همانطور که میدانید باتری یکی از مهم ترین بخش های یک خودرو است و در صورتی که دچار آسیب شود خودرو قادر به حرکت نخواهد بود. میانگین طول عمر باتری بین سه تا پنج سال است اما با استفاده غیر اصولی از آن ممکن است که از کار بیوفتد. در ادامه به چند مورد که سبب افزایش طول عمر باتری خودرو میشود اشاره میکنیم.
یکی از مهم ترین روشهای افزایش طول عمر باتری خودرو تمیز نگه داشتن خوردگیهای اطراف قطبهای باتری است. خوردگیهای اطراف قطبهای باتری ناشی از نشت هیدروژن اسید باتری به بیرون است که سبب خوردگیهای سبز رنگ یا گاهی سفید رنگ میشود. این خوردگیها از رسیدن برق به کابلها جلوگیری میکند از این رو با تمیز نگه داشتن آن میتوانید طول عمر باتری خود را افزایش دهید. نحوه تمیز کردن آنها نیز کار سختی نیست میتوانید با یک مسواک یا برس سیمی خوردگیها را از بین ببرید. در برخی از فروشگاهها نیز محلولهای تمیز کننده ای وجود دارد اما اگر در دسترس نداشتید با آب و جوش شیرین میتوانید این کار را انجام دهید.
استارت زدن برق زیادی را از باتری گرفته و به آن فشار می آورد. بهتر است برای افزایش طول عمر باتری از رانندگی در ترافیک و یا استارتهای پی در پی خود داری کنید تا باتری خودرو شما طول عمر مناسبی داشته باشد.
بهتر است بدانید که دمای مناسب برای باتری سربی اسیدی بین 19 الی 32 درجه سانتیگراد است باتریهای اسیدی صفحههایی از جنس سرب و دی اکسید سرب هستند که در محلولی از آب و اسید سولفوریک درون جعبه پلاستیکی قرار دارند. این محلول الکترولیتی سبب میشود تا الکترونها بتوانند بین صفحات حرکت کرده و انرژی الکتریکی تولید کنند اما افزایش دمای شدید و یا کاهش دمای شدید این روند را مختل میکند.
همانطور که اشاره شد عملکرد باتری ماشین در سرما ضعیف میشود. بهترین توصیه به دارندگان خودرو این است که خودروی خود را در مکانی پوشیده و گرم پارک کنند اما برای تمامی خودرو ها امکان پذیر نیست. سوالی که پیش می آید این است که پس دارندگان خودرو هایی که پارکینگ ندارند چه کنند؟ بهترین توصیه پوشش دادن و عایق کردن سطح باتری است، این کار اجازه نفوذ سرما به درون باتری را نمیدهد. عایق کردن باتری به رانندگان کمک میکند تا در شرایط سخت آب و هوایی نگران استارت زدن و روشن شدن خودروی خود نباشند. عایق کردن باتری خودرو ها کارایی و عمر مفید باتری را به طور چشمگیری افزایش میدهد.
زمانی که موتور خودرو خاموش است باتری، برق مورد نیاز بخشهای مختلف خودرو را تامین میکند پس فراموش نکنید که قبل از خارج شدن از وسیله نقلیه از خاموش بودن لوازم جانبی خودرو اطمینان حاصل کنید.
باتریهای خودرو یا از نوع اسیدی هستند و یا اتمی. در صورتی که باتری شما از نوع اسیدی باشد باید بیشتر به آن توجه کنید و از همه مهم تر آب باتری را مداوم چک کنید چرا که کاهش میزان آب باتری سبب بوجود آمدن اختلال در عملکرد صحیح باتری میشود. این موضوع از نکات مهم افزایش طول عمر باتری است.
آموزشگاه فنون برق در راستای تربیت نیروی کار با مهارت، برگزار کننده دورههای مختلفی از جمله دوره آموزش برق خودرو در محیطی مجهز است. شما مهارت آموزان عزیز میتوانید با شماره تماسهای ثبت شده در سایت تماس حاصل فرمایید تا اطلاعات کامل را از کارشناسان ما جویا شوید.
نکته بسیار با اهمیت اینجا است که باتریهای خودرو باید به طور مداوم شارژ باشند تا از آسیبها و مشکلات احتمالی جلوگیری شود. با صرف نظر از نام تجاری تمامی باتریهای خودرو به طور طبیعی و با گذر زمان شارژ خود را از دست میدهند. پس اگر پس از زمان طولانی از خودرو استفاده نکنید متوجه این موضوع خواهید شد که باتری خودرو شما به اتمام رسیده و نمیتوانید استارت بزنید. توصیه ما به شما این است که خودروی خود را برای مدت طولانی رها نکنید اما اگر مجبور به این کار شدید بهتر است تا باتری را از خودرو خارج کنید و زمانی که قصد استفاده از خودرو را دارید مجددا باتری را سر جای خود قرار دهید.
در این مطلب به علل کاهش طول عمر باتری خودرو پرداختیم. عواملی مثل کاهش الکترولیت، دشارژ ماندن طولانی مدت، استفاده نامناسب باتری، عدم عملکرد صحیح دینام، خوردگی باتری باعث کاهش عمر باتری میشوند. استفاده صحیح از باتری و تمیز نگه داشتن آن میتواند موجب افزایش عمر مفید باتری باشد. امیدواریم که این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته باشد.
دیدگاهتان را بنویسید