مدرس
:جنیست
:اتباع
: نداردبردهای الکترونیکی قطعات حساسی هستند که بر روی آنها قطعات گوناگونی قرار گرفته است. بردها بنا به دلایل گوناگونی خراب میشوند و نیاز به تعمیر و عیب یابی پیدا میکنند. آموزش تعمیر بردهای الکترونیکی امری تخصصی بوده و مراحل گوناگونی دارد. اگر هر یک از مراحل تعمیر برد به درستی صورت نگیرد ممکن است یکی از این قطعات یا اتصالاتی که میان آنها وجود دارد دچار مشکل شود و این موضوع مشکلات بیشتری را در برد ایجاد کند. این موضوع به خوبی اهمیت این دوره را نشان میدهد. با یادگیری تعمیرات برد الکترونیکی به صورت اصولی، با نحوه مراحل تعمیرات بردهای الکترونیکی آشنا میشوید و میتوانید به بهترین نحو ممکن انواع برد های صنعتی، لوازم خانگی، ورزشی، اینورتردار و غیر اینورتردار را تعمیر کنید.
همه ما روزانه از تعداد زیادی لوازم الکترونیکی استفاده میکنیم، تعداد این وسایل انقدر زیاد است که نمیتوان همه آنها را نام برد. یخچال، تلوزیون، کولرگازی، انواع فر برقی، سشوار، اتو و… حتی موبایلها و تبلتها نیز دارای برد هستند. با توجه به اینکه برد الکترونیکی تقریبا در تمامی وسایل مورد استفاده ما وجود دارد پس قطعا شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی یک شغل فنی گسترده است که بازار کار پر رونقی نیز دارد. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که برد های الکترونیکی در دستگاه های مختلف با همدیگر متفاوت هستند و تعمیرکار آنها نیز باید به صورت تخصصی روی هر دسته فعالیت کند اما اینطور نیست و برد های الکترونیکی در همه دستگاه ها، ساختار مشابهی با همدیگر دارند و دانش اولیه و اصول عیب یابی این بردها شبیه به هم است. پس میتوان نتیجه گرفت که این شغل اشباع شدنی نیست مخصوصا امروزه با توجه به شرایط اقتصادی و بالا رفتن قیمت لوازم الکترونیکی، افراد تعمیرات را به تعویض ترجیح میدهند. به این ترتیب همواره احساس نیاز به تعمیرکاران ماهر در زمینه تعمیر برد های الکترونیکی وجود خواهد داشت.
تعمیرات برد الکترونیکی امری تخصصی است و تعداد تعمیرکاران حرفه ای در این شغل اندک بوده و این موضوع درآمد افراد متخصص و حرفه ای این رشته را بسیار عالی کرده است. به طور کلی تعمیر بردهای الکترونیکی نیاز به هزینه بالایی ندارد و در بسیاری از موارد خراب شدن یک فیوز یا قطع شدن اتصالی ساده باعث بروز مشکل در برد می شود معمولا این قطعات هزینه ای نداشته و همین موضوع شغل تعمیرات برد را به یکی از مشاغل پر سود و پردرآمد تبدیل کرده است. با آموزش تعمیرات برد الکترونیکی و یادگیری مهارت های این شغل و تمرین و تکرار بسیار می توانید به درآمد خوبی در این شغل دست یابید. در حال حاضر بسیاری از افراد فعال در این شغل درآمدی برابر با ۲۰ میلیون تومان در ماه کسب میکنند. بنابراین اگر از علاقه مندان به تعمیر برد هستید درنگ نکنید و همین حالا برای ورود به این بازار کار اقدام کنید.
بدون شک یکی از مهمترین دغدغههای افراد هنگام راه اندازی کسب و کار، سرمایه اولیه برای شروع کار است. ورود به برخی از مشاغل به سرمایه اولیه بالایی نیاز دارد در مقابل هستند مشاغلی که برای شروع احتیاجی به سرمایه اولیه بالایی ندارند و تنها کافیست روی افزایش مهارت در آنها تمرکز کنید. شغل تعمیرات بردهای الکترونیکی یکی از مشاغلی است که ورود به آنها نیاز به سرمایه اولیه بالایی نداشته و تنها هزینهای که لازم است برای ورود به این شغل بپردازید هزینه شرکت در کلاس آموزشی، یادگیری و خریداری تجهیزات است که خوشبختانه این شغل نیاز به تجهیزات بالایی نداشته و با خرید چند ابزار که قیمت بالایی هم ندارند میتوانید کار خود را شروع کنید. در صورتی که بخواهید به صورت مستقل در این کار به فعالیت بپردازید بایستی هزینه اجاره مغازه و تبلیغات را نیز اضافه کنید.
شغل تعمیرات برد الکترونیکی جزو مشاغل تخصصی و مهارت محور در بازار کار است بنابراین اگر میخواهید وارد بازار کار این شغل شوید بایستی پیش از هر اقدامی نسبت به یادگیری مهارتهای تعمیرات برد و ثبت نام در دوره آموزش تعمیر بردهای الکترونیکی اقدام کنید. برای یادگیری مهارتهای این حرفه میتوانید روشهای گوناگونی را انتخاب کنید. یکی از این روشها شاگردی نزد یک تعمیرکار برد برای مدت زمان ۶ تا ۱۲ ماه است. از مزیت های این روش آموزش به صورت عملی است اما در این روش به صورت تئوری با مفاهیم تعمیر برد آشنا نمیشوید ضمن اینکه زمان یادگیری هم طولانی است. روش دیگر تحصیل در رشته برق و الکترونیک در دانشگاه های و دریافت مدرک می باشد. علاوه بر زمانبر بودن این روش، بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی رشته های برق معتقدند که در دانشگاهها به صورت عملی مباحث آموزش داده نمی شود. روش دیگر که بهترین روش آموزش تعمیرات بردهای الکترونیکی می باشد شرکت در یک دوره آموزش تعمیرات بردهای الکترونیکی فنی حرفه ای است. این روش در مقایسه با دو روش دیگر مزایای بیشتری دارد چرا که علاوه بر آموزش تئوری مباحث الکترونیک، مباحث عملی نیز در کارگاه های مجهز آموزش داده میشود. ضمن اینکه یادگیری تعمیرات برد از طریق شرکت در دوره تعمیرات بردهای الکترونیکی به زمان طولانی نیاز نداشته و تنها یک الی دو ماه زمان نیاز دارد.
پیدا کردن بهترین آموزشگاه تعمیر بردهای الکترونیکی معتبر، کار دشواری است مخصوصا با وجود تعداد زیادی آموزشگاه، برای مهارت آموز سخت است که کدام یک را انتخاب کند! اما با وجود فضای مجازی و مشاهده بازخوردها به راحتی این کار ممکن میشود. آموزشگاه تعمیرات بردهای الکترونیکی فنون برق آموزشگاهی است که مهم ترین هدف آن معرفی نیروی متخصص به بازار کار است. این آموزشگاه از مهارت آموز تا لحظه ورود به بازار کار حمایت و پشتیبانی میکند. یکی دیگر از مزایای دوره تعمیر بردهای الکترونیکی آموزشگاه فنون برق، تجهیزات، تجربه مربیان و تخصصی بودن آموزش است و شما تعمیر و عیب یابی مدارهای الکترونیکی را مستقیماً از متخصصان خواهید آموخت. آموزشگاه تعمیر بردهای الکترونیکی فنون برق، کلیه دوره های خود را زیر نظر سازمان فنی و حرفه ای کشور برگزار می کند و به کارآموزانی که موفق به کسب نمره قبولی در آزمون نهایی میشوند گواهینامه فنی و حرفه ای دوره تعمیر بردهای الکترونیکی را ارائه می دهد.
رسیدن به درآمد بالا در این رشته تخصصی مستلزم رعایت نکاتی است که در ادامه با برخی از مهم ترین آنها آشنا خواهیم شد.
شما به عنوان تعمیرکار برد الکترونیکی بایستی مهارت لازم در تعمیر انواع بردهای الکترونیکی در لوازم خانگی، لوازم ورزشی، لوازم صنعتی و اینورتردار، پکیج، کولر گازی و دیگر لوازم الکترونیکی مهارت لازم و کافی داشته باشید. در صورت گذراندن دوره تعمیرات بردهای الکترونیکی در بهترین آموزشگاه تعمیرات برد الکترونیکی می توانید در مدت زمانی کوتاه به این مهارت ها دست یابید.
به دلیل حساس و پیچیده بودن بردهای الکترونیکی کار تعمیرات و عیب یابی این قطعه نیاز به دقت و تمرکز بالایی دارد. شما به عنوان تعمیرکار برد بایستی از دقت بالایی برخوردار باشید چرا که قطعات قرار گرفته بر روی برد بسیار ریز بوده و اتصالات آن حساس است و کوچکترین بی دقتی ممکن است باعث آسیب دیدن قطعات شود.
ارائه کار با کیفیت از دیگر موضوعات مهمی است که برای موفقیت در این رشته بایستی به آن توجه داشته باشید. بنابراین اگر میخواهید در این شغل به درآمد بالایی برسید به هیچ عنوان برای کسب سود دهی بیشتر کم کاری نکنید.
از دیگر موضوعات مهمی که در موفقیت شما در این حرفه بسیار تاثیر گذار است سرعت عمل در کار است. توجه داشته باشید که هر چه سرعت شما در عیب یابی و تعمیر بیشتر باشد بدون شک تعداد مشتریان شما افزایش پیدا میکند و به تبع درآمد بالاتری کسب خواهید کرد.
بدون شک تبلیغات برای معرفی یک شغل در بازارکار و جذب مشتری حرف اول را می زند. بنابراین از تبلیغات غافل نشوید. تبلیغات در دیوار و شیپور، آگهی ، پخش تراکت، برچسب و غیره در معرفی شما و جذب مشتریان بیشتر تاثیر بسزایی دارد.
برای تعمیر بردهای الکترونیک ابتدا می بایست برد را از دستگاه جدا کرده و تمامی قطعات متصل به برد را از نظر ظاهری بررسی کرده و اطمنیان حاصل کنید که قطعات به برد متصل بوده، آنها را از لحاظ تمیز بودن، نبود ذره خارجی و گرد و غبار بر روی آنها، نداشتن تغییر رنگ و سوختگی، قطع نشدن اتصالات آنها با برد بررسی کنید. در صورت دیده شدن هر یک از موارد ذکر شده قطعه معیوب را برداشته و در صورت امکان آن را تعمیر و در غیر این صورت با قطعه ای سالم جایگزین کنید. در صورتی که هیچ یک از علائم ذکر شده بر روی برد دیده نشد می بایست با مولتی متر و تجهیزات دیگر قطعه معیوب را شناسایی کرده و با قطعه سالم جایگزین کنید. سپس برد را درون دستگاه قرار داده و پیچ های آن را ببندید.
عوامل مختلفی می تواند سبب خرابی برد باشد به همین دلیل برای تعمیر بردهای الکترونیکی باید همه ی فاکتورها مورد بررسی قرار گیرند. در این صورت می توان متناسب با مشکل ایجاد شده، بهترین راهکار را برای تعمیر انتخاب کرد. از جمله اصلی ترین دلایل خرابی برد می توان موارد زیر را نام برد:
آسیب فیزیکی : ضربه ی فیزیکی وارد شده به این قطعه می تواند کارایی آن را به مقدار زیادی از بین ببرد. برای برطرف ساختن این مشکل می توان بخش آسیب دیده را تعمیر کرد. مونتاژ مجدد از اصلی ترین اقداماتی است که در این صورت انجام می شود. از این فرایند به عنوان بازسازی برد یاد می شود.
خرابی قطعه : برد یک قطعه ی الکترونیکی است و نباید انتظار داشته باشیم که مادام العمر بدون هیچ گونه نقضی به فعالیت خود ادامه دهد. هر یک از بردهای الکترونیکی موجود دارای طول عمر مشخصی هستند و استفاده ی نامناسب می تواند طول عمر مفید آنها را کاهش داده و سبب خرابی باشد. اگر برد به طور کامل خراب شود تعمیر فایده ای نداشته و باید آن را تعویض کنید.
خرابی مسیر : با استفاده از اسکن چشمی آسیب و خرابی های موجود در مسیر این قطعه قابل شناسایی است. برای تشخیص خرابی برد الکترونیکی، معمولا مسیر قطعه مورد بررسی قرار می گیرد. برای ترمیم مشکل ایجاد شده در مسیر معمولا با استفاده از متریال مناسب فرایند ترمیم در پیش گرفته می شود. تا از این طریق بتوانیم جریان در سراسر برد را آزاد کنیم. تست اتصال بهترین راه برای تشخیص این مشکل است.
طراحی ضعیف برد : اگر برد انتخاب شده در دستگاه دارای طراحی ضعیف باشد در این صورت در مدت زمان کوتاه شاهد خرابی آن خواهیم بود. در این حالت بهترین گزینه برای تعمیر، جایگزین آن با یک برد الکترونیکی جدید است. ناگفته نماند هزینه ی خرید برد جدید زیاد است بنابراین بهتر است تعمیر را در اولویت قرار دهید ولی اگر ایراد فنی قابل تعمیر نباشد در این صورت چاره ای جزو تعویض نخواهید داشت.
قطعی منبع تغذیه : با استفاده از ابزارهای مختلف می توان جریان موجود در برد را اندازه گرفت. اگر خرابی برد حاصل از قطعی منبع تغذیه باشد در این صورت به راحتی می توان مشکل را برطرف کرد. تشخیص خرابی برد الکترونیکی باید با استفاده از تجهیزات با کیفیت و مدرن انجام شود زیرا هر گونه ندانم کاری در عیب یابی می تواند خرابی موجود را تشدید دهد.
تست اتصال یکی از پرکاربردترین روش ها برای تشخیص خرابی برد الکترونیکی می باشد که به طور عمده برای بررسی جریان در مسیر برد انتخاب می شود، برای به کارگیری این روش نیازمند تجهیزات خاصی از جمله مولتی متر، برد مدار و پراب اتصال هستیم. عیب یابی با استفاده از این روش به صورت زیر است :
در صورتی که صدای بوق ممتد به گوش شما برسد می توان نتیجه گرفت قطعی در آن مسیر موجود نیست. باید و نبایدهای زیادی باید برای عیب یابی قطعات الکترونیکی برد در نظر گرفته شود. روش یاد شده برای بررسی مشکل ایجاد شده در مسیر قطعه است. برای هر ایراد فنی نیز یک روش تشخیص خرابی برد الکترونیکی موجود است. ابزارهای خاصی برای عیب یابی هر یک از مشکلات مورد نیاز است. با دریافت آموزش تعمیر بردهای الکترونیکی می توانید تسلط خود را در این زمینه افزایش دهید.