پی ال سی زیمنس چیست؟ معرفی انواع آن

5 دقیقه زمان مطالعه

انواع پی ال سی زیمنس (SIEMENS) متناسب با نوع نیاز و نحوه کاربری و به منظور کنترل و مدیریت بهینه فرآیندهای صنعتی طراحی و تولید می گردد.

شرکت مطرح و معتبر زیمنس کنترل کننده های کاربردی و گوناگونی را به منظور برآورده ساختن نیازهای اصلی واحدهای صنعتی و تولیدی و حتی ساختمانی، تولید و در اختیار مصرف کننده قرار می دهد.

عملکرد یکپارچه، مقیاس پذیری وسیع و کاربری راحت و آسان، برخی از ویژگی های مهم و حائز اهمیت انواع plc زیمنس به شمار می آید. ناگفته نماند که پی ال سی های شرکت زیمنس امتحان خود را به عنوان یک کنترل کننده پیشرفته و کاربردی، به خوبی پس داده است.

نگاهی به انواع پی ال سی زیمنس

به طور کلی، شرکت های سازنده و تولیدکننده، پی ال سی ها را در چند مدل مختلف و متنوع طراحی و تولید می نمایند. انواع پی ال سی زیمنس نیز از این قاعده مستثنا نمی باشد. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که پی ال سی های مختلف برند زیمنس از زیر مجموعه محصولات Simatic به حساب می آیند. در ادامه به بررسی انواع plc زیمنس می پردازیم.

پی ال سی زیمنس

مینی پی ال سی های زیمنس (Mini plc)

مینی پی ال سی ها در زمره کوچک ترین نوع پی ال سی زیمنس محسوب می شوند. عملکرد این نوع از پی ال سی ها همانند پی ال سی های بزرگ می باشد، با این تفاوت که در ساختار خود از خروجی و ورودی های کمتری بهره می برند. گفتنی است که در ساختمان مینی پی ال سی، تعدادی دکمه با یک صفحه کوچک به چشم می خورد. قابلیت برنامه ریزی این نوع پی ال سی به وسیله دکمه و صفحه کوچک تعبیه شده یا کامپیوتر وجود دارد.

در مدل زیمنس، این نوع پی ال سی با عنوان PLC LOGO شناخته می شود. کاربرد در پروژه های کوچک و برخورداری از حدود 40 خروجی و ورودی، از مهمترین ویژگی های این نوع plc تلقی می گردد.

پی ال سی Simatic S7-200 (مدل قدیمی و منسوخ شده) و S7-1200 (مدل جدید)، از انواع پی ال سی زیمنس برای کاربردهای کوچک به شمار می روند.

پی ال سی لوگو
مینی پی ال سی های زیمنس

Compact plc

در این نوع از پی ال سی ها، عناصر اصلی مانند خروجی ها، بخش ورودی، پردازنده (CPU) و بخش تغذیه، به صورت کامپکت و جمع و جور در داخل یک باکس قرار گرفته اند. پی ال سی های کامپکت برای استفاده در پروژه های متوسط کاربرد دارند. همچنین، برخورداری از ورودی و خروجی بیشتر (حدود 300 خروجی)، از دیگر ویژگی های این مدل می باشد.

از انواع پی ال سی زیمنس مدل Compact می‌توان به plc S7-200، اشاره نمود.

حتما بخوانید: آشنایی با اجزای تشکیل دهنده PLC و کاربرد آنها

پی ال سی کامپکت زیمنس

پی ال سی ماژولار زیمنس (Modular plc)

بخش ها و عناصر اصلی در این نوع از پی ال سی ها به صورت مجزا و جدا می باشند. بر این اساس، برای تشکیل یک plc واحد و یکپارچه، قابلیت چیدن عناصر اصلی مانند ورودی و خروجی ها، CPU و ماژول های تغذیه، امکان پذیر است.

امکان پشتیبانی از کارت های سخت افزاری گوناگون، از ویژگی های برجسته پی ال سی ماژولار به شمار می رود. مضاف براین، پی ال سی ماژولار قابلیت اضافه کردن ماژول های ورودی و خروجی متعدد را برای کاربر فراهم می آورد. لازم به ذکر است که افزودن مقدار ورودی و خروجی به این نوع پی ال سی متناسب با قدرت و توان پردازنده صورت می گیرد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که تا 2000 ورودی خروجی را می‌توان به پی ال سی ماژولار اضافه نمود.

PLC S7-300 از انواع پی ال سی زیمنس مدل ماژولار قلمداد می گردد.  پی ال سی S7-1500 زیمنس نوع جدید برای کاربردهای متوسط و تا حدی بزرگ نیز می باشد.

پی ال سی ماژولار زیمنس

پی ال سی رک زیمنس (Rack plc)

پی ال سی رک از دیگر انواع مختلف پی ال سی زیمنس بوده که نحوه کارکرد و عملکرد آن همانند پی ال سی های از نوع ماژولار می باشد. تفاوت عمده RAK PLC با پی ال سی ماژولار، اتصال تجهیزات به ماژول مرکزی و نصب به صورت عمودی می باشد.

این در حالی است که در MODULAR PLC، کلیه تجهیزات به یکدیگر متصل می شوند. برای این نوع پی ال سی می‌توان تا 5000 ورودی خروجی در نظر گرفت. برهمین اساس، پی ال سی های رک برای پروژه های بزرگ از بهترین گزینه ها محسوب می شوند.

PLC S7-400، از جمله انواع پی ال سی زیمنس مدل رک به شمار می آید

در این مقاله به معرفی انواع پی ال سی زیمنس پرداختیم. در صورتی که علاقه مند به یادگیری پی ال سی هستید و می خواهید به صورت حرفه ای با این تابلو و کاربردهای آن آشنا شوید، توصیه می کنیم در دوره های آموزش plc ثبت نام نمایید.

5/5 - (1 نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *