علت افزایش و افت فشار پکیج دیواری

5 دقیقه زمان مطالعه

در ساختمان‌ها‌ی جدیدی که امروزه ساخته می‌شوند، تاسیس موتورخانه به عنوان سیستم گرمایشی طرفدار چندانی ندارد و انتخاب اول اکثر سازنده‌ها تعبیه پکیج‌های دیواری برای هر واحد است. اصلی ترین عامل ایجاد حرارت و دما در پکیج‌های دیواری را می‌توان فشار بار پکیج دانست، میزان اهمیت فشار در این دستگاه تا حدی بالاست که افت یا افزایش فشار آن را می‌توان یکی از اصلی ترین اختلال‌ها برای گرمایش منزل دانست از همین رو در این مقاله قصد داریم به بررسی علت افزایش و افت فشار پکیج دیواری بپردازیم. برای مطالعه دوره آموزش تعمیرات پکیج روی لینک کلیک کنید.

فشار پکیج چیست؟

فشار پکیج در اصل فشاری است که تنها برای مدار گرمایشی استفاده می‌شود. در اصل فشار آبی که داخل سیستم‌های گرمایشی، بین رادیاتورها و پکیج و لوله های رفت و برگشت سه چهارم مدار گرمایشی است را فشار پکیج می گویند. فشار بار پکیج هیچ ارتباطی به مدار مصرفی  ندارد.

قسمت های مختلف مدار گرمایشی

قسمت های مختلف مدار گرمایشی شامل مبدل‌ها، رادیاتورها، منبع انبساط و لوله‌های رفت و برگشت سه چهارم مدار گرمایشی می باشد.

علت افزایش و افت فشار پکیج دیواری

علت افزایش فشار پکیج دیواری چیست؟

علت بالا رفتن فشار پکیج‌ها به چند دلیل می تواند اتفاق بیفتد که در زیر به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت:

سوراخ شدن مبدل اصلی

یکی از اصلی‌ترین علت های افزایش فشار پکیج دیواری، سوراخ شدن مبدل اصلی در دستگاه‌های تک مبدل است.

نمونه‌ای از شکایت افراد در این زمینه این است که می گویند شب ها فشار بار پکیج‌شان بالا می رود و یا شب‌ها از دستگاه‌شان آب سرازیر می‌شود. دلیل اصلی این مورد سوراخ شدن مبدل اصلی دستگاه است که آب از داخل بخش مصرفی به بخش گرمایشی راه پیدا کرده است. وقتی مبدل اصلی سوراخ می شود فشار پکیج دیواری بالا می رود و از پکیج آب سرازیر می شود.

از طرفی شب ها چون استفاده از سیستم‌های مصرفی منازل کاهش پیدا می‌کند، فشار در مدار مصرفی افزایش پیدا می‌کند و آب مصرفی به بخش گرمایشی راه پیدا می‌کند در نتیجه فشار بالا می‌رود و آب از دستگاه سرازیر می‌شود.

در دستگاه‌های دو مبدل هم اگر شب‌ها از پکیج آب سرازیر شود، دلیل اصلی آن سوراخ شدن مبدل ثانویه است که در پایین دستگاه قرار گرفته است.

سوراخ بودن منبع انبساط

 

یکی دیگر از دلایل بالا رفتن فشار بار و لبریز شدن آب از آن، سوراخ بودن منبع انبساط است. منبع انبساط در پشت دستگاه قرار گرفته است و در طی روز ممکن است چندین مرتبه باعث بالا رفتن فشار بار دستگاه شود و در نتیجه از پکیج آب سرازیر می شود.

خراب بودن شیر پرکن

دلیل دیگری که می‌تواند علت افزایش و افت فشار پکیج دیواری باشد، خراب بودن شیر پرکن دستگاه است؛ شیر پرکن قطعه‌ای است که باعث آبگیری پکیج یا شارژ اولیه سیستم پکیج می‌شود. بنابراین اگر شیر پرکن دستگاه خراب شده باشد، آب را رد میکند و سپس آب به قسمت‌های مدار گرمایشی راه پیدا می‌کند و فشار بار پکیج بالا می‌رود.

شیر پرکن تنها رابط بین مدار مصرفی و مدار گرمایشی است؛ آب مصرفی و گرمایشی دستگاه هیچگاه به‌ هم دیگر راه پیدا نمیکند مگر اینکه شیر پرکن خراب شده باشد و این دو مدار به یکدیگر راه پیدا کرده باشند. برای آموزش نصب پکیج دیواری روی لینک کلیک کنید.

خرابی پمپ دستگاه

خرابی پمپ دستگاه یکی دیگر از دلایل بالا رفتن فشار در پکیج است که باعث می شود دیگر آبی از پکیج سرازیر نشود و به جایش از دستگاه بخار شود. در این حالت وقتی دستگاه شروع به کار کردن میکند صداهای عجیب از آن تولید میشود، فشار بار بالا می‌رود و به‌صورت انفجاری از پکیج، آب به‌صورت بخار خارج میشود.

فشار بار مناسب در پکیج چقدر است؟

فشار مناسب بار پکیج در همه دستگاه‌ها چه ایرانی، چه خارجی، چه دیجیتال و چه پکیج آنالوگ باشند یکسان است. هم چنین فشار بار دستگاه همواره باید بین 1 تا 1.5 بار باشد. اگر فشار بار پکیج زیر 1 باشد بر اثر هواگیری‌ای که پکیج انجام می دهد، امکان دارد فشار به زیر نیم بار برسد و در نتیجه دستگاه ارور داده و خاموش می شود. اگر فشار بار دستگاه روی بیشتر از 2 تنظیم شود، در دستگاه کوچکترین ایرادی که وجود داشته باشد باعث میشود فشار بار بالا برود و از دستگاه آب سرازیر شود.

بنابراین بهترین فشاری که می توان برای پکیج‌ها تنظیم نمود بین 1 تا 1.5 بار می باشد؛ در این حالت اگر دستگاه سالم و بدون ایراد باشد بعد مدت زمان طولانی یعنی حتی ده سال هم نباید این فشار حتی یک بار بالا یا یک بار پایین رود. به بیان دیگر نباید هیچ تغییری در آن ایجاد شود.

فشار بار مناسب در پکیج چقدر است؟

عواقب و علت افت فشار پکیج دیواری

از دلایل افت فشار پکیج می توان به نشتی‌ای که ممکن است در دستگاه‌ها یا در سیستم گرمایشی وجود داشته باشد، اشاره کرد. باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر از سیستم مصرفی آب لبریز یا سرازیر هم شود، در هر صورت سیستم مصرفی هیچ تاثیری در فشار بار نخواهد داشت.

فشاری که برای دستگاه تنظیم شده است فقط برای مدار گرمایشی است و اگر فشار افت کند هیچ ایرادی به پکیج وارد نمی شود جز اینکه پکیج دیگر روشن نمیشود. مگر اینکه قطعه‌ای به نام پرشر آب که کنترل فشار بار دستگاه در مدار گرمایشی را تنظیم می نماید، خراب شود و یا اصطلاحا مستقیم شده باشد. در این حالت فشار بار دستگاه حتی اگر روی صفر هم باشد دستگاه بدون آب می تواند روشن شود که در این حالت باعث سوراخ شدن مبدل یا سوختن پمپ دستگاه می شود.

برای تنظیم فشار پکیج چه باید کرد؟

فشار بار پکیج تنها برای مدار گرمایشی است و هیچ ربطی به مدار مصرفی ندارد.

هنگامی که می خواهید تنظیم فشار پکیج را انجام دهید ابتدا باید از اتصالات دستگاه مطمئن شوید که در زیر پکیج درست وصل شده باشند و سپس آب سرد ورودی به پکیج را می بایست باز نمایید. یک قطعه در زیر پکیج به نام شیر پرکن وجود دارد که باید آن را باز نمایید.

بعد از اینکه فشار بار پکیج بین 1 تا 1.5 رسید، شیر پرکن را می بندید و بعد از آن دستگاه آماده روشن شدن هست.

خلاصه مطلب

امروزه پکیج‌های دیواری در برندهای مختلفی تولید و جایگزین موتورخانه‌های قدیمی شده و به عنوان سیستم گرمایشی برای آب منازل استفاده میشوند؛ از طرفی با جایگزین شدن این دستگاه‌ها هر واحد اختیار تنظیم پکیج خود و همچنین تعویض یا تعمیر آن را دارد.

با کمی گذشت از عمر مفید پکیج‌های دیواری اصلی‌ترین موضوعی که منجر به ایجاد مشکل در عملکرد این دستگاه می‌شود عدم تعادل در در فشار پکیج است، در همین راستا در این مقاله به بررسی علت افزایش و افت پکیج دیواری پرداختیم تا شما عزیزان ضمن اطلاع از علت بروز این مشکل با نحوه رفع آن هم آشنایی داشته باشید.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *