با این 10 ترفند مصرف سوخت ماشین را پایین بیاورید

5 دقیقه زمان مطالعه

با توجه به افزایش قیمت حامل های انرژی، به ویژه بنزین، مصرف پایین و بهینه خودروها به یک امر ضروری و مسجل برای بسیاری از رانندگان تبدیل شده است. مصرف پایین سوخت خودرو، موجب صرفه جویی چشمگیر در هزینه های اقتصادی و جانبی دارندگان وسایل نقلیه می شود. در میزان سوخت مصرفی یک خودرو عوامل و پارامترهای مختلفی مانند نحوه نگهداری، نوع رانندگی و شیوه استفاده از ماشین تاثیرگذار و مؤثر هستند. در این میان، آشنایی با راهکارهای کاهش مصرف سوخت ماشین در محقق ساختن این امر کمک شایانی می نماید.

آموزش مکانیک خودرو

چگونه مصرف سوخت خودرو را کاهش دهیم؟

روش های کاهش مصرف سوخت خودرو

1- کاهش مصرف سوخت ماشین با استفاده از روغن موتور باکیفیت و استاندارد

از بهینه ترین راهکارها برای بهبود عملکرد سیستم سوخت خودرو و کاهش مصرف سوخت، استفاده از روان کننده و روغن موتور باکیفیت و مناسب می باشد. مطابق با بررسی های انجام شده، استفاده از روغن موتور استاندارد در حدود 2 الی 3 درصد مصرف سوخت خودرو را کاهش می دهد.

همچنین، تعویض روغن در بازه زمانی مشخص علاوه بر افزایش راندمان و کارایی موتور، در کاهش مصرف سوخت تاثیر مطلوب و بسزایی برجای می گذارد. در یک نگاه کلی، روغن موتور خودرو در چهار دسته روغن موتور فلاشینگ، روغن موتور نیمه سنتتیک، روغن پیشرانه صنعتی و روغن موتور مینرال طبقه بندی می شود.

2- تنظیم پیشرانه خودرو

تنظیم موتور ماشین از دیگر راهکارهای کاهش مصرف سوخت خودرو محسوب می شود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که تنظیم نبودن پیشرانه خودرو در حدود چهار درصد، میزان مصرف سوخت را افزایش می دهد. این امر به خوبی اهمیت تنظیم پیشرانه را بیش از پیش نمایان می سازد. با بررسی وضعیت سنسورها و قطعات، می‌توان از کارکرد و عملکرد مطلوب پیشرانه خودرو اطمینان حاصل نمود.

کاهش مصرف سوخت ماشین

3- تنظیم باد لاستیک ها از راهکارهای کاهش مصرف سوخت خودرو

یکی از مهم ترین عامل های افزایش میزان مصرف سوخت خودرو به تنظیم نبودن درست باد تایرها و چرخ ها مربوط می شود. تنظیم نبودن فشار باد چرخ ها در فرسایش آج ها و افزایش مصرف سوخت تاثیر مستقیم برجای می گذارد. به طور معمول، فشار هوای تایرها متناسب با فصول متغیر می باشد. بر این اساس، در فصل زمستان به علت کاهش دمای هوا، مناسب است که میزان باد لاستیک ها کاهش پیدا کند.

4- سالم بودن درب باک بنزین

جالب است بدانید که یکی از راه حل های پایین آوردن مصرف سوخت خودرو سلامت و سالم بودن درب مخزن باک می باشد. در صورت باز بودن درب باک، فرآیند تبخیر بنزین صورت می گیرد. این امر منجر به افزایش چشمگیر مصرف سوخت ماشین خواهد شد. از ساده ترین راهکارها برای جلوگیری از بروز این مشکل، چک کردن درب باک خودرو می باشد.

ترفندهای کاهش مصرف سوخت ماشین

5- رانندگی با سرعت استاندارد

رانندگی با سرعت زیاد از دیگر عوامل تاثیرگذار در افزایش مصرف بنزین خودرو به شمار می رود. حرکت با سرعت استاندارد، به ویژه در بزرگ راه ها، مصرف سوخت خودرو را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که حرکت با سرعت 70 کیلومتر در ساعت به جای 78 کیلومتر، موجب کاهش هفت درصدی مصرف سوخت وسیله نقلیه می شود. همچنین، افزایش سرعت به صورت یک دفعه ای و آنی یا شتاب گیری لحظه ای، از عمده ترین موارد بالا رفتن مصرف سوخت خودرو می باشد. بنابراین، رانندگی با سرعت مجاز و مطمئن، کاهش مصرف سوخت خودرو را به دنبال دارد.

حتما بخوانید: چگونه ماشین چپی را تشخیص دهیم؟

6- پایین آوردن مصرف سوخت خودرو با تنظیم فرمان 

نامیزان بودن چرخ ها و فرمان خودرو می تواند منجر به افزایش سوخت خودرو شود. یکی از مهم ترین دلایل برهم خوردن تنظیم فرمان خودرو، عبور از چاله ها در فصول سرد سال می باشد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که تنظیم نبودن چرخ ها و فرمان خودرو موجب افزایش مصرف 10 درصدی سوخت می شود. علاوه بر این، تنظیم نبودن چرخ ها فرسودگی و مستهلک شدن لاستیک ها را به دنبال دارد. در ضمن، میزان نبودن غربیلک و انحراف پیدا کردن خودرو به سمت چپ و راست، از مهم ترین نشانه های تنظیم نبودن فرمان خودرو می باشد.

پرهیز از حمل بارهای غیر ضروری

7- پرهیز از حمل بارهای غیر ضروری

جابجایی بارهای سنگین و اضافی در صندوق عقب یا باربند خودرو، به علت بالا بردن فشار مقاومت هوا، افزایش مصرف سوخت خودرو را رقم می زند. گفته می شود که میزان مصرف بنزین ماشین به ازای هر 50 کیلوگرم، 1 الی 2 درصد افزایش پیدا می کند. بنابراین، در هنگام رانندگی می بایست از حمل بارهای غیر ضروری و اضافی جلوگیری به عمل آورد.

8- فیلتر هوای فرسوده و کثیف

اطمینان حاصل کردن از سلامت و سالم بودن فیلتر هوا، از دیگر راهکارهای کاهش مصرف سوخت ماشین تلقی می گردد. کثیف بودن فیلتر هوا، علاوه بر مختل کردن جریان هوای ورودی به پیشرانه، منجر به ایجاد فرآیند احتراق ناقص و معیوب می شود. این امر ضمن وارد آوردن فشار بیش از حد به پیشرانه، افزایش مصرف سوخت خودرو را به دنبال دارد. با تعویض فیلتر خودرو در فواصل زمانی معین می توان از بروز این مشکل جلوگیری به عمل آورد. گاز نخوردن ماشین یکی از دیگر مشکلاتی است که کثیف بودن فیلتر هوا به همراه می آورد.

پرهیز از ترمز پیاپی خوردرو

9- پرهیز از ترمزهای پیاپی

ترمزهای پی در پی، از دیگر عامل های تاثیرگذار در افزایش مصرف بنزین ماشین می شود. علاوه بر این، ترمز گیری بیش از حد، خرابی و استهلاک لنت و دیسک ترمز را در پی خواهد داشت. ترمز گیری به موقع و به جا، رقمی در حدود 35 درصد میزان مصرف سوخت خودرو را کاهش می دهد.

10- ایراد در سیستم تعلیق خودرو

از دیگر راهکارهای کاهش مصرف سوخت خودرو می توان به برطرف کردن ایرادات ایجاد شده در سیستم تعلیق ماشین اشاره نمود. برهم خوردن زاویه چرخ ها و از تنظیم خارج شدن سیستم تعلیق، موجب وارد آمدن فشار بیشتر به پیشرانه و موتور خودرو، در جهت انتقال نیرو به چرخ ها و محورها می شود. این امر ضمن افزایش چشمگیر میزان مصرف بنزین، فرسودگی و مستهلک شدن تایرها را به دنبال دارد. کشیده شدن خودرو به یک سمت نمایانگر بروز ایراد در سیستم تعلیق وسیله نقلیه می باشد. با برطرف کردن ایرادات به وجود آمده، می توان نسبت به کاهش مصرف سوخت ماشین اقدام نمود.

در پایان باید اشاره نمود که بروز نقص فنی در سیستم تعلیق، ترمزهای پیاپی، فیلتر هوای فرسوده، تنظیم فشار باد چرخ ها و فرمان و انتخاب روغن باکیفیت، از مهم ترین عوامل بالا رفتن مصرف سوخت خودرو به حساب می آید.

در این مقاله به بررسی راهکارهایی برای کاهش مصرف سوخت خودرو پرداختیم. در صورتی که به مباحث خودرو علاقه مند  هستید و قصد یادگیری آن را دارید کافیست دوره های آموزش مکانیک خودرو آموزشگاه فنون برق ثبت نام نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *