مدرس
:جنیست
:اتباع
: ندارداز روش های از بین بردن خراش های عمیق ایجاد شده بر سطح خودرو ها لیسه گیری است. لیسه گیری در واقع بخشی از خش گیری بدنه خودرو است. لیسه گیری مخصوص از بین بردن خراش های عمیق است و اگر دارنده خودرو به این خراش ها توجهی نکند آنگاه رنگ ناحیه ای که دچار آسیب دیدگی شده به اصطلاح ریخته و خودرو به رنگ آمیزی مجدد نیاز پیدا میکند. اهمیت لیسه گیری بسیار است از همین جهت توصیه میشود بعد از اینکه خودرو دچار خراش شد به سرعت به تعمیرکار مراجعه کرده و مشکل را حل کنید.
دوره آموزش لیسه گیری خودرو در آموزشگاه های فنی برگزار میشود و از دوره های پرطرفدار است. آموزشگاه فنون برق یکی از آموزشگاه های فنی است که این دوره را برگزار میکند مهارت آموزان در این دوره نحوه از بین بردن لک ها و خراشهای خودرو را فرا میگیرند و مهارت آموز پس از پایان این دوره میتواند به تمامی اصول و تکنیک های از بین بردن خراشهای خودرو مسلط شوند. شرکت در دوره لیسه گیری خودرو به افرادی که علاقه مند به حرفه نقاشی و صافکاری خودرو هستند توصیه میشود و به بهبود کسب و کار آنها کمک میکند.
با توجه به افزایش روزانه تعداد خودرو ها مشاغل مرتبط با خودرو از بازار کار خوبی برخوردارند. لیسه گیری نیز یکی از مشاغل مرتبط با خودرو در بخش نقاشی و صافکاری خودرو است. اجرای لیسه گیری مراحل مختلفی دارد و باید با دقت بالا انجام شود چرا که احتمال خطا موجب افت قیمت خودرو میشود از طرفی از آنجایی که لیسه گیری نسبت به پولیش مخصوصا برای از بین بردن خراش ایجاد شده و افراد ترجیح میدهند که برای رفع خراش از سطح بدنه خودرویشان به یک لیسه گیر مراجعه کنند پس به راحتی میتوان نتیجه گرفت که شغل لیسه گیری از بازار کار خوبی برخوردار است.
از لحاظ درآمد نیز این شغل به گونه ای است که هر چقدر که لیسه گیر مهارت و کیفیت کار خود را بالا ببرد و مشتری مدار باشد قطعا درآمد بالایی خواهد داشت. طبق بررسیهای انجام شده به طور میانگین درآمد لیسه گیر از 20 میلیون تا 30 میلیون تومان در ماه متغیر است البته لیسه گیری که به تازگی شروع به کار کرده است نباید توقع درآمد های بالا را داشته باشد بلکه با صبر و تلاش و پشتکار میتواند درآمد خود را بالا ببرد.
همانطور که اشاره شد میتوان با کمک لیسه گیری خراش های ایجاد شده روی خودرو را رفع کرد. لیسه گیری مرحلی دارد که باید توسط لیسه گیر ماهر انجام شود در این بخش به طور خلاصه مراحل انجام لیسه گیری را مرور میکنیم.
در ابتدا محلی که خراش دیده باید با شوینده های مخصوص تمیز شود. حال نواحی که خراش دیده اند زیر نور آفتاب قرار داده شود تا عمق خراش مشخص شود. در این مرحله با توجه به شدت آسیب دیدگی تعمیرکار اقدام به استفاده از بتونه های سنگی و همینطور رنگ خشک میکنند تا محل خراشیده شده را پر کند. بعد از اینکه رنگ به بدنه جذب شد لیسه گیری شروع میشود. در این مرحله به کمک لیسه های نرم رنگ های اضافه از سطح بدنه جدا میشود. حال نوبت به پولیش ناحیه آسیب دیده می شود که مرحله نهایی کار است در این مرحله با کمک پولیش های جامد و دستگاه پولیش حرفه ای ناحیه خراش را پولیش کاری میکنند. حال تعمیرکار با توجه به دمای هوا و کاربری خودرو واکس مناسبی را انتخاب میکند و سطح بدنه را واکس میزند.
فاکتور های متنوعی بر هزینه لیسه گیری خودرو تاثیر می گذارد.
برند و مدل خودرو بیش از هر چیز دیگری بر هزینه لیسه گیری تاثیر میگذارد. قطعا هزینه لیسه گیر پژو405 با مگان متفاوت خواهد بود.
رنگ خودرو ای که به لیسه گیری احتیاج دارد جزو عوامل تاثیر گذار در قیمت است.
عمق و میزان خراش ایجاد شده نیز تاثیر گذار است هر چه خراش عمیق تر باشد زحمت بیشتری نیاز دارد و در نتیجه هزینه لیسه گیری بالا میرود.
نوع رنگ استفاده شده پولیش کاری نیز موثر است هر چه رنگ از کیفیت بالاتری برخوردار باشد هزینه لیسه گیری بالاتر میرود.
سوالی که برای بسیاری از رانندگان بوجود می آید این است که آیا لیسه گیری باعث افت قیمت خودرویشان میشود یا خیر؟
در پاسخ باید بگوییم که اگر خراش وارد شده به سطح خودرو عمیق باشد و کارشناس تشخیص دهد که برای رفع آسیب دیدگی به رنگ و صافکاری نیاز هست بله قیمت خودرو کاهش پیدا خواهد کرد. اما اگر اسیب وارد شده جزئی باشد و تنها با لیسه گیری ایراد برطرف شود خیر خودرو با افت قیمت مواجه نخواهد شد.
از لوازمی که برای انجام لیسه گیری خودرو مورد نیاز است میتوان به ماده شوینده مخصوص، رنگ خشک و جامد، دستگاه لیسه گیری و دستگاه پولیش، واکس نرم، آستر بر پایه رنگ خودرو، کارد لیسه گیری و سمباده اشاره کرد.