همه چیز درباره تفاوت ال سی دی اورجینال و ال سی دی کپی موبایل

5 دقیقه زمان مطالعه

ال سی دی اورجینال و شناخت تفاوت های میان ال سی دی اورجینال و کپی از موارد بسیار مهمی است که هنگام تعویض ال سی دی گوشی می بایست به آن توجه کنید. کاربرد گوشی های همراه در بازار تکنولوژی بسیار پیشرفت چشم گیری داشته است و زندگی شخصی و کاری بیشتر افراد به این تلفن های همراه گره خورده است و همچنین هرچه این تلفن ها ظریف تر باشند آسیب پذیری آن ها بیشتر می شود.

آموزش تعمیرات موبایل

رایج ترین تعمیرات گوشی های همراه مربوط به گلس و ال سی دی آن ها می باشد. هنگام تعویض ال سی دی باید به نکاتی توجه کنید تا بتوانید بهترین ال سی دی اورجینال را برای گوشی همراه خود خریداری کنید. در این مقاله از سری مقالات دوره تعمیرات موبایل همراه ما باشید تا شما را تفاوت های میان ال سی دی اورجینال و تقلبی آشنا کنیم.

ال سی دی اورجینال یا OEM چیست؟

بعضی از کارخانه ها برای گوشی های خود ال سی دی هایی با کیفیت بالا تولید می کنند که در بازار به نام (OEM) به معنای اورجینال و اصل از طرف شرکت سازنده روانه بازار می شود و بنابراین اگر در کنار بسته هر ال سی دی OEM نوشته شود نشان دهنده اورجینال بودن ال سی دی می باشد. این نوع ال سی دی در بازار به نام ال سی دی درجه 1 معروف است.

ال سی دی اورجینال

ال سی دی تقلبی یا کپی چیست؟

بسیاری از ال سی دی هایی که تقلبی هستند دارای نشانه هایی از جمله روشن نبودن صفحه نمایش و تاریک نشان دادن تصاویر، پایین بودن کیفیت تاچ ال سی دی، ایجاد شدن لکه های سفید در صورت فشار دادن ال سی دی به دلیل نداشتن شیشه گوریلا، مصرف بیش از اندازه باتری گوشی، دوام و کارکرد پایین آنها و ارزان تر بودن و… می باشد.

ال سی دی های تقلبی اصطلاحاتی از جمله های کپی گرید A، گرید A+ و …. می باشد. این دسته از ال سی دی ها اغلب تقلبی و چینی هستند و مورد تآیید نمی باشند. این نوع ال سی دی در بازار به نام ال سی دی درجه 2 معروف است.

ساده ترین روش برای تشخیص ال سی دی اورجینال با کپی بررسی برچسب ال سی دی ها می باشد اگر برچسب در LCD و پنل وجود نداشته باشد، توصیه می کنیم این مقاله را تا انتها بخوانید تا با نحوه تشخیص LCD OEM از نسخه های کپی آشنا شوید.

تشخیص ال سی دی اصل از تقلبی

بسیار اتفاق می افتد ال سی دی گوشی سامسونگ، ال جی، آیفون یا دیگر برندها می شکند یا تاچ گوشی آیفون کار نمی کند و آسیب می بیند و نیاز به تعویض تاچ و ال سی دی می شود. برای تشخیص ال سی دی های اورجینال از کپی روش های متعددی وجود دارد در این مقاله ما به بررسی چند عامل مختلف پرداخته ایم.

جستجو و تشخیص وجود پدهای نرم و اسفنجی بر روی کابل:

در اکثر LCD های OEM یا اورجینال، پدهای بسیار نرمی یا قطعه اسفنج کوچکی در اطراف کابل های نوار وجود دارد و وقتی آنها را لمس کنید می توانید احساس کنید که چقدر صاف هستند. اما در نسخه های کپی، کابل ها دارای پد نرمی نیستند و یا آنها قطعات اسفنجی ندارند و وقتی این کابل ها را لمس می کنید، پدی را حس نمی کنید و اگر پدی هم باشد بسیار زبر و سخت می باشد. همچنین، LCD های کپی نسبت به LCD های OEM انعطاف پذیر هستند.

جستجو آرم برند شرکت:

در کابل های OEM، آرم در یک یا دو طرف کابل ها وجود دارد، اما می توانید در LCD های کپی مشاهده کنید، آرم با کشش و تیز روی کابل ها حک شده است.

چسب پلاستیکی حسگر نوری:

در LCD های کپی، چسب پلاستیکی که حسگر نوری را نگهداری و محافظت می کند، بسیار ضعیف تر از LCD های OEM است و در بعضی موارد LCD های کپی این پد در پشت سنسور نور نصب نمی شود.

جستجو علامت مستطیل سفید رنگ در قسمت لنز دوربین:

در LCD های OEM، قسمت مستطیلی سفید رنگ را در قسمت لنز دوربین مشاهده می کنید که در LCD های کپی چنین چیزی وجود ندارد.

جستجو مکان قرارگرفتن لنز دوربین سلفی:

برچسب در LCD OEM که برای نگه داشتن محافظ دوربین سلفی استفاده می شود بسیار قوی تر از برچسب در LCD های کپی است و در نسخه های کپی محافظ برچسبی همیشه از بین می رود و یا فقط مکان ساده‌ای برای لنز دوربین سلفی قرار داده ند و فاقد برچسب می باشد. همچنین در LCD های OEM مشکی، یک حلقه آبی وجود دارد که از تاریکی جلوگیری کرده و آن را منعکس می کند تا بتواند تصاویر را با کیفیت خوب ضبط کند، در LCD های کپی چنین چیزی وجود ندارد.

جستجو لحیم کاری LCD:

در LCD  اورجینال لحیم کاری یا چسب که برای چسباندن نور پس زمینه به LCD انجام می شود، به وضوح هنگام نصب دیده می شود، اما در ال سی دی های کپی فاقد همچین قابلیتی می باشد.

جستجو و تشخیص شماره سریال و آرم:

ال سی دی های OEM یا اورجینال و کپی دارای شماره سریال و آرم هستند، اما یک تفاوت وجود دارد: در LCD های OEM، شماره سریال و لوگو در اندازه کوچکتر و رنگ تیره تر و نسبتا کدرتر هستند و دارای علامت خراشیدن هستند و کاملا واضح دیده نمی شوند، در حالی که در LCD های کپی، شماره سریال و آرم در یک راستا قرار دارند اندازه بزرگتر و رنگ روشن تری دارند و با وضوح بسیار زیاد قابل دیدن می باشند و هیچ گونه خراشانی ندارند و با استفاده از پد های الکلی به راحتی از بین می روند!

جستجو برچسب سیاه: 

در LCD های OEM، در بالا گوشه سمت چپ یک برچسب مات سیاه مشاهده می کنید که ال سی دی های کپی دارای این نوع برچسب ها نیستند، یا اگر دارای آن باشند مات نیست!

بررسی ضد خش بودن و ضد آب بودن ال سی دی: 

LCD های OEM یا اورجینال صفحه های نصب شده Oleo هستند. این بدان معنی است که آنها در برابر اثر انگشت مقاوم هستند و باعث می شوند صفحه نمایش ضد اثر انگشت (نه 100٪) باشد و لمس روان را نشان می دهد و همچنین از ظهور خراش در صفحه جلوگیری می کند.

در ال سی دی اورجینال تاچ صفحه بسیار روان کار می کند در مقایسه با ال سی دی کپی که دارای تاچ ضعیفی است و عملکرد آن بسیار کند می باشد. ویژگی دیگر این صفحه نمایش ضد آب بودن است. اگر آب روی صفحه نمایش بیفتد، قطره آب بدون گسترش پخش می شود. اما در LCD های کپی، آب به راحتی پخش می شود.

بررسی کیفیت روشنایی و عملکرد ال سی دی: 

وقتیLCD های OEM را با ال سی دی های کپی مقایسه می کنید، بدیهی است می بینید که صفحه نمایش نصب شده با کیفیت، روشنایی و عملکرد بسیار بهتر از ال سی دی های کپی است و در زیر تابش خورشید محتویات به وضوح دیده می شوند و در ال سی دی های کپی در زیر تابش نور افتاب، محتویات گوشی قابل دیدن نمی باشند.

بررسی کیفیت صافی قاب ال سی دی: 

هر وقت انگشت خود را به دور قاب ال سی دی می کشید، می توانید احساس کنید که چقدر صاف است، اما اگر همان کار را با پانل کپی انجام دهید، احساس صافی نمی کنید.

بررسی براق بودن صفحه ال سی دی:

صفحه های ال سی دی اورجینال نسبت به LCD های کپی مات تر هستند در حالی که LCD های کپی بسیار براق طراحی شده اند.

بررسی علامت “V” بر روی کابل ال سی دی:

در پنل OEM یا اورجینال، باید روی کابل ها علامت “V” حک شده باشد. نمی توانید این علامت “V” را در کابل های LCD کپی پیدا کنید. حال اگر در کابل دیجیتایزر و کابل LCD علامت V وجود داشته باشد، به این معنی است که دیجیتایزر و LCD اورجینال نصب شده هستند، اگر در Digitizer علامت V ندارید، اما روی کابل LCD علامت V وجود دارد، این بدان معنی است که Digitizer کپی است، اما کابل LCD OEM است و اگر هیچ یک از کابل هایDigitizer و LCD نشانه V ندارند، این بدان معناست که هر دو کپی هستند و OEM نیستند.

امیدواریم که بعد از خواندن این مقاله و برسی نکات اشاره شده، بتوانید ال سی دی و پانل اورجینال را از بین نسخه های کپی تشخیص دهید.

چه طور می توانیم اطمینان کنیم که تعمیر کار گوشی LCD اورجینال در گوشی ما نصب می کند؟

برای مطمئن شدن در این امر، می بایست گوشی خود را به تعمیرکار مورد اعتماد که دوره تعمیرات موبایل را در آموزشگاه تعمیرات موبایل گذرانده باشد بسپارید. البته بیشتر تعمیر کاران جهت تعویض ال سی دی، LCD OEM را مورد استفاده قرار می دهند. اگر تعمیر کاری ال سی دی کپی برای شما نصب کرد با نکاتی که در بالا گفته شد هنگام دریافت گوشی، اول ال سی دی را تست کنید و بعد تحویل بگیرید.

منبع: dr bios

منبع: tarilcd weebly

منبع: quora

به این نوشته امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *