روش های تست قطعات پکیج دیواری

5 دقیقه زمان مطالعه

گرمایش خانگی همیشه یکی از نیازهای اساسی انسان است. شاید استفاده از بخاری های نفتی و برقی هنوز در برخی نقاط رواج داشته باشد، اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی به خصوص در صنعت تجهیزات و همچنین فراوانی گاز طبیعی و امکان دسترسی به ان استفاده از این انرژی پاک آسایش و راحتی را برای هر چه بیشتر مردم فراهم می کند. گرمایش به کمک موتورخانه های مرکزی قبل از لوله کشی گاز طبیعی نیز رواج داشته است. پس از تامین گاز طبیعی با تنظیم مشعل ها و سایر تجهیزات، موتورخانه های مرکزی برای کار با سوخت گاز طبیعی تمیز آماده شدند. برخی عیوب در سیستم گرمایش مرکزی طراحان را به سمت سیستم اصلاح شده ای سوق داد. پکیج یا بخاری دیواری حاصل این طراحی است.

پکیج یکی از سیستم های گرمایشی پرکاربرد در دنیاست که در سال های اخیر بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. استفاده از این سیستم گرمایشی بسیار آسان و با کیفیت است.

روش‌های تست قطعات پکیج دیواری

با توجه به اینکه پکیج دیواری با آب سروکار دارد، احتمال رسوب گرفتن اجزای مختلف آن و مشکلات ریز و درشت دیگری در این دستگاه وجود دارد. به همین دلیل توصیه می شود به صورت دوره ای پکیج های خود را سرویس کنید تا از مشکلات جدی در قطعات آنها جلوگیری شود و طول عمر دستگاه افزایش یابد.البته آموزش تعمیرات پکیج دیواری نیز از مشاغل پر درامدی است.آموشگاه فنی پارس این امکان را برای علاقه مندان فراهم کرده است تا بتوانند در دوره های اموزشی 100درصد عملی آموزش تعمیرات پکیج دیواری شرکت کرده و تمامی مهارتهای لازم برای عیب یابی و تعمیرات پکیج های دیواری و زمینی را در کارگاه های مجهز آموزش ببینند.

برای سرویس پکیج لازم است تا تکنسین قطعات مختلف را با روش های خاص تست و بررسی کند. به دلیل اهمیت این موضوع، این مقاله به روش های تست قطعات پکیج  می پردازد.

انواع قطعات پکیج دیواری

به طور کلی قطعات یدکی پکیج به چهار دسته تقسیم میشود که هر یک از این دسته ها خود دارای قطعات مختلفی بوده که هر یک عملکردی متفاوت دارند. این چهار دسته شامل قطعات مکانیکی پکیج، قطعات مجری فرمان، سنسورهای پکیج و برد الکترونیکی پکیج میشوند. قطعات مکانیکی دستگاه فعالیت خود را با توجه به نوع عملکردی که دارند انجام میدهند و نیازی به فرمان از سمت برد دستگاه ندارند. برعکس، قطعات مجری تنها زمانی کار می کنند که برد پکیج به آنها فرمان بدهد، سنسورها نیز باید وضعیت دستگاه را به برد الکترونیکی گزارش دهند. در نهایت برد الکترونیکی دستگاه همانند مغز عمل می کند و دستورات را به قطعات مجری پکیج صادر می کند.برای آموزش تعمیرات پکیج دیواری و آشنایی با انواع مختلف آن کافیست ثبتنام کنید!

برد الکترونیکی

برد الکترونیکی در اصل نقش مغز دستگاه را ایفا می کند و وظیفه اصلی آن تجزیه و تحلیل داده های ورودی و خروجی پکیج است. این تابلو دارای دو قسمت می باشد. یک قسمت برای کنترل و قسمت دیگر روی نمایشگر است. قطعات مختلفی روی این برد استفاده می شود که عبارتند از: رله، ترانس تغذیه ، فیوز، آی سی و آی سی رگولاتور

سنسورها

وظیفه اصلی سنسورها گزارش وضعیت دستگاه به کنترل پنل است. انواع سنسورهای موجود در این دستگاه عبارتند از:

سنسورهای حرارتی یا NTC

این قسمت برای تشخیص دمای لوله مبدل استفاده می شود. نحوه کار این قطعه به این صورت است که وقتی دمای لوله مذکور به طور غیر عادی بالا باشد، شعله دستگاه خاموش می شود. این امر از آتش سوزی و حوادث ناگوار جلوگیری می کند.

ترموستات دود

گازهای حاصل از احتراق باید از دودکش خارج شوند، اما گاهی اوقات این کار به درستی انجام نمی شود. برای این منظور ترموستات دود در قسمت بالای کلاهک تعدیل نصب می شود. هنگامی که گازهای گفته شده آزاد نشوند، درپوش تنظیم گرم می شود، این گرما توسط ترموستات دود حس می شود و به برد فرمان خاموشی فرستاده می شود.آموزش تعمیرات پکیج دیواری

ترموستات حد

گاهی اوقات سنسور NTC مشکل دارد و به درستی کار نمی کند، بنابراین از ترموستات حد استفاده می شود. هنگامی که دمای آب به طور غیر عادی افزایش می یابد و سنسور حرارتی کار نمی کند، ترموستات حد فرمان توقف را به پنل ارسال می کند و چراغ قرمز به عنوان هشدار روشن می شود.

ترموستات اتاقی

ترموستات اتاقی دستگاهی است که پس از بررسی دمای اتاق به برد اجازه خاموش، روشن، کاهش یا افزایش دمای سیستم را می دهد. در واقع این قطعه از کار مداوم دستگاه و فرسودگی آن جلوگیری می کند.آموزش تعمیرات پکیج دیواری

سنسور شوفاژ

وظیفه این قسمت تطابق دادن دمای اب ورودی به شوفاژ و دمای مورد نظر تنظیم شده است که شعله را خاموش می کند تا رادیاتورها در صورت نیاز گرم شوند.

سنسور جرقه زن

وقتی  که شعله ایجاد می شود و الکترود تشخیص شعله را تشخیص می دهد، ترانس جرقه زن مسئول جرقه زدن است.

میله یونیزاسیون

این قطعه وظیفه تشخیص شعله را بر عهده دارد و در صورت خرابی، شعله به درستی تشخیص داده نمی شود و در نتیجه پکیج خاموش می شود.

سنسور فشار هوا (پرشر سوِئیچ هوا)

وظیفه این قطعه کنترل گازهای خروجی است. وظیفه این قسمت این است که فن را قبل از روشن شدن چک می کند تا از باز بودن آن مطمئن شود. در صورت مسدود بودن دستگاه خاموش می شود اما در صورت باز بودن فن روشن می شود و دستگاه توسط برد کنترل می شود.

سنسور فشار آب (پرشرسوئیچ آب)

همانطور که می دانید پک ها با آب کار می کنند. وظیفه این قطعه کنترل آب مصرفی به گونه ای است که در صورت نبود آب و یا کم بودن فشار آب دستگاه شروع به کار نکند.

کلید جریان

آب ورودی به پکیج آب سرد است. این قطعه در ورودی آب سردی که به داخل پکیج می رود جا می شود، از طرفی روی برد اصلی سوکت هایی وجود دارد. در صورت نیاز به آب گرم، از طریق اتصال برقرار شده، فلوسوئیچ پیام نیاز به آب گرم را به پنل ارسال می کند و دستگاه برای تامین آب گرم کار می کند.

فلوگاتور

این قطعه در مسیر آب ورودی به پکیج قرار دارد. هنگامی که آب باز می شود، یک فنر در داخل به سمت بالا حرکت می کند و در نتیجه سنسور قرمز فرمان باز شدن را به برد الکترونیکی می فرستد.

فلومتر

محل قرارگیری این قطعه بعد از مسیر آب ورودی به پکیج بوده و وظیفه آن تنظیم دمای آب است.

پمپ خطی (پمپ سیرکولاسیون)

از این پمپ برای گردش آب در مسیر بسته استفاده می شود.

فن دودکش

محفظه دستگاه نباید حاوی گازهای حاصل از احتراق و همچنین دی اکسید کربن باشد. فن دودکش وظیفه دفع این گازها را بر عهده دارد. این فن ازجنس آلومینیوم و فلز ساخته شده است.

شیر کنترل گاز

برای کنترل مقدار گاز مورد نیاز برای تشکیل شعله و تنظیمات این قطعه استفاده می شود.

شیر موتوری

در مواقعی که نیاز به آب گرم باشد، شیر موتوری فعال و قسمت سوپاپ ​​آن به داخل فشار داده شده و آب گرم وارد مبدل ثانویه می شود. اساساً یک شیر موتوری جریان آب را در یک سیستم کنترل می کند.

کیت شیر موتوری

با فشاری که شفت شیر موتوری به این قسمت وارد می کند، مسیر عبور آب بین مبدل اصلی و مبدل ثانویه باز و بسته می شود.

شیر پرکن

وظیفه این قطعه تنظیم فشار آب است.

شیر اطمینان

این قسمت به فشار و دما حساس است. زمانی که فشار سیستم بالاتر از 3  barباشد یا دمای سیستم نرمال نباشد، خروجی این شیر باز شده و فشار و آب اضافی آزاد می شود.

بای پس

گاهی پیش می آید که آب به دلیل رسوب یا گرفتگی به پمپ نمی رسد، بنابراین برای این کار از بای پس استفاده می شود. این قسمت دارای یک فنر در داخل خود می باشد که در صورت بروز مشکل مذکور این فنر باز شده و مشکل برطرف می گردد.

شیر تخلیه آب

گاهی ممکن است مشکلی در سیستم ایجاد شود و نیاز به تعمیر آن داشته باشیم، در این حالت از این قسمت برای تخلیه آب در سیستم استفاده می شود.

شیر هواگیری

از شیرهای هواگیری در پکیج ها برای خروج هوا استفاده می شود. این قطعات به دو صورت پلاستیکی و برنجی موجود هستند اما امروزه بیشتر از پلاستیک استفاده می شود. علت آن ایجاد رسوب در شیر های هواگیر برنجی است.

گیج فشار و دما

فشارسنج و دماسنج ها وظیفه نمایش فشار و دمای پکیج دیواری را بر عهده دارند.

منبع انبساط دیافراگمی

این منبع در بسته بندی ها دارای ظرفیت 8 لیتر و بیشتر بوده و از دو صفحه فلزی تشکیل شده که بین آنها یک دیافراگم لاستیکی قرار دارد. یک طرف توسط آب و طرف دیگر توسط نیتروژن احاطه شده است. هنگامی که دمای آب افزایش می یابد، منبسط شده و حجم ان بیشتر میشود. اگر این حجم اضافی تخلیه نشود، آسیب و نشتی در طول لوله ها و اتصالات دستگاه ایجاد می شود. یکی از وظایف این منبع تخلیه آب اضافی است. به علاوه این منبع از ورود هوا به داخل دستگاه جلوگیری می کند.

مبدل حرارتی

لوله های مارپیچی که توسط تیغه هایی به هم متصل می شوند و حرارت شعله را به آب عبوری از آن منتقل می کنند مبدل حرارتی نامیده می شوند.

محفظه احتراق

فضایی که احتراق در آن صورت می گیرد، محفظه احتراق نامیده می شود و محل آن در مرکز پکیج دیواری است.

تست مدار مکانیکی پکیج

برای اطمینان از کارکرد مدار مکانیکی دستگاه باید آن را طبق روش مشخص شده تست کنید. ابتدا باید سیم فاز را به پایین ترین و بالاترین سوزن وصل کنید. نصب این سیم باید موازی باشد.

پس از آن سیم نول باید از پایین روی سوزن دوم نصب شده و به برق وصل شود. در این صورت باید با حداقل فشار 5 و حداکثر 30 میلی بار به قسمت ورودی دمیده شود تا گاز از خروجی مدار خارج شود. اگر گاری از این قسمت خارج نشد، باید پیچ ​​شعله کم را در قسمت مدولار دستگاه تنظیم کنید.

تست مبدل پکیج (تک منظوره و دو منظوره)

برای تست مبدل های دو منظوره ابتدا باید یکی از مدارهای دستگاه را تحت فشار هوا قرار دهید و سپس مبدل را در ظرفی پر از آب قرار دهید. اگر حباب هایی از مبدل خارج شود، می توان نتیجه گرفت که مبدل ما سوراخ دارد و نیاز به تعمیر یا تعویض دارد. اما گاهی اوقات ممکن است حباب هایی که خارج می شوند از لوله های زنجیره ای دیگر باشد که در این صورت مسیرهای آب به یکدیگر راه پیدا کرده اند و دیگر نمی توان مبدل را تعمیر کرد.

تست مبدل ثانویه پکیج های مبدل دوگانه

اگر شک دارید مبدل مورد نظر سوراخ دارد، باید یکی از مدارها را تحت فشار هوا قرار دهید و پس از قرار دادن آن در ظرف آب، حباب های ایجاد شده را بررسی کنید. اگر حباب ها از مدار مخالف خارج می شوند، به این معنی است که مبدل سوراخ دارد و باید تعویض شود.

تست ترمینال شیر سه طرفه

برای تست این قطعه باید در دو حالت مصرفی و گرمایشی ازمایش شود. برای تست ترمینال شیر سه طرفه در حالت گرمایش باید پکیج را در حالت گرمایش روشن کرد و سپس دمای لوله برگشت را قبل از ورود به دستگاه و پس از پمپاژ به مبدل اندازه گیری کرد. اگر دمای پس از پمپاژ به مبدل بالاتر از قبل از ورود به دستگاه بود، می توان فهمید که سوپاپ شیر سه طرفه به سمت مبدل ثانویه نشتی دارد.

حال برای تست عملکرد ترمینال شیر سه طرفه در حالت مصرفی، ابتدا باید آب گرم را باز کرده و بعد از تثبیت دمای آب، دمای لوله برگشتی را بررسی کنیم. اگر این دما بیشتر از قبل باشد، این نشانه نشتی سوپاپ است.

تست سلامت پرشر سوئیچ

برای بررسی این قسمت باید آوومتر را روی حالت بیزر قرار دهید و سپس دو سر سیم های اتصال آن را به محل اتصال فیش های برق پرشر سوئیچ وصل کنید. در صورت سالم بودن پرشرسوئیچ ، پس از روشن شدن دستگاه، باید اتصال برقرار شود و صدای بیزر به گوش برسد.

تست سنسور NTC

برای تست این سنسور در پکیج، باید دستگاهی با اهم متر تهیه کنید و آن را در محدوده 10 کیلوهمی تنظیم کنید. سپس این سنسور را از بسته بندی خارج کرده و در کنار یک سنسور NTC سالم قرار دهید.

سیم های های اتصال اهم متر را به نقطه اتصال سنسور وصل کرده و مقاومت آن را در دمای اتاق اندازه گیری کنید. این مقدار باید 10 کیلوهم باشد و اگر عدد نمایش داده شده کمتر یا بیشتر از این مقدار باشد، قابلیت سرویس دهی سنسور NTC تایید نمی شود.

روش تست سنسور دود پکیج

برای تست این قطعه ابتدا اوومتر را در حالت beezer قرار دهید و سیم های اتصال آوومتر را به اتصالات سنسور وصل کنید و منتظر بمانید تا صدای زنگ به صدا درآید. اگر سوئیچ به حالت NC  باشد و دما پایین باشد، زنگ باید به صدا درآید، اما اگر سوئیچ NO باشد، زنگ نباید به صدا درآید. حالا اگر سیم ها را وصل کنید و سر سیم ها را به آرامی تکان دهید و زنگ خاموش شود و دوباره وصل شود، در این صورت سوئیچ مشکل دارد و باید تعمیر یا تعویض شود.

اندازه گیری فشار ورودی کنترل گاز

برای عملکرد بهینه پکیج، فشار ورودی کنترل گاز باید قبل از راه اندازی آن بررسی شود. برای این کار ابتدا باید درب شیر گاز را باز کرده و لوله مانومتر را داخل آن قرار دهید. بسته را روشن کنید و شیر آب گرم را تا انتها باز کنید.

فشار اندازه گیری شده توسط مانومتر باید متناسب با نوع گاز مصرفی باشد که توسط سازنده پکیج اعلام می شود. سپس پیچ کنترل گاز را ببندید و آن را سفت کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *