علائم خرابی پدال ترمز ماشین را بشناسید!

5 دقیقه زمان مطالعه

خرابی پدال ترمز علائم خاصی دارد که هر راننده‌ای باید از آن‌ها مطلع باشد تا از بروز حوادث و خطرات جانی و مالی پیشگیری شود. سیستم ترمز یکی از مهم‌ترین قسمت‌های مربوط به خودرو به شمار می‌رود که در تصادفات نقش مهمی دارد. هر ایرادی در این سیستم می‌تواند عواقب خطرناکی را به دنبال داشته باشد که بی توجهی به هر یک از نشانه‌های آن، پشیمانی به دنبال خواهد داشت. به عنوان یک راننده و فرد مسئول در جامعه در صورتی که هر مشکلی برای ترمز خودروی شما پیش آمد، باید از رانندگی با ماشین پرهیز کنید و در اولین فرصت از یک تعمیرکار حرفه‌ای کمک بگیرید تا مشکل را پیدا و برطرف نماید. ما در این مقاله به بررسی علائم خرابی پدال ترمز و راهکارهای برطرف کردن هر یک را به طور کامل توضیح می‌دهیم. اگر به یادگیری تعمیرات خودرو علاقه دارید، به شما توصیه می‌کنیم تا در دوره آموزش مکانیک خودرو آموزشگاه فنون برق شرکت نمایید.

مشکلات پدال ترمز چه نشانه‌هایی دارد؟

در این جا به بررسی انواع تغییرات ایجاد شده در ترمز و علائم مهمی که در زمان بروز خرابی پدال ترمز متوجه آن خواهید شد، می‌پردازیم. اگر در پدال ترمز خودروی شما مشکلاتی به وجود آمده است، این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید. همچنین می‌توانید علت خرابی ترمز خودرو و علائم خرابی ترمز خودرو را نیز بخوانید تا با تمامی مشکلات مربوط به سیستم ترمز ماشین آشنا شوید.

1- حس نرمی در پدال ترمز

اگر در زمان ترمز گرفتن، متوجه نرمی زیاد پدال ترمز شدید، یعنی مشکلی در آن وجود دارد. اسفنجی یا نرم بودن پدال ترمز یکی از اتفاقات رایج در خرابی پدال ترمز به شمار می‌رود. لقی پدال ترمز دلایل مختلفی دارد؛ یکی از علائم وجود هوا در سیستم ترمز احساس اسفنجی و لقی آن است. در واقع این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که هوا در سیستم هیدرولیک وجود داشته و نارسایی ایجاد کرده باشد. همچنین اگر اتصالات لوله‌های سیستم ترمز و پدال آزاد شده و یا آسیب دیده باشند، کفشک‌های خودرو تنظیم نباشند و یا مایع ترمز کمتر از حد نرمال باشد، نرمی در پدال ترمز ممکن است حس شود.

راهکار رفع این مشکل با توجه به علت اصلی آن می‌تواند متفاوت باشد. باید مایع ترمز به سیلندر اضافه کنید، اتصالات و لوله‌های ترمز را بررسی کنید و در صورت آسیب دیدگی، آن را برطرف کرده و یا اتصالات را به میزان مناسب سفت کنید. همچنین اگر نیاز به تنظیم کفشک‌ها باشد، این کار را به خوبی انجام دهید.

لقی پدال ترمز

حتماً بخوانید: دلایل توقیف خودرو و روش رفع آن

2- خلاصی پدال ترمز؛ از علائم خرابی پدال ترمز

یکی از اتفاقات شایع در زمان رانندگی و ایجاد مشکل در ترمز، خلاصی پدال ترمز است. در این موقعیت با وجود فشار آوردن به پدال ترمز، از شتاب خودرو کاسته نشده و خودرو متوقف نمی‌شود. برای یافتن علت خالی کردن ترمز باید موارد مختلفی مانند شیر جبران کننده و لاستیک پیستون هیدرولیکی را بررسی کنید.

اگر لاستیک هیدرولیکی نشتی داشته و یا لاستیک پیستون هیدرولیکی چسبیده باشد باید قطعات را عوض کنید تا این مشکل در پدال ترمز رفع شود.

سفتی پدال ترمز

3- پدال ترمز سفت تر از حد نرمال

یکی از مواقعی که می‌تواند رانندگی را سخت و مشکل کند، سفت شدن پدال ترمز و نیاز آن به فشار آوردن بیش از حد است. برای عیب یابی در زمان سفتی پدال ترمز باید لنت‌ها، بوستر ترمز، کاسه ترمز، شلنگ خلأ، شیر یک طرفه خلأ، اتصال و مسیر بوستر خلائی، لاستیک پیستون، دیافراگم بوستر، پیستون‌های سیلندر چرخ‌ها و همچنین ورودی هوا به بوستر را بررسی کنید.

رفع مشکل سفت بودن پدال ترمز با توجه به یافتن علت اصلی، امکانپذیر است. اگر بوستر ترمز و یا پیستون‌های سیلندر مشکل داشته باشند، با تعمیر و یا تعویض هر یک از موارد مربوطه این مسئله را برطرف نمایید.

در صورت تنظیم نبودن کفشک‌ها آن‌ها تنظیم نمایید و اگر لنت‌ها مشکل داشته باشند، خیس شده و یا داغ کرده باشند، آن‌ها را خشک و یا خنک کنید. در زمان‌هایی که کاسه ترمز و لنت مصرف شده باشند؛ همچنین شیر یک طرفه خلأ، لاستیک پیستون و دیافراگم بوستر معیوب شده باشند؛ راهی به جز تعویض آن‌ها ندارید.

اگر ورودی هوا به بوستر دچار گرفتگی باشد، باید آن را تعمیر نمایید. در صورتی که اتصال خلائی خراب باشد باید آن را تعویض و در زمان مسدود بودن مسیر آن باید آن را باز کنید. با این روش‌ها می‌توانید خرابی پدال ترمز خودروی خود را درست کنید.

حتماً بخوانید: روش شارژ باتری ماشین چگونه است؟

علائم خرابی پدال ترمز خودرو

4- عدم خلاصی پدال ترمز

گاهی ممکن است با آزاد نشدن ترمزها موجه شوید. یکی از علائم خرابی پمپ ترمز خودرو خلاص نشدن ترمز است.

در این صورت باید سوراخ‌های برگشت و میله فشاری پمپ اصلی، کفشک‌ها، سیلندر چرخ‌ها، میله بندی پدال، شیر یک طرفه، لاستیک پیستون هیدرولیکی، فنر برگردان، پیستون، دریچه جبران کننده، دیسک ترمز، او-رینگ پیستون ترمز، پدال ترمز و ترمز دستی بررسی شوند. در صورتی که پدال ترمز، سیم ترمز دستی، میله پمپ اصلی و کفشک‎‌ها تنظیم نباشند و به درستی کار نکنند، باید آن‌ها را تنظیم نمایید. اگر هر یک از این قطعات نیاز به تعویض داشت، آن را تعویض کنید.

راهکار دیگر برطرف کردن خلاص نشدن پدال ترمز این است که سوراخ‌های برگشت پمپ اصلی و دریچه جبران کننده را تمیز و باز کنید و قطعات دیگر مانند اورینگ ترمز، لاستیک پیستون هیدرولیکی، فنر برگردان، دیسک، شیر یک طرفه و پیستون را تعویض نمایید.

در برخی موارد سیلندرها قابل تعمیر هستند، در غیر این صورت می‌توانید سیلندر چرخ‌ها را تعویض کنید تا ترمز آزاد شود.

اگر آزاد نشدن ترمز دستی و و یا گیر کردن میله بندی پدال باعث آزاد نشدن پدال ترمز شده است، باید آن را آزاد و تنظیم نمایید و در صورتی که مشکلی در آن وجود داشته باشد، آن را تعمیر کنید.

حتماً بخوانید: راهنمای سرویس و آماده کردن کولر ماشین

پدال ترمز آزاد نمی شود

5- پایین بودن پدال ترمز

یک علت پایین رفتن پدال ترمز تنظیم نبودن خلاصی پدال است. همچنین دلایل دیگری مانند ساییدگی لنت‌ها، آسیب دیدگی کفشک‌ها، پایین آمدن سطح مایع ترمز و وجود هوا در سیستم ترمز از عوامل به وجود آونده پایین بودن کورس پدال ترمز است.

رفع این مشکلات با هوا گیری سیستم ترمز، اضافه کردن مایع ترمز، تعویض کردن لنت‌ها و کفشک‌ها و تنظیم ارتفاع پدال ترمز امکانپذیر است. برای یافتن علت و برطرف کردن هر کدام از این مشکلات اقدام نمایید.

حتماً بخوانید: علت جوش آوردن ماشین و راهنمای رفع آن

6- ضربه یا لرزش پدال ترمز

یکی دیگر از علائم خرابی پدال ترمز ماشین این است که در زمان ترمز گرفتن، متوجه شوید که پدال ترمز ضربه می‌زند. ضربه پدال در زمان ترمز گیری از نشانه‌های خرابی دیسک ترمز است.

اگر هر گونه لرزش در پدال ترمز و یا مواردی مشابه با ضربه زدن را حس کردید، باید دیسک ترمز و لنت‌ها را چک کنید. علت ضربه زدن پدال ترمز می‌تواند خرابی دیسک و یا لنت، بوستر، پمپ ترمز، هوای اضافه در مسیر ترمز باشد. مطابق با موارد ذکر شده در همین مقاله، عیب هر یک از قطعات را برطرف سازید تا لرزش پدال در زمان فشار دادن ترمز از بین برود.

لرزش ترمز ماشین

7- دل دل زدن پدال ترمز

یک مورد از علائم خرابی پدال ترمز دل دل کردن آن است. اگر با فشار دادن پدال ترمز، احساس کردید نوسان حرکت در پدال ترمز وجود دارد، دیسک، بلبرینگ چرخ‌ها، چرخ‌های خودرو و کاسه ترمز را بررسی نمایید.

راهکار رفع این مشکل تعویض دیسک و کاسه ترمز، تنظیم کردن چرخ‌ها و همچنین تنظیم یا تعویض بلبرینگ آسیب دیده می‌باشد.

جمع بندی

به بررسی 7 مورد از علائم خرابی پذال ماشین و دلایل مختلف هر یک از مشکلات پرداختیم. همچنین راهکارهای اصلی و کارآمد را برای برطرف کردن هر یک از نشانه‌های خرابی پدال ترمز مطرح نمودیم تا در صورت مواجهه با این مشکلات بتوانید به راحتی علت را عیب یابی و مسئله را رفع کنید. حساسیت انواع سیستم ترمز در خودرو بسیار بالاست و باید با اطمینان از صحت و کارایی آن، از خودرو استفاده کنید. به شما توصیه می‌کنیم اگر با هر کدام از موارد مشکوک در سیستم ترمز و پدال برخورد کردید، سریعاً از یک مکانیک خودرو کمک بگیرید تا مشکل را به درستی و قطعی حل کند.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *