همان طور که ممکن است بدانید، موتورخانه ها برای مدت زیادی به عنوان اصلی ترین اجزا سیستم گرمایشی هر ساختمان به شمار می رفت. با پیشرفت تکنولوژی و کوچک تر شدن فضا ساختمان ها، دیگر مهندسین فضایی را برای موتورخانه ها اختصاص نمی دهند و در عوض از پکیج های دیواری بهره برداری می کنند. در سال های اخیر پکیج های دیواری به بهترین و موثرترین بخش سیستم گرمایشی منازل تبدیل شده اند. به لطف پکیج های دیواری هر واحد قادر هستند به صورت دلخواه تنظیمات مورد علاقه خود را اعمال کنند. در ادامه مطلب به انواع پکیج های دیواری می پردازیم. برای آموزش تعمیرات پکیج روی لینک کلیک کنید.
انواع پکیجها طبق محل نصب
در طبقه بندی انواع پکیج ها، باید بگوییم که این دستگاه با توجه به عوامل مختلفی دسته بندی می شود. یکی از این عوامل، محل نصب پکیج است. طبقه بندی پکیج ها با توجه به محل نصبشان به قرار زیر است:
- دیواری
- زمینی
- زمینی ایستاده
- پکیج های دیواری
این نوع از پکیج ها، به دلیل اشغال فضای کمتر و زیبایی که دارند، بیشتر در آشپزخانه ها نصب می گردند. در این سیستم با توجه به این که منبع ذخیره ای برای آب گرم وجود ندارد، به صورت همزمان نمی تواند سیستم گرمایشی و آب را، گرم کند.
در طراحی این نوع از پکیج ها، گرم نمودن آب اولویت اصلی است، به محض این که شما آب را باز کنید، این سیستم شروع به گرم کردن آب می کند و اگر مدت زمان طولانی آب باز باشد، رادیاتور خنک می شود. این پکیج ها دارای دودکش هستند که دود های ناشی از احتراق را به بیرون هدایت می کنند.
در مقایسه انواع پکیج دیواری، مدل دیگر، نوع زمینی آن است که از این نوع در ساختمان هایی که دارای متراژ بالایی هستند استفاده می شود. به دلیل قدرت بالایی که این پکیج دارد، برای واحد ها و مکان های کوچک مناسب نیست.
پکیج های زمینی دارای منبع ذخیره آب بوده و می توانند در صورت قطع شدن برق، تا مدت زمان کوتاهی، آب را گرم کنند. در گذشته این نوع از پکیج ها با قدرت کمتر نیز ساخته می شدند، اما با تولید نوع دیواری، دیگر پکیج زمینی با قدرت کمتر، تقاضایی نداشت.
مقایسهی پکیج دیواری و زمینی
در مقایسه این دو پکیج با یکدیگر، پکیج های زمینی به دلیل وجود مخزن آب، دارای قدرت و ظرفیت بیشتری نسبت به نوع دیواری هستند. از این مدل پکیج دیواری در ساختمانهای دارای تعداد طبقات زیاد و یا حتی ویلاهای بزرگ استفاده می شود.
پکیج دیواری زمینی ایستاده تحت عنوان یکی از برترین مدلهای پکیج زمینی شناخته شده و در اغلب ساختمانهای وسیع و مرتفع استفاده میشود. در مقایسه انواع پکیج دیواری، این پکیج ترکیبی از پکیجهای دیواری و زمینی است.
از ویژگیهای این دستگاه به، قدرت حرارتی زیاد به وسیلهی دو خروجی مجزا برای دو سیستم گرمایشی و همچنین قابلیت جداسازی دماهای مدار مربوطه، میتوان اشاره کرد.
انواع پکیجها برطبق فن
پکیج های دیواری در بررسی انواع مختلف آن، طبق فنها و نحوهی خروج دود به دستههای زیر تقسیم بندی میشوند:
پکیج شوفاژ دیواری
در پکیجهای دیواری، خارج شدن دود توسط دودکشهای فن دار و یا معمولی انجام میشود، طول استاندارد برای دودکشهای پکیج دیواری، باید بالاتر از ۳ متر باشد.
پکیج هایی که دارای فن هستند، در صورتی که دارای دودکش دوجداره باشند خروج آلایندهها و ورود اکسیژن به درستی انجام میشود و احتراق بهتر است.
پکیج فن دار دیواری
در مقایسه انواع پکیج دیواری، این دسته از پکیجها زیر مجموعهی پکیج دیواری بوده که در مکانهایی نصب میشوند که، طول لوله دودکش در آن، کمتر از ۴ متر است.
طریقه عملکرد این دودکش به این صورت است که، یکی از لایهها اکسیژن را برای سوخت بهتر به پکیج هدایت کرده و لایهی دیگر آن، دود و آلاینده های مضر را از محیط داخل خانه به فضای بیرون منتقل مینماید، مزیت این پکیجها این است که نیازی به دودکشهای ساختمانی ندارند.
پکیج های دیواری بدون فن
پکیجهای دیواری فاقد فن، برعکس نوع فن دار آن، اکسیژن لازم برای احتراق را از مکان نصب دریافت نموده و آلاینده و دود را از راه دودکش، به بیرون هدایت میکنند.
این نوع از پکیجها زمانی استفاده میشوند که ساختمان، دارای دودکش مناسب بوده و بتواند مواد احتراقی و مضر را به خوبی از محل خارج نماید، در ساختمانهایی که فضاهایی نظیر بالکن دارند هم، این پکیج استفاده میشود.
انواع پکیجها طبق مبدل حرارتی
در مقایسه انواع پکیج دیواری طبق مبدلهای حرارتی، میتوان آنها را به دو دستهی زیر طبقهبندی نمود:
پکیج دیواری یک مبدله
پکیج یک مبدله، سیستم سادهتری نسبت به دیگر انواع پکیجها دارد و میتوان گفت، تا حد زیادی بسیار مشابه آبگرمکن است.
از این رو متقاضی چندانی برای نصب ندارد، در این نوع از پکیج، تنها یک مبدل برای آب و شعله وجود داشته و کل فرآیند توسط همین یک مبدل صورت میگیرد.
در نتیجه در چنین ساختاری؛ پکیج رسوب کرده و مقاومت مبدل حرارتی کاهش یافته و به راحتی سوراخ میشود.
پکیج دیواری دو مبدله
در پکیجهای دو مبدله، مبدل در میان آب و شعله قرار گرفته و مبدل دوم، آب گرمی که در مبدل اول ایجاد شده را گرم کرده و در اختیار مصرف کننده قرار میدهد.
این نوع از پکیجها نسبت به پکیجهای تک مبدل، آب گرم را به صورت یکنواخت تولید کرده و برخلاف نوع اول، رسوبگیری در آن بسیار پایین است.
باید این نکته را یادآور شد که، بزرگترین عیب این نوع از پکیجها این است که، مدت زمان زیادی برای گرم کردن آب نیاز دارند.
پکیج مخزندار
در بررسی و مقایسه انواع پکیج دیواری، نوع دیگری وجود دارد که به آن پکیج مخزندار گویند.
مخزن این پکیج گنجایشی در حدود ۴۰ تا ۶۰ لیتر دارد که بتواند میزان گرمی آب را کنترل کرده و نوسانات آن را کاهش دهد. این دسته از پکیجها با توجه به نوع ساختمانها، در بعضی از محیطها قابل نصب است.
کلام پایانی
با توجه به آنچه در این مقاله در خصوص مقایسه انواع پکیج دیواری گفته شد، این دستگاهها براساس عوامل مختلفی انتخاب میشوند که هرکدام ویژگیها، مزیت و معایب منحصر به فرد خود را داشته که، با توجه به نیاز خود، میتوان آنها را تهیه و نصب نمود.
با این حال، وظیفهی پکیج ها مشابه یکدیگر بوده و تفاوتی ندارند، توجه به این نکته که، قبل از خرید پکیج، مکان مورد نظر بررسی شده تا در زمان نصب مشکلی به وجود نیاید، بسیار ضروری و حائز اهمیت است.