طلافروشی یکی از مشاغلی است که به دلیل درآمد بالای این حرفه و سود بالا، از گذشته تاکنون مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. شغل طلافروشی در حالی که شغل خاص و جذابی است نکات ظریف و بسیار حساسی هم دارد که باید آنها را بدانید تا دچار ضرر و زیان نشوید. برای تاسیس مغازه طلا فروشی باید مراحل رسمی و قانونی را طی کنید. تهیه جواز کسب، تهیه سرمایه و کسب مهارت از جمله مواردی هستند که باید به آنها توجه شود. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره این شغل بیشتر آشنا شویم
طلافروشی به فروشگاهی گفته میشود که در آن انواع مختلف طلا و جواهرات، انواع سکه و سنگ های قیمتی خرید و فروش میشود. این شغل به دلیل بالا بودن ارزش و بهای طلا بین تمام اقشار جامعه از محبوبیت زیادی برخوردار است شرط موفقیت در این شغل آموزش اصولی این حرفه است چرا که هر چه سواد طلافروش بالا باشد در تجزیه و تحلیل بازار موفق تر خواهد بود. در ادامه با مراحل تاسیس طلافروشی آشنا میشویم.
از علاقهمندان به یادگیری طلافروشی، دعوت میکنیم تا در دوره آموزش فروشندگی طلا و جواهرات آموزشگاه فنون برق شرکت نمایند. دوره فروشندگی طلا و جواهرات به صورت تئوری و عملی برگزار شده و افراد پس از اتمام دوره میتوانند وارد بازارکار این شغل پردرآمد شوند.
با توجه به گسترش و توسعه صنعت طلا و بوجود آمدن ایده های نوین طراحی در زیور آلات بازار خرید و فروش این زینت رونق گرفته و به دلیل نوسانات بازار ارز افراد زیادی برای سرمایه گذاری ارز را کنار گذاشته و طلا را جایگزین کرده اند. همه این عوامل سبب شده است تا این شغل روز به روز رشد کرده و افراد این حرفه را برای خود انتخاب کنند.
برای تاسیس طلا فروشی به مدرک تحصیلی نیازی نیست اما افرادی که قصد شروع این حرفه را دارند باید با مهارت هایی آشنایی داشته باشند مثلا طلافروش باید به تبدیل عیار طلای ایران به عیار جهانی، تشخیص فلزات گران بها و سنگ های قیمتی، تشخیص وزن خالص طلا، حسابداری و بازاریابی و آشنایی با وزن های مختلف و همچنین با اصطلاحات این حرفه مثل سوت، اجرت و انس آشنایی داشته باشند.
بعد از تامین هزینه اولیه فرد باید اقدام به دریافت مجوز کسب و کار شود. شرط دریافت جواز کسب نیز دریافت مجوز از اداره اماکن عمومی است.
شرایط عمومی
شرایط اختصاصی
ابزار و لوازم مورد نیاز برای شغل طلافروشی یکی از دغدغه های اصلی یک طلافروش یا کسی که قصد تاسیس طلافروشی را دارد به شمار میرود. همچنین در این شغل تامین امنیت باید به صورت تمام و کمال انجام شود لوازمی مثل شیشه های ضد سرقت، دزدگیر، سنسورهای امنیتی، پدال دزدگیر، گاو صندوق، ترازو، ماشین حساب و ریموت از جمله لوازمی هستند که باید خریداری شوند.
تهیه مکان مناسب برای طلا فروشی از مهم ترین بخش های ایجاد کسب و کار است. معیار های مختلفی برای تعیین محل وجود دارد برای مثال، مغازه ای در مراکز خرید بزرگ، پاساژ هایی که مختص به طلافروشی هستند، محلی که در نزدیکی سایر طلافروشی ها باشد گزینه های مناسبی برای تاسیس گالری هستند.
پس از این که محلی را برای تاسیس انتخاب کردید باید به فکر تامین امنیت آنجا باشید. از جمله اقدامات امنیتی برای تامین امنیت فروشگاه ها تجهیز مکان به دوربین مداربسته، گاو صندوق ایمن، زنگ هشدار، در های برقی، شیشه های ضد گلوله و دزدگیر باشد.
به دلیل استفاده زینتی مردم از طلا و جواهرات طلافروشان باید نسبت به چیدمان گالری خود کوشا باشند چرا که برای گسترش کسب و کار این گزینه بسیار مهم است. مشتری نیز توجه زیادی به ویترین و دکوراسیون مغازه میکند. نورپردازی مناسب نیز از دیگر فاکتور های تاثیر گذار بر فروشگاه است و اگر طلافروشان بتوانند نورپردازی مناسبی ایجاد کنند محصولات زیباتر به نظر رسیده و مشتری ترغیب به خریداری خواهد شد.
انتخاب نامی که با کسب و کار سازگار باشد میتواند بر جذب مشتری اثر بگذارد در نتیجه در انتخاب نام تجاری صحیح برای گالری خود دقت عمل به خرج دهید.
بعد از احداث گالری، برای جذب مشتری و رونق کار خود بهتر است اقدام به تبلیغات کنید. امروزه تبلیغات در فضای مجازی پربازده ترین نتیجه را به شما میدهد. برخی از طلافروش ها در ابتدای کار خود میتوانند پیشنهاد های ویژه ای برای مشتری در نظر بگیرند و از این طریق به جذب مشتری بپردازند.
پس از دریافت مجوز اداره اماکن شخص میتواند نسبت به دریافت جواز کسب اقدام کند. جواز کسب سندی است که از سوی مراجع ذی صلاح برای فعالیت در شغلی صادر میشود. اگر فردی بدون داشتن جواز کسب اقدام به تاسیس مغازه کند از سوی مراجع قانونی با کسب و کار وی برخورد خواهد شد.
اشتیاق مردم برای خرید طلا به قدری زیاد است که در ابتدا به جرات میتوان گفت که شغل طلافروشی بسیار شغل پر درآمدی است. از مدتها قبل طلا جزو گران قیمت ترین فلزات دنیا محسوب شده و قیمت آن معیار بسیاری از پول های رایج است. از این فلز ارزشمند به عنوان پشتیبان اقتصادی یاد میشود همین موضوع باعث اهمیت این فلز گرانبها بوده و گسترش صنف های گوناگون طلا را سبب شده است.
تعیین دقیق درآمد طلافروشان ممکن نیست چراکه درآمد این شغل به عوامل زیادی بستگی دارد. تجربه طلافروش، بازار هدف و محل مغازه از فاکتور هایی هستند که در درآمد طلافروش تاثیر مستقیم دارند.
درآمد شغل طلافروشی بالا است و در این مسئله شکی نیست. طلا کالای جهانی است در واقع هم برای سرمایه گذاری و هم به عنوان کالای تزئینی کاربرد دارد. از همین رو توجه قشر زیادی را به سمت خود جذب میکند. قیمت طلا با رشد تورم رشد کرده و خریدار یا سرمایه گذار از جهت تورم و ضرر های این چنینی نگرانی نخواهد داشت.
طلا فلزی محبوب نزد بانوان است و علاوه بر کاربرد زینتی از این فلز گرانبها به عنوان پس انداز نیز استفاده میشود.
برای تاسیس طلافروشی به تحصیلات عالیه نیاز نبوده و تنها با گذراندن دوره آموزش طلافروشی امکان ایجاد گالری طلا وجود دارد.
این شغل به فعالیت فیزیکی زیادی احتیاج ندارد و به هیچ عنوان شغل خسته کننده ای نیست.
نقد شوندگی طلا بالا بوده و هر لحظه که بخواهید میتوانید سرمایه خود را به پول نقد تبدیل کنید.
سرمایه لازم برای طلا فروشی تحت تاثیر نوسانات قیمت در بازار طلا، مکانی که برای مغازه خود در نظر دارید، تجهیزاتی که در اختیار دارید و بازار هدف قرار دارد. با توجه به شرایط کنونی سرمایه اولیه راه اندازی یک گالری طلا فروشی مبلغی حدود 3 میلیارد تومان برآورد شده است. البته این مقدار هزینه به صورت حداقلی در نظر گرفته شده است و قطعا با توجه به عواملی که گفته شد این میزان افزایش پیدا خواهد کرد.
دیدگاهتان را بنویسید