عیب یابی ماشین لباسشویی از موارد جدا نشدنی و اجتناب ناپذیر این دستگاه کاربردی محسوب می شود. عدم توجه به مشکلات ماشین لباسشویی به تدریج میتواند سبب آسیب جدی سایر اجزا و قطعات دستگاه شود. از سوی دیگر، این امر هزینه های اضافی و گزافی را به مصرف کننده تحمیل می نماید. بنابراین، بهترین و مفیدترین راهکار در هنگام بروز مشکل در ماشین لباسشویی، عیب یابی و تعمیر لباسشویی می باشد.
در این مقاله به بررسی مشکلات رایج لباسشویی و راهنمای تعمیر و رفع مشکلات می پردازیم.
با گذشت زمان و مستهلک شدن قطعات و بی توجهی به نکات نگهداری ماشین لباسشویی، بروز خرابی در برخی از قطعات یا قسمت های لباسشویی محتمل می باشد.
برخی از خرابی های لباسشویی به راحتی قابل رفع بوده اما تعمیر برخی از دیگر مشکلات تخصصی بوده و نیازمند کسب مهارت های مورد نیاز از طریق شرکت در دوره تعمیر لوازم خانگی است. در ادامه به بررسی خرابی های رایج لباسشویی و نحوه رفع آن پرداخته شده است.
بدون تردید، تکان خوردن و لرزش زیاد، یکی از مهم ترین مشکلات لباسشویی به شمار می رود. بسیاری از کاربران در هنگام استفاده با لرزیدن و تکان خوردن ماشین لباسشویی مواجه هستند.
تراز نبودن لباسشویی بر روی سطح زمین، یکی از عامل های مهم لرزش و تکان خوردن دستگاه می باشد. با تراز کردن و تنظیم پایه های لباسشویی بر روی زمین، این مشکل به راحتی مرتفع می شود.
همچنین، نامتعادل و نامتوازن بودن بار لباسشویی نیز در بروز این مشکل تاثیرگذار است. قرار دادن البسه دارای وزن یکسان و به صورت متعادل و یکنواخت، در این زمینه کمک شایانی می نماید.
در برخی مواقع معیوب شدن کمک فنر، فنرهای دیگ و بلبرینگ ها منجر به لرزش و تکان خوردن لباسشویی در حین کار می شود.
عدم کارکرد و روشن نشدن یکی دیگر از موارد عیب یابی ماشین لباسشویی بوده که برای بسیاری از مصرف کنندگان بروز پیدا می کند. عوامل مختلفی در ایجاد این مشکل فنی نقش دارند.
به منظور عیب یابی و رفع این مشکل، بررسی سوئیچ درب، موتور و جریان برق لباسشویی بسیار تاثیرگذار می باشد.
اطمینان حاصل کردن از قطع نبودن جریان برق و سالم بودن سیم ها و اتصالات بسیار کمک کننده است.
در صورت معیوب بودن میکرو سوئیچ درب و داغ شدن بیش از اندازه موتور، ماشین لباسشویی خاموش می شود.
یکی از رایج ترین مشکلات لباسشویی، عدم چرخش دیگ در هنگام کارکرد دستگاه می باشد. در بروز این مشکل نیز علل مختلفی را میتوان برشمرد.
معیوب بودن موتور، تسمه ها، خرابی پمپ تخلیه و قرار دادن لباس ها بیش از حد ظرفیت مجاز، از علل اصلی بروز این مشکل فنی می باشد.
چرخش دیگ به وسیله موتور لباسشویی صورت می گیرد. معیوب شدن موتور دستگاه با عدم گردش دیگ همراه است.
از دیگر موارد عیب یابی لباسشویی نشت آب از دستگاه بوده که بسیاری از کاربران با آن دست و پنجه نرم می کنند. گرفتگی شیلنگ تخلیه، خرابی پمپ تخلیه و فرسودگی دریچه ورودی آب، از برجسته ترین دلایل ایجاد این مشکل محسوب می شود.
چنانچه نشت آب در مجاورت پمپ تخلیه مشاهده شود، موید خرابی و فرسودگی پمپ تخلیه آب می باشد. با تعمیر یا تعویض این قطعه به احتمال زیاد مشکل برطرف می شود. همچنین، ترک خوردگی، آسیب دیدگی و مسدود شدن شیلنگ تخلیه میتواند منجر به نشت آب از ماشین لباسشویی شود.
یکی دیگر از مشکلات لباسشویی انتشار بوی نامطبوع از دستگاه می باشد. تولید این بو حکایت از رشد و گسترش باکتری ها و کپک ها در اطراف یا داخل ماشین لباسشویی دارد. آبکش لباسشویی به علت مرطوب و نم دار بودن، بستر مناسب برای رشد و تولید باکتری ها را فراهم می آورد.
تمیز کردن و نظافت مستمر لباسشویی راهکار مناسبی برای از بین بردن عوامل اصلی تولید بوی بد دستگاه می باشد.
حتما بخوانید: رایج ترین مشکلات ماشین ظرفشویی و راهنمای تعمیر آن
عدم قطع عملیات آبگیری لباسشویی از دیگر خرابی های رایج لباسشویی است. در این حالت دیگ لباسشویی بیشتر از حد مجاز پر می شود. خراب بودن شیر ورودی آب، از مهمترین علل بروز این مشکل به شمار می آید.
چنانچه پس از قطع کردن جریان برق، همچنان شاهد وارد شدن آب به محفظه داخلی دستگاه هستیم، شیر ورودی آب خراب می باشد. در صورتی که با قطع برق دستگاه، فرآیند آبگیری ادامه پیدا نکند، مؤید مشکل نوسان فشار آب، خرابی سوئیچ فشار و تایمر لباسشویی می باشد.
خاموش شدن یکباره و در حین کار، به عنوان یکی از رایج ترین موارد عیب یابی ماشین لباسشویی میتواند نمایانگر ایراد در موتور، میکرو سوئیچ، تایمر و شیر برقی ورودی آب دستگاه باشد.
غالبا تولید صدای زیاد در ماشین لباسشویی نشان دهنده بروز ایراد و مشکل در برخی از قطعات آن می باشد. بر این اساس، چنانچه هنگام کارکرد دستگاه، صداهایی مانند ضربه ناگهانی و در عین حال محکم تولید شود، موید وجود یک شی خارجی در البسه یا تخلیه ماشین لباسشویی می باشد.
تولید صدایی شبیه زوزه، وجود یک جسم خارجی در پمپ تخلیه دستگاه را نشان می دهد. همچنین، صدای بسیار بلند ماشین لباسشویی در هنگام کارکرد، میتواند به علت ساییدگی و فرسودگی بلبرینگ ها ایجاد شود.
ایجاد صدای جیغ یا تیز میتواند دال بر خرابی و معیوب شدن موتور دستگاه باشد. آسیب دیدن و پارگی تسمه ها، خرابی پمپ، معیوب شدن کمک فنر دیگ و معیوب شدن موتور، از علل اصلی بروز سروصدای زیاد ماشین لباسشویی به حساب می آیند.
در این مقاله به بررسی دلایل خراب شدن لباسشویی و راهنمای عیب یابی و تعمیر آن پرداختیم. مشکلاتی که در این مقاله به آن پرداخته شد جز مهم ترین و رایج ترین مشکلات لباسشویی می باشد. در صورتی که قصد کسب اطلاعات تکمیلی دارید توصیه می کنیم در دوره های آموزش تعمیر ماشین لباسشویی آموزشگاه فنون برق ثبت نام نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید