چگونه گوشی آب خورده را تعمیر کنیم؟ راهنمای تعمیر گوشی آب خورده

5 دقیقه زمان مطالعه

افتادن گوشی در آب،از اتفاقات بسیار آزاردهنده و ناخوشایند برای کاربران تلفن های همراه محسوب می شود. اگر گوشی موبایل شما هم در آب افتاده است و می خواهید آن را تعمیر کنید توصیه می کنیم این مطلب را تا انتها بخوانید. در این مطلب به شما نحوه تعمیر گوشی آب خورده را آموزش خواهیم داد، با ما همراه باشید.

راهنمای تعمیر گوشی آب خورده

ورود آب به داخل گوشی موبایل مشکلاتی را برای این دستگاه ایجاد می کند بنابراین در صورت بروز این مشکل بایستی هر چه سریع تر نسبت به تعمیر آن پرداخت . در این بخش مراحلی را بیان می کنیم که انجام آن از آسیب دیدن گوشی آب خورده جلوگیری می کند.

عیب یابی گوشی آب خورده

مرحله اول: خاموش کردن دستگاه

خاموش کردن و خارج کردن باتری دستگاه، از مهم ترین اقدامات در جهت تعمیر گوشی آب خورده محسوب می شود. در هنگام آب خوردگی، تحت هیچ شرایطی نباید اقدام به روشن کردن گوشی کنید. پس از خاموش کردن گوشی حتما باتری، حافظه SD و سیم کار آن را خارج نمایید. چنانچه باتری گوشی به هر دلیل خارج نمی شود، می بایست با فشار دادن دکمه پاور اقدام به خاموش کردن گوشی کنید.

مرحله دوم: خشک کردن گوشی

در این مرحله می بایست به خشک کردن درست و اصولی گوشی هوشمند اقدام نمود. بر این اساس، با کمک یک پارچه یا دستمال، آب وارد شده به گوشی را خشک کنید. پس از جذب آب گوشی، دستگاه را بر روی یک حوله قرار داده تا فرآیند خشک شدن آن تسریع گردد. به منظور خارج کردن آب از گوشی، هرگز آن را تکان ندهید. چرا که این کار نفوذ آب بر روی اجزا و قطعات سخت افزاری دستگاه را در پی دارد.

نکته مهم: برای خشک کردن و خارج ساختن آب از بدنه گوشی هرگز نباید از وسایلی مانند مایکروویو و سشوار استفاده کرد. علاوه بر این، فوت کردن در ساختار گوشی، نتیجه ای به جز خرابی و حتی سوختن قطعاتی مانند سوکت های گوشی و اسپیکرها را در بر ندارد.

مرحله سوم: روشن نکردن دستگاه

روشن نکردن دستگاه برای بازه زمانی حدود سه روز، از دیگر اقدامات مقدماتی مهم جهت تعمیر گوشی آب خورده به شمار می رود. فرآیند خشک شدن گوشی موبایل در ایده آل ترین حالت، حدود 3 روز زمان نیاز دارد. به منظور جلوگیری از بروز مشکلات جدی، مناسب است که تا سه روز از روشن کردن گوشی هوشمند خود اجتناب کنید.

مرحله چهارم: رفع رطوبت گوشی

وجود رطوبت در گوشی آب خورده، از جمله مواردی است که بسیاری از کاربران آن را جدی نمی گیرند. در صورت خشک شدن دستگاه، احتمال وجود رطوبت ناشی از آب در برخی قطعات دستگاه چندان دور از ذهن نمی باشد.

به منظور جذب رطوبت، قرار دادن موبایل آب خورده در درون کیسه برنج یا ژل سیلیکا، از راهکارهای کاربردی و موثر محسوب می شود. برای از بین بردن کامل رطوبت، می بایست گوشی را برای بازه زمانی 2 الی 3 روز داخل کیسه برنج یا ژل سیلیکا قرار داد. همچنین، در طول این بازه زمانی هرگز نباید دستگاه گوشی روشن شود. طولانی شدن این پروسه، شانس احیای گوشی آب خورده را افزایش می دهد.

حتما بخوانید: آموزش تعمیر دوربین گوشی

نحوه تعمیر گوشی آب خورده

تعمیر گوشی آبخورده

1- تعمیر هندزفری آب خورده

در برخی مواقع ممکن است لوازم و تجهیزات جانبی گوشی مانند هندزفری دچار آب خوردگی شوند. در این شرایط می بایست در اسرع وقت نسبت به خشک کردن هندزفری گوشی اقدام کرد. سپس با استفاده از یک مکنده، آب موجود در آن را خارج نمایید. در ادامه برای مدت 48 ساعت هندزفری را داخل ژل سیلیکا قرار داده تا آب و رطوبت موجود در آن کاملا خشک شود. چنانچه پس از این اقدامات مشکل هدفون برطرف نشد، باید به یک تعمیرکار موبایل مراجعه نموده تا مشکلات احتمالی هندزفری را رفع کند.

2- تعمیر LCD گوشی آب خورده

تعمیر ال سی دی گوشی، از بخش های مهم تعمیرات موبایل محسوب می شود. آب خوردگی گوشی از جمله مشکلاتی است که غالبا شامل گارانتی نمی شود. تعمیر نمایشگر دستگاه نیز از این قاعده مستثنا نمی باشد. در چنین شرایطی، می بایست حتما به یک کارشناس تعمیر موبایل مراجعه نمود. در مواقعی علی رغم خارج کردن آب، مشکل LCD موبایل همچنان پابرجا می باشد. در این مواقع تعویض ال سی دی، از اقدامات مناسب و مفید تلقی می گردد.

3- آب گرفتگی بلندگوی گوشی

مواقعی که اسپیکرهای گوشی دچار آب گرفتگی می شوند، می بایست در وهله نخست با کمک حوله آنها را خشک کنید. پس از گذشت چند ساعت بلندگوها را تست کنید. در صورت شنیدن صدای خش خش، اجازه دهید تا رطوبت آن به صورت کامل از بین برود. در غیر این صورت به فکر تعمیر یا تعویض اسپیکر گوشی باشید.

حتما بخوانید: آموزش تعمیر باتری گوشی

کارهایی که هنگام تعمیر گوشی آب خورده نباید انجام دهید:

1- در هنگام آب خوردگی، هرگز و تحت هیچ شرایطی نباید گوشی روشن شود.

2- از فشار دادن دکمه و کلیدهای فیزیکی دستگاه خودداری کنید.

3- درزهای گوشی را هرگز نباید فوت کرد.

4- در هنگام خارج کردن آب، بی هیچ وجه نباید گوشی را تکان داد.

5- از قرار دادن گوشی آب خورده در یخچال یا فریزر باید اجتناب کرد.

6- هرگز نباید گوشی موبایل را با وسایلی مانند جارو برقی یا سشوار خشک نمود. این کار موجب پخش شدن رطوبت در بخش های مختلف گوشی می شود.

حتما بخوانید: آموزش حذف اکانت تلگرام 

هزینه تعمیر گوشی آب خورده

عیب یابی گوشی آبخورده

برآورد و تخمین هزینه گوشی های آب خورده تحت تاثیر مولفه ها و پارامترهای مختلفی مشخص می گردد. متناسب با نوع و مدل گوشی، این هزینه می تواند متغیر و متفاوت باشد. علاوه بر این، آب خوردگی دستگاه می تواند موجب آسیب وارد شدن به بسیاری از قطعات سخت افزاری آن شود. در چنین شرایطی، هزینه تعمیرات گوشی موبایل به میزان قابل توجهی افزایش پیدا می کند.

صفحه نمایش از بخش های مهم و حائز اهمیت یک گوشی هوشمند تلقی می گردد. در صورت آب خوردگی این قسمت می بایست در سریع ترین بازه زمانی نسبت به تعمیر آن اقدام نمود. در غیر این صورت خراب شدن LCD دستگاه، هزینه های بعضا گزافی را به کاربر تحمیل می سازد. تعمیر گوشی های آب خورده یک فرآیند سخت و دشوار به شمار می رود. بر همین اساس، پروسه تعمیر این دستگاه ها باید توسط تعمیرکاران کاربلد و مجرب انجام شود. چرا که علی رغم پرداخت هزینه های گزاف، احتمال تعمیر دستگاه کاهش پیدا می کند.

با این وجود، در صورت شناسایی نشدن قطعات آسیب دیده دستگاه، نمی توان هزینه و قیمت مشخصی را تخمین زد.

در این مقاله به بررسی نحوه تعمیر گوشی آب خورده پرداختیم. در صورتی که به مباحث تعمیرات موبایل علاقه مند  هستید و قصد یادگیری آن را دارید کافیست دوره های آموزش تعمیرات نرم افزاری موبایل آموزشگاه فنون برق ثبت نام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *