نقش اینترنت اشیا در هوشمند سازی ساختمان چیست؟

5 دقیقه زمان مطالعه

پیش از آن که به بررسی موضوع اصلی بحث بپردازیم، لازم است مقدمه ای پیرامون تعریف اینترنت اشیاء و نیز تاریخچه آن را برای شما عزیزان متذکر شویم. این اصطلاح که با نام آی او تی IOT یا internet of things نیز در میان افراد شهرت دارد، به تجهیزاتی با حجم انبوه در سرتاسر جهان اطلاق می شود که همزمان به اینترنت وصل هستند. این دستگاه ها از این طریق، این قابلیت را خواهند داشت که بتوانند اطلاعاتی را جمع آوری کنند و طی مراحلی آن داده ها را میان  افراد و دیگر ابزارها بازنشر نمایند. علاقه مندان به این حوزه با گذراندن دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان، مهارت عملی کسب کرده و خود را آماده ورود به بازار کار پر رونقش می کنند.

اما در مورد تاریخچه اینترنت اشیاء می توان اینگونه بیان کرد که: نخستین ایده طراحی آن به سال های 1830 تا 1840 میلادی و بواسطه اختراع دستگاه تلگراف باز می گردد.افراد بسیاری از این امر، به عنوان انقلاب صنعتی پیش رو یاد می کنند؛ دلیل این نظریه شاید بواسطه مزیت هایی باشد که اینترنت اشیا از آنها برخوردار است. چرا که این پیشامد پیام آور آن است که افراد دیگر مجبور نیستند برای انجام کوچکترین کاری از زمان خویش بگذرند بلکه با به کارگیری اینترنت نه تنها در وقت بلکه هزینه های اقتصادی نیز صرفه جویی خواهد شد.

کاربرد اینترنت اشیا در هوشمند سازی ساختمان

اخیرا به واسطه پیشرفت هایی که در علم و تکنولوژی بوجود آمده، بسیاری از ساختمان ها و مجتمع های تجاری و صنعتی هوشمند سازی شده اند. مجهز بودن این اماکن به اینترنت اشیا، باعث خواهد شد که رفاه و امنیت افراد افزایش یابد.ساکنین  نیز بدون هیچ دغدغه خاطری قادر خواهند بود بیشتر کارهای خود را بواسطه هوشمند سازی های که انجام شده، به اجرا درآورد. اما علاوه بر تمامی این ها، اینترنت اشیا در ساختمان های دارای کاربردها و مزیت هایی می باشد؛ از جمله:

1-به واسطه مجهز بودن ساختمان به این مزیت، قادر خواهید بود در طول روز تعداد افراد و مراجعین را به راحتی شمارش نمایید.

2-با استفاده از این امر قادر خواهید بود مقدار مصرف آب، برق و گاز روزانه ی خود را کنترل نمایید تا مصرف بهینه تری داشته باشید و از هدر رفت آن ها جلوگیری کنید.

3-این دستگاه ها قابلیت جا به جایی راحتی دارند و شما می توانید آن ها در هر زمان بخواهید از جایی به جای دیگر منقل کنید و یا اقدام به بروزرسانی آن ها نمایید.

4-نصب و راه اندازی این نوع سرویس ها برای همه افراد میسر است و به مهارت آن چنانی نیاز ندارند.

5-برای نصب این گونه سرویس ها شما مجبور به پرداخت هزینه بالایی نیستید به علاوه می توان به راحتی از تجهیزات آن ها نگهداری و محافظت نمود.

6-می توان به واسطه اینترنت اشیا بر سیستم های تهویه و نیز وسایل سرمایشی و گرمایشی کنترل و اشراف داشت و دمای آن ها به راحتی از مسافتهای دور تنظیم نمود.

جهت اطلاعات بیشتر در رابطه با تجهیزات این حوزه بخوانید: معرفی انواع تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

کاربرد اینترنت اشیا در هوشمند سازی ساختمان

دلایل اهمیت اینترنت اشیاء در حال حاضر

با به کارگیری اینترنت اشیا شما می توانید تمامی محیط ها را به راحتی به سیستم هوشمند متصل نمایید. به طور مثال افرادی که دائما سرکار هستند و نگران فرزندان خود در منزل می باشند، می توانند با استفاده از این سیستم بر روی کارهای آن ها نظارت کنند و از آنها مراقبت نمایند.

ذکر این نکته الزامی است که به تعییر بیشتر افراد دنیای پیش رو در دستان اینترنت خواهد بود و بشر بیش از پیش برای انجام کارهای خویش به آن وابسته خواهد شد. اما دلیل اهمیت این سرویس ها برای چیست؟ مگر چه کاربرد و قابلیت هایی را برای انسان با خود به همراه دارند؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است نمونه ای از این قابلیت ها اشاره نماییم.

1-به واسطه استفاده از این حسگرها، تمامی پزشکان قادر خواهند بود حتی زمانی که در نزد بیمار خویش حضور ندارند از وضعیت سلامت وی اطلاع یابند و لحظه به لحظه علائم حیاتی او را چک کنند.

2-در زمینه های حمل و نقل نیز موثر است؛ به طور مثال چنانچه قطار یا مترو دچار خرابی شده باشد یا احتمال دیر رسیدن آن پیش آید، این موارد به طور مدیریتی اطلاع رسانی می شود.

3-امروزه اینترنت اشیا به حوزه کشاورزی نیز راه یافته است و کشاورزان به واسطه آن می توانند از مواردی هم چون: دما، بارش، رطوبت و نیز سرعت بادها اطلاع یابند.

به کارگیری این سرویس ها در این حوزه موجب می شود که کشاورز با ضرر و زیان کمتری روبه رو شود و برای بهبود کیفیت محصولات خویش به شکل آگاهانه تری تصمیم بگیرد.

4-امروزه کارخانجات بسیاری از این سیستم ها استفاده می کنند و بیشتر دستگاه های خود را به این سامانه ها مجهز نموده اند. زیرا مزایای فراوانی را برای آن ها در بر دارد؛ مثلا: این خط تولید قادر خواهد بود سریعتر محصولات را فرآوری نماید.

5- معمولا بیشتر شهرها به این سرویس ها مجهز شده اند؛ زیرا استفاده از آن ها موجب مدیریت کردن ترافیک و کمتر کردن بسیاری از آلودگی ها می شود.

اجزای اینترنت اشیا

اینترنت اشیا مانند هر سیستم دیگری از اجزا و بخش های تشکیل یافته است؛ در ادامه به بیان این بخش ها خواهیم پرداخت.

1-حسگرها: این بخش مسئولیت دارند که داده ها و اطلاعات را از محیط های اطراف به سرعت گردآوری نمایند و بعدها برای گرفتن تصمیمات مهم یاری کننده خواهد بود.

2-اتصالات: این بخش موظف است که از وجود ارتباط و اتصال بین دستگاه ها و حسگرها به طور کامل مطمئن شود.

3-ابر: این بخش هم وظیفه انتخاب اطلاعات و داده های مهم بین هزاران داده را دارد.

4-تحلیل داده ها: این جزء نقش تعین کننده و کلیدی را در اینترنت اشیا ایفا می نماید و به واسطه آن از رخ دادن بسیاری از ضررها جلوگیری می شود.

نتیجه گیری

در این مقاله تمام تلاش ما بر این بود تا شما را با اینترنت اشیا و کاربردی هایی که در زندگی انسان ها دارد، آشنا نماییم؛ همچنین با کلیلک بر روی لینک بررسی جامع شغل هوشمند سازی ساختمان، اطلاعات مفید و جامعی در رابطه با بازار کار و چگونگی این شغل در اختیار شما عزیزان قرار دادیم تا با قدرت انتخاب و دید باز تری به آن فکر کنید. امیدواریم این مطلب برای شما رضایت بخش بوده باشد.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *