یخ زدن کولر گازی یکی از اتفاقات شایعی است که در این دستگاه رخ میدهد. در صورتی که به علت برفک زدن کولر گازی اسپلیت و پنجرهای بی توجهی شود، پس از مدتی با مشکلات بزرگتری در دستگاه روبرو خواهید شد. بر این اساس، در صورت مشاهده برفک در هر قسمت از کولر گازی بلافاصله نسبت به عیب یابی و از بین بردن برفک کولر اقدام نمایید. شما میتوانید در صورت علاقمندی به یادگیری تعمیرات کولر گازی در دوره آموزش تعمیرات کولر گازی آموزشگاه فنون برق شرکت نمایید.
کولر گازی دارای قطعات و بخشهای مختلفی است که دلایل جداگانه برای یخ زدن هر یک از آنها و راههای متفاوتی برای برطرف کردن آن وجود دارد. ما در این مقاله به بررسی یخ زدن هر قسمت از کولر گازی و دلایل و راهکارهای رفع آن میپردازیم. اگر با مشکل برفک زدن کولر گازی روبرو هستید، این مقاله را تا انتها مطالعه بفرمایید.
شایعترین دلیل یخ زدن کولر گازی کم شدن میزان گاز دستگاه است. این اتفاق به این خاطر است که گاز کولر گازی از اصلیترین علل سرد شدن باد کولر میباشد. در صورتی که گاز کولر کاهش یافته باشد، لولههای کولر یخ میزنند. اگر برفک در لولهها مشاهده کردید، حتماً نسبت به بررسی میزان گاز دستگاه و همچنین شارژ مجدد آن اقدام نمایید.
یکی از علتهایی که موجب کاهش گاز کولر گازی میشود، وجود نشتی در یکی از مسیرهای عبوری گاز است. اگر با کاهش میزان گاز دستگاه روبرو هستید، حتماً با بررسی دقیق نسبت به سالم بودن و عدم نشتی در سیستم گاز کولر گازی اطمینان حاصل کنید. در صورت لزوم ابتدا نشتی را رفع نمایید و سپس شارژ گاز را انجام دهید.
یکی دیگر از علتهای یخ زدن کولر گازی استفاده طولانی مدت از دستگاه از است. در زمانهایی که با یخ زدن دستگاه و برفک زدن آن روبرو میشوید، چند ساعت آن را خاموش کنید تا مشکل برطرف شود. همچنین به منظور جلوگیری از ایجاد برفک در کولر گازی حتماً در ساعتهایی که به دستگاه نیاز ندارید، آن را خاموش نمایید.
یک علت برفک کولر گازی نیز خراب شدن فن دستگاه است. اگر فن دچار اشکال شده باشد، عملیات وارد کردن باد گرم به داخل کولر و خارج کردن باد سرد از کولر به محیط بیرون به درستی انجام نمیشود. همین موضوع باعث آسیب دیدگی فن خواهد شد. اشکالات فن بلوور کولر گازی به دلایل مختلفی از جمله تجمع آلودگی و کثیف شدن آن، خراب شدن پرهها، سوختن فن و کثیفی فیلترهای هوای کولر گازی ممکن است ایجاد شوند.
راهکار رفع این مشکلات با یکدیگر متفاوت است و در صورتی که نتوانید با شستن فیلترهای کولر، تمیز کردن و تعمیر فن، عملکرد آن را درست کنید، باید با تعویض فن دستگاه این مشکل را برطرف نمایید.
حتماً بخوانید: 8 علت باد گرم کولر گازی و راهکارهای رفع آن
اگر در دمای بالا و تابستان کویل کولر گازی نتواند به درستی هوای گرم را از محیط داخل را به بیرون بفرستد، علاوه بر عدم کاهش دمای محیط، سیمهای اواپراتور نیز دچار یخ زدگی خواهند شد.
اگر کویل کولر ایراد داشته باشد، هوا در آن به خوبی جریان پیدا نمیکنند و در نتیجه باید به فکر راه چاره برای برطرف کردن آن باشید. رفع مشکل یخ زدن کولر گازی به دلیل خرابی کویل اواپراتور آن باید علاوه بر سرویس آن برای از بین بردن آلودگیهای کویل کندانسور، به بررسی عدم نشتی گاز در دستگاه نیز بپردازید تا این موضوع حل شود.
مسدود شدن لولههای داخل کولر گازی از اتفاقاتی به شمار میرود که به دلیل سرویس نشدن دستگاه رخ خواهد داد. جلوگیری از بسته شدن لولهها فقط با سرویس دورهای و به موقع دستگاه قابل پیشگیری است. در هنگام مشاهده یخ زدن کولر گازی به دلیل انسداد لولههای آن باید با سرویس دستگاه و باز کردن لولهها و در صورت نیاز تعویض لولهها آن را برطرف کنید.
اگر به دنبال پیدا کردن دلیل یخ زدن کولر گازی پنجره ای و یا اسپلیت خود هستید، بررسی و عیب یابی سنسورهای داخلی دستگاه را نیز مد نظر قرار دهید. اگر سنسورهای کولر گازی مشکل پیدا کرده باشند، این احتمال وجود دارد که با مشکل یکسره کار کردن و عدم خاموشی دستگاه نیز روبرو شوید. همین موضوع نیز میتواند موجب ایجاد یخ زدگی در کولر گازی شود. خراب شدن سنسورها از مواردی است که بسیاری از افراد این احتمال را فراموش میکنند و نمیتوانند علت اصلی این اتفاق را پیدا کنند.
اگر سنسورهای دستگاه مشکل داشته باشند، باید با تعمیر و در مواردی تعویض آنها این ایراد مهم در کولر گازی را رفع کنید.
حتماً بخوانید: چگونه مشکلات کولر گازی را عیب یابی کنیم؟
یخ زدن کولر گازی در زمستان نیز از مواردی است که برای بسیاری از افراد رخ داده است و افراد را با سردرگمی روبرو میکند. اگر در فصل زمستان با این مشکل مواجه شدهاید، دلایل زیر را بررسی نمایید تا علت را بیابید و برای رفع آن اقدام کنید.
اگر در محیط سرد و حدود دمای کمتر از 15 درجه سانتیگراد بخواهید از حالت سرمایش کولر گازی استفاده نمایید، تداخل باد سرد بیرونی و گاز دستگاه علت برفک زدن کولر گازی خواهند بود. بر این اساس، یکی از روشهایی که در جلوگیری از یخ زدن کولر گازی نقش دارد، روشن نکردن کولر گازی در هوای خنک محیط است.
همانطور که کاهش گاز کولر گازی یک علت شایع یخ زدن کولر در فصل تابستان است، در فصل زمستان نیز کمبود گاز مبرد در دستگاه میتواند مشکل برفک زدن را ایجاد کند.
اگر برد فرمان کولر گازی ایراد داشته باشد، دستگاه دستور کار کردن روی حالت گرمایش را اجرا نمیکند و در نتیجه با مشکل یخ زدن کندانسور کولر گازی روبرو خواهید شد. اگر سنسور کولر گازی معیوب باشد، باید آن را تعویض نمایید تا این اشکال رفع شود.
در صورت خراب شدن هر یک از اجزای شیر برقی کولر، در خارج شدن باد گرم از کولر گازی به محیط بیرون اختلال ایجاد شده و دیگر باد گرم از دستگاه به بیرون فرستاده نمیشود. اگر شیر برقی یا همان شیر چهار طرفه کولر گازی آسیب دیده باشد، راهی به جز تعویض آن ندارید. با تهیه یک شیر برقی جدید و نصب آن، باد گرم از دستگاه شما خارج شده و دمای بیرون در زمستان مناسب و مطبوع خواهد شد.
حتماً بخوانید: چگونه در بازار کار شغل کولر گازی موفق شویم؟
در زمستان در صورت خراب شدن فن کندانسور با مشکلات مختلفی از جمله یخ زدن کولر گازی مواجه خواهید شد. اگر فن آسیب ببیند، دیگر باد گرم در دستگاه تولید نشده و در نتیجه کندانسور برفک میزند. در این صورت با تعویض فن کندانسور میتوانید مشکل را برطرف کنید تا باد گرم در دستگاه تولید و از آن خارج شود.
با بررسی علتها و انواع راه حل یخ زدن کولر گازی این مسئله مهم را بررسی کرده تا بتوانید از روشهای جلوگیری از یخ زدن دستگاه استفاده نمایید. یکی از بهترین راهکارهای رفع این موضوع سرویس دورهای کولر گازی و عیب یابی حرفهای و درست قطعات دستگاه و شارژ به موقع گاز از بروز مشکلات در دستگاه پیشگیری کنید. برای این منظور و همچنین افزایش طول عمر مفید دستگاه به شما توصیه میکنیم تا از یک تعمیرکار کولر گازی کمک بخواهید.
دیدگاهتان را بنویسید