبندی خودرو و نیز نقش حیاتی آن آشنا کنیم. سپس به ذکر علائم خرابی سیستم جلوبندی خودرو پرداختیم و در آخر یک سری راه حل برای پیشگیری از خرابی جلوبندی به شما ارائه دادیم.
امیدواریم که شما عزیزان از خواندن این مقاله لذت کافی برده باشید و توانسته باشیم بر اندوخته های شما بیفزاییم.
جهت شرکت در دوره های جلوبندی خودرو در فنون برق و برخورداری از مزیت پشتیبانی ۶ ساله ما، همین حالا با کارشناسان ما در تماس باشید.
نظرات کارآموزان