سیستم اعلام حریق
با توجه به اینکه هنگام آتش سوزی سطح تخریب در ساختمان ها بالا میرود استفاده از سیستم های امنیتی مثل سیستم اعلام حریق مورد توجه کاربران قرار گرفته است. سیستم اعلام حریق به مجموعه ای از تجهیزات اطلاق میشود که هنگام بروز حادثه با کمک تجهیزات دیداری و شنیداری خود ساکنین ساختمان را از بروز حادثه مطلع میسازد. به محض اینکه سیستم اعلام حریق متوجه دود یا حرارت شود به سرعت شروع به تولید سیگنال خطر کرده و مالک را متوجه آتش سوزی میکند. سیستم های اعلام حریق انواع مختلفی دارند که در ادامه با آنها اشنا میشویم. آموزش لوله کشی گاز خانگی و تجاری در تهران
انواع سیستم اعلام حریق
سیستم های اعلام حریق به چند دسته مختلف تقسیم بندی میشوند سیستم اعلام حریق دستی و سیستم اعلام حریق اتوماتیک.
در سیستم اعلام حریق دستی افراد حاضر در محل متوجه آتش سوزی میشوند در واقع این سیستم بدون وجود اپراتور هیچگونه کارایی ندارد. در مقابل سیستم های اعلام حریق اتوماتیک بدون نیزا به اپراتور انجام شده و از طریق حسگر های مخصوص صورت میگیرند. این حسگر ها هنگام بروز حادثه از طریق آژیر خطر به اعلام حریق میپردازد.
سیستم های اعلام حریق اتوماتیک به سه دسته تقسیم میشوند :
- سیستم اعلام حریق متعارف
-
حریق متعارف از مراحل گوناگونی تشکیل شده است و مستلزم رعایت نکات و استانداردهایی است و در صورت انجام اشتباه هر یک از مراحل، یا بی توجهی به استانداردها این سیستم هنگام بروز آتش سوزی عمل نخواهد کرد. دتکتور، شستی، آژیر، ریموت اندیکاتور و پنل از مهمترین تجهیزاتی است که در سیستم اعلام حریق متعارف نصب میشوند.
-
طراحی نقشه نصب اعلام حریق در نقشه اعلام حریق زونها، محل نصب دتکتور، آژیر، شستی و دیگر تجهیزات مشخص میشود توجه داشته باشید که دتکتورها و دیگر تجهیزات در مکان مناسبی نصب شوند. مثلا نصب دتکتورهای دودی در مکانهایی دود و بخار زیاد است مناسب نمیباشد زیرا در عملکرد دتکتور اختلال ایجاد کرده و باعث ارسال آلارمهای کاذب میشود.
-
-
از دیگر موضوعات مهمی که هنگام نصب اعلام حریق بسیار حائز اهمیت میباشد سیم کشی و کابل کشی صحیح است سیم کشی اعلام حریق بایستی با توجه به نقشه اعلام حریق انجام شود. برای سیم کشی آژیر و دتکتور از کابل دو رشته استفاده کنید. همچنین اگر در هر زون مسیر کابل از ۱۰۰۰ متر کمتر بود از کابلهایی با مقطع ۱.۵ میلیمتر استفاده کنید. برای محیطهایی که ممکن است کابلها ساییده شده و دچار خوردگی شوند نیز آنها را عایق بندی کنید. اگر کابلها از محلهایی که نویز زیادی دارد عبور میکنند کابل کشی را با کابلهای شیلد دار انجام دهید.
- سیستم اعلام حریق آدرس پذیر
-
این نوع از سیستمهای اعلام حریق شامل یک یا چند مدار دتکتور، شستی و … هستند. همانند سیستمهای متعارف کل منطقه تحت پوشش پخش شده اند تفاوت این سیستم با سیستم اعلام حریق این است که هر المان آدرس مشخص خود را دارد. به همین علت یافتن مکانی که آتش سوزی در آن اتفاق افتاده بسیار سادهتر است.
- سیستم اعلام حریق بیسیم
این نوع سیستم های اعلام حریق نیاز به سیم کشی ندارند و سیگنالها از طریق فرکانس رادیویی به کنترل پنل منتقل میشوند. از مزایای استفاده از این سیستم میتوان به کاهش هزینه سیم کشی، آسان بودن نصب سیستم، عدم نیاز به تجهیزات و جابجایی آسان اشاره کرد.
آموزش نصب سیستم اعلام حریق
اهمیت سیستم اعلام حریق در ساختمانها تقاضا برای نصب این سیستم را افزایش داده است. از طرفی حساسیت این سیستم مجاب میکند تا افراد مجرب نصب ان را انجام دهند. اموزش نصب سیستم اعلام حریق از پرطرفدار ترین دوره ها است که آموزشگاه های فنی آن را برگزار میکنند مباحثی مثل آموزش سیم کشی اعلام حریق، معرفی کامل اجزا، زون بندی، نصب دتکتور،نصب آژیر و پنل مرکزی از سرفصل های آموزشی این دوره است. علاقه مندان به این شغل با انتخاب آموزشگاهی معتبر میتوانند پس از اتمام دوره آموزشی وارد بازار کار این حرفه شوند در ادامه درمورد بازار کار و درآمد این شغل اطلاعاتی کسب خواهیم کرد. آموزش نصب دوربین مدار بسته در تهران
بازار کار و درآمد نصاب اعلام حریق چقدر است؟
با توجه به اینکه استفاده از سیستم اعلام حریق محدود به ساختمان های اداری یا تجاری نمیشود بلکه مالکان ساختمانهای مسکونی نیز از این سیستم استفاده میکنند. همین موضوع یکی از عوامل رونق این حرفه است. از طرفی با توجه به افزایش ساخت و ساز ها مالکان در خواست میکنند که حتما از سیستم اعلام حریق در ملک خود نصب شود تا به خوبی بتوانند امنیت آن را بالا ببرند. همین موضوع یعنی گسترش شهرها و ساخت و سازها نیز یکی از عوامل افزایش بازار کار این حرفه است.
درآمد این حرفه نیز به عوامل متعددی مثل رضایت مشتری توانایی بالا و کیفیت ارائه خدمات بستگی دارد تبلیغات مناسب نیز بسیار با اهمیت است. قرار دادن آگهی در شبکههای اجتماعی از دیگر روشهای جذب مشتری است. اگر نکات ارائه شده را به خوبی رعایت کنید در نتیجه درامد شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
ملزومات نصب اعلام حریق
بر اساس قانون، نصب اعلام حریق در ساختمانهای زیر اجباری بوده و در صورت نصب نشدن این سیستم پایان کار به مالک داده نمیشود:
- ساختمان های تک واحدی تجاری که متراژی ۵۰۰ متری یا بیشتر دارند.
- ساختمان های تجاری که بیش از ۳۰۰ متر مساحت دارند و دارای ورودی مشترک هستند.
- ساختمان های تجاری-اداری که ۳۰۰ متر مساحت داشته و بیش از سه طبقه دارند.
- ساختمان های اداری-مسکونی که ۳۰۰ متر مساحت داشته و بیش از سه طبقه دارند.
- ساختمان هایی که کاربردی مختلط دارند.
- ساختمان هایی که ۵ واحد یا بیشتر دارند.
آموزش نصب اعلام حریق زیتکس، آریاک، سنس و دیگر برندها
سیستم های اعلام حریق برندهای گوناگونی دارند. اعلام حریق زیتکس، تسلا، سنس، آریاک، سایان، زتا، آپولو برخی از برندهای پرطرفدار اعلام حریق هستند. نصب و راه اندازی اعلام حریق در تمام برندها از اصول مشترکی پیروی می کند و در صورتی که آموزش اعلام حریق را به صورت کامل دیده باشید می توانید انواع برند این سیستم را نصب و راه اندازی کنید. بنابراین اگر می خواهید یک نصاب اعلام حریق حرفه ای شوید توجه داشته باشید که نصب اعلام حریق را در یک آموزشگاه اعلام حریق حرفه ای یاد بگیرید.
آموزشگاه فنون برق یکی از بهترین و مجهزترین آموزشگاه های برگزار کننده دوره اعلام حریق در کشور است که به صورت حرفه ای صفر تا صد نصب و راه اندازی سیستم اعلام حریق را به شما اموزش می دهد. آموزش ها در این دوره به گونه ای است که پس از اتمام کلاس بتوانید انواع برند اعلام حریق را نصب و راه اندازی کنید.
چگونه نصاب اعلام حریق شویم؟
انتخاب روش آموزش اعلام حریق وابسته به هدف شما از یادگیری است. مثلا اگر میخواهید برای دانش شخصی با نحوه نصب اعلام حریق آشنا شوید می توانید جزوات نصب اعلام حریق را مطالعه کنید یا فیلم های آموزشی را ببینید. اما اگر هدف شما از آموزش ورود به بازار کار است توصیه میکنیم روشی را انتخاب کنید که ضمن آموزش فرصت تمرین و کار برای شما فراهم شده باشد.
شاگردی کردن نزد یک نصاب اعلام حریق یکی از روشهایی است که میتوانید مهارتهای این شغل را یاد بگیرید. برای آموزش اعلام حریق به این روش حداقل باید زمان ۶ ماه را نزد نصاب شاگردی کنید.
روش دیگر شرکت در دوره های آموزش نصب سیستم اعلام حریق در یکی از آموزشگاههای فنی حرفه ای است. در این روش در مدت زمان کوتاه یک تا دو روزه و به صورت عملی صفر تا صد نحوه راه اندازی و نصب اعلام حریق به شما آموزش داده میشود. آموزشها در این روش زیر نظر اساتید متخصص بوده و شما میتوانید با تمرین و کار عملی با تمام چالشهای این شغل آشنا شوید.
چرا در دوره نصب اعلام حریق فنون برق شرکت کنیم؟
- با شرکت در دوره آموزش نصب اعلام حریق صفر تا صد نصب و راه اندازی این سیستم امنیتی و رفاهی را یاد میگیرید.
- آموزش ها در دوره های نصب اعلام حریق به صورت عملی است.
- اساتید کلاس نصب اعلام حریق در این آموزشگاه از تخصص بالایی برخوردار هستند.
- در صورت یاد نگرفتن مباحث طی دوره می توانید به صورت رایگان در دوره اعلام حریق دیگری شرکت کنید.
- پس از پایان یافتن دوره آموزشی نصب اعلام حریق یک مدرک معتبر زیر نظر سازمان فنی حرفه ای به شما ارائه می شود.
- می توانید پس از اتمام دوره با استاد در ارتباط بوده و سوالات خود را با او در میان بگذارید.