راهنمای خرید بهترین کولر گازی

5 دقیقه زمان مطالعه

هنگای که در هوای گرم تابستانی از شدت گرما به خانه پناه می‌بریم هیچ وسیله‌ای به انداره کولر گازی نمی‌تواند خستگی را از تن ما بیرون ببرد. کولر گازی از وسیله‌های محبوب و پرطرفداری است که مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است. این وسیله هوای گرم را از محیط دریافت می‌کند و هوای خنک و مطبوع را به ما تحویل می‌دهد! کولر گازی انواع مختلفی دارد و ممکن است به دلیل عدم آگاهی حین خرید این وسیله دچار سردرگمی شوید پس لازم است تا قبل از خرید، در مورد مدل‌های مختلف کولرگازی اطلاعاتی را کسب کنید تا بتوانید خریدی مقرون به صرفه و مناسبی داشته باشید. پس برای خرید بهترین کولر گازی با ما همراه باشید!

انواع کولرگازی

کولرگازی‌ها به چهار نوع اصلی تقسیم می‌شوند: کولر اسپلیت، کولر پرتابل, کولر پنجره ای و کولر ایستاده. البته مدل‌های دیگری نیز با ساختار خاص وجود دارد، اما از آنجایی که بیشتر این چهار مدل در خانه و محل کار مورد استفاده قرار می‌گیرند، ما تنها به معرفی این سه مدل پرداخته ایم.

آموزشگاه فنون برق به منظور افزایش علم و مهارت اقدام به برگزاری دوره نصب کولر گازی برای علاقه مندان کرده است. این دوره در کارگاهی مجهز برگزار شده و اساتید دوره نیز از مجرب ترین اساتید کشور هستند. در ضمن دوره تعمیرات کولر گازی نیز در این آموزشگاه برگزار می‌شود.

کولر گازی پنجره ای

کولر گازی پنجره ای (Window Air Conditioner) نوعی از سیستم تهویه مطبوع در ساختمان است که مانند سایر کولرگازی ها عمل سرمایش را به درستی انجام می‌دهد. از آنجایی که کولر گازی پنجره ای فضای کمی را اشغال می‌کند، بیشتر در ساختمان های مسکونی و تجاری با متراژ کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. کولر گازی پنجره ای با سایر کولرگازی‌ها متفاوت است و تمامی قطعات آن در یک جعبه ادغام شده است. کولر گازی پنجره ای نیازی به اتصال برق جداگانه ندارد و تنها پس از وصل کردن کابل برق به پریز، شروع به کار می‌کند. در این صورت دیگر نیازی به سوراخ کردن دیوار و نصب لوله‌های مسی نیست. در واقع بدنه یکپارچه این نوع کولرگازی به راحتی در پنجره جا می‌شود. هزینه کم و قدرت خنک کنندگی بالا از مزیت‌های اصلی این نوع کولر است.

کولر گازی پنجره ای

کولر گازی ایستاده

کولرهای ایستاده معمولاً مصارف صنعتی یا عمومی دارند اما در برخی موارد برای مصارف خانگی نیز خریداری می‌شوند. در واقع کولرهای ایستاده معمولا ظرفیتی بین 36000 تا 80000 دارند و به همین دلیل در مکان‌های عمومی و پر رفت و آمد (پایانه‌های مسافربری، فروشگاه‌های زنجیره ای، مساجد و …) قرار می‌گیرند. همچنین برای آن دسته از کاربرانی که مستاجر هستند و امکان نصب کولر پنجره ای را ندارند گزینه مناسبی است. البته کولرهایی با ظرفیت و ابعاد کمتر نیز تولید می‌شوند که به آن‌ها پرتابل می‌گویند که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت. آموزش نصب کولر گازی ایستاده مقوله بسیار مهمی است زیرا نحوه انجام مراحل نصب کولر گازی تاثیر زیادی بر کیفیت عملکرد دستگاه دارد.

کولر گازی ایستاده

کولرگازی پرتابل

کولر گازی پرتابل یک کولر گازی جامع است که برای خنک کردن اتاق استفاده می‌شود. لغت پرتابل به معنای قابل حمل است و دلیل نامگذاری این کولرها به دلیل قابل حمل بودن و عدم نیاز به اتصال آن‌ها به دیوار یا سقف است. بسیاری از مدل‌های این کولر گازی دارای چرخ‌هایی هستند که جابجایی کولر را برای ما آسان می‌کند. کولر گازی پرتابل در مدل‌ها و سایزهای مختلفی تولید و عرضه می‌شود و شما باید با بررسی قدرت کولر گازی و با توجه به نیاز خود کولر گازی مناسب اتاق خود را انتخاب کنید.

از طرفی آموزش نصب کولر گازی پرتابل نیز بسیار کاربردی است. برای استفاده از کولر گازی تنها کافیست پس از خارج کردن دستگاه از بسته بندی، محل کولر گازی را در اتاق مشخص کرده و شلنگ تهویه کولر را وصل کنید. پس از انجام این مراحل کولر گازی پرتابل را به برق وصل کنید.

کولرگازی پرتابل

کولر گازی‌های پرتابل به دو نوع تقسیم بندی می‌شوند: کولر‌گازی‌پرتابل تک لوله (single hose) و کولر‌گازی‌پرتابل دو لوله(double hose).

کولر گازی های تک لوله رایج‌تر و پرطرفدارتر هستند و همچنین ارزان‌تر از کولر گازی‌های پرتابل دو لوله هستند. در کولرهای گازی پرتابل تک لوله ای این لوله یا از پنجره یا از دیوار خارج می‌شود و وظیفه آن این است که گرمای هوا را به بیرون انتقال دهد.

با توجه به عملکرد این کولر متوجه خواهید شد که فن فقط هوا را می‌مکد و مقداری از آن را با گرما به بیرون منتقل می‌کند. این فرایند منجر به کاهش تدریجی فشار هوا در اتاق می‌شود. این کمبود فشار را باید به گونه ای جبران کرد. این امر منجر به مکش هوا از اتاق‌های دیگر به اتاقی می‌شود که کولر گازی در آن قرار گرفته است. توصیه ای که در مورد کولر گازی تک لوله ای پرتابل به شما داده شده این است که اجازه ندهید کولر به حجم زیادی از هوای گرم دسترسی داشته باشد. یعنی بعد از روشن کردن کولر گازی در اتاق، درب آن را ببندید.

کولرهای گازی پرتابل دو لوله کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین نصب آن سخت تر و پرهزینه تر از انواع دیگر است. اما مزیت و برتری آنها نسبت به کولر گازی‌های پرتابل تک لوله این است که مصرف انرژی آنها کمتر است و همچنین به جای هوای گرم اتاق از هوای تازه استفاده می‌کنند. یک لوله هوای تازه را از بیرون خانه به داخل می‌برد و لوله دیگر گرمای اتاق را به بیرون منتقل می‌کند.

کولرگازی اسپلیت

کولر گازی اسپلیت به دو قسمت تقسیم می‌شود که یک قسمت آن برای داخل اتاق و قسمت دیگر برای خارج آن که محل موتور یا کمپرسور است، بنابراین می‌توانید در محیطی دور از نصب پنل با کمترین صدا از آن استفاده کنید. در کل باید به یاد داشته باشید که کولر گازی اسپلیت قیمت بالاتری نسبت به سایر مدل‌های کولر گازی دارد; زیرا مصرف برق آنها بسیار کمتر است و در دراز مدت نیز به صرفه‌تر است. در واقع تامین سرمایش کافی و گرمایش بسیار قوی در این دستگاه می‌تواند به شما کمک کند بین 20 تا 30 درصد در مصرف برق صرفه جویی کنید. اسپلیت ها همچنین می‌توانند با استفاده از فیلترهای قابل شستشو هوا را تصفیه کرده و فضایی عاری از آلودگی ایجاد کنند.

کولر گازی اسپیلت

معیار های خرید کولر گازی

در ادامه قصد داریم چند فاکتور مهم برای انتخاب کولرگازی را در اختیار شما قرار دهیم:

انتخاب کولر گازی بر اساس متراژ

از مهم‌ترین معیارهای انتخاب کولرگازی متراژ اتاق یا خانه ای است که قصد خرید کولرگازی برای آن را دارید. هر کولر گازی قدرت خنک کنندگی متفاوتی دارد و عددی بین 5000 و 48000 هست.

البته توجه داشته باشید که انتخاب BTU مناسب برای یک فضا به عوامل دیگری مانند تعداد افراد حاضر در آن فضا، آب و هوای منطقه، نور خورشید، تعداد پنجره‌ها و … نیز بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر فضای شما سقفی بالاتر از حد معمول دارد یا بسیار آفتابگیر است، می‌توانید 10 درصد BTU  بیشتر در نظر بگیرید یا مثلاً اگر در منطقه گرمسیری زندگی می‌کنید، بهتر است برای هر کدام 10 تا 20 درصد BTU بیشتر در نظر داشته باشید.

متراژ بر اساس فضا ظرفیت کولر گازی
10 تا 20 متر مربع 12000
25 تا 35 متر مربع 18000
40 تا 55 متر مربع 24000
60 تا 75 متر مربع 30000
70 تا 90 متر مربع 36000
90 تا 130 متر مربع 48000 ایستاده
120 تا 160 متر مربع 60000 ایستاده

کمپرسور قلب تپنده کولرگازی

سیستم موتور در هر دستگاهی به عنوان قلب تپنده آن سیستم عمل می‌کند. کمپرسور در کولرگازی نیز مانند موتور عمل می‌کند و به بیان دیگر کولرهای گازی بدون کمپرسورها نمی‌توانند کار کنند، چرا که وظیفه این وسیله متراکم کردن گاز مبرد است.

کولرگازی اینورتر دار بخریم یا غیر اینورتر دار؟

فناوری اینورتر چند سالی است که وارد دنیای کولرگازی شده است. طبق این فناوری هنگامی که دمای محیط به میزان تعیین شده رسید موتور خاموش نشده و در حالت کند قرار می‌گیرد، اما در کولر گازی‌های فاقد اینورتر هنگامی که دما به میزان تعیین شده می‌رسد کمپرسور خاموش می‌شود. در واقع این مدل از کولر گازی‌ها دو حالت دارند یا خاموش هستند و یا روشن اما کولرگازی‌های اینورتر دار حالت کند نیز دارند. خاموش و روشن شدن مکرر کولرگازی موجب مصرف بالای برق می‌شود چرا که حین روشن شدن مجدد کولر، موتور جریان برق مصرفی بالایی را از منبع تغذیه می‌کشد. پس کولرگازی اینورتر دار بهترین نوع کولرگازی است.

بیشتر بدانید: روش‌های کاهش مصرف برق کولر گازی

و اما یک فاکتور مهم یعنی EER!

EER یا همان میزان بهره وری انرژی الکتریکی نیز معیار مناسبی برای انتخاب یک کولرگازی مناسب است. از این معیار می‌توان دریافت که کولر مورد نظر چه مقدار انرژی الکتریکی را به سرما تبدیل می‌کند. هرچه EER بالاتر باشد، می‌توان نتیجه گرفت که دستگاه خنک کننده بهتری است. ترکیب یک EER بالاتر و یک اینورتر بهتر در یک کولر می‌تواند یک دستگاه الکتریکی بسیار کارآمد را ایجاد کند.

پرتاب باد کولرگازی

پرتاب باد این کولر 10 متر است! اگر این جمله را از فروشنده کولر گازی شنیدید تعجب نکنید. منظور فروشنده این است که این کولر گازی می‌تواند تا 10 مترباد خنک را انتقال دهد. سعی کنید یک کولر با حداقل پرتاب 10 متر تهیه کنید. برخی از مدل‌های جدید شامل فناوری‌هایی هستند که باد را فقط در جهتی که افراد نشسته‌اند هدایت می‌کنند. اما وقتی کسی در اتاق نباشد  قدرت را به حداقل می‌رساند تا برق کمتری مصرف شود.

بررسی نوع گاز مبرد

از مهم‌ترین نیاز های گولرهای گازی، گاز مبرد است. این گاز حالت سیال دارد و با جذب حرارت تغییر حالت می‌دهد. گاز های مبرد انواع مختلفی دارند که قدیمی‌ترین آنها R22 است که به دلیل پتانسیل بالا در تخریب لایه اوزون مدت‌ها است که ممنوع شده است، اما متاسفانه با توجه به ممنوعیت‌های آن و هشدار های کارشناسان همچنان از این گاز در کشورمان استفاده می‌شود. گاز مبرد بعدی R-407 است که در سیستم‌های تهویه مطبوع جدید به طور محدود مورد استفاده قرار می‌گیرد علت این موضوع نیز این است که این گاز از نظر ترمودینامیکی بسیار به R22 نزدیک بوده البته با این تفاوت که هنگام تغییر فاز، 8 درجه فارنهایت تغییر دما می‌دهد. نوع دیگر گاز مبرد R410A است. این نوع گاز ظرفیت سرماسازی بالایی دارد و عمل انتقال حرارت را نیز به بهترین نحو انجام می‌دهد. به طور کلی و با توجه به تحقیقات به عمل آمده می‌توان گفت که مبرد R410A بهترین نوع گاز مبرد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *