با توجه به افزایش قیمت تمام شده خودروهای داخلی و خارجی، بسیاری از افراد به سمت خرید ماشین های دست دوم یا کار کرده روی آورده اند. خودروهای دست دوم به علت برخورداری از قیمت پایین تر، برای افرادی که بودجه کافی برای خرید ماشین نو را ندارند، مناسب و مفید می باشد. در این میان، آسیب های پنهانی یا چپی بودن خودروی دست دوم، از جمله مسائلی است که همواره مورد توجه خریداران قرار دارد. در این مقاله در مورد رمز و رازهای تشخیص ماشین چپی صحبت خواهیم کرد.
شاسی های خودرو از مهم ترین پارامترها در تشخیص ماشین چپی محسوب می شوند. در مواقع تصادف یا چپ کردن، شاسی های خودرو تحت فشار بسیار زیادی قرار گرفته که این امر باعث خارج شدن آنها از فرم طبیعی شان می شود. علاوه بر این، در هنگام تصادف و وارد شدن فشار زیاد، فاصله سر شاسی ها به هم می خورد.
برای اطمینان حاصل کردن از سالم بودن شاسی های ماشین می بایست به تعمیرکاران و کارشناسان خودرو مراجعه نمود. اگرچه با کشیدن شاسی نقص احتمالی آن برطرف می شود، اما در طول زمان این نقص در خودرو نمایان خواهد شد.
توجه به اجزا و قطعات، از دیگر نکات مهم برای تشخیص ماشین چپی به شمار می رود. در مواقع چپ کردن خودرو، کلیه اجزا اعم از سقف و ستون دچار آسیب جدی می شوند. برای رفع این مشکلات، اجزای آسیب دیده به وسیله صافکار تعمیر یا تعویض می گردند. فشار وارد شده در هنگام تصادف، آسیب دیدن و از شکل خارج شدن ستون، بدنه و سقف خودرو را در پی دارد.
ستون های خودرو در مواقع آسیب دیدن قابل تعویض نخواهند بود. بر همین اساس، مناسب ترین راهکار برای رفع مشکل، بازگرداندن آنها به حالت اولیه می باشد. این کار یک پروسه بسیار سخت و در عین حال دشوار می باشد. با بررسی دقیق درزها و خطوط، چپی بودن ماشین به خوبی نمایان می شود.
حتما بخوانید: راهنمای کاهش مصرف سوخت خودرو
بررسی و ارزیابی داشبورد در تشخیص تصادفی بودن خودرو، به خریداران کمک شایانی می نماید. به طور معمول، در صورت ضربه خوردن یا تصادف، سنگینی بخش جلوی خودرو موجب وارد شدن فشار زیاد به قطعات جلو و داشبورد ماشین می شود. برای برطرف کردن آسیب و صدمه وارد شده به داشبورد، غالبا این بخش خودرو تعویض می گردد.
علاوه براین، توجه به کاپوت خودرو نیز در این زمینه موثر می باشد. در خودروهای تصادفی صدمه قابل توجهی به کاپوت وارد شده تا جایی که احتمال بازگرداندن آن به حالت اولیه را به شدت کاهش میدهد. برای مطمئن شدن از فابریک بودن قطعات و اجزای خودرو، مراجعه به صافکار و مکانیک باتجربه و حرفه ای، از بهترین راهکارها محسوب می گردد.
از دیگر روش ها برای تشخیص ماشین چپی توجه به رنگ استفاده شده در بدنه و ظاهر خودرو می باشد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که اجزا و بدنه خودروهای چپی و تصادفی کاملا رنگ می شوند. برای تشخیص رنگ شدگی خودرو، می بایست کمی دقت و حساسیت به خرج داد. به طور معمول، قسمت های رنگ شده خودرو با قسمت های اصل و فابریک آن، از تفاوت محسوسی برخوردار می باشند.
برای اطمینان حاصل کردن از اصل بودن رنگ خودرو، قرار دادن ماشین در نور طبیعی بسیار کمک کننده است. از سوی دیگر، سطح کیفی رنگ تعمیرگاه با کیفیت رنگ کارخانه، با تفاوت های فاحشی همراه است. پاشیدگی رنگ در درزها و لبه ها و زبر و یکنواخت نبودن ضخامت سطح رنگ، موید رنگ شدگی خودرو می باشد.
تعویض یا رنگ شدگی سقف، از دیگر نشانه ها برای تشخیص ماشین چپی قلمداد می گردد. در مواقع بروز تصادفهای شدید و در اثر برخورد سقف با سطح زمین، این قسمت به شدت دچار آسیب و صدمه می شود. وجود فرورفتگی، ناهمواری و شیب پیدا کردن و تغییر شکل اولیه، حکایت از تصادفی و چپی بودن خودرو دارد. قابلیت تشخیص رنگ شدگی سقف خودرو با مراجعه به تعمیرگاه های معتبر و متبحر به راحتی امکان پذیر می شود. عیوب و نقص های پنهانی خودرو از چشم تعمیرکاران حرفه ای و کاربلد به دور نمی ماند.
حتما بخوانید: سیستم سوخت خودرو چیست؟
در هنگام چپ کردن، کلیه تنظیمات جلوبندی خودرو بر هم خورده و مشکلاتی مانند لاستیک سایی در ماشین بروز پیدا می کند. خارج شدن لاستیکها از حالت طبیعی و استاندارد، موجب ساییده شدن آنها می شود. در نتیجه این امر در هنگام حرکت خودرو سروصداهای غیر عادی و بعضا آزاردهنده به گوش می رسد. تولید صداهای اضافی دال بر واژگونی و چپی بودن خودرو دارد.
همچنین، در این حالت زاویه چرخ ها نیز از حالت استاندارد خود خارج شده و دچار لاستیک سایی می شوند. خارج شدن لاستیک ها از شکل و فرم طبیعی، موجب حرکت خودرو با زاویه غیر عادی بر روی سطح آسفالت می شود.
بررسی و ارزیابی شیشه و چراغ ها، از دیگر راهکارها برای تشخیص ماشین چپی تلقی می گردد. غالبا در هنگام تصادف، احتمال ترک خوردگی و شکستگی شیشه و چراغ های خودرو بسیار بالا می باشد. همچنین، تعویض چراغها موجب ایجاد طیف نوری متفاوت می شود. بر همین اساس، در صورت مشاهده این موارد، کسب اطلاعات لازم از صاحب خودرو می تواند از سالم یا تصادفی بودن ماشین پرده بردارد. به طور معمول، تعویض چراغ ها در بسیاری مواقع از نشانه های بروز تصادف به حساب می آید.
نمایان شدن اتصالات و پیچ های آسیب دیده و فرسوده، می تواند دلیلی بر تصادفی بودن خودرو باشد. با بررسی کلیه قسمت های ماشین به صورت دقیق، به راحتی می توان از سالم یا چپی بودن خودرو مطمئن شد. با این وجود، مشاهده پیچ های خورده شده یا زنگ زده در یک قسمت خودرو، احتمال آسیب دیدن قسمت مربوطه را در یک تصادف افزایش می دهد.
با سوال کردن از فروشنده می توان از این مورد اطمینان حاصل کرد. در ضمن، پانل های آسیب دیده، صدمه دیدن قاب خودرو و سطوح فاقد رنگ، نمایانگر تصادفی بودن خودرو می باشند.
خودرویی که چپ میکند اگر یک بر نشود برگشته و روی سقف به زمین برخورد میکند پس باید حتما سقف خودرو را بررسی کنید.
رنگ خودرو بسیار مهم است دقت کنید که خودرویی که چپ کرده است کاملا رنگ میشود و با کمی دقت به سطح بدنه میتوان آن را تشخیص داد.
هنگامی که خودرویی چپ میکند فشار به ستون ها ، بدنه و سقف وارد میشود در نتیجه خریدار باید درز ها و خطوط خودرو را بررسی کند.
شاسی خودرو های به دلیل فشار زیاد جابجا شده و از جای تنظیم شده خود خارج میشوند، از این رو بهتر است با کمک گرفتن از یک کارشناس شاسی خودرو را نیز مورد بررسی قرار دهید.
در این مقاله به بررسی یکی از مهم ترین سیستم ها در خودرو یعنی سیستم سوخت پرداختیم. در صورتی که به مباحث خودرو علاقه مند هستید و قصد یادگیری آن را دارید کافیست در دوره های آموزش مکانیک خودرو آموزشگاه فنون برق ثبت نام نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید