یکی از مشکلات رایج گوشی که میتواند برای هر فرد دردسرها و مشکلات زیادی را به وجود آورد، شارژ نشدن گوشی است. زمانی که گوشی شارژ نمیشود، دیر شارژ میشود یا در زمان شارژ قطع و وصل میشود، چند احتمال وجود دارد، یکی از آنها خرابی شارژ گوشی است. افراد در هنگام روبرویی با مشکل شارژ نشدن گوشی دچار سر در گمی زیادی میشوند، زیرا دلایل مختلفی میتواند برای آن وجود داشته باشند. تعمیر شارژر موبایل مستلزم پیدا کردن علت شارژ نشدن گوشی است. در این مقاله ابتدا با روشهای تشخیص علت شارژ نشدن گوشی آشنا می شویم سپس علائم خرابی شارژر را بررسی کرده و در انتها به آموزش تعمیر شارژر گوشی موبایل را بررسی میکنیم.
در صورت علاقمندی به یادگیری تعمیرات موبایل میتوانید در دوره آموزش تعمیرات موبایل آموزشگاه فنون برق شرکت نمایید.
برای تعمیر شارژر گوشی ابتدا باید علت شارژ نشدن گوشی را بررسی کنید. شارژرهای گوشی از دو قسمت آداپتور و کابل تشکیل شدهاند.
برای شارژ نشدن گوشی دلایل نرم افزاری و سخت افزاری زیادی وجود دارند. اگر مشکل نرم افزاری باشد گوشی بنا به دلایلی از قبیل ویروسی شدن و . . . شارژ نشود ، به راحتی میتوان مشکل نرم افزاری را حل کرد؛
اگر دلایل سخت افزاری باعث شارژ نشدن گوشی شده باشد، موضوع کمی پیچیدهتر است و باید علت آن را پیدا کنید. ممکن است این مشکل به دلیل خرابی سوکت، شارژر، خرابی باتری و … باشد.
اگر گوشی شما در حالت خاموش یا یا پس از ریست کردن گوشی شارژ شود، یعنی این ایراد به دلیل مشکلات نرم افزاری است. در صورتی که گوشی شما حتی در حالت خاموش هم شارژ نشد، متوجه خواهید شد که مشکل مربوط به یکی از قطعات گوشی موبایل است.
حتماً بخوانید: علت زود خالی شدن شارژ گوشی
برای پیدا کردن علت شارژ نشدن گوشی حتماً مراحل زیر را انجام دهید تا بتوانید به آن پی ببرید و برای رفع آن اقدامات لازم را انجام دهید. با ما همراه باشید تا دلایل مختلف اختلال در شارژ شدن گوشی را بررسی کنیم.
خراب شدن کابل شارژر یکی از دلایل بسیار شایع شارژ نشدن گوشی به حساب میآید. عوامل مختلفی مانند پارگی، قطع شدگی، ذوب شدن و … میتوانند بروز اختلال در شارژ شدن گوشی را به همراه داشته باشند. خرید و استفاده از شارژرهای بی کیفیت و غیر استاندارد از علتهای اصلی خرابی کابل شارژر گوشی است. در صورت شارژ نشدن موبایل حتماً شارژر را تعویض کنید تا مشخص شود مشکل از شارژر است یا خیر.
اگر با تعویض شارژر مشکل برطرف شد، یعنی دلیل شارژ نشدن گوشی مشکلات مربوط به سیم شارژر بوده است. در این زمان میتوانید کابل را عوض کنید تا مشکل را برطرف کنید.
یکی از علتهای شارژ نشدن گوشی میتواند جمع شدن آلودگی و پرزهای مربوط به لباس در پورت شارژر باشد. برای حل این مشکل میتوانید از دستگاهی مانند شسوار یا هوای فشرده که می توانید از فروشگاه ها تهیه کنید، استفاده نمایید. بر این اساس، باد خنک را با فشار به قسمت سوکت شارژر و گوشی بگیرید. همچنین با استفاده از وسایل تمیز کننده مدار الکتریکی میتوانید هر گونه آلودگی موجود در این قطعات را برطرف کنید.
موارد مختلفی مانند استفاده نادرست از شارژر از جمله کشیدن شارژر، ضربه و … سبب خرابی پورت شارژ گوشی خواهند شد. در صورتی که سوکت شارژر گوشی آسیب دیده باشد، باید آن را تعمیر یا تعویض کنید. برای رفع آن ابتدا گوشی خود را خاموش کنید. سپس در صورتی که باتری گوشی شما قابلیت جداسازی دارد، آن را بیرون بیاورید. با یک وسیله ظریف و کوچک قسمت داخلی پورت USB را کمی جابجا کنید. سپس باتری را در جای خود قرار دهید و گوشی را شارژ کنید.
اگر با اقدامات ذکر شده، مشکل گوشی برطرف نشد، برای تعمیر و تعویض پورت شارژ گوشی دست به کار شوید. البته توصیه ما این است که این بخش از رفع ایراد شارژ نشدن گوشی را به یک تعمیرکار حرفه ای موبایل بسپارید.
اگر فلت شارژ در معرض رطوبت و آب قرار بگیرد فلت شارژ خراب خواهد شد. همچنین در صورتی که اتصال و جداسازی شارژر از گوشی، به شکلی نادرست انجام شود، میتواند به قطعه فلت نیز آسیب بزند. تعمیر و تعویض فلت از کارهای حساس و مهم هستند که باید با دقت زیاد انجام شوند.
زمانی که برد گوشی دچار مشکل شده باشد، بهترین راه عوض کردن آن است. تعمیر این قطعه کار آسانی نیست و همچنین تضمینی برای برطرف شدن مشکل بعد از تعمیر برد وجود دارد.
قطعات مختلف برد مانند FL 11 و IC U2 میتواند در مشکلات مربوط به شارژ نشدن گوشی تأثیرگذار باشند. برای تشخیص هر یک باید به علائمی که میبینید توجه کنید.
در صورت خراب بودن FL 11 آیکون مربوط به شارژ شدن را روی موبایل خواهید دید، اما گوشی شارژ نمیشود. در زمانی که IC U2 خراب شده باشد، شارژ شدن گوشی به خوبی انجام نمیشود. با تعویض هر یک از این قطعات برد، مشکل را برطرف کنید.
در صورتی که باز هم شارژ نشدن گوشی ادامه داشت، باید برد را به صورت کامل عوض کنید.
خرابی آداپتور شارژر گوشی از علتهای مهمی است که در زمان شارژ نشدن گوشی باید به آن دقت کرد. با توجه به قابلیت جدا کردن کابل و آداپتور شارژر، ایجاد مشکل آداپتور امری اجتناب ناپذیر است. برای رفع این مشکل با باز کردن آداپتور، درباره اینکه تعمیر کردن آداپتور مشکل را حل میکند و یا باید با تعویض آن به درست شارژ شدن گوشی خود کمک کنید، تصمیم گیری نمایید.
یکی دیگر از آسیبهایی که میتواند مشکلاتی را در زمان شارژ شدن گوشی ایجاد کند، خرابی مدار شارژر است. هر گونه مشکل در آی سی شارژر میتواند موجب اختلال در شارژر شود. خاموش شدن یک دفعهای گوشی و یا مشکلات در آنتن دهی گوشی از نشانههای خراب شدن آی سی گوشی هستند. برای تعمیر یا تعویض آن حتماً از یک تعمیرکار حرفهای موبایل کمک بگیرید.
حتماً بخوانید: علت داغ شدن گوشی
برای بررسی شارژر گوشی باید با استفاده از مولتی متر و کابل USb آن را امتحان کنید. در این مرحله نیازی به استفاده از آداپتور نیست. سپس کابل USB را به پورت USB متصل کنید. در این هنگام باید آداپتور را به تستر بزنید تا از صحت و سلامت آن مطلع شوید. حال باید مولتی متر را روشن کنید و آن را روی 20 ولتاژ قرار دهید و سری مولتی متر را به قسمت جدا شده از فیش موبایل اتصال دهید. در صورتی که مولتی متر حدود 5 میلیمتر را نشان دهد، یعنی شارژر سالم است. در غیر این صورت متوجه خرابی شارژر گوشی خواهید شد.
در زمان تست جریان باید مولتی متر را در حالت 20 آمپر تنظیم کنید. عددی را که مولتی متر نشان میدهد، با عدد ولتاژ روی شارژر مقایسه کنید. اگر اعداد مشابه نبودند، یعنی مشکل در آداپتور است که نمیتواند این ولتاژ را بدهد.
برای ادامه مسیر باید شارژر را با یک وسیله مانند پیچ گوشتی دو سو که نوک تیزی دارد، باز کنید تا بتوانید قطعات مختلف برد مانند خازن، مقاومت، پل دایود و … را بررسی کنید. برای تست قطعات برد آداپتور باید از مولتی متر استفاده کنید تا از سالم یا خراب بودن هر یک اطمینان حاصل کنید.
خازن موجود در سر شارژر از قطعاتی است که در بسیاری از موارد دلیل شارژ نشدن گوشی میباشد. تست خازن نیز با استفاده از مولتی متر انجام میشود. مولتی متر را روی تست دایود تنظیم کنید، سپس دو سر آن را به خازن شارژر متصل کنید. اگر اتصال کوتاه وجود داشته باشد، نشانه سوختگی خازن است.
در صورتی که اتصال کوتاه در خازن وجود نداشته باشد، باید به سراغ تست ولتاژ بروید.
با تنظیم مولتی متر بر روی اندازه گیری ولتاژ میتوانید کاهش ولتاژ را تست کنید. اگر کاهش ولتاژ به صورت ناگهانی و با سرعت صورت پذیرد، از خرابی خازن برد حکایت دارد. در این صورت باید با تعویض خازن از مشکلات مربوط به شارژ شدن گوشی رها شوید.
با هویه بخشهای لحیم خازن را ذوب کنید و خازن آسیب دیده را جدا کنید. سپس خازن جدید را با توجه بخ قطبهای مثبت و منفی در محل خود قرار دهید و با هویه و سیم لحیم، آن را لحیم کنید. سطح برد را تمیز کنید و برد را در داخل شارژر قرار دهید و آن را به خوبی ببندید. با کمک مولتی متر و تستر، ولتاژ و جریان شارژر را چک کنید تا بتوانید با خیالی آسوده از آن استفاده کنید.
نحوه تعمیر شارژر فست مانند شارژر معمولی است؛ در انتها باید تستهای مربوط به شارژر را انجام دهید تا از سالم بودن آن اطمینان پیدا کنید.
در زمان کار با شارژر فست و عیب یابی آن باید به این نکته دقت کنید که تفاوت شارژر فست با شارژر معمولی این است که روی برد چند آی سی، چند خازن، چند مقاومت و چند دیود و … دارد.
هرگز از شارژرهای بی کیفیت، بدون استاندارد و ارزان قیمت استفاده نکنید. در هنگام وصل کردن شارژر به موبایل حتماً به صورت صحیح و با احتیاط کابل را به گوشی خود متصل کنید. در زمان کشیدن گوشی از شارژر، سیم شارژر را نکشید، بلکه قسمت انتهایی شارژر را گرفته و به آرامی بدون وارد کردن فشار زیاد، شارژر را از گوشی جدا کنید. گوشی خود را در زمان شارژ شدن، روی یک سطح خنک قرار دهید و از شارژ کردن گوشی در زمان استفاده از آن، خودداری کنید. گوشی را در حالت خاموش به شارژر متصل کنید و اجازه دهید شارژ انجام شود. از رها کردن شارژر در پریز برق خودداری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید