آموزش تنظیمات DVR با تصویر

5 دقیقه زمان مطالعه

دوربین مدار بسته برای افزایش امنیت مکان‌های عمومی، خصوصی، خیابان‌ها و پارک‌ها بسیار حائز اهمیت هستند، به طوری که آمارها نشان داده‌اند که جرائم در مکان‌هایی که دوربین مدار بسته نصب شده است، کاهش یافته‌اند. همچنین نظارت صاحبان مشاغل بر شرایط و نحوه عملکرد کارکنان خود، از طریق DVR امکانپذیر است. برای استفاده از دوربین مدار بسته به قطعات، برنامه‌ها و تنظیمات خاصی نیاز است تا DVR شروع به کار کند و ضبط و انتقال تصاویر دوربین مدار بسته به صورت درست و کامل انجام شود. در این مقاله ما به آموزش تنظیمات DVR و نحوه کار با منو DVR پرداخته‌ایم. اگر شما هم از علاقمندان به یادگیری آموزش نصب دوربین مدار بسته هستید، می‌توانید در دوره‌های آموزشی آموزشگاه فنون برق شرکت نمایید.

آموزش نصب دوربین مدار بسته

دستگاه DVR چیست؟

هارد دیسکی که به دوربین مدار بسته متصل می‌شود و تصاویر دریافت شده از آن را به ضبط و ذخیره می‌کند، DVR نام دارد. این قطعه درون یک جعبه قرار می‌گیرد. اتصال بین DVR و دوربین از طریق کابل‌های کواکسیال انجام می‌گیرد. از قابلیت‌های کاربردی DVR می‌توان ضبط شدن ویدیوها بر اساس تاریخ و ساعت را نام برد که برای سرچ و مرتب کردن تصاویر، کار با آن را راحت‌تر کرده است. یکی دیگر از قابلیت‌های مهم DVRها، ضبط تصاویر جدید و حذف تصاویر قدیمی به صورت خودکار است که سبب می‌شود پر شدن حافظه هارد، اختلالی در ضبط ویدیوها به وجود نیاورد.

تنظیم سرچ دی وی آر

تنظیمات دستگاه DVR

برای تنظیم کردن دستگاه DVR که از مهم‌ترین کارهای نصب دوربین مدار بسته به شمار می‌رود، باید مراحلی را پشت سر بگذارید. دستگاه‌های مختلف، به شیوه‎‌های متفاوتی تنظیم خواهند شد؛ اما می‌توان گفت که تنظیمات دی وی آر کلیات یکسانی دارد.

تنظیمات منو دی وی آر

Wizard را راه اندازی کنید

روی Start Wizard کلیک کنید. تنظیمات Wizard به سرعت عملکرد دستگاه DVR کمک می‌کند.

در مرحله بعد برای تنظیمات شبکه، در صورت اتصال به Router، کادر مربوط به DHCP را انتخاب کنید تا بتوانید از آن استفاده کنید. با انتخاب این گزینه، روتر تمام تنظیمات مربوطه را به شکل اتوماتیک مشخص می‌نماید.

در صورتی که تمایل دارید از تنظیمات را خودتان دستی تعیین کنید، باید مراحل را به ترتیب ادامه دهید:

DNS1/DNS2: سرور اصلی DNS1 و سرور جایگزین یا پشتیبان آن DNS2 می‌باشد. این سرور موجب می‌شود که DVR بتواند با آدرس‌های اینترنتی به شکلی بهینه ارتباط برقرار کند. در بیشتر مواقع برای تنظیمات DVR فقط کافی است آدرس سرور اصلی را وارد کنید.

تنظیمات Gateway DVR IP

IP Address: شناسه DVR شبکه از طریق IP Address تعیین می‌شود. اعداد IP به همراه نقطه در 4 دسته مختلف قرار می‌گیرند.

Subnet Mask: یکی دیگر از پارامترهای شبکه Subnet Mask است که آدرس‌های IP را مشخص می‌نماید. این پارامتر با اعداد با فاصله از یکدیگر که در 4 دسته قرار می‌گیرند، نمایش داده می‌شود.

Gateway IP Address: آدرس روتر شما در شبکه Gateway است. این پارامتر دسترسی به اینترنت را برای DVR مهیا می‌سازد. در اکثر موارد آدرس Gateway همان IP Address است.

حتماً بخوانید: آشنایی با انواع دوربین مدار بسته

پورت دی وی آر را تنظیم نمایید

چندین Port در DVR قرار دارند که نحوه تنظیمات هر کدام را بررسی می‌کنیم:

Web Port: این پورت برای ورود به DVR از راه دور است. در صورتی که می‌خواهید به دی وی آر از مکان‌های دور دسترسی داشته باشید، این پورت را تکمیل نمایید.

Client: ارسال اطلاعات DVR به وسیله پورتClinet  صورت می‌گیرد.

UPNP: یکی دیگر از پورت‌ها برای دسترسی داشتن و وارد شدن به DVR از راه دور UPNP است. دستوری را به روتر ارسال می‌کند تا هر تماسی را که به دوربین شما فرستاده شد، Port Forward کند. از این طریق به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید به DVR ورود کنید.

RTSP Prot: این پورت اجاره می‌دهد تصاویر دوربینی که به DVR می‌آیند، به یک دستگاه دیگر متصل شوند. در واقع RTSP یک پروتکل پخش ویدیو هست که یک جریان ویدیویی را برای کاربری در نرم افزاری دیگر ارائه می‌دهد. این ارائه ویدیو چه برای ضبط و یا چه برای پخش آن می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، مثلاً برای قرار دادن ویدیوها در یک سایت از پورت RTSP استفاده می‌شود.

تنظیم زمان دی وی آر

تنظیمات کلی DVR

در تنظیمات عمومی GENERAL دستگاه می‌توانید به هر DVR یک شماره اختصاص دهید. همچنین تنظیماتی مانند تاریخ، ساعت، زبان دستگاه، فرمت زمان و فرمت تاریخ را در این بخش از تنظیمات دستگاه DVR مشخص کنید.

اگر تمایل دارید تصاویر در DVR ضبط شوند و پس از پر شدن حافظه، دیگر ویدیوهای جدید روی آن ذخیره نشوند، می‌توانید از قسمت ظرفیت هارد دیسک، گزینه توقف ضبط را انتخاب نمایید.

در صورتی که می‌خواهید پس از پر شدن حافظه هارد، تصاویر جدید ضبط شده و تصاویر قدیمی حذف شوند، باید ظرفیت هارد دیسک راروی ضبط دوباره تنظیم نمایید.

تنظیمات تصویر DVR

در منو با انتخاب گزینه نوع تصویر، کیفیت و فرمت و اندازه فشرده سازی ویدیوها را در قسمت تنظیمات تصویر دستگاه DVR مشخص کنید. کانال مربوطه را مشخص و سپس تنظیمات تصاویر آن را تعیین نمایید.

تنظیمات تصویر دی وی آر

میزان فشرده سازی تصاویر و حجم ویدیوها را در قسمت فشرده سازی انتخاب کنید. رزولوشن‌های مختلفی برای ویدیوهای ارسالی از دوربین مدار بسته وجود دارند که می‌توانید بنا به خواست و نیاز خود هر کدام را انتخاب کنید. با مشخص کردن تعداد فریم‌ها بر ثانیه می‌توان سرعت تصاویر را تعیین کنید. بر این اساس، تعداد فریم‌ها در هر ثانیه از ویدیوی مربوطه را انتخاب کنید. کیفیت مطلوب برای تصاویر خود را با انتخاب گزینه مشخص نمایید. در صورتی که تمایل دارید ویدیوها صدا داشته باشند، با انتخاب گزینه مورد نظر، آن را تنظیم نمایید.

تنظیم GUI DVR

تنظیمات GUI صفحه نمایش در DVR

تنظیمات صفحه نمایش مربوط به تصاویر، با منوی تنظیمات GUI انجام می‌شوند. مشابه تنظیمات قبل، در کانال شماره مربوط به دوربین را مشخص کنید. در قسمت خروجی ویدیوی جلو می‌توانید زمان نمایش، وضعیت ضبط، ضد لرزش، شفافیت و رزولوشن را مشخص کنید.

در رمز ویدیوی خروجی می‌توانید با تعیین کانال مدنظرتان، قسمتی از تصویر را از دوربین خارج کنید.

تنظیم RS232 RS485 DVR

تنظیمات RS232 در دستگاه DVR

پورت RS232 یک رابط کاربری در دوربین مدار بسته است که جایگزین انتقال اطلاعات به صورت موازی می‌باشند. این رابط در فاصله‌های کوتاه اطلاعاتی را بین دو دستگاه فرستنده و گیرنده، منتقل می‌کند. این پورت امکان چرخش، زوم کردن، تغییر زاویه دوربین را برای فرد امکانپذیر می‌سازد.

منوی RS232 در منوی تنظیمات DVR به تنظیمات خروجی RS232 مرتبط است.

و باود ریت Baudrate را روی 115200 و دیتا بایت Data Bite را روی 8 و استاپ بایت را روی 1 تنظیم کنید. در انتها Parity را روی None قرار دهید.

تنظیمات PTZ DVR

تنظیمات PTZ در DVR

تنظیمات PTZ در زمان استفاده از دوربین چرخشی یا PTZیا Speed Dome باید مشخص شوند. کانال مورد نظر را تعیین کنید و پروتکل را روی PELCOD بگذارید. باود ریت را روی 2400 و دیتا بایت را روی 8 تنظیم نمایید. سپس به سراغ Stop Bite یا بایت توقف بروید و عدد آن را روی 1 قرار دهید. همچنین Parity را روی None تنظیم کنید.

تنظیمات راهنما در منوی DVR

در صورتی که فعال کردن راهنما را انتخاب کنید، تصاویر ضبط شده به ترتیب و پشت سر هم در سایز بزرگ و به شکل جداگانه و یک به یک در مانیتور به نمایش در می‌آیند. فاصله زمانی بین تصاویر را در منو مشخص کنید. سپس دوربین‌های انتخابی را از مشاهده تعیین نمایید.

تنظیمات کانال مدیر در DVR

شما می‌توانید در منوی کانال مدیر DVR اطلاعات مربوط به رزولوشن و کیفیت تصاویر دوربین‌ها را مشاهده کنید.

تنظیم HDD DVR HARD DISK

تنظیمات هارد دیسک DVR

تنظیمات، حذف تصاویر و یا ریکاوری هارد دیسک DVR از طریق این منو انجام می‌شود.

تنظیمات کاربر DVR و کاربران آنلاین

با اعمال تنظیمات در قسمت کاربر می‎‌توانید دسترسی دیگر کاربران را تنظیم نمایید. نام کاربران را مشخص و دسترسی افراد را تعیین کنید. در قسمت گروه، می‌توانید تصاویر را فقط در اختیار گروهی خاص قرار دهید. تغییرات کاربر، گروه، روز و پسورد را می‌توانید در این منو انجام دهید.

در قسمت کاربران آنلاین می‌توانید تمام افرادی را که در همان لحظه به اینترنت متصل و آنلاین می‌باشند، مشاهده نمایید.

تنظیمات یوزر دی وی آر

بروز رسانی منو دستگاه DVR

برای به روز رسانی و دسترسی به امکانات جدید DVR می‎‌توانید از منو تنظیمات هارد به گزینه به روز رسانی DVR مراجعه کرده و سپس آن را آپدیت کنید.

تنظیمات نگهداری اتوماتیک DVR

مورد بعدی که در تنظیمات به آن دسترسی دارید، امکانات نگهداری اتوماتیک است که امکان روشن شدن دوباره دستگاه در زمانی خاص را با مشخص کردن تاریخ و روز آن، تنظیم کنید تا به صورت خودکار دستگاه روشن شود. یکی دیگر از امکاناتی که در قسمت نگهداری اتوماتیک وجود دارد، گزینه حذف اتوماتیک فایل‌های قدیمی است که با انتخاب زمان آن می‌توانید حذف شدن یا نشدن تصاویر قدیمی را کنترل نمایید.

حتما بخوانید: آشنایی با شغل نصب دوربین مدار بسته و نحوه ورود به آن

تنظیمات صادرات و واردات دستگاه DVR

در منوی صادرات/واردات DVR امکان انتقال نرم افزار DVR از دستگاه به Memory Card و همچنین بالعکس امکان منتقل کردن آن از کارت حافظه به دستگاه نیز وجود دارد که در این منو می‌توانید تنظیمات آن را مشخص کنید.

اطلاعات مربوط به دستگاه در منوی DVR

مشخصات مربوط به هارد دیسک، بیت بر ثانیه BPS، گزارشات ورود به سیستم و نسخه DVR را می‌توان در منوی اطلاعات آن مشاهده کرد. در قسمت نسخه DVR می‌توانید اطلاعات مربوط به دستگاه را مانند تعداد کانال ضبط، تاریخ تولید، Mac، شماره سریال  و… را ملاحظه کنید.

تنظیمات آلارم دی وی آر

تنظیمات آلارم DVR

یکی دیگر از تنظیماتی که می‌توانید برای دستگاه DVR مشخص کنید، تنظیمات آلارم است. با انجام این تنظیمات می‌توانید تعیین کنید که اگر شخص یا یک شی از جلوی دوربین عبور کند، دستگاه آلارم بدهد.

منوی حرکت آلارم

برای این تنظیمات وارد منوی مربوط به آلارم شوید و گزینه حرکت را انتخاب کنید، سپس به ترتیب در قسمت کانال، شماره مربوط به دوربین مدنظر خود برای تنظیمات آلارم را وارد نمایید. در قسمت حساسیت می‌توانید میزان حساسیت دستگاه را تعیین نمایید. در بخش منطقه باید نقاطی را که به آلارم حساس هستند، مشخص کنید. دوره مربوط به تعیین بازه زمانی‌ای است که در نظر دارید تا آلارم روشن باشد و در صورت عبور هر چیزی از جلوی دوربین، آلارم آن کار کند. با فعال کردن خروجی آلارم DVR، خروجی آلارم دستگاه فعال می‌شود. با انتخاب دوربین‌ها در قسمت کانال ضبط می‌توانید مشخص کنید که کدام دوربین‌ها پس از آلارم DVR، تصاویر را ضبط نمایند.

در صورتی که از راهنما استفاده کنید، به دیگر دوربین‌های مدار بسته یک دستور ارسال می‌شود تا دوربین‌های دیگر به شکل زوم شده و بزرگتر، تصاویر را بر روی صفحه نمایش نشان دهند.

اگر می‌خواهید در صورت عبور یک شیء یا شخص از جلوی دوربین، آژیر آلارم به صدا درآید، گزینه مربوط به آژیر را انتخاب کنید.

آلارم دی وی آر ارسال ایمیل دی وی آر

برای اطلاع رسانی بیشتر به شما در زمان دیده شدن تصاویر غیرعادی، می‌توانید در قسمت ارسال ایمیل، ایمیل خود را وارد نمایید تا با مشاهده موارد مشکوک، برای شما یک ایمیل فرستاده شود.

در صورتی که وب هاستینگ دارید و روی شبکه اینترنت فضایی برای نگهداری فایل‌های خود دارید، می‌توانید گزینه آپلود FPP را فعال کنید، ویدیوی مربوط به زمان آلارم زدن برای شما ارسال می‌شود.

تنظیم دستگاه DVR در نقاط کور

در قسمت آلارم و در گزینه نقطه کور با انتخاب یک دوربین می‌توانید آن را کور کنید. با انتخاب کانال، حساسیت، دوره، کانال ضبط، آژیر، ارسال ایمیل و … را فعال و تنظیم کنید.

تنظیمات ریزش ویدیو DVR

سومین گزینه در تنظیمات آلارم DVR، ریزش ویدیو است که در صورت قطع شدن هر یک از اتصالات کابل تصویر و یا کابل دوربین، می‌توانید به تصاویر دسترسی داشته باشید. مانند بقیه مراحل تنظیم DVR با وارد کردن شماره دوربین در قسمت کانال، دوربین مدنظر را تعیین کنید. سپس روی گزینه فعال کلیک کنید. در دوره می‌توان بازه زمانی را مشخص کرد و سپس خروجی آلارم را مطابق سلیقه خود تنظیم کرده، در کانال ضبط، دوربین‌های ضبط کننده را مشخص کنید. در راهنما زمان قطع شدن کابل دوربین را روی مانیتور مشاهده خواهید کرد. سپس آژیر را فعال نمایید.

حتماً بخوانید: چگونه دوربین مدار بسته را به کامپیوتر و لپ تاپ وصل کنیم؟

تنظیم منوی دستگاه DVR در زمان ضبط

در حالت متوقف بودن DVR و تنظیم آن، ضبط تصاویر توسط دوربین‌ها انجام نمی‌شود.

تنظیمات DVR برای ضبط تصویر

برای تعیین تنظیمات DVR برای ضبط تصویر باید در منو، تنظیمات ضبط را انتخاب کنید، رمز عبور را وارد کنید تا بتوانید به تنظیمات ضبط DVR دسترسی داشته باشید. وارد قسمت Channels شوید و دوربین‌ها را انتخاب کنید.

شما همچنین می‌توانید بازه زمانی خاصی را برای ضبط کردن ویدیوها از طریق DVR مشخص نمایید.

بکاپ گیری دی وی آر

تنظیمات بکاپ گیری DVR

این مورد در زمان بررسی جرائم و شناسایی مجرم یا مجرمین کاربرد دارد. در صورت بکاپ گیری DVR می‌توانید تصاویر ضبط شده بر روی DVR را بازیابی و بازبینی کنید. ابتدا روی بکاپ کلیک کنید و سپس تاریخ و زمان مد نظر را وارد کنید تا Backup گیری DVR شروع و تکمیل شود.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی تنظیمات منوی DVR و نحوه تنظیم هر یک قسمت‌های منوی DVR پرداختیم تا بتوانید به راحتی موارد مهم آن را تعیین کنید. همچنین در مورد افرادی که به اطلاعات DVR شما دسترسی دارند و ذخیره یا حذف تصاویر ویدیوی قدیمی تصمیم گیری نمایید و از مزایای دوربین مدار بسته خود و امنیت ایجاد شده برای خود و عزیزانتان بهره مند شوید. در صورت نیاز می‌توانید از نمایندگی‌های مربوط به دستگاه DVR خود کمک بخواهید.

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *