دلایل خرابی تمرمز خودرو چیست و چه علائمی دارد؟

5 دقیقه زمان مطالعه

خرابی ترمز یکی از اتفاقات ناگواری است که می‌تواند حوادث جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. هر شخصی حتی افرادی که رانندگی نمی‌کنند بهتر است از روش‌های تشخیص خرابی ترمز خودرو مطلع باشند تا از به بار آمدن تصادفات و خسارات مالی و جانی پیشگیری کنند. در ادامه علائم خرابی ترمز و همچنین روش‌های تشخیص آن را بررسی می‌کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا از این نشانه‌ها آگاه شوید و در زمان‌های ضروری از فجایع احتمالی جلوگیری کنید. در صورت تمایل به یادگیری تعمیرات خودرو می‌توانید در دوره آموزش مکانیک خودرو آموزشگاه فنون برق ثبت نام کنید.

دلایل و علت خرابی ترمز چیست؟

می‌توان گفت سیستم ترمز یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین قطعات خودرو محسوب می‌شود. در نتیجه باید با علائم خرابی آن به طور کامل آشنا باشید و به طور مرتب و با هر بار روشن کردن خودرو، آن را تست کنید. خرابی هر یک از بخش‌های مختلف سیستم ترمز می‌تواند باعث اختلال یا تأخیر در عملکرد ترمز شود.

1- مشکلات مربوط به روغن ترمز

در صورتی که روغن ترمز خراب شده باشد، کیفیت مطلوبی نداشته باشد و یا میزان آن کاهش یافته باشد، به ایجاد مشکل در ترمز منجر خواهد شد.

اگر در زمان ترمز گرفتن متوجه اختلال در عملکرد و کاهش کارایی ترمز خودروی خود شدید، حتماً روغن ترمز را بررسی کنید تا در صورت نیاز آن را تعویض نمایید.

توصیه می‌کنیم نهایتاً پس از 40 هزار کیلومتر رانندگی، روغن ترمز خودرو را عوض کنید.

اگر در جاده‌ها و مسیرهای پر پیچ و خم با شیب زیاد و شهر‌های آلوده و یا با رطوبت بالا رانندگی می‌کنید، این مدت زمان باید کوتاه‌تر باشد چون روغن ترمز سریع‌تر خراب می‌شود.

یکی از نشانه‌های خرابی ترمز خودرو کم شدن روغن ترمز است که به دلیل مشکل در سیلندر خودرو بروز می‌کندو در این موارد باید با تعمیر و یا در شرایطی با تعویض آن، این موضوع را برطرف کنید.

چرخ خودرو به یک طرف کشیده شود

2- اهرم بندی تنظیم کننده ترمز و تنظیمات پدال ترمز

مواردی مانند تنظیم نشدن خودکار ترمزها، از علائم خرابی اهرم بندی ترمز است. در این زمان احتمالاً درگیر نشدن اهرم تنظیم ترمز دلیل این اتفاق است. برای رفع این مشکل ابتدا نحوه نصب تنظیم کننده را بررسی کنید. اگر در نصب تنظیم کننده ترمز مشکلی وجود دارد، آن را به شکل درست نصب کنید. در صورتی که نصب تنظیم کننده مشکل نداشته باشد، به سراغ تعمیر یا تعویض اهرم تنظیم کننده بروید تا این عامل برطرف شود.

در زمان‌هایی که متوجه آزاد نشدن ترمز و یا زیاد شدن کورس پدال ترمز شدید، باید با بررسی پدال نسبت به وضعیت آن اطمینان حاصل کنید. در صورتی که این مشکل رخ دهد باید پدال ترمز و موقعیت خلاصی ترمز را تنظیم و رگلاژ نمایید.

3- انسداد لوله ترمز

اگر در زمان ترمز گرفتن متوجه شدید که یکی از چرخ‌های خودرو کشیده می‌شود و یا فرمان به یک طرف حرکت می‌کند، باید مسدود بودن لوله انتقال روغن ترمز را بررسی کنید. در صورتی که لوله دچار گرفتگی شده باشد، برای رفع آن و یا تعویض کردن لوله اقدام نمایید.

پدال ترمز به فشار زیاد نیاز دارد

4-لنت‌های خودرو آسیب دیده باشند

یکی از رایج‌ترین دلایل درست کار نکردن و خرابی ترمز آسیب دیدگی و یا تمام شدن لنت‌هاست.

برای تشخیص وضعیت لنت‌ها باید به مواردی مانند کم شدن قدرت ترمز، روشن شدن چراغ هشدار لنت ترمز و یا ترمز دستی، شنیده شدن صدای سوت مانند و تیز، صدای ضربه در زمان ترمز گرفتن و یا زیاد شدن کورس پدال دقت کنید. در صورت بروز هر یک از این علائم باید لنت‌های خودرو را عوض کنید تا مشکل ترمز رفع شود.

5- دیسک ترمز مشکل داشته باشد

یکی از علائم خرابی دیسک ترمز این است که در زمان ترمز گرفتن احساس می‌کنید یکی از چرخ قدرت بیشتری در زمان ترمز دارند و چرخ دیگر با قدرت کمتری از حرکت می‌ایستد. در این حالت فرمان خودرو به سمتی که ترمز قوی‌تر گرفته می‌شود، کشیده خواهد شد.

یکی دیگر از علائم خرابی دیسک ترمز این است که احساس کنید ترمزها آزاد نمی‌شوند. اگر با این اتفاق روبرو شدید، احتمالاً دیسک ترمز خیلی تاب برداشته باشد و یا لاستیک پیستون چسبیده است. برای برطرف کردن تاب برداشتن دیسک ترمز چاره‌ای به جز تعویض دیسک لنت ندارید. برای رفع مشکل لاستیک پیستون باید آن را تعویض کنید تا مشکل به طور کامل از بین برود.

اگر در زمان ترمز گرفتن، ترمز ضعیف باشد، ممکن است پیستون دیسک ترمز به خوبی کار نکرده باشد. شما می‌توانید با تعمیر پیستون دیسک، این مشکل خرابی ترمز را برطرف کنید.

گاهی در زمان ترمز گرفتن متوجه می‌شوید که انگار ترمز خالی کرده است و با فشار دادن پدال ترمز، به کف اتاق خودرو برخورد می‌کند. اگر با این موضوع مواجه شدید، احتمالاً لاستیک پیستون نشتی دارد. برای رفع این موضوع باید این قطعه را عوض کنید.

علائم خرابی ترمز خودرو

6- سیستم بوستر ترمز آسیب دیده باشد

یکی دیگر از عواملی که ممکن است به ضعیف شدن قدرت ترمز گیری منجر شود، آسیب دیدگی شیلنگ خلاء بوستر ترمز و یا عملکرد نادرست بوستر است.

در صورت اختلال در عملکرد بوستر باید با بررسی‌های بیشتر نسبت به تعمیر یا تعویض بوستر تصمیم گیری کنید. اگر در زمان ترمز گرفتن متوجه شدید که پدال سفت شده است و باید فشار بیش از حد به پدال ترمز وارد کنید، این مشکل در واقع به خرابی دیافراگم و یا مسدود شدن مسیر ورودی هوا به بوستر برمی‌گردد. در این موارد با تعویض بوستر مشکل ترمز برطرف خواهد شد.

7- آسیب دیدگی پمپ اصلی ترمز

در صورتی که کورس پدال ترمز زیاد شود، ترمز آزاد نکند، در زمان ترمز گرفتن خودرو به یک طرف کشیده می‌شود، ترمز گرفته نمی‌شود و یا با تأخیر ترمز گرفته می‌شود، احتمال وجود خرابی در پمپ اصلی وجود دارد.

اگر پمپ اصلی مشکل داشته باشد، گاهی با تعمیر این قطعه مشکل ترمز خودرو برطرف می‌شود. اگر با وجود تعمیر پمپ اصلی مشکل برقرار بود، باید آن را تعویض کنید تا مشکلات هنگام ترمز گرفتن از بین بروند.

8- سیلندر ترمز معیوب شده باشد

از علائم خرابی ترمز این است که در زمان ترمز گرفتن متوجه شوید که ترمز آزاد نمی‌شود، ترمز خودرو ضعیف است، یکی از چرخ‌ها در زمان ترمز گیری کشیده می‌شود و یا مسیر حرکت خودرو به یک طرف منحرف می‌شود، باید سیلندر را بررسی کنید. در این زمان اگر آزاد نشدن ترمز به دلیل مشکلات سیلندر ترمز باشد،

در صورت وجود مشکل در سیلندر خودرو، باید با تعمیر یا تعویض آن این موضوع را برطرف نمایید.

علائم خرابی ترمز چیست؟

خراب شدن سیستم ترمز در ماشین خود را با علائم و نشانه های گوناگونی نشان می دهد. آگاهی از این علائم به شما کمک می کند تا مشکل را شناسایی و هر چه سریعتر در جهت رفع آن اقدام نمایید. برخی از مهم ترین نشانه های خرابی ترمز خودرو عبارتند از:

  • شنیده شدن صدای خرد شدن، ساییده شدن یا زوزه کشیدن از خودرو
  • چراغ ABS خودرو روشن می شود.
  • خودرو به سمت راست یا چپ کشیده می شود.
  • در زمان ترمز کشیدن خودرو لرزشی غیر عادی دارد.
  • پدال ترمز سفت نیست.

علائم خرابی ترمز دستی چیست

علائم خرابی ترمز دستی

برخی از علائمی که خبر از خرابی ترمز دستی می دهند عبارتند از:

  • آزاد نشدن ترمز
  • زیاد شدن کورس اهرم ترمز دستی
  • تنظیم نشدن ترمز دستی و به درستی کار نکردن ترمز دستی.

برای رفع این موارد مشاهده شده در ترمز خودرو باید سیستم ترمز دستی را تنظیم کنید، پدال ترمز پا و شیلنگ خلاء ترمز را بررسی کنید تا اگر نیاز به تعمیر داشتند، با تعمیر هر یک این مشکل ترمز دستی را رفع کنید. همچنین باید لنت‌های خودرو را بررسی نمایید تا در صورت لزوم و مشاهده ساییدگی، برای تعویض آن‌ها اقدام کنید.

چگونه از خراب شدن ترمز خودرو جلوگیری کنیم؟

ترمز مانند دیگر قطعات در خودرو عمر مفیدی داشته و با گذشت زمان خراب شده و نیاز به تعمیر پیدا می کند. با این وجود با رعایت برخی از موارد و نکات نگهداری ترمز می توانید عمر مفید خودرو را افزایش دهید. برای جلوگیری از خراب شدن سیستم ترمز خودرو توصیه می کنیم:

1-از فشار دادن مداوم ترمز خودداری کنید. همیشه فشاری متوسط به خودرو وارد کنید.

2-سیستم ترمز خودرو را در زمان تعویض لنت بررسی کنید.

3-هرازگاهی سیستم ترمز خودرو را بررسی کرده و از سلامت آن اطمینان حاصل کنید.

4-در صورت مشاهده هر یک از علائم خرابی ترمز هر چه سریعتر نسبت به تعمیر ان اقدام کنید.

جمع بندی

از آن جا که نقش سیستم ترمز خودرو جلوگیری از بروز حادثه و تصادف است، همیشه حتماً قبل از حرکت کردن خودرو، سیستم ترمز خودرو را تست کنید. تمام علائم خرابی ترمز را به یاد داشته باشید و در زمان احساس هر گونه در تغییر در وضعیت ترمز گرفتن خودروی خود در اسرع وقت به مکانیک خودرو مراجعه کنید تا در صورت نیاز به تعمیر، تنظیم یا تعویض هر یک از قطعات خودرو نسبت به این کار و رفت مشکل اقدام نماید. با سرویس دوره‎‌ای خودرو از خرابی ترمز خودرو و اتفاقات ناگوار احتمالی جلوگیری کنید.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *