چگونه کولر گازی را نصب کنیم؟

5 دقیقه زمان مطالعه

نصب کولر گازی اقدامی است که امروزه به دلیل بازدهی فوق العاده این کولرها بسیار انجام می‌شود. کولر گازی دستگاهی است که هوای گرم را از محیط دریافت کرده و به هوای سرد و مطبوع تبدیل می‌کند. برای انجام این فرایند از قطعات و ابزارهای مختلفی استفاده می‌شود. این کولرهای برای انجام کار خود گرمای هوای دریافتی را به وسیله اپراتور، گاز مبرد و کندانسور بیرونی، به هوای مناسب و مطبوع تبدیل می‌کند. ما در ادامه این متن به بررسی نحوه نصب کولر گازی به صورت مرحله به مرحله می‌پردازیم، البته قبل از آن تجهیزات مورد نیاز برای نصب را عنوان میکنیم تا حین نصب دچار مشکل نشوید. با ما همراه باشید. 

تجهیزات مورد نیاز برای نصب کولر گازی

به علت حساسیت در نصب کولر گازی الزاما به ابزار و تجهیزات خاصی نیاز است. البته نصاب باید نحوه صحیح استفاده از این تجهیزات را نیز بداند تا دچار مشکل نشود. از جمله این تجهیزات دستگاه متر و مولتی متر، گیج، گرد بر، پیچ گوشتی های مختلف، لوله بر، پمپ وکیوم، دریل، چکش، آچار فرانسه، خم کن لوله، کاتر و سیم چین است.

چگونه یونیت داخلی کولر گازی را نصب کنیم؟

در حالت کلی کولرهای گازی به دو صورت یک تکه و دو تکه تولید می‌شوند. کولرهای گازی یک تکه با نام پنجره‌ای یا پرتابل شهرت دارند و کولرهای گازی دو تکه همان اسپلیت‌ها هستند. کولرهای گازی دو تکه از دو بخش یعنی یونیت داخلی و خارجی تشکیل شده اند که برای نصب آن‌ها می‌بایست هر یک از این یونیت‌ها را به صورت مجزا نصب نمود.

اگر قصد ورود به بازار کار را دارید میتوانید در دوره آموزش نصب کولر گازی آموزشگاه فنی و حرفه ای فنون برق شرکت کنید و وارد بازار کار پر رونق این حرفه شوید.

۱. مکان نصب یونیت داخلی را مشخص کنید.

طریقه نصب یونیت داخلی کولر گازی

برای نصب یونیت داخلی یک مکان مناسب بر روی دیوار داخلی خود انتخاب کنید. این مکان باید از تابش نور مستقیم آفتاب به دور باشد.

همچنین در مکان‌هایی که احتمال نشت گاز و یا غبار نفت یا گوگرد وجود دارد بایستی از نصب یونیت داخلی خودداری شود. دیواری که این یونیت بر روی آن نصب می‌شود نیز باید به اندازه کافی استحکام داشته باشد.

برای نصب پنل داخلی کولر گازی باید اطراف آن به اندازه حداقل 15 سانتی متر از سقف و دو طرف خالی باشد. همچنین ارتفاع نصب یونیت داخلی از زمین نیز باید حداقل 215 سانتی متر باشد.

یونیت داخلی کولر اسپلیت باید حداقل 1 متر از محل آنتن تلویزیون، سیستم‌های امنیتی و یا رادیو به دور باشد. وجود این سیستم‌ها باعث ایجاد نویز و اختلال در کارکرد این پنل می‌شود.

نکته: مکانی مرکزی (مانند اتاق نشیمن) را برای نصب یونیت داخلی انتخاب کنید که به خوبی هوای خنک در خانه جریان داشته باشد.

۲. پایه یونیت داخلی را به دیوار نصب کنید.

نصب کولر گازی

نحوه نصب کولر گازی را با نصب پایه واحد داخلی آن ادامه می‌دهیم. برای نصب پایه آن را روی دیوار قرار دهید و با یک تراز و یا متر آن را از طرفین تراز کنید. محل پیچ‌ها را با یک ماژیک مشخص کرده و سپس با دریل آن‌ها را سوراخ کنید. در نهایت پایه را با پیچ و رولپلاک به دیوار محکم کنید.

۳. دیوار را سوراخ کنید.

مراحل نصب کولر گازی

این سوراخ باید در مرکز پایه و با ظرافت خاصی ایجاد شود تا به ساختمان آسیبی وارد نشود. بهترین سایز سوراخ قطر 7.6 سانتی متری است و تا حد امکان این سوراخ باید شیب به سمت بیرون داشته باشد.

نکته: پیش از سوراخ کاری بررسی کنید که هیچ لوله و یا سیمی در محلی که قصد سوراخ کاری دارید وجود نداشته باشد.

۴. اتصالات الکتریکی را بررسی کنید.

نحوه نصب کولرگازی

از دیگر مراحل نصب کولر گازی بررسی اتصالات کولر می باشد. درپوش قرار گرفته در جلوی پنل را بردارید و کلیه اتصالات را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که اتصالات به درستی بوده و مطابق با دفترچه راهنما می باشد.

۵. لوله ها و کابل ها را از سوراخ دیوار عبور دهید، سپس آنها را به یونیت متصل کنید.

راهنما نصب کولر گازی

لوله کشی را از واحد داخلی و سوراخ ایجاد شده به سمت بیرون انجام دهید. و لوله های مسی، کابل برق و لوله تخلیه را با استفاده از چسب برق به هم ببندید و از سوراخ عبور دهید.

برای اطمینان از جریان آزاد آب ، لوله تخلیه را در پایین آن قرار دهید. لوله ها و کابل را از سوراخ دیوار عبور دهید، سپس آنها را با توجه به دستورالعمل های دفترچه راهنما در نقاط داخلی یونیت داخلی محکم کنید.

تمام تلاش خود را انجام دهید تا میزان لوله و کابل را به حداقل برسانید تا از عملکرد خوب واحد اطمینان حاصل کنید. اطمینان حاصل کنید که لوله زهکشی اجازه می دهد تا آب در یک مکان مناسب تخلیه شود.

6. واحد مقابل صفحه نصب را به روی صفحه محکم کنید.

راهنما نصب کولرگازی

در نهایت یونیت داخلی را بر روی پایه پنل نصب کرده و اتصالات برق آن را مجددا بررسی کنید.

حتما بخوانید: علت یخ زدن کولر گازی چیست؟

نصب کولر گازی و نصب پنل بیرونی یا کندانسور

نحوه نصب کولر گازی را با نصب پنل بیرونی یا کندانسور آن ادامه می دهیم. برای اجرای این مرحله باید چند مرحله جزئی را طی نمود. این مراحل عبارتند از:

بهترین محل را برای نصب پنل بیرونی انتخاب کنید.

نصب یونیت خارجی کولر گازی

این محل باید در محل سایه و به دور از گرد و غبار و بارش ها باشد. پنل بیرونی کولر گازی اسپلیت باید از اطراف 30 سانتی متر آزاد باشد. همچنین این یونیت نیز باید به اندازه کافی حدود 30 سانتی متر از سیم آن و به طور کلی دستگاه های تولید کننده نویز به دور باشد.

۱. زیرسازی مناسب را برای این یونیت انجام دهید.

طریقه نصب کولرگازی

برای این کار توصیه می شود با کمک بتن یک سکو یا بالشتک ایجاد کنید، و پس از قرار دادن کندانسور بر روی آن حتما از تراز بودن آن اطمینان حاصل کنید زیرا برای دریافت بهترین بازدهی این یونیت باید در حالت تراز قرار داشته باشد.

نکته: سکو بتونی را طوری قرار دهید که به اندازه کافی بالا باشد تا واحد را از هر آبی که ممکن است به دلیل باران یا برف روی زمین لک بزند ، دور نگه دارد.

۲.یونیت خارجی را بر روی سکو محکم کنید.

راهنما نصب کولرگازی

برای کم کردن لرزش از پلاستیک استفاده کنید و کندانسور خارجی را با پیچ و رولپلاک به سکو بتنی محکم کنید.

۳. سیم کشی برق را در واحد خارجی بررسی کنید.

آموزش نصب کولرگازی

برای این کار درپوش کندانسور را بردارید. برای کسب نتیجه بهتر توصیه می شود از دفترچه راهنما نصب کولر گازی کمک بگیرید تا بتوانید به صورت اصولی اتصالات را انجام دهید.

نکته: کابل ها را با گیره کابل ببندید و در صورت نیاز درپوش را تعویض کنید.

۴. لوله و کابل های خارج شده از سوراخ و یونیت داخلی را به کندانسور بیرونی متصل کنید.

مراحل نصب کولرگازی

اگر سیم ها یا لوله ها بلند هستید می توانید آنها را به اندازه دلخواه کوتاه کنید.

۵. هوا و رطوبت را از مدار مبرد خارج کنید.

آموزش نصب کولر گازی

درپوش ها را از دریچه های دو طرفه و 3 طرفه و از درگاه سرویس جدا کرده و یک شیلنگ پمپ خلا را به درگاه سرویس وصل کنید.

پمپ خلا را روشن کنید تا زمانی که به خلا مطلق 10 میلی متر جیوه برسد. دکمه فشار کم را ببندید و سپس خلا را خاموش کنید.
همه شیرها و اتصالات را از نظر نشتی آزمایش کنید ، سپس خلا را جدا کنید. درگاه و درپوش سرویس را در صورت نیاز تعویض کنید.

۶. لوله ها را با گیره به دیوار بچسبانید.

چگونگی نصب کولر گازی

برای اطمینان از حرکت نکردن یا قطع نشدن لوله ها و کابل ها ، آنها را با استفاده از گیره به دیوار وصل کنید. برای اطمینان از فاصله مناسب گیره ها ، دستورالعمل های موجود در کتابچه راهنما را دنبال کنید.

۷. سوراخ دیوار را با استفاده از فوم پلی اورتان بپوشانید.

چگونگی نصب کولرگازی

اطمینان حاصل کنید که سوراخ کاملاً مهر و موم شده است تا از نفوذ هوای گرم یا حشرات جلوگیری کند.
قبل از روشن کردن تهویه مطبوع ، بگذارید فوم کاملا خشک شود.

۸. دستگاه را روشن کنید و از هوای خنک لذت ببرید!

صفر تا صد نصب کولر گازی

حالا دستگاه را روشن کنید. فقط یک یا 2 دقیقه طول می کشد تا هوای خنک به خانه شما بوزد.

نکات مهم در نصب کولر گازی

نصب کولر گازی اقدامی است که برای انجام اصولی آن باید به چند نکته مهم توجه داشت. این نکات عبارتند از:

انتخاب بهترین محل نصب: برای اینکه بتوان از یک کولر گازی بهترین استفاده را برد، لازم است یونیت یا پنل ها آن در بهترین مکان نصب شوند.

دقت در بستن اتصالات: یک کولر گازی اتصالات مختلفی دارد و به همین دلیل در هنگام نصب کولر گازی باید اتصالات آن به اصولی استاندارد و اصولی نصب شوند.

استفاده از ابزار مناسب: برای اینکه بتوان نصب اصولی کولرهای گازی را انجام داد باید از ابزار مناسب و حرفه ای استفاده کرد تا بتوان بازدهی مناسب را دریافت کرد.

کمک گرفتن از افراد متخصص: برای نصب کولرهای گازی باید از افراد حرفه ای استفاده کرد. بهترین افراد کسانی هستند که در دوره نصب کولر های گازی شرکت کرده و صاحب مهارت شده اند.

در این مقاله به بررسی نحوه نصب کولر گازی به صورت گام به گام پرداختیم. در صورتی که قصد کسب اطلاعات تکمیلی در زمینه نصب کولرگازی دارید توصیه می کنیم در دوره های نصب کولر گازی مجتمع فنون برق ثبت نام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *