استانداردهای نصب پکیج چیست؟ در هنگام نصب سیستم گرمایشی به ویژه پکیچ دیواری میبایست استانداردهایی را رعایت کرد تا ساکنین واحد یا ساختمان را در آینده با مشکل مواجه نکند.
ما در این مقاله به معرفی کلیۀ مقررات و قوانین اداره گاز برای نصب پکیج همچون ارتفاع دودکش یا لوله پکیج از کف تمام شده سقف، ارتفاع نصب، فاصله از کابینت و دیوارهای اطراف، محل هایی که نصب ممنوع است، طول شیلنگ و به طور کلی استانداردهای محل نصب طبق مقررات ملی ساختمان می پردازیم.
در صورتی که قصد دارید وارد بازار کار نصب و تعمیر ات پکیج شوید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیر پکیج دیواری فنون برق ثبت نام نمایید.
کلاهک دودکش استاندارد پکیج دیواری
از قوانین اداره گاز برای نصب پکیج می توان به موارد زیر اشاره نمود:
1- قطر لوله دودکش که به پکیج وصل می گردد نباید از 15 سانتی متر کمتر باشد.
2- طول مسیری که دودکش به صورت افقی طی کرده بیشتر از 20 سانتی متر نباشد.
3- محل نصب لوله گاز باید تا زیر محل نصب پکیج کشیده شده باشد.
4- در پکیج شوفاژ دیواری، طول شیلنگ گاز نباید بیشتر از یک متر و بیست سانت باشد.
5- شیر گاز پکیج باید از کف در حدود 120 الی 150 سانت فاصله داشته باشد.
6- شیلنگ های گاز پکیج نباید در مجاورت وسایل گرمایش گازی مانند اجاق گاز باشند.
7- استفاده از بست های محکم فلزی جهت شیلنگ های گاز الزامی می باشد.
8- نباید از پیچاندن سیم به جای بست استفاده شود چون ممکن است باعث بریدگی شیلنگ و انتشار گاز شود.
9- شیلنگ های لاستیکی باید به صورت دوره ای بررسی شوند تا مطمئن شوید دچار ترک یا سوراخ نشده باشند.
10- شیرهای لوله کشی گاز باید دارای دو اینچ قطر، برنجی و ربع گرد توپکی مطابق با استاندارد ملی 4047 باشند.
11- استفاده از نخ های کنفی با خمیر ممنوع می باشد.
12- جهت آب بندی لوله های گاز باید از مقدار مناسبی تفلون جهت پوشاندن دنده های بیرونی لوله ها استفاده نمود.
13- استفاده از لوله، اتصال و شیر مستعمل و دست دوم مجاز نمی باشد.
14- شیر و دسته شیر باید بوسیله پیچ مهره به هم متصل و ثابت شده باشد.
15- در ازای یک کیلو وات توان پکیج، ما به یک متر مکعب فضا نیاز داریم.
برای گرفتن مجوز های لازم در ساختمان سازی، باید استاندارد های مربوط به مقررات ملی ساختمان را در خصوص محل نصب پکیج، رعایت نمایید:
1- فاصله پکیج از کف زمین باید 1 الی 2 متر باشد.
2- فضای بسته مکان مناسب تری جهت نصب پکیج می باشد. مثلا حیاط گزینه مناسبی برای نصب پکیج نیست.
3- پکیج در محلی نصب شود که در صورت نیاز به تعمیر، به آسانی در دسترس قرار گیرد.
4- بین محل نصب پکیج و دیوارهای اطراف باید حداقل یک متر فاصله باشد و با کابینت مجاور، حداقل 15 سانتی متر فاصله، الزامی است.
5- محل نصب پکیج باید به انشعاب برق و گاز نزدیک باشد ، در اینصورت به لوله کشی به صورت روکار نیازی نیست.
6- پکیج در جایی قرار گیرد که بتواند از لوله کشی مناسب آب استفاده کند.
7- اگر پکیج را در حیاط خلوت یا بالکن نصب می کنید باید به صورتی باشد که به لوله کشی رادیاتور و شوفاژ آسیب نرسد.
محل نصب پکیج دیواری طبق مقررات ملی ساختمان
طبق مقررات ملی ساختمان، آشپزخانه و بالکن از مکان های مناسب جهت نصب پکیج می باشند. در مورد نصب پکیج در آشپزخانه باید گفت که این مکان به دلیل عدم وجود نور و رطوبت و دسترسی راحت به اتصالات مربوط به گاز و آب و برق، گزینه مناسبی جهت نصب پکیج می باشد. البته اگر فضای آشپزخانه محدود باشد باید از هواکش مشبک در قسمت بالایی و پایینی درها استفاده نمایید تا دستگاه به هوای بیرون دسترسی داشته باشد.
طبق استانداردهای نصب پکیج دیواری از کف ساختمان به اندازه یک و نیم متر است به همین دلیل نصب پکیج در ارتفاع نباید کمتر از 1 یا بیشتر از ۲ متر باشد. هر پکیج دیواری حتماً میبایست بصورت جداگانه دارای دودکش مختص خود بوده و بر روی پشت بام نصب شود.
برخی از مهم ترین قوانین و مقرارت مربوط به لوله، کلاهک و دودکش پکیج عبارتند از:
در محل هایی که دودکش مناسب وجود ندارند حتما میبایست از پکیج دیواری فن دار استفاده کرد. دودکش مخصوص دو جداره پکیج دیواری فن دار وظیفۀ تخلیۀ دود دستگاه به محیط بیرون و تامین هوای تازه مورد نیاز پکیج را از محیط بیرون به عهده دارد و باید حتما وارد محیط آزاد شود. هرگز نباید دودکش مخصوص پکیج دیواری فن دار دستکاری و مغایر با استاندارد شرکت نصب کرد.
در صورتیکه به دنبال نصب پکیج برای ساختمان دوبلکس یا دو طبقه هستید بهتر است پکیجی با ظرفیت مناسب انتخاب نمایید. از طرفی باید به مواردی مانند مساحت خانه، اندازه پکیج، مصرف انرژی و ظرفیت پکیج توجه نمایید. پکیج زمینی به جای دیواری گزینه مناسبی جهت واحد هایی دوبلکس می باشد که البته مزایا و معایبی نیز دارد. از جمله مزایای پکیج زمینی برای ساختمان دوبلکس می توان به این مورد اشاره نمود که این پکیج ها به راحتی برای گرمایش فضاهای بزرگ مناسب هستند و در حیاط منزل هم قابل نصب می باشند و از جمله معایب آن می توان به سخت بودن تعمیرو نگهداری مدل زمینی و فضای زیادی که اشغال می کند اشاره نمود. معمولا در ساختمان های دوبلکس حیاط خلوت یا پاسیو بهترین گزینه برای نصب پکیج می باشد.
از دلایل الزامی بودن نصب پکیج در بالکن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
اگر متراژ خانه شما کمتر از 60 متر می باشد و در نظر دارید که پکیج را در بالکن نصب نمایید، باید برای پکیج، یک کابین از جنس فلز ضد زنگ و مجهز به هواکش در نظر بگیرید تا به این وسیله از شرایط بد آب و هوایی در امان باشد. همچنین لازم است دودکش دوجداره استفاده کنید. از طرفی بهتر است پکیج فن دار نصب نمایید و در صورت استفاده از پکیج بدون فن، باید از لوله دودکشی با حداقل قطر 15 سانت استفاده نمایید.
جمع بندی
برای اینکه بتوانید برای ساختمان خودتان مجوز پایان کار را دریافت کنید، باید کلیۀ بخش های آن را مطابق مقررات ملی ساختمان طراحی و اجرا کنید، در غیر اینصورت ممکن است نتوانید مجوزهای لازم را دریافت کنید.
برای نصب پکیج هم مقررات و استانداردهایی وجود دارد که مربوط به مقررات ملی ساختمان هستند و اگر شما آن ها را رعایت کنید، می توانید به راحتی مجوزهای لازم را دریافت کنید. اغلب اﻳﻦ اﺳﺘﺎﻧﺪاردﻫﺎ ﺑﺮﮔﺮﻓﺘﻪ از ﻣﻘﺮرات ﻣﻠﻰ ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن بوده و ﻻزم اﻻﺟﺮا ﻣﻰ ﺑﺎﺷﺪ. مثلا بنا به قوانین اداره گاز برای نصب پکیج، ارتفاع لوله پکیج از کف تمام شده یا سقف برابر با 45 سانتیمتر است.
دیدگاهتان را بنویسید