نصب کولر گازی اقدامی است که امروزه به دلیل بازدهی فوق العاده این کولرها بسیار انجام میشود. کولر گازی دستگاهی است که هوای گرم را از محیط دریافت کرده و به هوای سرد و مطبوع تبدیل میکند. برای انجام این فرایند از قطعات و ابزارهای مختلفی استفاده میشود. این کولرهای برای انجام کار خود گرمای هوای دریافتی را به وسیله اپراتور، گاز مبرد و کندانسور بیرونی، به هوای مناسب و مطبوع تبدیل میکند. ما در ادامه این متن به بررسی طریقه و نحوه نصب کولر گازی به صورت مرحله به مرحله و صفر تا صد میپردازیم، البته قبل از آن تجهیزات مورد نیاز برای نصب را عنوان میکنیم تا حین نصب دچار مشکل نشوید. با ما همراه باشید. یی از شغل های که باید حتما یاد بگیری آموزش تعمیرات کولر گازی است.
برای نصب کولر گازی چه چیزهایی لازم است؟
به طور کلی سیستم کولر گازی به دلیل ظرافتی که در ساختار آن به کار رفته است برای انجام عملیات نصب حتما نیازمند ابزارآلات و وسایل خاصی است که قصد داریم در ادامه مقاله به آنها بپردازیم و اصلی ترین ابزارهای لازم برای نصب کولر گازی را برای شما شرح دهیم.
از اصلی ترین ابزار آلات برای نصب کولرگازی به شرح زیر است:
- لوله بر مسی
- پرچ کن یا لاله کن
- منیفولد سرویس ( گیج فشار)
- مولتی متر
- پمپ وکیوم
- ترمومتر
- مانومتر
- دستگاه فنر خم کن لوله مسی
سایر ابزار و تجهیزات مورد نیاز نصب و تعمیر اسپیلت
در بالا تجهیزات و وسایل اصلی را نام بردیم اما یک نصاب یا تعمیرکار همواره نیاز به برخی وسایل عمومی نیز دارد که در اکثر کارهای نصب و تعمیر نیاز هستند. برخی از این تجهیزات عبارتند از:
- آچار فرانسه
- کاتر
- انواع پیچ گوشتی و چهارسو
- متر
- چکش
- انبردست
- دریل
مطمئنا این لیست می تواند کاملتر هم باشد. موارد بیشتر را هر نصاب در طول زمان و بنا بر تجربه پیدا خواهد نمود.
چگونه یونیت داخلی کولر گازی را نصب کنیم؟
در حالت کلی کولرهای گازی به دو صورت یک تکه و دو تکه تولید میشوند. کولرهای گازی یک تکه با نام پنجرهای یا پرتابل شهرت دارند و کولرهای گازی دو تکه همان اسپلیتها هستند. کولرهای گازی دو تکه از دو بخش یعنی یونیت داخلی و خارجی تشکیل شده اند که برای نصب آنها میبایست هر یک از این یونیتها را به صورت مجزا نصب نمود.
اگر قصد ورود به بازار کار را دارید میتوانید در دوره آموزش نصب کولر گازی آموزشگاه فنی و حرفه ای فنون برق شرکت کنید و وارد بازار کار پر رونق این حرفه شوید.
۱. مکان نصب یونیت داخلی را مشخص کنید.
برای نصب یونیت داخلی یک مکان مناسب بر روی دیوار داخلی خود انتخاب کنید. این مکان باید از تابش نور مستقیم آفتاب به دور باشد.
همچنین در مکانهایی که احتمال نشت گاز و یا غبار نفت یا گوگرد وجود دارد بایستی از نصب یونیت داخلی خودداری شود. دیواری که این یونیت بر روی آن نصب میشود نیز باید به اندازه کافی استحکام داشته باشد.
برای نصب پنل داخلی کولر گازی باید اطراف آن به اندازه حداقل ۱۵ سانتی متر از سقف و دو طرف خالی باشد. همچنین ارتفاع نصب یونیت داخلی از زمین نیز باید حداقل ۲۱۵ سانتی متر باشد.
یونیت داخلی کولر اسپلیت باید حداقل ۱ متر از محل آنتن تلویزیون، سیستمهای امنیتی و یا رادیو به دور باشد. وجود این سیستمها باعث ایجاد نویز و اختلال در کارکرد این پنل میشود.
نکته: مکانی مرکزی (مانند اتاق نشیمن) را برای نصب یونیت داخلی انتخاب کنید که به خوبی هوای خنک در خانه جریان داشته باشد.
۲. پایه یونیت داخلی را به دیوار نصب کنید.
نحوه نصب کولر گازی را با نصب پایه واحد داخلی آن ادامه میدهیم. برای نصب پایه آن را روی دیوار قرار دهید و با یک تراز و یا متر آن را از طرفین تراز کنید. محل پیچها را با یک ماژیک مشخص کرده و سپس با دریل آنها را سوراخ کنید. در نهایت پایه را با پیچ و رولپلاک به دیوار محکم کنید.
۳. دیوار را سوراخ کنید.
این سوراخ باید در مرکز پایه و با ظرافت خاصی ایجاد شود تا به ساختمان آسیبی وارد نشود. بهترین سایز سوراخ قطر ۷.۶ سانتی متری است و تا حد امکان این سوراخ باید شیب به سمت بیرون داشته باشد.
نکته: پیش از سوراخ کاری بررسی کنید که هیچ لوله و یا سیمی در محلی که قصد سوراخ کاری دارید وجود نداشته باشد.
۴. اتصالات الکتریکی را بررسی کنید.
از دیگر مراحل نصب کولر گازی بررسی اتصالات کولر می باشد. درپوش قرار گرفته در جلوی پنل را بردارید و کلیه اتصالات را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که اتصالات به درستی بوده و مطابق با دفترچه راهنما می باشد.
۵. لوله ها و کابل ها را از سوراخ دیوار عبور دهید، سپس آنها را به یونیت متصل کنید.
لوله کشی را از واحد داخلی و سوراخ ایجاد شده به سمت بیرون انجام دهید. و لوله های مسی، کابل برق و لوله تخلیه را با استفاده از چسب برق به هم ببندید و از سوراخ عبور دهید.
برای اطمینان از جریان آزاد آب ، لوله تخلیه را در پایین آن قرار دهید. لوله ها و کابل را از سوراخ دیوار عبور دهید، سپس آنها را با توجه به دستورالعمل های دفترچه راهنما در نقاط داخلی یونیت داخلی محکم کنید.
تمام تلاش خود را انجام دهید تا میزان لوله و کابل را به حداقل برسانید تا از عملکرد خوب واحد اطمینان حاصل کنید. اطمینان حاصل کنید که لوله زهکشی اجازه می دهد تا آب در یک مکان مناسب تخلیه شود.
۶. واحد مقابل صفحه نصب را به روی صفحه محکم کنید.
در نهایت یونیت داخلی را بر روی پایه پنل نصب کرده و اتصالات برق آن را مجددا بررسی کنید.
نصب کولر گازی و نصب پنل بیرونی یا کندانسور
نحوه نصب کولر گازی را با نصب پنل بیرونی یا کندانسور آن ادامه می دهیم. برای اجرای این مرحله باید چند مرحله جزئی را طی نمود. این مراحل عبارتند از:
۱- بهترین محل را برای نصب پنل بیرونی انتخاب کنید.
این محل باید در محل سایه و به دور از گرد و غبار و بارش ها باشد. پنل بیرونی کولر گازی اسپلیت باید از اطراف ۳۰ سانتی متر آزاد باشد. همچنین این یونیت نیز باید به اندازه کافی حدود ۳۰ سانتی متر از سیم آن و به طور کلی دستگاه های تولید کننده نویز به دور باشد.
۲- طریقه زیرسازی مناسب را برای نصب یونیت انجام دهید.
برای این کار توصیه می شود با کمک بتن یک سکو یا بالشتک ایجاد کنید، و پس از قرار دادن کندانسور بر روی آن حتما از تراز بودن آن اطمینان حاصل کنید زیرا برای دریافت بهترین بازدهی این یونیت باید در حالت تراز قرار داشته باشد.
نکته: سکو بتونی را طوری قرار دهید که به اندازه کافی بالا باشد تا واحد را از هر آبی که ممکن است به دلیل باران یا برف روی زمین لک بزند ، دور نگه دارد.
۲.یونیت خارجی را بر روی سکو محکم کنید.
برای کم کردن لرزش از پلاستیک استفاده کنید و کندانسور خارجی را با پیچ و رولپلاک به سکو بتنی محکم کنید.
۳. سیم کشی برق را در واحد خارجی بررسی کنید.
برای این کار درپوش کندانسور را بردارید. برای کسب نتیجه بهتر توصیه می شود از دفترچه راهنما نصب کولر گازی کمک بگیرید تا بتوانید به صورت اصولی اتصالات را انجام دهید.
نکته: کابل ها را با گیره کابل ببندید و در صورت نیاز درپوش را تعویض کنید.
۴. لوله و کابل های خارج شده از سوراخ و یونیت داخلی را به کندانسور بیرونی متصل کنید.
اگر سیم ها یا لوله ها بلند هستید می توانید آنها را به اندازه دلخواه کوتاه کنید.
۵. هوا و رطوبت را از مدار مبرد خارج کنید.
درپوش ها را از دریچه های دو طرفه و ۳ طرفه و از درگاه سرویس جدا کرده و یک شیلنگ پمپ خلا را به درگاه سرویس وصل کنید.
پمپ خلا را روشن کنید تا زمانی که به خلا مطلق ۱۰ میلی متر جیوه برسد. دکمه فشار کم را ببندید و سپس خلا را خاموش کنید.
همه شیرها و اتصالات را از نظر نشتی آزمایش کنید ، سپس خلا را جدا کنید. درگاه و درپوش سرویس را در صورت نیاز تعویض کنید.
۶. لوله ها را با گیره به دیوار بچسبانید.
برای اطمینان از حرکت نکردن یا قطع نشدن لوله ها و کابل ها ، آنها را با استفاده از گیره به دیوار وصل کنید. برای اطمینان از فاصله مناسب گیره ها ، دستورالعمل های موجود در کتابچه راهنما را دنبال کنید.
۷. سوراخ دیوار را با استفاده از فوم پلی اورتان بپوشانید.
اطمینان حاصل کنید که سوراخ کاملاً مهر و موم شده است تا از نفوذ هوای گرم یا حشرات جلوگیری کند.
قبل از روشن کردن تهویه مطبوع ، بگذارید فوم کاملا خشک شود.
۸. دستگاه را روشن کنید و از هوای خنک لذت ببرید!
حالا دستگاه را روشن کنید. فقط یک یا ۲ دقیقه طول می کشد تا هوای خنک به خانه شما بوزد.
نحوه نصب کولر گازی در پشت بام
یکی از موارد مهمی که شما باید قبل از نصب کولر گازی در پشت بام بدانید، آشنایی با کندانسور کولر گازی است.
کندانسور کولر گازی یا با نام دیگرش کندانسور اسپیلت آن بخش از کولر گازی است که وظیفه خنک کننده گاز کولر را دارد، برخی از کولرها دو تیکه بوده که این بخش روی پشت بام و یا جایی بیرون از منزل نصب میشود، اما در کولر هایی که ایستاده هستند، این بخش در داخل منزل قرار میگیرد که با خود یونیت داخلی نیز همراه است.
برای نصب کندانسور کولر گازی در فضاهای باز باید مراحلی را رعایت کنید که بسیار مهم هستند، برای انجام این امر بهتر است از نصاب های کولر گازی دعوت کنید تا به صورت کاملا ایمن و استاندارد کولر گازی شما را نصب کنند.
یکی از مواردی که در نصب کندانسور کولر گازی اهمیت دارد این است که محل مناسبی را برای نصب آن انتخاب کنید، مثلا جایی که در معرض گرمای شدید و گرد و غبار است و یا مکان های پر تردد مکان مناسبی برای نصب کندانسور کولر گازی نخواهد بود.
مهم تر از آن این است که کندانسور کولر حتما باید در حالت تراز قرار بگیرد، در هر صورت نصب کولر گازی در پشت بام نیازمند آگاهی از این وسیله بوده و باید حتما توسط افراد متخصص در این حوزه انجام بگیرد.
طریقه نصب کولر گازی در بالکن
بدون شک محل نصب کولر گازی موضوع قابل اهمیتی است که حتما باید به آن دقت شود زیرا این مورد نقش فوق العاده مهمی در عملکرد این وسیله خنک کننده خواهد داشت.
امروز در بیشتر نقشه های ساختمانی نیز محل نصب کولر گازی مشخص شده است و اغلب معماران به این امر توجه کرده اند، همان طور که گفتیم محل نصب کولر گازی بر روند عملکرد آن تاثیر زیادی دارد پس باید در هنگام نصب کولر گازی در بالکن و یا هر جای دیگر به یک سری عوامل مهم دقت کرد.
۱-باعث عملکرد بهتر و صحیح و بهینه کولر گازی میشود.
۲-سبب مصرف بهینه انرژی میشود.
۳-باعث کار کرد بهتر و درست تر قطعات شده و از خراب شدن زود به هنگام دستگاه جلوگیری میشود.
برای نصب کولر گازی در بالکن، پشت بام و یا هر جای دیگری که برای آن در نظر گرفته اید، باید در فضایی باز و آزاد بوده از اشیا دور، و به دور از موانع ساختمانی نصب شود.
روش نصب کولر اسپیلت در نمای ساختمان
امروزه کولر گازی یکی از سیستم های مهم خنک کننده بوده که در فصل گرما مورد استفاده قرار میگیرد، البته در برخی از شهر های گرمسیر کشورمان این دستگاه در بیشتر فصول سال از کار می کند.
وقتی که هوای منزل شما گرم باشد با روشن کولر گازی میتوانید به خنک تر شدن آن کمک کنید، البته هر چقدر این سیستم خنک کننده به فعالیت خود ادامه دهد شما هزینه ی برق بیشتری را متحمل خواهید شد.
اما نکته ای که اهمیت دارد این است که بهترین مکان برای نصب کولر گازی کجاست؟
باید بگوییم بهترین و ایده آل ترین مکان برای نصب کولر جایی مکانی است که در مقابل تابش مستقیم نور آفتاب نبوده و در جایی خنک باشد.
برای نصب کولر گازی در نمای ساختمان باید حتما مشخص کنید که فاصله پنل کولر گازی از سقف چه قدر باشد؟ این فاصله نکته ی مهمی است که حتما باید به آن توجه کرد و باید در استاندارد ترین حالت ممکن خود قرار بگیرد.
امروزه اکثرا افراد برای نصب اسپلیت از افراد متخصص و حرفه ای کمک میگیرند، آنها طریقه ی نصب کولر گازی را آموزش دیده اند و میتوانند به راحت ترین شکل ممکن این وسیله خنک کننده را برای شما در بهترین مکان موجود نصب کنند.
حداکثر فاصله کمپرسور کولر گازی از دیوار
در هنگام نصب کولرگازی اگر به نکات مهمی که وجود دارد، دقت لازم را نداشته باشید ممکن است به این وسیله آسیب وارد کنید.
شما برای اینکه بتوانید به راحتی این سیستم خنک کننده را نصب کنید و برای همیشه خیالتان از موارد نصبی آن راحت باشد بهتر است از شرکت هایی کمک بگیرید که افرادی را به صورت حرفه ای مورد آموزش قرار میدهد تا بتوانند به راحتی این کار را برای شهروندان انجام دهند، پس اگر خود شما هیچ گونه تخصصی در این مورد ندارید بهتر است از انجام هرگونه حرکتی خودداری کنید.
نکات مهم در نصب کولر گازی
نصب کولر گازی اقدامی است که برای انجام اصولی آن باید به چند نکته مهم توجه داشت. این نکات عبارتند از:
انتخاب بهترین محل نصب: برای اینکه بتوان از یک کولر گازی بهترین استفاده را برد، لازم است یونیت یا پنل ها آن در بهترین مکان نصب شوند.
دقت در بستن اتصالات: یک کولر گازی اتصالات مختلفی دارد و به همین دلیل در هنگام نصب کولر گازی باید اتصالات آن به اصولی استاندارد و اصولی نصب شوند.
استفاده از ابزار مناسب: برای اینکه بتوان نصب اصولی کولرهای گازی را انجام داد باید از ابزار مناسب و حرفه ای استفاده کرد تا بتوان بازدهی مناسب را دریافت کرد.
کمک گرفتن از افراد متخصص: برای نصب کولرهای گازی باید از افراد حرفه ای استفاده کرد.
جمع بندی
در این مقاله نحوه و طریقه نصب کولر گازی به صورت گام به گام و صفر تا صد آموزش دادیم و سعی شد روش نصب اسپیلت در مکان های مختلف ساختمان همچون بالکن، پشت بام و نمای ساختمان را با ذکر نکاتی توضیح دهیم.
البته دقت داشته باشید که اگر در حوزه نصب کولر گازی تخصص لازم را ندارید حتما نصب آن را به افراد حرفه ای واگذار کنید زیرا در صورت عدم آگاهی، سبب آسیب به اطرافیان و کولر گازی خواهید شد.
در صورتی که قصد کسب اطلاعات تکمیلی در زمینه آموزش نصب کولرگازی دارید توصیه می کنیم در دوره های نصب کولر گازی مجتمع فنون برق ثبت نام نمایید.
ممنون از آموزش کاربردی تون
سلام اگرکندانسورکولر مثلا هایسنس باشد میتوان از پنل ال جی استفاده کرد