نحوه تبدیل حالت زمستانه به تابستانه پکیج

5 دقیقه زمان مطالعه

بسیاری از افراد که در منزل یا محیط کار خود پکیج دیواری دارند، ممکن است با نحوه تبدیل حالت زمستانه به تابستانه پکیج آشنایی نداشته باشند. تنظیم پکیج بر روی حالت تابستانه کار آسانی است و باید مراحل ساده‌ای را برای تغییر حالت دمای پکیج انجام دهید.

با فرا رسیدن فصل گرما شما می‌توانید از حالت تابستانه و در فصل زمستان از حالت زمستانه پکیج دیواری استفاده کنید. برای اینکه بتواند به راحتی این کار را انجام دهید، در ادامه این مطلب توضیحاتی در این خصوص ارائه خواهیم کرد. برای دوره آموزش تعمیرات پکیج روی لینک کلیک کنید.

 شیوه تبدیل حالت زمستانه به تابستانه پکیج

شیوه تبدیل حالت زمستانی به تابستانی پکیج در پکیج های دیجیتال:

بسیاری از پکیج‌های دیواری قابلیت‌های مختلفی را در اختیار افراد قرار می‌دهند و سیستم آنها به خصوص سیستم‌های دیجیتال به گونه طراحی شده‌اند که شما می‌توانید به راحتی کار تبدیل حالت زمستانه به تابستانه پکیج را انجام دهید. برای این کار در قسمت جلویی پکیج دیجیتال، چند کلید تعبیه شده است. شما باید آن کلیدی را که بر روی آن تصویر خورشید/ برف قرار دارد فشار دهید. با یک بار فشار دادن این کلید، روی صفحه نمایشگر پکیج تصویر خورشید را می‌بینید که به این معنی است که دستگاه در حالت تابستانه قرار دارد و به صورت مصرفی کار می‌کند. در چنین شرایطی دستگاه بر روی حالت گرمایشی نخواهد بود. اگر در این حالت دستگاه شروع به کار کردن و گرم کردن رادیاتورها بکند، صددرصد نشان دهنده عیب و مشکل در برد پکیج می‌باشد.

زمانی که دستگاه را روی حالت زمستانه می‌گذارید و تصویر برف را روی نمایشگر مشاهده کنید، دستگاه هم روی حالت زمستانه و هم روی حالت تابستانه کار خواهد کرد. در واقع پکیج دیواری زمانی می‌تواند به دو حالت تابستانه و زمستانه همزمان کار کند که بر روی حالت زمستانه قرار داشته باشد. اما وقتی پکیج روی حالت تابستانه تنظیم می‌شود، فقط برای مصرفی خواهد بود. این در حالی است که در حالت زمستانه هم رادیاتورها و هم سیستم مصرفی گرم خواهند بود.

بر روی پنل پکیج دیجیتال دو علامت وجود دارد. یکی علامت انحصاری برای مدار گرمایشی که به شکل رادیات نمایش داده شده است و یکی دیگر که علامت شیر آب را دارد و برای نشان دادن مدار آب مصرفی تعبیه شده است. برای تنظیمات تبدیل حالت زمستانه پکیج به تابستانه، کلید منفی و مثبت بر روی پکیج وجود دارد که منفی نشان دهنده مینیمم دمای مدار مصرفی که میزان آن ۳۰ و ماکسیمم ۶۰ خواهد بود. از سوی دیگر برای مدار گرمایشی مینیمم دما ۳۰ و ماکسیمم ۸۰ خواهد بود و مانومتر توسط این دو دکمه فشار تنظیم خواهد شد.

بر روی نمایشگر پکیج دیواری یک دکمه ریست نیز وجود دارد که اگر مشکلی برای پکیج به وجود آید، شما ابتدا باید این دکمه را فشار دهید و آن را به تنظیمات اولیه بازگردانید. با راه‌اندازی مجدد، پکیج می‌تواند دوباره به کار خود ادامه دهد.تبدیل حالت زمستانی به تابستانی

شیوه تبدیل حالت زمستانی به تابستانی پکیج در پکیج های آنالوگ:

در پکیج‌های آنالوگ نحوه تبدیل حالت زمستانه به تابستانه با پکیج های دیجیتال تفاوت دارد. در پکیج‌های آنالوگ 3 ولوم وجود دارد که ولوم سمت راست برای خاموش روشن کردن پکیج استفاده می‌شود. ولوم وسط برای تنظیم دمای مدار آب مصرفی و ولوم سمت چپ برای تنظیم دمای مدار آب گرمایشی تعبیه شده است. اگر بخواهید پکیج را به حالت تابستانه تغییر دهید، باید ولوم سمت چپ یعنی ولوم دمای مدار گرمایشی را تا انتها ببندید.

با تغییر حالت پکیج به تابستانه چراغ ال ای دی باید خاموش شود. در این شرایط باید ولوم مصرفی را روشن بگذارید که دستگاه در حالت مصرفی کار خواهد کرد. اما اگر ولوم گرمایشی را ببندید و همچنان چراغ آن روشن باشد، نشان می‌دهد که قسمت پتانسیومتر، جایی که ولوم بر روی آن قرار گرفته از داخل برد دچار مشکل و نقص می‌باشد و باید تعویض شود.

اگر پکیج را در حالت مصرفی قرار دهید و چراغ ال ای دی بالای آن روشن نشود، باز هم پتانسیومتر داخل برد سیستم مصرفی دچار مشکل می‌باشد. اما اگر بخواهید سیستم در دو حالت زمستانه و تابستانه کار کند، باید هم شیر مدار مصرفی و هم ولوم مدار گرمایشی را باز نگه دارید. روشن شدن چراغ هر دو ولوم نشان می‌دهد که شما می‌توانید همزمان هم برای مصرف و هم برای گرم شدن رادیاتورها از آن استفاده کنید.

در پکیج‌های دیواری که به صورت آنالوگ ساخته شده‌اند، باید دقت داشته باشید زمانی که ولوم گرمایشی را می‌بندید تا دستگاه از مدار مصرفی استفاده کند، چراغ ال ای دی ولوم حتماً باید خاموش باشد. اگر چراغ همچنان روشن باشد، نشان می‌دهد که پایه‌های پتانسیومتر به هم راه دارند و مدار گرمایشی دستگاه حتی در تابستان‌ها باعث گرم شدن رادیاتورها خواهد شد که در این زمان پتانسیومتر دستگاه باید حتماً تعویض شود.

نکات مهم تبدیل حالت زمستانه به تابستانه پکیج

✅همانطور که اشاره شد شرایط تبدیل حالت تابستانی به زمستانی پکیج در انواع پکیج‌های آنالوگ و دیجیتال با یکدیگر فرق دارد و شما باید مراحل متفاوتی را برای انجام این کار طی کنید. تمام برندهای پکیج چه صفحه نمایش آن ها دیجیتال و چه صفحه نمایش آن ها آنالوگ باشد، شرایط تنظیم دمایشان به شکلی که در بخش قبل اشاره کردیم خواهد بود.

✅ در صورتی که پکیج را در حالت تابستانه نگه دارید، مدار گرمایشی در کمترین حالت خود گرما را انتقال خواهد داد و رادیاتورها گرم خواهند ماند. اگر برای اینکه پکیج را از حالت گرمایشی خارج کنید، شیرآلات مدار گرمایشی که برای رفت و برگشت آب می‌باشند را ببندید، این کار باعث آسیب بسیار زیادی به پکیج شما می شود. بعضی از دستگاه‌ها سوپاپی به نام بای‌پس دارند و بعضی از پکیج‌ها این سیستم را ندارند.

✅ پکیج‌های دیواری که سوپاپ بای‌پس را ندارند، زمانی که ایراد و مشکلی در پکیج به وجود بیاید، باید آب را در خود سیستم پکیج به گردش دربیاورند. اگر اتصالات رفت و برگشت آب پکیج را ببندید، آب در مدار به راحتی به گردش در نمی‌آید و در این حالت به علت اینکه فشار زیادی بر روی سیستم هوا وجود دارد، ممکن است که آب از شیر اطمینان خارج شود.

در این حالت می‌توانید ولوم‌های روی رادیاتور را ببندید اما نیاز به بستن لوله‌های رفت و برگشت نیست، چرا که لوله‌های رفت و برگشت رادیاتور به گونه‌ای تعبیه شده‌اند که آب را در سیکل و مدار خود به گردش درمی‌آورند. اما برای خارج کردن پکیج از حالت زمستانه و تبدیل آن به حالت تابستانه شما باید فقط ولوم مدار گرمایشی را ببندید تا پکیج دیواری در حالت تابستانه قرار بگیرد.

✅از سوی دیگر دستگاه اگر در حالت زمستانه باشد و شیر رادیاتورها بسته باشد، تنها مشکلی که پیش می‌آید این است که آب فوراً به پکیج برمی‌گردد و سیستم مدار گرمایشی به صورت اتومات کار خواهد کرد و هیچ گرمایی را به محیط نخواهد داد. اما اگر شیر رادیاتور را باز بگذارید، آب باید در تمام مدارها به چرخش در بیاید و دما را به محیط داده و مقداری از دمای برگشتی را به پمپ انتقال  دهد که باعث خنک شدن پمپ دستگاه شود. مهم‌ترین استاندارد برای تبدیل حالت تابستانی به زمستانی پکیج این است که به هیچ وجه شیرآلات زیر پکیج و ولوم روی رادیاتور و اتصالات رفت و برگشتی رادیاتورها بسته نشود تا پکیج بتواند عملکرد مناسبی را داشته باشد.

 خلاصه مطالب

در این مقاله سعی کردیم در ارتباط با نحوه تبدیل حالت تابستانه به زمستانه پکیج توضیح دهیم. هنگامی که برای تبدیل حالت زمستانه به تابستانه یا برعکس اقدام می‌کنید، باید نکاتی را در نظر داشته باشید تا عمر پکیج افزایش داشته باشد. توجه به این نکته باعث می شود گه هنگام تبدیل حالات به یکدیگر مشکلی برای برد دستگاه ایجاد نشود.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *