شایع ترین علت داغ شدن گوشی اندروید و آیفون + راهنمای رفع مشکل

5 دقیقه زمان مطالعه

داغ شدن گوشی، یکی از مشکلات رایج و شایع گجت های هوشمند، به ویژه گوشی های اندرویدی  محسوب می‌شود. افزایش دمای گوشی و متعاقب آن، داغ شدن دستگاه، می تواند منجر به بروز حوادث خطرناک و بعضا ناخوشایندی گردد. آسیب دیدن باتری و قطعات داخلی گوشی، از عواقب بروز این مشکل تلقی می گردد. این مشکل غالبا برای اغلب مدل های گوشی های هوشمند بروز پیدا می کند. اما به راستی علت داغ شدن گوشی چیست؟ و راهکارهای کاربردی برای جلوگیری از بروز این مشکل کدام است؟

شایع ترین علت داغ شدن گوشی اندروید و آیفون

علت داغ شدن گوشی آیفون

 1.قرار گرفتن گوشی در معرض تابش نور آفتاب

تابش مستقیم نور آفتاب، می تواند علت داغ شدن گوشی هوشمند باشد. بسیاری از کاربران در فضای بیرون و در معرض نور خورشید از گوشی خود استفاده می کنند. گرمای ایجاد شده ناشی از نور خورشید، بر روی نمایشگر و باتری گوشی اثرات مخرب و نامطلوبی برجای می گذارد. همچنین، افزایش دمای گوشی موجب کاهش سرعت پردازش و کارکرد دستگاه و حتی هنگ کردن آن می شود.

بنابراین، از قرار دادن گوشی هوشمند در زیر تابش مستقیم نور آفتاب، داشبورد خودرو و کنار پنجره، می بایست خودداری نمود. همچنین، قرار دادن گوشی در مجاورت وسایل گرمایشی مانند بخاری و هیتر نیز می تواند باعث افزایش درجه حرارت دستگاه شود.

2.اجرای بازی ها و اپلیکیشن های سنگین

در برخی مواقع، ریشه و علت داغ شدن گوشی را باید در اجرای بازی های با گرافیک سنگین و نرم افزارهای حجیم جستجو نمود. اجرای بازی های سنگین، موجب اشغال حجم بالایی از بستر سخت افزاری گوشی هوشمند می شود. همچنین، به علت درگیر شدن دیگر قطعات موبایل، به تدریج درجه حرارت دستگاه بالا رفته و گوشی داغ می شود.

ضمنا، استفاده از اپلیکیشن های سنگین، عملکرد و پردازش زیاد دستگاه را به دنبال دارد. در نتیجه این امر، شاهد بروز این مشکل خواهیم بود.

حتماً بخوانید: آموزش کالیبره کردن باتری گوشی

3.ویروسی شدن موبایل از دلایل داغ شدن گوشی

در بسیاری مواقع، نفوذ بد افزارها و به تبع آن ویروسی شدن دستگاه می تواند دلیل داغ شدن موبایل باشد. بد افزارها و نرم افزارهای مخرب، از عناصر اصلی بروز خرابی و معیوب شدن قطعات و متعلقات گوشی های هوشمند محسوب می شوند.

دانلود و نصب نرم افزارهای مخرب علاوه بر ایجاد مشکلات متعدد، می تواند منجر به افزایش درجه حرارت و دمای گوشی شود. نصب و دانلود برنامه و نرم افزارها از درگاه ها و فروشگاه های معتبر و شناخته شده، یکی از بهترین راهکارها برای جلوگیری از بروز این مشکلات به شمار می رود.

علاوه بر موارد ذکر شده عوامل زیر در افزایش دمای گوشی و داغ شدن آن تاثیر گذار است.

4.باتری متورم و آسیب دیده

5.علاوه بر این اپلیکیشن های پس زمینه

6.زیاد بودن میزان روشنایی نمایشگر

7.فعال بودن اینترنت 3G

8.استفاده از شارژر بی کیفیت

9.بالا بودن میزان دانلود و آپلود در هنگام استفاده از اینترنت

10.فعال بودن قابلیت های گوشی مانند لوکیشن، بلوتوث و وای فای به صورت همزمان

حتماً بخوانید: آموزش تعمیر باتری گوشی

علت داغ شدن گوشی در شارژ

دلیل داغ شدن گوشی در شارژ

داغ شدن گوشی در هنگام شارژ، یکی از مشکلات رایج بسیاری از کاربران به حساب می آید.

استفاده از شارژر بی کیفیت و غیر اصل، عامل اصلی این مشکل می باشد.

همچنین، استفاده بیش از حد از گوشی در هنگام شارژ کردن نیز می تواند موجب افزایش دما و حرارت دستگاه شود. مناسب است که در هنگام شارژ کردن و به منظور افزایش طول عمر باتری، گوشی را در بازه 80 تا 90 درصد شارژ کنید.

علت داغ شدن گوشی هنگام استفاده از اینترنت

بدون اغراق، بسیاری از دارندگان گوشی های هوشمند، بخش عمده ای از زمان خود را در فضای وب و بستر اینترنت سپری می کنند. در پس زمینه گوشی، برنامه های زیادی به صورت مداوم و دائم فعالیت دارند. این اپلیکیشن ها حتی در صورت عدم استفاده از گوشی، از حجم اینترنت مصرفی استفاده می کنند. علاوه بر این، متصل شدن دستگاه به وای فای برای بازه طولانی مدت، افزایش درجه حرارت گوشی را در پی دارد.

رفع مشکل داغ شدن گوشی

چگونه از داغ شدن گوشی جلوگیری کنیم؟

با اعمال یک سری روش ها و راهکارهای ساده و آسان، می توان از افزایش درجه حرارت و داغ شدن گوشی هوشمند جلوگیری به عمل آورد.

قرار دادن موبایل در مکان های مطمئن و خنک، در این زمینه کمک شایانی می نماید. در صورت قرار دادن گوشی در جیب، مناسب است که بزرگ ترین جیب برای نگهداری گوشی اختصاص پیدا کند.

استفاده از محافظ صفحه نمایش، از دیگر راهکارهای تاثیرگذار و موثر تلقی می گردد. در صورت نصب بودن کاور بر روی گوشی، خارج کردن آن، در کاهش دمای و حرارت دستگاه بسیار تاثیرگذار است. در هنگام استفاده از گوشی در محیط های باز، مناسب است که در جای خنک و دارای سایه این کار انجام شود.

قرار دادن گوشی در وضعیت power saver، موجب کاهش مصرف CPU و باتری دستگاه می شود. این قابلیت برای گوشی های اندروید و آیفون لحاظ شده است. خالی کردن حافظه داخلی و حذف برنامه های غیر ضروری و بلا استفاده نیز می تواند منجر به کاهش دمای گوشی گردد.

استفاده از نرم افزارها و اپلیکیشن های خنک کننده و پایین آورنده دمای گوشی، از دیگر راهکارهای مفید در این زمینه تلقی می گردد. برنامه cooling master و battery temperature، از اپلیکیشن های کاربردی برای پایین آوردن درجه حرارت و دمای گوشی های هوشمند محسوب می شوند. این برنامه ها با نمایش دمای باتری در لحظه های مختلف، از داغ شدن گوشی موبایل جلوگیری می کنند. بر این اساس، هنگامی که دمای گوشی از محدوده مشخصی بالاتر رود، این برنامه ها به کاربر هشدار و اخطار می دهند. در ضمن، محدوده دمای معمولی برای گوشی باید در بازه 20 الی 30 سلسیوس معادل با 68 تا 86 درجه فارنهایت باشد.

در این مقاله به بررسی یکی از مهم ترین مشکلات در گوشی های اندروید و آیفون یعنی داغ شدن بیش از حد گوشی پرداختیم. در صورتی که به مباحث تعمیرات موبایل علاقه مند  هستید و قصد یادگیری آن را دارید کافیست دوره های آموزش تعمیرات موبایل آموزشگاه فنون برق ثبت نام نمایید.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *